Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη στήριξή του στο γαλλικό λαό και στον Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [02] Ειδική σύσκεψη συγκαλεί ο πρωθυπουργός για το πολύνεκρο χτύπημα στο Παρίσι
  • [03] Οι θέσεις και οι επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία
  • [04] Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία
  • [05] Εντείνονται παντού τα μέτρα ασφαλείας
  • [06] Η βαυαρική αστυνομία συνέλαβε πριν από δέκα μέρες άνδρα που ενδέχεται να σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι
  • [07] Πράξη πολέμου χαρακτηρίζει τις επιθέσεις ο Ολάντ
  • [08] Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο την Κυριακή
  • [09] Στ. Θεοδωράκης: «Απόψε είμαστε όλοι Γάλλοι. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει»
  • [10] Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και στη Ρώμη
  • [11] Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για τις επιθέσεις

  • [01] Τη στήριξή του στο γαλλικό λαό και στον Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αμέριστη συμπαράστασή του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

    [02] Ειδική σύσκεψη συγκαλεί ο πρωθυπουργός για το πολύνεκρο χτύπημα στο Παρίσι

    Ειδική σύσκεψη θα υπάρξει για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    "Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Νωρίτερα στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας είχε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

    [03] Οι θέσεις και οι επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία

    Ηπραγματική κατάσταση στο Προσφυγικό και η προσπάθεια της διαφορετικής διαχείρισής του, αποτελούν ένα βασικό κίνητρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.Η ελληνική πλευρά έχει καταστήσει σαφή τη θέση της πως δεν μπορεί να υπάρξει μια ουσιαστική προσπάθεια διευθέτησης της προσφυγικής κρίσης χωρίς συνεννόηση της ΕΕ με την Τουρκία. Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε ως θετικό γεγονός τις αποφάσεις για σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου και την αναγκαιότητα διαλόγου και συνεννόησης με την τουρκική κυβέρνηση (πρόταση που είχε θέσει πρώτος ο ίδιος τον περασμένο Απρίλιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου).

    Η κατάσταση σε αριθμούς

    Αποτυπώνοντας σε μία φράση το πώς διαμορφώνεται η σημερινή πραγματικότητα γύρω από το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής για τη Μετανάστευση και την άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ για το Προσφυγικό, στη Βαλέτα της Μάλτας, ότι "ο δυτικός κόσμος, η Ευρώπη, βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

    Μέσα στο 2015 εκτιμάται ότι από την Τουρκία έχουν περάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος 640.000 άνθρωποι. Μέχρι στιγμής, από την Ελλάδα και την Ιταλία, (όπου έχουν περάσει άλλες 140.000) έχουν μετεγκατασταθεί 48 στην Φιλανδία, 19 στην Γαλλία, 12 στην Ισπανία και 30 στο Λουξεμβούργο. Σημειώνεται ότι μόνο ένα μέρος από τις συνολικά 28 χώρες της ΕΕ έχει προσφέρει 3.500 θέσεις μετεγκατάστασης, έναντι του στόχου των 160.000 που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Επιδίωξη της ελληνικής πρωτοβουλίας η διαφορετική διαχείριση του ζητήματος

    Πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν πως είναι προφανές ότι το ζήτημα απαιτεί διαφορετική διαχείριση, και αυτό επιδιώκει η ελληνική πρωτοβουλία.

    Έχει επισημανθεί πως η διαχείριση αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο τομείς: α) το χτύπημα των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων, β) και την διαδικασία επανεγκατάστασης προσφύγων στις Ευρωπαϊκές Χώρες, από το τουρκικό έδαφος. Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει ζητήσει οικονομική στήριξη για την φύλαξη των συνόρων της και την δημιουργία κέντρων υποδοχής, καθώς και άλλα μέτρα, όπως η χαλάρωση της βίζας Τούρκων πολιτών για είσοδο στην ΕΕ, το "ξεπάγωμα" της ενταξιακής διαδικασίας της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, και η θέσπιση Συνόδων ΕΕ- Τουρκίας.

    Συνεννόηση ΕΕ-Τουρκίας, με τη διασφάλιση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων

    Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως η Ελλάδα θεωρεί ότι "η συνεννόηση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας πρέπει να προχωρήσει προς αυτές τις κατευθύνσεις, διασφαλίζοντας συγκεκριμένα αποτελέσματα". Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν:

    -Η στήριξη προς την Τουρκία για την φύλαξη των συνόρων της, θα πρέπει να συνδέεται με το αποτελεσματικό χτύπημα των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης.

    -Η στήριξη για την δημιουργία κέντρων υποδοχής, θα πρέπει να συνδέεται με την δημιουργία μηχανισμών επανεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρώπη κατευθείαν από το τουρκικό δαφος.

