Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Δύσκολες στιγμές για την Γαλλία και την Ευρώπη
  • [02] Η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του «φίλου γαλλικού λαού», τονίζει το ΥΠΕΞ
  • [03] Τη στήριξή του στο γαλλικό λαό και στον Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [04] Συγκλονισμένη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δήλωσε η Α. Μέρκελ
  • [05] Μ. Ρέντσι: Mαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση
  • [06] Δεκάδες νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι
  • [07] Μήνυμα Τσίπρα σε Ολάντ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Δύσκολες στιγμές για την Γαλλία και την Ευρώπη

    Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι πραγματικά, σοκαρισμένοι, όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στη γαλλική πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, μιλώντας στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

    "Παρακολουθούμε και την εξέλιξη φυσικά", είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη στείλει το μήνυμά του στον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και βεβαίως τη στήριξη στον γαλλικό λαό σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές. "Στιγμές πολύ δύσκολες και για την Γαλλία και φυσικά και για ολόκληρη την Ευρώπη", σημείωσε.

    Η κυρία Γεροβασίλη επισήμανε ακόμη ότι "παρακολουθούμε πραγματικά συγκλονισμένοι με αγωνία και με αμέριστη συμπαράσταση για όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη γαλλική πρωτεύουσα", τονίζοντας ότι εκφράζεται από όλη την Ευρώπη "αλληλεγγύη και ανησυχία".

    [02] Η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του «φίλου γαλλικού λαού», τονίζει το ΥΠΕΞ

    Τα θερμά συλλυπητήρια της στη γαλλική κυβέρνηση και στον «φίλο γαλλικό λαό» εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του.

    Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει στην ανακοίνωση πως «σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από τις άνανδρες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα, προ ολίγου, στο Παρίσι» και τονίζει πως οι επιθέσεις αυτές δεν είναι επιθέσεις μόνο κατά της Γαλλίας, είναι επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της δημοκρατίας.

    [03] Τη στήριξή του στο γαλλικό λαό και στον Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αμέριστη συμπαράστασή του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

    [04] Συγκλονισμένη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δήλωσε η Α. Μέρκελ

    «Βαθιά συγκλονισμένη από τις ειδήσεις και τις εικόνες που φθάνουν από το Παρίσι», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι η σκέψη της είναι αυτές τις ώρες «με τα θύματα των, προφανώς τρομοκρατικών, επιθέσεων», με τους συγγενείς, καθώς και με όλους τους ανθρώπους στο Παρίσι. «Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και της έχει μεταφέρει την συμπάθεια και την αλληλεγγύη των ανθρώπων στην Γερμανία», τόνισε η κυρία Μέρκελ σε ανακοίνωσή της.

    [05] Μ. Ρέντσι: Mαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση

    «Μαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση κατά του Παρισιού και της Ευρώπης», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Facebook, την ώρα που τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα συνεχίζουν να μεταδίδουν τις εξελίξεις μετά από σειρά τραγικών τρομοκρατικών επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα.

    Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε δεκάδες ευαίσθητες τοποθεσίες-πιθανούς στόχους επιθέσεων, ειδικά στην γαλλική πρεσβεία και τα προξενεία στις πόλεις της Ρώμης, του Μιλάνου και της Νάπολης. Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να προεδρεύσει, αύριο νωρίς το πρωί, σε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό εσωτερικών και στενών συνεργατών, για την αξιολόγηση της κατάστασης.

    Υπενθυμίζεται ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο πρόκειται να κηρυχθεί από τον πάπα Φραγκίσκο η έναρξη του Αγίου Έτους των Καθολικών, στον ναό του Αγίου Πέτρου. Υπό το φως των τραγικών εξελίξεων στην Γαλλία, αναμένεται να ληφθούν εξαιρετικά υψηλά μέτρα ασφαλείας, από την στιγμή που το Βατικανό θεωρείται εδώ και καιρό ένας από τους κύριους στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών.

    [06] Δεκάδες νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

    Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο κέντρο του Παρισιού και άλλοι 40 σε άλλες τοποθεσίες μέσα στην πρωτεύουσα και σε προάστιά της στις πολλαπλές επιθέσεις τρομοκρατών, δήλωσε αξιωματούχος στο Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

    Ένοπλοι και τουλάχιστον ένας βομβιστής-καμικάζι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον πολυσύχναστων εστιατορίων, μπαρ και του χώρου συναυλιών Μπατακλάν το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων χωρίς προηγούμενο στη χώρα.

    Αρκετοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και εκρήξεις στην περιοχή κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Γαλλίας-Γερμανίας.

    Μια αληθινή εκατόμβη άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες στην αίθουσα συναυλιών «Μπατακλάν» όπου κρατούσαν τους θεατές ως ομήρους . Γύρω στους 100 υπολογίζονται οι νεκροί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αστυνομικής πηγής, μετά το τέλος της εφόδου των αστυνομικών.

    Τρεις φερόμενοι ως τρομοκράτες είναι επίσης νεκροί ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θεατών που κατάφεραν να βγουν σώοι πριν από την έφοδο, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν βόμβες, εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, φωνάζοντας «είναι για τη Συρία».

    Οι δράστες της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού.

    «Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν (...) αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ο νεαρός, που ονομάζεται Λουί.

    «Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ" με τουφέκια».

    «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο... ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

    Δεκάδες ασθενοφόρα ευρίσκονται ήδη έξω από το Μπατακλάν, ενώ οι υπηρεσίες τεσσάρων κεντρικών νοσοκομείων της πρωτεύουσας είναι κινητοποιημένες για να υποδεχθούν τα θύματα.

    Στο Μπατακλάν αναμένεται να φθάσει και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς του.

    Νωρίτερα ο Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης».Ο Ολάντ έκανε λόγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς προηγούμενο» στη Γαλλία, ανακοινώνοντας σειρά έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

    Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια» της χώρας και πρόσθεσε ότι ζήτησε «ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις» για να αποτραπούν νέες επιθέσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως έδωσε εντολή «να κλείσουν τα σύνορα».

    Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού συνέστησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στους πολίτες της πρωτεύουσας της Γαλλίας να «αποφεύγουν να βγαίνουν εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη» από τα σπίτια τους μετά τις πολύνεκρες ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας συνέστησε επίσης σε «καταστήματα που είναι ανοικτά για το κοινό να ενισχύσουν την επιτήρηση των εισόδων τους» και να αφήνουν να εισέρχονται σε αυτά όποιον το έχει ανάγκη.

    Η δημαρχία του Παρισιού κάλεσε επίσης τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους.

    Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε δε την κινητοποίηση «1.500 στρατιωτικών επιπλέον» μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

    «Συγκλήθηκε το συμβούλιο άμυνας για σήμερα Σάββατο στις 09:00 [σ.σ. 10:00 ώρα Ελλάδας]. Έχουν κινητοποιηθεί ήδη 1.500 στρατιωτικοί επιπλέον», ανέφερε ανακοίνωση Τύπου της γαλλικής προεδρίας.

    [07] Μήνυμα Τσίπρα σε Ολάντ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

    Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

    "Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 November 2015 - 1:32:19 UTC