Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως την Κυριακή θα επέλθει συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά
  • [02] Ο IFC θα επενδύσει έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
  • [03] Εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ
  • [04] Συγκλονισμένη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δήλωσε η Α. Μέρκελ
  • [05] Μ. Ρέντσι: Mαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση
  • [06] Τη συγκίνησή της και τη φρίκη της εκφράζει σύσσωμη η διεθνής κοινότητα
  • [07] Δίκη «Noor1»: Kατάθεση του προϊσταμένου της Ασφαλείας Λιμεναρχείου Πειραιά
  • [08] Μήνυμα Τσίπρα σε Ολάντ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

  • [01] Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως την Κυριακή θα επέλθει συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά

    Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επέλθει έως την Κυριακή συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά (βασικό των οποίων είναι η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς), εξέφρασαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, μετά από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

    Η νέα συνάντηση έχει προγραμματισθεί για σήμεραστις 14.00 και σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αναμένεται να είναι πολύωρη,προκειμένου να υπάρξει συμφωνία πριν από το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται να συνέλθει το Euro Working Group.

    [02] Ο IFC θα επενδύσει έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

    Ο Διεθνής Χρηματοδοτικός Οργανισμός (International Finance Corporation, IFC), που ανήκει στην Παγκόσμια Τράπεζα, σχεδιάζει να επενδύσει έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, με την αγορά μετοχών που θα εκδώσουν αυτές, δήλωσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Τσιτσιράγκος.

    «Έχουμε έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιό μας να συμμετάσχουμε και να επενδύσουμε έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο κύριος στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες για τις επενδύσεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τσιτσιράγκος. «Το πιο σημαντικό δεν είναι πόσα χρήματα θα επενδύσει ο IFC, αλλά πόσα χρήματα θα κινητοποιήσει η χώρα από τρίτα μέρη. Για την ανάπτυξη και την απασχόληση χρειάζεται ένας υγιής χρηματοπιστωτικός τομέας», πρόσθεσε.

    [03] Εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ

    Εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι. Στελέχη όμως των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν, ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.

    Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων της αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν.

    «Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχαστεί το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις» στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης.

    Η Νέα Υόρκη, όπου είχαν διαπραχθεί την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι επιθέσεις με αεροσκάφη που είχαν υποστεί αεροπειρατεία που κατέστρεψαν τους δίδυμους ουρανοξύστες του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center), συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους πιο πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά ισλαμιστών. Η κορυφή του Empire State Building και η κωνοειδής κορυφή του One World Trade Center φωτίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα χρώματα της γαλλικής σημαίας?μπλε, λευκό και κόκκινο. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC 7 ότι «κάθε φορά που βλέπουμε μια επίθεση σαν αυτή, αποτελεί μια υπενθύμιση ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να επαγρυπνούμε». Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κιούμο δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να παρακολουθούν την κατάσταση στο Παρίσι.

    [04] Συγκλονισμένη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δήλωσε η Α. Μέρκελ

    «Βαθιά συγκλονισμένη από τις ειδήσεις και τις εικόνες που φθάνουν από το Παρίσι», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι η σκέψη της είναι αυτές τις ώρες «με τα θύματα των, προφανώς τρομοκρατικών, επιθέσεων», με τους συγγενείς, καθώς και με όλους τους ανθρώπους στο Παρίσι. «Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και της έχει μεταφέρει την συμπάθεια και την αλληλεγγύη των ανθρώπων στην Γερμανία», τόνισε η κυρία Μέρκελ σε ανακοίνωσή της.

    [05] Μ. Ρέντσι: Mαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση

    «Μαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση κατά του Παρισιού και της Ευρώπης», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Facebook, την ώρα που τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα συνεχίζουν να μεταδίδουν τις εξελίξεις μετά από σειρά τραγικών τρομοκρατικών επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα.

    Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε δεκάδες ευαίσθητες τοποθεσίες-πιθανούς στόχους επιθέσεων, ειδικά στην γαλλική πρεσβεία και τα προξενεία στις πόλεις της Ρώμης, του Μιλάνου και της Νάπολης. Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να προεδρεύσει, αύριο νωρίς το πρωί, σε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό εσωτερικών και στενών συνεργατών, για την αξιολόγηση της κατάστασης.

    Υπενθυμίζεται ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο πρόκειται να κηρυχθεί από τον πάπα Φραγκίσκο η έναρξη του Αγίου Έτους των Καθολικών, στον ναό του Αγίου Πέτρου. Υπό το φως των τραγικών εξελίξεων στην Γαλλία, αναμένεται να ληφθούν εξαιρετικά υψηλά μέτρα ασφαλείας, από την στιγμή που το Βατικανό θεωρείται εδώ και καιρό ένας από τους κύριους στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών.

