Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πορεία προς το συνέδριο, ζητήματα νεολαίας και το "θέμα Πανούση" συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Μήνυμα Τσίπρα σε Ολάντ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι
  • [03] Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως την Κυριακή θα επέλθει συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά
  • [04] Μέρκελ: Να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας
  • [05] Πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι
  • [06] Τουλάχιστον 40 νεκροί από πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι

  • [01] Η πορεία προς το συνέδριο, ζητήματα νεολαίας και το "θέμα Πανούση" συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

    Η προετοιμασία της συνδιάσκεψης της νεολαίας του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου και κυρίως, θέματα σχετικά με την προετοιμασία του κόμματος ενόψει του συνεδρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέθηκε και το «θέμα Πανούση» .

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές θα εντατικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο των Επιτροπών Θέσεων και Καμπάνιας προκειμένου να υπάρξει ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και πολύπλευρος διάλογος ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

    Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, έθεσαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και το θέμα που δημιουργήθηκε από τις ενέργειες του Γιάννη Πανούση. Η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε ότι στο σύνολό τους οι δηλώσεις και κινήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντάσσονται σε μια προσπάθεια απαξίωσης της κυβέρνησης και ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ . Καταδίκασαν τις ενέργειες του κ. Πανούση και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

    [02] Μήνυμα Τσίπρα σε Ολάντ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

    Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων με όλη μας τη στήριξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον γαλλικό λαό, αναφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    [03] Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως την Κυριακή θα επέλθει συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά

    Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επέλθει έως την Κυριακή συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά (βασικό των οποίων είναι η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς), εξέφρασαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου μετά από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών, η οποία ολοκληρώθηκε.

    Η νέα συνάντηση έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο στις 14.00 και σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αναμένεται να είναι πολύωρη. Προκειμένου να υπάρξει συμφωνία πριν από το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς νωρίς το απόγευμα της ημέρας αυτής αναμένεται να συνέλθει το Euro Working Group.

    [04] Μέρκελ: Να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας

    «Πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της Τουρκίας - η κατάσταση δεν μας τιμά», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, αναδεικνύοντας ως βασικές προτεραιότητες στο προσφυγικό την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, την λειτουργία των «Hotspots» στην Ελλάδα και στην Ιταλία και την συνεργασία με την Τουρκία. Σημείωσε δε ότι ο Κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί και πρέπει να διορθωθεί.

    «Το πρόβλημα μπορούμε να το λύσουμε μόνο αντιμετωπίζοντας τις αιτίες της φυγής των ανθρώπων από τη χώρα τους. Αυτή είναι η προσέγγισή μου (...) Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αίτια, προκειμένου να μειώσουμε τον αριθμό των προσφύγων και προκειμένου να κάνουμε την παρανομία νομιμότητα. Διότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι τρομακτικές και επικίνδυνες σκηνές και όλοι ενδιαφερόμαστε να αποκαταστήσουμε την νομιμότητα και να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. Αυτό δεν μας τιμά», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα απόψε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΖDF, με θέμα την προσφυγική κρίση.

    Ερωτώμενη αν ο Κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί πια στην πράξη, η καγκελάριος σημείωσε: «Συνολικά το σύστημα του Κανονισμού του Δουβλίνου, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί, ξεκινώντας από την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ότι η κατάσταση εκεί είναι τόσο κακή ώστε δεν μπορούμε να υποδεχτούμε πρόσφυγες ή να επαναπροωθήσουμε στην Ελλάδα, όλα αυτά αποτελούν κομμάτια ενός συστήματος το οποίο δεν λειτουργεί» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω. «Πρέπει να βρούμε τις σωστές απαντήσεις και αυτές οι απαντήσεις βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα, σε μια κατανομή των βαρών και με την Τουρκία και σε αυτό πρέπει να εργαστούμε.

    [05] Πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

    Τουλάχιστον 60 είναι οι νεκροί από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν απόψε στο Παρίσι, ανέφερε η Γαλλική αστυνομία και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

    Όπως ανέφεραν πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρκετοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο του Παρισιού και εκρήξεις στην περιοχή κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Γαλλίας Γερμανίας , βόρεια της πρωτεύουσας, προκαλώντας τραυματισμούς.

    Επιπλέον, όπως ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο θέατρο Bataclan βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 100 όμηροι.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών "για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης" ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    [06] Τουλάχιστον 40 νεκροί από πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι

    Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν απόψε στο Παρίσι, ανέφερε η Γαλλική αστυνομία και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

    Όπως ανέφεραν πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρκετοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο του Παρισιού και εκρήξεις στην περιοχή κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Γαλλίας Γερμανίας , βόρεια της πρωτεύουσας, προκαλώντας τραυματισμούς.

    Επιπλέον, όπως ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο θέατρο Bataclan βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 100 όμηροι.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών "για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης" ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 November 2015 - 23:32:24 UTC