Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πορεία προς το συνέδριο,ζητήματα νεολαίας και το "θέμα Πανούση" συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Φ. Γεννηματά: Να σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται τροϊκανότεροι των τροϊκανών
  • [03] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
  • [04] Ο IFC θα επενδύσει έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
  • [05] Οκτώ πτώματα βρεφών, εντοπίστηκαν σε ένα διαμέρισμα στη Βαυαρία
  • [06] Το κέντρο προσφύγων στην Ειδομένη επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης
  • [07] Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο την Κυριακή
  • [08] Δίκη «Noor1»: Kατάθεση του προϊσταμένου της Ασφαλείας Λιμεναρχείου Πειραιά
  • [09] Η πορεία προς το συνέδριο, ζητήματα νεολαίας και το "θέμα Πανούση" συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ
  • [10] Παναθηναϊκός: Επίσημο το αίτημα στην ΕΠΟ για ξένους διαιτητές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
  • [11] Στραματσόνι: «Πρέπει να παίζουμε μπάλα, να πιέζουμε τον αντίπαλο»
  • [12] Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Γιανγκ και χάνει τη σεζόν

  • [01] Η πορεία προς το συνέδριο,ζητήματα νεολαίας και το "θέμα Πανούση" συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

    Η προετοιμασία της συνδιάσκεψης της νεολαίας του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου και κυρίως, θέματα σχετικά με την προετοιμασία του κόμματος ενόψει του συνεδρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέθηκε και το «θέμα Πανούση» .

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές θα εντατικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο των Επιτροπών Θέσεων και Καμπάνιας προκειμένου να υπάρξει ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και πολύπλευρος διάλογος ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

    Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, έθεσαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και το θέμα που δημιουργήθηκε από τις ενέργειες του Γιάννη Πανούση. Η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε ότι στο σύνολό τους οι δηλώσεις και κινήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντάσσονται σε μια προσπάθεια απαξίωσης της κυβέρνησης και ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ . Καταδίκασαν τις ενέργειες του κ. Πανούση και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

    [02] Φ. Γεννηματά: Να σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται τροϊκανότεροι των τροϊκανών

    Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποτελέσει την «ατμομηχανή», της ευρύτερης συσπείρωσης της πλειοψηφικής δύναμης που θα εγγυηθεί τις προοδευτικές εξελίξεις στην χώρα ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της και πρόσθεσε: «σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την δημιουργία του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού προοδευτικού ρεύματος. Να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη».

    Αφού επισήμανε ότι «οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αφουγκραστούμε με σεβασμό και ευθύνη τα μηνύματα της κινητοποίησης, την κραυγή αγωνίας των πολιτών, την διεκδίκησή τους για μια καλύτερη ζωή» προανήγγειλε μέσα στο Νοέμβριο την διοργάνωση των δύο πρώτων εκδηλώσεων διαλόγου και διαμόρφωσης των Προγραμματικών πρωτοβουλιών, για τα μείζονα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αγροτικής Παραγωγής. Απευθυνόμενη στο κυβερνητικό κόμμα είπε: «ας σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται τροικανότεροι των τροικανών και να υμνούν το Μνημόνιο και ας διαπραγματευθούν επιτέλους για πρώτη φορά αληθινά και σκληρά για να προστατεύσουν τους πολίτες και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας».

    Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλογίζοντάς της «ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, αλλά και αμφιθυμία, στο μείζον ζήτημα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, αλλαγών που θα πρέπει να διασφαλίσουν ανάπτυξη, επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

    [03] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

    Σε εξέλιξη είναι η νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής για τα «ανοικτά» μέτωπα της διαπραγμάτευσης.

    Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως αύριο και να συνέλθει την Κυριακή το Euro Working Group, που θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης

    Το θέμα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς φαίνεται ότι είναι το βασικό ζήτημα που μένει προς επίλυση, προκειμένου να επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς στη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων.

