Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τιμούμε στις 17 Νοέμβρη την εξέγερση της νέας γενιάς για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία»
  • [02] Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Παρίσι, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
  • [03] «Η τρομοκρατία πρέπει να ηττηθεί, χωρίς όμως να θίγονται οι δημοκρατικές και ατομικές ελευθερίες»
  • [04] Η Γαλλία προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα
  • [05] Να μην γίνουν οι πρόσφυγες αποδιοπομπαίοι τράγοι, προειδοποίησε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας
  • [06] Πούτιν προς Κάμερον: Να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας κατά της τρομοκρατίας
  • [07] Γ. Μουζάλας: Έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα
  • [08] Ο επιστήμονας Αρ. Πατρινός, μιλάει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για το μεγαλύτερο σχέδιο παρακολούθησης ανθρώπων
  • [09] Εντοπισμός 120 προσφύγων σε ξύλινο σκάφος βορειοανατολικά της Σαμοθράκης
  • [10] Κινηματογραφικό αφιέρωμα από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη
  • [11] Θ. Θεοχαρόπουλος: Η τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα από κάθε χώρα
  • [12] Ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μακεδονία Παλλάς στις 7 το απόγευμα
  • [13] Τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός καμικάζι ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που καταγράφηκε στην Ελλάδα
  • [14] Οι έρευνες των γαλλικών αρχών οδηγούν στον γνωστό βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ
  • [15] Έγιναν «καπνός» τα εισιτήρια για το μεγάλο ντέρμπι
  • [16] Με τίτλο αποσύρθηκε ο Ραούλ από τα γήπεδα
  • [17] Στην ηλεκτροκίνηση επενδύει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

  • [01] «Τιμούμε στις 17 Νοέμβρη την εξέγερση της νέας γενιάς για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία»

    «Τιμούμε στις 17 Νοέμβρη την εξέγερση της νέας γενιάς για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία. Τιμούμε τους αγώνες για Ανθρώπινη αξιοπρέπεια», αναφέρει σε δήλωσή του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    «Δεσμευόμαστε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για καλύτερη Παιδεία, περισσότερη Δημοκρατία, ουσιαστική ασφάλεια. Στις κρίσιμες αυτές ώρες ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον αυταρχισμό, τη μισαλλοδοξία και την τρομοκρατία», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [02] Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Παρίσι, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο

    Ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 13:00, παρουσία του πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, κατά την οποία θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

    [03] «Η τρομοκρατία πρέπει να ηττηθεί, χωρίς όμως να θίγονται οι δημοκρατικές και ατομικές ελευθερίες»

    Τα συλλυπητήριά της, τη συμπαράστασή της, καθώς και την αλληλεγγύη της στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τον γαλλικό λαό, εκφράζει η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, τρέφοντας τον ρατσισμό και τον φασισμό» και υπογραμμίζει ότι «η τρομοκρατία, ο φόβος και το μίσος πρέπει να ηττηθούν, με πρώτιστο ζητούμενο την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς, όμως, να θιγούν οι δημοκρατικές και ατομικές ελευθερίες».

    Η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE/NGL, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας Γιουνούς Ομαρζί, έστειλαν σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και τους προέδρους των πολιτικών ευρωομάδων, με αίτημα τη σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

    [04] Η Γαλλία προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα

    Η Γαλλία προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα μετά τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία της, με ενός λεπτού σιγή στις 12:00 τοπική ώρα σε όλη τη χώρα στη μνήμη των θυμάτων και μετά τα χθεσινά πρώτα αντίποινα που εξαπέλυσε η γαλλική αεροπορία βομβαρδίζοντας προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

    Από την πλευρά τους οι ερευνητές συνεχίζουν τη δουλειά τους για την αναγνώριση των τζιχαντιστών καμικάζι που προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων και για τις διασυνδέσεις τους στο Βέλγιο και τη Συρία.

    Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα απευθυνθεί στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος) στους βουλευτές και τους γερουσιαστές στο Συμβούλιο στις Βερσαλλίες για «την συσπείρωση του Έθνους σε αυτή τη δοκιμασία».