    -Το χαλάρωμα της βίζας θα πρέπει να συνδεθεί με μια συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας (η συμφωνία επανεισδοχής προβλέπει ότι όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ευρώπη από τουρκικό έδαφος, θα πρέπει να επιστρέφουν εκεί. Τέτοια συμφωνία υπάρχει σήμερα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά δεν εφαρμόζεται).

    -Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, η Ελλάδα υποστηρίζει το "ξεπάγωμά" της, αλλά με συντεταγμένο τρόπο. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι θέσεις της Κύπρου, που μεταξύ άλλων ζητά να αρθούν οι αποκλεισμοί που έχει επιβάλλει η Τουρκία στις μεταφορές από τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της.

    Οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τις επαφές της με την Τουρκία, συμμετέχοντας ενεργά στην ατζέντα της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας, που έχει καθοριστεί για τις 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, και επισημαίνουν, επιπλέον, πως με αυτό τον οδικό χάρτη η Ελλάδα υλοποιεί τον στόχο που έχει θέσει, να αναλάβει ενεργό ρόλο, στην συνεννόηση της ΕΕ με την Τουρκία.

    [04] Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία

    Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο δεν έχει ημερομηνία εγγραφής και στο οποίο η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση προτρέπει τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία, να κάνουν ιερό πόλεμο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία.

    "Έχετε πάρει εντολή να πολεμήσετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε --τί περιμένετε λοιπόν; Υπάρχουν όπλα και αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα και στόχοι που μπορούν να πληγούν", δηλώνει ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους στο βίντεο αυτό, ενώ βρίσκεται περιτριγυρισμένος από άλλους μαχητές. "Υπάρχουν όλα τα δηλητήρια, επομένως δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός από τους εχθρούς του Αλλάχ", προσθέτει.

    [05] Εντείνονται παντού τα μέτρα ασφαλείας

    Εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι. Στελέχη όμως των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν, ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.

    Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς στις πτήσεις από τη Μόσχα προς το Παρίσι, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντρ Νεράντκο, ο επικεφαλής της Rosaviatsiya, της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ δήλωσε επίσης σήμερα πως το υπουργείο του θα εφαρμόσει μέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων σε όλη τη Ρωσία μετά τους μαζικούς φόνους στο Παρίσι, μετέδωσε επίσης το RIA. Εξάλλου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως οι επιθέσεις στο Παρίσι "δικαιολογούν" την εντατικοποίηση του αγώνα εναντίον ένοπλων ριζοσπαστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος ή το Μέτωπο αλ-Νόσρα.

    Η Ιταλία αποφάσισε σήμερα την υιοθέτηση ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος για περαιτέρω θανατηφόρες επιθέσεις. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ρέντσι σημείωσε επίσης ότι η Ιταλία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας μετά τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν εναντίον "όλης της ανθρωπότητας" και εναντίον "του τρόπου ζωής μας". Μετά το διάγγελμά του, ο Ρέντσι θα προεδρεύσει έκτακτης συνόδου του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Ιταλίας.

    Και η Αυστρία εντείνει τα μέτρα ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Κάρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σενάριο απειλής για την Αυστρία, τα μέτρα έχουν προληπτικό χαρακτήρα και συνδέονται με τη τέταρτη Σύνοδο Κορυφής για τη Συρία, που πραγματοποιείται από σήμερα στη Βιέννη, ενώ οι αυστριακές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές ασφαλείας σε ευρωπαικό επίπεδο. Ως προληπτικό μέτρο ασφάλειας αξιολογείται και η αναβολή των προγραμματιζόμενων για σήμερα επίσημων εγκαινίων από το δήμαρχο και τοπικό κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, της περίφημης παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης στην Πλατεία του Δημαρχείου.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει σήμερα της συνόδου της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, η οποία συγκαλείται μετά τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ την ίδια ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Βρετανία.

    [06] Η βαυαρική αστυνομία συνέλαβε πριν από δέκα μέρες άνδρα που ενδέχεται να σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

    Ένας άνδρας από το Μαυροβούνιο, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν όπλα Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και εκρηκτικά που ενδεχομένως σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, συνελήφθη πριν από δέκα μέρες σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Ραδιοφώνου της Βαυαρίας, ο 51χρονος άνδρας, ο οποίος οδηγούσε ένα VW Golf, συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Μονάχου και ανήκει στον κύκλο των δραστών των χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Δεν διαθέτει ωστόσο ποινικό μητρώο είτε στην πατρίδα του είτε αλλού.

    Κατά τον έλεγχο του οχήματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν μια «επαγγελματικά κατασκευασμένη» κρυψώνα, στην οποία βρέθηκαν πιστόλια, πυρομαχικά, αυτόματα και μερικά κιλά ΤΝΤ. Από τα έγγραφα που είχε μαζί του προκύπτουν σημαντικές ενδείξεις ότι ο άνδρας βρισκόταν καθ΄οδόν προς το Παρίσι, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές της Βαυαρίας.