    Ωστόσο, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη έως αύριο το βράδυ, προκειμένου να συνεδριάσει την Κυριακή το Euro Working Group και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Στα υπόλοιπα ζητήματα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντική προσέγγιση και ειδικότερα:

  • Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι εκπρόσωποι των πιστωτών φέρεται να δέχονται τη σταδιακή μείωση του χρονικού διαστήματος (τώρα, ένας μήνας από τη λήψη ειδοποίησης για νέα ληξιπρόθεσμη εκτός ρύθμισης οφειλή), προκειμένου να βρεθεί ο οφειλέτης εκτός ρύθμισης. Τον Ιούνιο 2016 θα περιορισθεί στις 20 ημέρες και τον Δεκέμβριο 2016 στις 10 ημέρες και στη συνέχεια θα μηδενισθεί.

  • Ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, φέρεται να έχει συμφωνηθεί η επιβολή τέλους στον στοιχηματισμό.

  • Για τα γενόσημα φάρμακα, έχει συμφωνηθεί η σταδιακή μείωση των τιμών τους, ενώ συμφωνία φαίνεται να έχει υπάρξει και στις αλλαγές όσον αφορά στο ΤΧΣ και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.

    Διαβάστε επίσης

    Στην τελική τους ευθεία οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς

    [04] Ο IFC θα επενδύσει έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

    Ο Διεθνής Χρηματοδοτικός Οργανισμός (International Finance Corporation, IFC), που ανήκει στην Παγκόσμια Τράπεζα, σχεδιάζει να επενδύσει έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, με την αγορά μετοχών που θα εκδώσουν αυτές, δήλωσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Τσιτσιράγκος.

    «Έχουμε έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιό μας να συμμετάσχουμε και να επενδύσουμε έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο κύριος στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες για τις επενδύσεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τσιτσιράγκος. «Το πιο σημαντικό δεν είναι πόσα χρήματα θα επενδύσει ο IFC, αλλά πόσα χρήματα θα κινητοποιήσει η χώρα από τρίτα μέρη. Για την ανάπτυξη και την απασχόληση χρειάζεται ένας υγιής χρηματοπιστωτικός τομέας», πρόσθεσε.

    [05] Οκτώ πτώματα βρεφών, εντοπίστηκαν σε ένα διαμέρισμα στη Βαυαρία

    Τα λείψανα οκτώ βρεφών εντοπίστηκαν σε ένα σπίτι, σε μια κωμόπολη της Βαυαρίας και μια γυναίκα 45 ετών, καταζητείται από τις αρχές, ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές που ακόμη προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση, μία από τις χειρότερες που έχουν καταγραφεί στα χρονικά.

    Την Πέμπτη είχαν βρεθεί τα πτώματα επτά μωρών στο διαμέρισμα της γυναίκας στην πόλη Βάλενφελς και σήμερα εντοπίστηκε άλλο ένα.

    "Στο πλαίσιο των ερευνών (...) οι αστυνομικοί ανακάλυψαν άλλο ένα νεκρό νεογέννητο. Όπως και τα υπόλοιπα επτά, ήταν τυλιγμένο με ένα ύφασμα και τοποθετημένο σε πλαστικές σακούλες" ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

    Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η πρώην ένοικος τους διαμερίσματος αναζητείται προκειμένου να ανακριθεί από τις αρχές. Η αστυνομία δεν είναι πάντως βέβαιη ότι πρόκειται για τη μητέρα των οκτώ βρεφών. Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα πιθανότατα θα καθυστερήσουν να δώσουν σαφή αποτελέσματα λόγω της "κακής κατάστασης" των πτωμάτων. "Δεν περιμένουμε κανένα αποτέλεσμα πριν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας" ανέφεραν η αστυνομία και η εισαγγελία.

    Η αστυνομία ειδοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από μια άλλη γυναίκα η οποία είπε ότι βρήκε το πτώμα ενός μωρού. Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης εικονίζουν ένα μικρό, διώροφο σπίτι, τα παράθυρα του οποίου κοσμούνται από διακοσμητικά για παιδικά δωμάτια: πεταλούδες, αρκουδάκια και νάνους.

    [06] Το κέντρο προσφύγων στην Ειδομένη επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

    Επίσκεψη στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ειδομένη, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου.

    Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί για τα προβλήματα που διαχειρίζεται καθημερινά η Δημοτική Αρχή Παιονίας σε συνεργασία με ανθρωπιστικές και εθελοντικές οργανώσεις συντονίζοντας την έξοδο χιλιάδων προσφύγων από την Ειδομένη προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

    «Ήρθαμε εδώ εκ μέρους της ΚΕΔΕ, τόνισε ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης, για να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Δήμο Παιονίας και προσωπικά στον δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη, όπως το έχουμε πράξει και για τους νησιωτικούς δήμους που αποτελούν πύλη εισόδου για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Ο δήμος Παιονίας αποτελεί τη μοναδική πύλη εισόδου προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

    Εκφράζουμε λοιπόν τη αμέριστη συμπαράστασή μας στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να μεταβούν με ασφάλεια χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εξετάσουμε τους πιο πρόσφορους τρόπους συνεισφοράς μας σ΄ αυτήν την προσπάθεια. Και καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να πράξουν τα αυτονόητα προκειμένου να ενισχυθεί ο Δήμος Παιονίας με μέσα και πόρους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην έστω και προσωρινή ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων στο δύσκολο ταξίδι τους».

    [07] Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο την Κυριακή

    Ακινητοποιημένα θα είναι την Κυριακή) το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

    Το σωματείο των εργαζομένων( Σωματείο Κίνησης της ΣΤΑΣΥ), σε ανακοινωσή του καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων, γεγονός που συνδυάζεται και από τις ανισότητες που έχει προκαλέσει η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος».

    «Όλα αυτά» συνεχίζει η ανακοίνωση «έρχεται να τα επιστεγάσει και η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία διορίστηκε από πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούσαν ιδεολογικές κατευθύνσεις που εδώ και μήνες έχουν κριθεί και καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό».

    Τέλος, καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας για να αποφασίσουν «την συνέχιση της δράσης τους».

    Κανονικά θα λειτουργεί το τραμ, αφού οι εργαζόμενοι δεν μετέχουν τελικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ.

    [08] Δίκη «Noor1»: Kατάθεση του προϊσταμένου της Ασφαλείας Λιμεναρχείου Πειραιά

    Με την κατάθεση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, του προϊστάμενου της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά, Γεωργίου Κατσούλη -ο οποίος προΐστατο στις σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό των δυο τόνων ηρωίνης, που μετέφερε το πλοίο «Noor 1», καθώς και στη σύλληψη υπόπτων για εμπλοκή στην υπόθεση- συνεχίστηκε χθες η δίκη γι' αυτή την υπόθεση, που διεξάγεται στο Εφετείο Αθηνών.

    Ο κ. Κατσούλης περιέγραψε στο δικαστήριο βήμα προς βήμα όλη την υπόθεση, αναφέροντας ότι πολλοί από τους διακινητές της ηρωίνης με το «Noor 1», είχαν βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών, όταν είχαν εμπλακεί σε μεταφορά ναρκωτικών το 2013 μέσω μεταφορικών εταιρειών στη Ρουμανία. Είπε ακόμη ότι υπήρχαν πληροφορίες από ξένες αρχές που αξιοποιήθηκαν για να ανακαλυφθεί το φορτίο της ηρωίνης και σύμφωνα με τις οποίες το φορτίο θα έφτανε στο Κερατσίνι με εμπορικά πλοία.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούλης, όταν ανακάλυψε τον έναν από δύο τόνους ηρωίνης σε πολυτελή κατοικία στη Φιλοθέη, τον Ιούνιο του 2014, ήταν τόσο πολύ διαπεραστική η οσμή, που ήταν σαν να είχες κάνει χρήση. «Παρότι ήταν σε τσουβάλια ένιωθες μεγάλη δυσφορία», είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, είπε ότι μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, ο 44χρονος Βέλγος με το όνομα «Ουρμπάν», που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και που θα αγόραζε τον έναν από τους δύο τόνους ηρωίνης, αλλά και ότι γίνεται έρευνα για να εντοπισθούν και άλλοι αγοραστές που έχουν έδρα στην Τουρκία.

    Σήμερα, ο κ. Κατσούλης, απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

    [09] Η πορεία προς το συνέδριο, ζητήματα νεολαίας και το "θέμα Πανούση" συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

    Η προετοιμασία της συνδιάσκεψης της νεολαίας του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου και κυρίως, θέματα σχετικά με την προετοιμασία του κόμματος ενόψει του συνεδρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέθηκε και το «θέμα Πανούση» .