    Στην περιοχή του Παρισιού, τα σχολεία που είχαν κλείσει το Σάββατο ξανάνοιξαν σήμερα το πρωί, πριν από τα μουσεία, τις αίθουσες θεαμάτων και άλλα πολιτιστικά κτίρια στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος).

    Μετά την ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις αυτές από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η Γαλλία βομβάρδισε χθες το βράδυ το προπύργιο των τζιχαντιστών στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΙΚ.

    Ο Φρανσουά Ολάντ είχε προειδοποιήσει το Σάββατο ότι η Γαλλία δεν θα δείξει κανένα έλεος εντός και εκτός της χώρας, μετά τις επιθέσεις αυτές τις οποίες χαρακτήρισε "πράξη πολέμου".

    Μετά την πρώτη αναγνώριση του Ομαρ Ισμαελ Μοστεφάι, που γεννήθηκε στο Κουρκουρόν και προσευχόταν σε ένα τέμενος του προαστίου Σαρτρ, ως του ενός εκ των επιτιθέμενων στο Μπατακλάν, άλλοι δύο από τους συνολικά επτά καμικάζι αναγνωρίστηκαν χθες. Και οι δύο αυτοί ήταν γαλλικής υπηκοότητας κάτοικοι Βελγίου.

    Ο ένας, ο 30χρονος Μπιλάλ Χαντφί είναι ο ένας από τους τρεις που ανατινάχθηκαν στο Σταντ ντε Φρανς. Ο άλλος είναι ο 31χρονος Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, ο οποίος ανατινάχθηκε στη λεωφόρο Βολτέρ, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

    Ο τελευταίος είναι ένα από τα αδέλφια της ίδιας οικογένειας στους οποίους επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας: ένας από τους αδελφούς του, ο Μοχάμεντ, τέθηκε υπό κράτηση στο Βέλγιο.

    Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες εξακολουθούν ακόμη να μην γνωρίζουν τίποτε για τον τρίτο αδελφό, τον Σαλάχ, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ένας από τους καμικάζι που διαφεύγουν, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα.

    [05] Να μην γίνουν οι πρόσφυγες αποδιοπομπαίοι τράγοι, προειδοποίησε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

    Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε κατά μιας σκληρότερης αντιμετώπισης των προσφύγων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

    «Δεν μπορούμε τώρα να αναγάγουμε τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους, κάτι που το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί με τις επιθέσεις εναντίον μας», δήλωσε η πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) χθες Κυριακή το απόγευμα στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο κρατικό δίκτυο ARD, η οποία είχε θέμα την τζιχαντιστική οργάνωση.Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να βλέπουν σε όλους τους αλλοδαπούς επίδοξους τρομοκράτες, πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

    Παρόλα αυτά η Γερμανίδα υπουργός τόνισε «το νόμιμο δικαίωμα των Ευρωπαίων» να ελέγχουν «ποιος έρχεται σε εμάς και για ποιον λόγο». Προς αυτή την κατεύθυνση η φον ντερ Λάιεν υπερασπίστηκε μια βασική γραμμή: «Έλεγχος και φιλία πάνε μαζί».

    [06] Πούτιν προς Κάμερον: Να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας κατά της τρομοκρατίας

    Η Ρωσία και η Βρετανία θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με σχόλια που έκανε για τις επιθέσεις στο Παρίσι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

    Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Βρετανία δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο και σημείωσε ότι οι χώρες τους θα πρέπει να βελτιώσουν τους δεσμούς τους και πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία εκτιμά τη συμμετοχή της Βρετανίας στις συνομιλίες στη Βιένη για τη Συρία.

    Ο βρετανικός Τύπος γράφει σήμερα ότι η Βρετανία θα ενισχύσει τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας με 1.900 μέλη, τα οποία θα αυξήσουν το δυναμικό της MI5 και MI6 και της υπηρεσίας επίβλεψης (GCHQ) κατά σχεδόν 15%.

    [00]

    Σύγχυση με τη σύλληψη του καταζητούμενου Σάλαχ Αμπντεσλάμ

    Το βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι ο καταζητούμενος δεν συνελήφθη.