    [07] Πράξη πολέμου χαρακτηρίζει τις επιθέσεις ο Ολάντ

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους 128 άνθρωποι και 250 τραυματίσθηκαν, ήταν "μια πράξη πολέμου" που οργανώθηκε στο εξωτερικό από το Ισλαμικό Κράτος με εσωτερική βοήθεια. Ο Ολάντ δήλωσε πως θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και πως στη χώρα θα τηρηθεί επίσημο πένθος τριών ημερών.

    "Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου (...) η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικους συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει", δήλωσε ο Ολάντ μιλώντας στο προεδρικό μέγαρο.

    [08] Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο την Κυριακή

    Ακινητοποιημένα θα είναι την Κυριακή) το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

    Το σωματείο των εργαζομένων( Σωματείο Κίνησης της ΣΤΑΣΥ), σε ανακοινωσή του καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων, γεγονός που συνδυάζεται και από τις ανισότητες που έχει προκαλέσει η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος».

    «Όλα αυτά» συνεχίζει η ανακοίνωση «έρχεται να τα επιστεγάσει και η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία διορίστηκε από πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούσαν ιδεολογικές κατευθύνσεις που εδώ και μήνες έχουν κριθεί και καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό».

    Τέλος, καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας για να αποφασίσουν «την συνέχιση της δράσης τους».

    Κανονικά θα λειτουργεί το τραμ, αφού οι εργαζόμενοι δεν μετέχουν τελικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ.

    [09] Στ. Θεοδωράκης: «Απόψε είμαστε όλοι Γάλλοι. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει»

    «Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Στο μήνυμά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέρει ακόμη: «Απόψε είμαστε όλοι Γάλλοι. Οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους δεν θα νικήσουν. Δεν θα σπείρουν στους λαούς της Ευρώπης τον τρόμο, ούτε θα μας παρασύρουν σε μια τυφλή σύγκρουση με άλλους λαούς, με άλλους πολιτισμούς. Η Ελλάδα πρέπει με σοβαρότητα να συνεργασθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όσο σκληρά χρειαστεί αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την ήπειρό μας σε πεδίο ακραίου φανατισμού και συγκρούσεων. Η τρομοκρατία θα ηττηθεί». Eπίσης ο προέδρος του Ποταμιού με μήνυμα του στο Facebook, απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 10 το βράδυ, έξω από την γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέρει ότι "είμαστε όλοι στόχοι επειδή ζούμε και σκεπτόμαστε διαφορετικά».

    [10] Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και στη Ρώμη

    Η Ιταλία αποφάσισε σήμερα την υιοθέτηση ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος για περαιτέρω θανατηφόρες επιθέσεις.

    Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ρέντσι σημείωσε επίσης ότι η Ιταλία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας μετά τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν εναντίον "όλης της ανθρωπότητας" και εναντίον "του τρόπου ζωής μας". Μετά το διάγγελμά του, ο Ρέντσι θα προεδρεύσει έκτακτης συνόδου του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Ιταλίας.

    Μαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση κατά του Παρισιού και της Ευρώπης», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Facebook, την ώρα που τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα άρχισαν να μεταδίδουν την είδηση για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

    [11] Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για τις επιθέσεις

    ?Αυτό που συνέβη στο Παρίσι ήταν το απόλυτο σενάριο που φοβόντουσαν οι γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών», λέει στην εφημερίδα Le Figaro ο Μπερνάρ Σκαρσινί, πρώην επικεφαλής της γαλλικής αντικατασκοπείας.«Με δεδομένη την εμπειρία και των άλλων χωρών, η Γαλλία προετοιμαζόταν», τονίζει χαρακτηριστικά. Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο πρώην δικαστής της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Τρεβεντίς, κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία, είχε μάλιστα προειδοποιήσει ότι «οι πιο σκοτεινές μέρες είναι μπροστά. Ο πραγματικός πόλεμος που σκοπεύει να εξαπολύσει στο έδαφος μας το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αρχίσει ακόμη."

    Ο γάλλος δικαστής είχε προειδοποιήσει ακόμη ότι το Ισλαμικό Κράτος «προτίθεται να μας χτυπήσει συστηματικά και σκληρά (...) Έχουν τα μέσα, τα χρήματα και την ικανότητα να αποκτούν εύκολα πολλά όπλα και να οργανώνουν μαζικές επιθέσεις." Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Υβ Τριτινιόν είχε πει πρόσφατα ότι "ο κίνδυνος προέρχεται από μικρές ή μεγάλες ομάδες τζιχαντιστών που έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από τα θέατρα των επιχειρήσεων στη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη και δεν θα διστάσουν να αναλάβουν δράση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 November 2015 - 11:32:30 UTC