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές θα εντατικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο των Επιτροπών Θέσεων και Καμπάνιας προκειμένου να υπάρξει ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και πολύπλευρος διάλογος ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

    Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, έθεσαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και το θέμα που δημιουργήθηκε από τις ενέργειες του Γιάννη Πανούση. Η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε ότι στο σύνολό τους οι δηλώσεις και κινήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντάσσονται σε μια προσπάθεια απαξίωσης της κυβέρνησης και ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ . Καταδίκασαν τις ενέργειες του κ. Πανούση και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

    [10] Παναθηναϊκός: Επίσημο το αίτημα στην ΕΠΟ για ξένους διαιτητές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

    Επίσημο αίτημα προς την ΕΠΟ, με το οποίο ζητά τον ορισμό ξένων διαιτητών στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League με τον Ολυμπιακό, κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Ήταν γνωστή εδώ και ημέρες η θέση των «πρασίνων» για τους διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο ελληνικό clasico και αναμένεται, πλέον, η τοποθέτηση της ανώτατης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ζήτημα, τη στιγμή που και ο Ολυμπιακός, δια στόματος του Α΄ αντιπροέδρου του, Σάββα Θεοδωρίδη, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    [11] Στραματσόνι: «Πρέπει να παίζουμε μπάλα, να πιέζουμε τον αντίπαλο»

    Το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, παρουσίασε η πράσινη ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Αλαφούζος, ήταν αυτός που μίλησε πρώτος για τον Ιταλό: «Είναι ένας νέος άνθρωπος με εμπειρίες, είναι μορφωμένος και διαθέτει γνώσεις στην προπονητική. Θα συνεχίσει την ίδια φιλοσοφία που έχουμε στην ομάδα, δηλαδή, να αναδείξουμε νέους παίκτες και να χρησιμοποιούμε και κάποιους έμπειρους. Αν και στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι διαφορετικές και τις γνωρίζουμε όλοι, είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά στο δικαστικό. Αισθάνομαι ασφάλεια και χαρά που θα συνεργαστούμε με τον κ. Στραματσόνι και του εύχομαι καλή τύχη».

    Από την πλευρά του ο Ιταλός τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του που με επέλεξαν. Ήθελαν να συνεργαστούμε και μου το έδειξαν. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Δεν θέλω να πω πολλά, εκτός του ότι θα δουλέψω σκληρά για το καλό του Παναθηναϊκού».

    Για τον τρόπο που θέλει να παίζει η ομάδα ο 39χρονος τεχνικός εξήγησε: «Σέβομαι τη δουλειά του προκατόχου μου. Είναι εντελώς διαφορετικό να έρχεσαι σε μία ομάδα ενώ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα κι αλλιώς να την αναλαμβάνεις το καλοκαίρι. Ακόμη μαθαίνω τους παίκτες κι αυτοί μαθαίνουν εμένα. Θα περάσουμε κάποια νέα πράγματα. Αρχικά θα πω ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει με δύο επιθετικούς και τέσσερις στην άμυνα, γιατί έχουμε καλούς παίκτες. Πρέπει να δουλέψουμε και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα, αυτό χρειάζεται τον χρόνο του».

    Πώς θέλει να σκέφτεται τον Παναθηναϊκό σε? βάθος χρόνου; «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με πάρα πολλούς τίτλους, 20 εάν δεν κάνω λάθος και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Πρέπει να παίζουμε μπάλα, να πιέζουμε τον αντίπαλο. Στην Ιταλία λένε το εξής: Η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια, αλλά η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα».

    [12] Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Γιανγκ και χάνει τη σεζόν

    Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές στην παράταση, 91-87, μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί» επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ. Ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρόλευκων» φέτος, υπέστη ρήξη χιαστών στο γόνατο του αριστερού ποδιού και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Την αναζήτηση του αντικαταστάτη του θα ξεκινήσει η ομάδα του Πειραιά.

    Ο Γιανγκ τραυματίστηκε στο 7ο λεπτό, σε διεκδίκηση για αμυντικό ριμπάουντ με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μπράιαντ Ντάνστον. Έπεσε στο παρκέ δείχνοντας να πονά πολύ και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του, Χάκετ και Χάντερ. Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στην Κωνσταντινούπολη, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού αριστερού γονάτου. Ο Αμερικανός θα υποβληθεί σε εγχείρηση, με το διάστημα της αποθεραπείας να υπολογίζεται στους 6 μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 November 2015 - 19:32:24 UTC