    Νωρίτερα, το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL είχε μεταδώσει ότι η αστυνομία των Βρυξελλών συνέλαβε το Σάλαχ Αμπντεσλάμ, τον γάλλο πολίτη που κατεζητείτο για τις επιθέσεις στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη βελγική πρωτεύουσα.

    [07] Γ. Μουζάλας: Έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα

    Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τις ροές των προσφύγων προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας. Όπως είπε στο MEGA, μετά τον βομβαρδισμό στο Χαλέπι οι πρόσφυγες ξαφνικά αυξήθηκαν.

    Για το ενδεχόμενο να ήταν πλαστό το διαβατήριο του τρομοκράτη που φέρεται να πέρασε από την Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας είπε ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι για την ελληνική πλευρά κάνοντας λόγο για βιομηχανία πλαστών διαβατηρίων ορισμένα εκ των οποίων είναι «εξαιρετικά πιστές απομιμήσεις».

    Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Τάχθηκε υπέρ της εντατικοποίησης των ελέγχων και των μέτρων ασφαλείας, όχι όμως στο να γίνει η Ελλάδα μια φυλακή.

    [08] Ο επιστήμονας Αρ. Πατρινός, μιλάει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για το μεγαλύτερο σχέδιο παρακολούθησης ανθρώπων

    Πίσω από το ιστορικό Πρόγραμμα Ανθρωπίνου Γονιδιώματος πριν 15 χρόνια, βρισκόταν ένας Έλληνας της διασποράς: ο Αριστείδης Πατρινός. Ο ίδιος πολυπράγμων παν-επιστήμων, ο οποίος υπερηφανεύεται ότι δεν μπορεί να αυτοπεριορισθεί σε ένα μόνο πεδίο έρευνας, βρίσκεται επίσης πίσω από το πιο φιλόδοξο στην ιστορία πρόγραμμα παρακολούθησης, που ήδη προετοιμάζεται να ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη το 2017.

    Συνολικά 2.500 νοικοκυριά (περίπου 10.000 άνθρωποι) θα επιτρέψουν σε μια ομάδα επιστημόνων -μεταξύ των οποίων ο Πατρινός έχει ηγετικό ρόλο- να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την καθημερινή ζωή τους: πού πάνε, τι τρώνε, σε ποιον μιλάνε, τι αγοράζουν, τι ψηφίζουν, πώς μεγαλώνουν, από τι αρρωσταίνουν. Και αυτό θα γίνει για 20 ολόκληρα χρόνια!

    Το πρόγραμμα HUMAN (Human Understanding through Measurement and Analysis - Ανθρώπινη Κατανόηση μέσω Μέτρησης και Ανάλυσης), που υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Kavli, θα συλλέξει έναν τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων, τα οποία στη συνέχεια οι επιστήμονες - γιατροί, ειδικοί των υπολογιστών, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι κ.α.- θα αναλύουν για χρόνια.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πατρινός ελπίζει ότι το ΗUMAN θα αποκαλύψει επιτέλους το μεγάλο μυστήριο: πώς και γιατί οι άνθρωποι παίρνουν τις διάφορες αποφάσεις τους. Δηλώνει αισιόδοξος ότι, αν και το κόστος του σχεδίου είναι ακόμη άγνωστο, θα βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση, ενώ δεν ανησυχεί καθόλου για έλλειψη εθελοντών, που θα δεχθούν να θέσουν τη ζωή τους στο μικροσκόπιο.

    Κατανοεί τους φόβους ορισμένων περί «Μεγάλου Αδελφού», αλλά θεωρεί ότι είναι λάθος να «φρενάρουμε» την επιστημονική περιέργεια. Παράλληλα, όμως, επισημαίνει την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση, ώστε να ελέγχονται οι όποιες καταχρήσεις από κυβερνήσεις ή εταιρείες. Πιστεύει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την ολοένα μεγαλύτερη διασύνδεση των ζωών μας και την αξιοποίηση των «Μεγάλων Δεδομένων», τα οποία, όπως λέει, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Αθήνα και την Ελλάδα να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

    [09] Εντοπισμός 120 προσφύγων σε ξύλινο σκάφος βορειοανατολικά της Σαμοθράκης

    Περίπου 120 πρόσφυγες, που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος το οποίο είχε αναχωρήσει από τα τουρκικά παράλια, εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες, περιπολικό του λιμενικού σώματος Αλεξανδρούπολης, στη θαλάσσια περιοχή της βραχονισίδας «Ζουράφα», βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.

    Οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και αρκετές οικογένειες με ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να γίνει η καταγραφή και πρώτη ταυτοποίηση των στοιχείων τους, ώστε να μετακινηθούν στη συνέχεια σε κέντρο φύλαξης του νομού.

    [10] Κινηματογραφικό αφιέρωμα από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη

    "Με άλλο βλέμμα" είναι ο τίτλος του κινηματογραφικού αφιερώματος που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Σημειώνεται ότι η διοργάνωση είχε ξεκινήσει στα πλαίσια του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας στην Ελλάδα. Οι φετινές ταινίες αναφέρονται στις θεματικές: Η σχέση πατέρα γιου, θέματα γύρω από το ρατσισμό και τοναποκλεισμό και εκπαίδευση.

    Το αφιέρωμα ξεκινάει σήμερα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο "Ολύμπιον" με δωρεάν είσοδο σε όλες τις ταινίες .

    [11] Θ. Θεοχαρόπουλος: Η τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα από κάθε χώρα

    "Η επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα" υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και επισημαίνει ότι ο ΟΗΕ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της Συρίας, η ΕΕ να κινηθεί ταχύτατα και σε εθνικό επίπεδο να γίνεται ο κατάλληλος συντονισμός, κυβερνητικών παραγόντων, αυτοδιοίκησης, μη κυβερνητικών οργανώσεων, κ.ά.

    Ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "χρειάζεται αμείλικτη μάχη κατά της τρομοκρατίας", ωστόσο όμως τόνισε ότι δεν πρέπει να επιστρέψει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στην Ευρώπη. "Η Ευρώπη του διαφωτισμού και του ανθρωπισμού δεν πρέπει να παρασυρθεί από μια δικαιολογημένη οργή και φόβο. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πετύχουν το στόχο τους οι τρομοκράτες - ισλαμιστές αυτής της επίθεσης" είπε.

    Υπογράμμισε ότι οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη πολλές φορές είναι θύματα των τρομοκρατών, επισήμανε ότι οι φράκτες τύπου βόρειας Ευρώπης δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα και υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι προσπάθειες να επικεντρωθούν σε δύο επίπεδα: μάχη κατά της τρομοκρατίας και αποφυγή ακραίων λύσεων που ταυτίζονται με εθνικιστικές αντιλήψεις.

    [12] Ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μακεδονία Παλλάς στις 7 το απόγευμα

    Στις 7 απόψε θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής διεκδικεί την αρχηγία, θα μιλήσει σε φίλους και υποστηρικτές του.

    [13] Τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός καμικάζι ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που καταγράφηκε στην Ελλάδα

    Τα δακτυλικά αποτυπώματα του ενός από τους καμικάζι των επιθέσεων στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, ανέφερε ανακοίνωση του εισαγγελέα του Παρισιού

    Ο εισαγγελέας προσθέτει ότι οι αρχές έχουν τώρα αναγνωρίσει κι έναν δεύτερο βομβιστή της αίθουσας συναυλιών Μπατακλάν. Ο εισαγγελέας τον κατονόμασε ως τον 28χρονο Σαμί Αμιμούρ από το Ντρανσί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, και σημειώνει ότι αυτός ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες από το 2012 αφού είχε τεθεί υπό ανάκριση και δικαστικό έλεγχο μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη.

    Αυτός εξαφανίστηκε το φθινόπωρο του 2013 και εκείνη τη χρονιά είχε εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

    [14] Οι έρευνες των γαλλικών αρχών οδηγούν στον γνωστό βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ

    Η έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι προχωρεί και οδηγεί στο Βέλγιο. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, ο εγκέφαλος των επιθέσεων έχει ταυτοποιηθεί.

    Πρόκειται για τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, γνωστό και ως Αμπού Ομάρ αλ-Μπαλίκι, Βέλγο, 27 ετών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία προχώρησε σε σειρά συλλήψεων το Σάββατο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20 Minutes.fr.