    [06] Τη συγκίνησή της και τη φρίκη της εκφράζει σύσσωμη η διεθνής κοινότητα

    Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, από τον ΟΗΕ ως το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Τουρκία, οι αξιωματούχοι καταδικάζουν τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στο Παρίσι, και έχασαν τη ζωή τουςτουλάχιστον 126 άνθρωποι, καθώς επίσης πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά, στην πιο σκοτεινή μέρα για την Πόλη του Φωτός, μετά το τέλος τουδευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει ομόφωνα τις "βάρβαρες και δειλές τρομοκρατικές επιθέσεις" που διαπράχθηκαν με όπλα και βόμβες σε διάφορες τοποθεσίες του Παρισιού. Ο γ. γ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι "στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και του γαλλικού λαού".

    Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η διεθνής συμμαχία θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας "ισχυρή και ενωμένη" κατά της τρομοκρατίας. "Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από τις τρομερές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων, με όλους αυτούς που επλήγησαν και με τον λαό της Γαλλίας", σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. "Στεκόμαστε ισχυροί και ενωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει ποτέ την δημοκρατία", πρόσθεσε.

    Οι επιθέσεις αυτές "δεν αποτελούν μόνον μια επίθεση κατά του Παρισιού", αλλά "μια επίθεση εναντίον όλης της ανθρωπότητας και των οικουμενικών αξιών μας", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας από τον Λευκό Οίκο και ανέφερε στα γαλλικά το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης: "Liberte, Egalite, Fraternite" (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη).

    Τις "ειδεχθείς" και "απάνθρωπες δολοφονίες" στο Παρίσι καταδίκασε παράλληλα η Ρωσία, δηλώνοντας έτοιμη να προσφέρει "όλη της τη βοήθεια στην έρευνα για τα τρομοκρατικά αυτά εγκλήματα", σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη της Ρωσίας στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στον γαλλικό λαό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ.

    "Βαθύτατα συγκλονισμένη είναι η Κίνα", ανακοίνωσε την ίδια ώρα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του έτοιμος να συσπειρωθεί με τη Γαλλία και τη διεθνή κοινότητα για να ενισχύσουν τη συνεργασία για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    "Συγκλονισμένη" και "εξοργισμένη" είναι και η Ιαπωνία η οποία δεσμεύτηκε επίσης να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για την "πρόληψη της τρομοκρατίας".

    «Η τρομοκρατία είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, στη χώρα του οποίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, και τη Δευτέρα η σύνοδος της Ομάδας των Είκοσι (G20). "Η Τουρκία βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τη Γαλλία και τις άλλες συμμαχικές χώρες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας (...) και θα αγωνιστούμε με απόλυτη αποφασιστικότητα", καταλήγει η ανακοίνωση του Τούρκου πρωθυπουργού.

    [07] Δίκη «Noor1»: Kατάθεση του προϊσταμένου της Ασφαλείας Λιμεναρχείου Πειραιά

    Με την κατάθεση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, του προϊστάμενου της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά, Γεωργίου Κατσούλη -ο οποίος προΐστατο στις σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό των δυο τόνων ηρωίνης, που μετέφερε το πλοίο «Noor 1», καθώς και στη σύλληψη υπόπτων για εμπλοκή στην υπόθεση- συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη γι' αυτή την υπόθεση, που διεξάγεται στο Εφετείο Αθηνών.

    Ο κ. Κατσούλης περιέγραψε στο δικαστήριο βήμα προς βήμα όλη την υπόθεση, αναφέροντας ότι πολλοί από τους διακινητές της ηρωίνης με το «Noor 1», είχαν βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών, όταν είχαν εμπλακεί σε μεταφορά ναρκωτικών το 2013 μέσω μεταφορικών εταιρειών στη Ρουμανία. Είπε ακόμη ότι υπήρχαν πληροφορίες από ξένες αρχές που αξιοποιήθηκαν για να ανακαλυφθεί το φορτίο της ηρωίνης και σύμφωνα με τις οποίες το φορτίο θα έφτανε στο Κερατσίνι με εμπορικά πλοία.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούλης, όταν ανακάλυψε τον έναν από δύο τόνους ηρωίνης σε πολυτελή κατοικία στη Φιλοθέη, τον Ιούνιο του 2014, ήταν τόσο πολύ διαπεραστική η οσμή, που ήταν σαν να είχες κάνει χρήση. «Παρότι ήταν σε τσουβάλια ένιωθες μεγάλη δυσφορία», είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, είπε ότι μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, ο 44χρονος Βέλγος με το όνομα «Ουρμπάν», που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και που θα αγόραζε τον έναν από τους δύο τόνους ηρωίνης, αλλά και ότι γίνεται έρευνα για να εντοπισθούν και άλλοι αγοραστές που έχουν έδρα στην Τουρκία.

    Την Παρασκευή, ο κ. Κατσούλης, απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

    [08] Μήνυμα Τσίπρα σε Ολάντ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

    Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

    "Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 November 2015 - 7:32:19 UTC