Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Βουλής για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
  • [02] Π.Καμμένος: Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα
  • [03] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών
  • [04] Πάπας Φραγκίσκος: Πρόκειται για απάνθρωπη πράξη
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Ολάντ

  • [01] Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Βουλής για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

    Την καθολική καταδίκη του ελληνικού Κοινοβουλίου για την ειδεχθή και βάρβαρη επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα, μετέφερε με τηλεγράφημα στον Γάλλο ομόλογό του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο συμμετέχει στη βαθιά θλίψη για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την πίστη στη διατήρηση της ειρήνης και των δημοκρατικών θεσμών.

    «Κύριε Πρόεδρε,

    Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικώς, σας συλλυπούμαι βαθύτατα για την αδόκητη απώλεια τόσων ανθρώπων, χθες στο Παρίσι», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει: «Συμμετέχουμε στη βαθιά σας θλίψη και καταδικάζουμε με αποτροπιασμό, κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Πιστεύουμε ακράδαντα στη διατήρηση της ειρήνης και των δημοκρατικών θεσμών και τασσόμεθα στο πλευρό του Γαλλικού λαού, με τον οποίον συνδεόμεθα με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και κοινωνικών ιδεωδών. Παρακαλώ να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων».

    [02] Π.Καμμένος: Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα

    «Το χτύπημα στο Παρίσι, ήταν για την Ευρώπη, όπως η 11η Σεπτεμβρίου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον λαό της Γαλλίας και πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι να αντιληφθούμε ότι το θέμα της διεθνούς τρομοκρατίας, της οποίας ο ISIS έκανε εξαγωγή από την Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική προς την Ευρώπη είναι ένα θέμα το οποίο θα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα η οποία από την πρώτη στιγμή, πέρα από τις δυνατότητές της, πήρε όλα εκείνα τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την ΕΕ» τόνισε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι το προσωπικό της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος στα νησιά «δίνουν παραπάνω από τον εαυτό τους».

    «Είναι ξεκάθαρο πια ότι μαζί με τα θύματα του ισλαμοφασισμού στην Μ. Ανατολή που έρχονται ως πρόσφυγες στην χώρα, ακραία στοιχεία περνούν προς την Ευρώπη. Το θέμα αυτό το είχα θέσει από πολύ καιρό και επίσημα στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ξεκάθαρα ότι σε ότι αφορά τον νότιο τομέα του ΝΑΤΟ, η απειλή από την μεριά της τρομοκρατίας του ISIS είναι πολύ μεγαλύτερη από τις άλλες απειλές που εξετάζαμε σε σχέση με το βόρειο σκέλος του ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Καμμένος.

    [03] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών

    Χωρίς καμία εμπλοκή συνεχίζονται, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

    Αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα επίσης με τις οποίες, οι δύο πλευρές συζητούν επί της ελληνικής πρότασης που καλύπτει το 58%- 60% των δανειοληπτών, ενώ δεν έχει απορριφθεί και η μεσολαβητική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κάλυψη του 60%.

    Σημειώνεται επίσης ότι ταυτόχρονα διεξάγονται και συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.

    [04] Πάπας Φραγκίσκος: Πρόκειται για απάνθρωπη πράξη

    Στα τραγικά γεγονότα της Γαλλίας θέλησε να αναφερθεί ο πάπα Φραγκίσκος, με σύντομες, τηλεφωνικές δηλώσεις του στο καθολικό τηλεοπτικό κανάλι Tv2000.

    «Πρόκειται για απάνθρωπη πράξη, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι ένα από τα κομμάτια, από τις στιγμές του τρίτου παγκοσμίου πολέμου», δήλωσε ο ποντίφικας.

    Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους θρησκευτική δικαιολογία, ο Φραγκίσκος απάντησε: «Θρησκευτική και ανθρώπινη; Αυτό που συνέβη είναι απάνθρωπο».

    «Δεν μπορώ να κατανοήσω το τι συνέβη, αλλά είναι δύσκολο να κατανοήσεις αυτά τα πράγματα, το ότι μπορεί να γίνουν από ανθρώπους. Για τον λόγο αυτό είμαι συγκινημένος, πονεμένος και προσεύχομαι, Είμαι στο πλευρό όσων υποφέρουν, στο πλευρό της Γαλλίας που τόσο αγαπώ», ολοκλήρωσε ο Αργεντινός πάπας.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Ολάντ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας είχε σήμερα στις 13.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίον εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και την ολόπλευρη συμπαράσταση του Ελληνικού Λαού προς τον Φίλο Γαλλικό Λαό, ειδικώς δε προς τους οικείους των τραγικών θυμάτων - για το στυγερό τρομοκρατικό έγκλημα των ισλαμιστών στο Παρίσι.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης στον Γάλλο ομόλογό του ότι το δράμα και το πένθος της Γαλλίας είναι και Ελληνικό, είναι όμως και Παγκόσμιο. Πρωτίστως δε είναι δράμα και πένθος της Δύσης, αφού οι αδίστακτοι ισλαμιστές δράστες στρέφονται, μέσω της Γαλλίας, ιδίως κατά του Δυτικού Πολιτισμού, κατά της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, κατά των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε προς τον κ. Ολάντ ότι η κυριότερη ρίζα του κακού, ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στην Συρία, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό και ότι η αποστολή αυτή ανήκει κατά πρώτο λόγο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και προς αυτήν την κατεύθυνση η Ελλάδα, αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κοιτίδα του Πολιτισμού της, ήταν, είναι και θα είναι έτοιμη να συμπράξει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 November 2015 - 23:32:21 UTC