    Οι πληροφορίες δημοσιεύονται και στην βελγική εφημερίδα Der Standaard.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου.

    Έφοδος στο Μόλενμπεεκ

    Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα νέα έφοδο σε κτίριο της συνοικίας Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, μετέδωσε το δίκτυο RTBF στην ιστοσελίδα του.

    "Μεγάλη αστυνομική δύναμη πραγματοποίησε έφοδο σε κτίριο της οδού Ντελονουά", μετέδωσε το RTBF.

    Στην υποβαθμισμένη αυτή συνοικία των Βρυξελλών έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αφού αποκαλύφθηκε ότι δύο από τους δράστες έμεναν εκεί.

    [15] Έγιναν «καπνός» τα εισιτήρια για το μεγάλο ντέρμπι

    «Καπνός» έγιναν τα εισιτήρια του μεγάλου ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, για την 11η αγωνιστική της Super League. Η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε επίσημα ότι τα «μαγικά χαρτάκια» του μεγάλου αγώνα εξαφανίστηκαν.

    Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει πως εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα της 21ης Νοεμβρίου στο γήπεδο της Λεωφόρου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Τόσο μέσω διαδικτύου όσο και από το box office του γηπέδου, δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια και ως εκ τούτου παρακαλούμε τους φιλάθλους να μην προσέρχονται γι? αυτό το σκοπό στα εκδοτήρια του "Απ. Νικολαϊδης". Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κόσμο μας για την ανταπόκρισή του».

    [16] Με τίτλο αποσύρθηκε ο Ραούλ από τα γήπεδα

    Τέλος της σπουδαίας καριέρας για τον Ραούλ Γκονζάλες Μπλάνκο. Ο 38χρονος «σούπερ σταρ» αποσύρθηκε από τα γήπεδα, με την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, τον 22ο συνολικά στη σπουδαία καριέρα του. Ο Ισπανός διεθνής επιθετικός κατέκτησε το τρόπαιο με τη φανέλα των Νιου Γιορκ Κόσμος, στους οποίους μετακινήθηκε το 2014 μετά το πέρασμα του από την Αλ Σαντ. Κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή του «NASL», με τους Κόσμος να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου μετά το 3-2 επί της Όταβα.

    Ο Ραούλ γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες του, βάζοντας τέλος σε μια εκπληκτική καριέρα 21 ετών και 1.016 παιχνιδιών. Ο βετεράνος άσος δήλωσε πως στο εξής θέλει ν' αφοσιωθεί στην οικογένεια του:

    «Η αγάπη που εισέπραξα όλα αυτά τα χρόνια είναι πιο σημαντική από τα τρόπαια που κατέκτησα. Αγάπη και από ανθρώπους που υποστήριζαν άλλες ομάδες, αλλά με θαύμαζαν και με εκτιμούσαν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο βραβείο της καριέρας μου. Όσο για το μέλλον μου, είναι στη Νέα Υόρκη, γιατί εδώ θέλω να ζήσω με την οικογένεια μου. Για τα υπόλοιπα θα δούμε μετά, αφού αυτή τη στιγμή προέχει το να ξεκουραστώ».

    Η διοίκηση της Κόσμος ήθελε να τον κρατήσει στο δυναμικό του συλλόγου, για ν' αναλάβει τις ακαδημίες, ωστόσο ο ίδιος ο Ραούλ θα ήθελε αυτό να συμβεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα με την οποία ταύτισε την καριέρα του από το 1994 έως το 2010, με 741 συμμετοχές και 323 γκολ.

    [17] Στην ηλεκτροκίνηση επενδύει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

    Σταδιακά τα επόμενα χρόνια, την κυρίαρχη θέση των ορυκτών καύσιμων στην κίνηση των αυτοκινήτων, θα καταλάβουν οι εναλλακτικές πήγες παραγωγής ενέργειας. Τα παράγωγα του πετρελαίου, αποτελούν το καύσιμο του μεγαλύτερου ποσοστού οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη προσπάθεια τους να περιορισθεί η εξάρτηση μας από τα ορυκτά καύσιμα και να μειωθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με επικίνδυνους ρύπους, εντείνουν τις προσπάθειες τους στην ανάπτυξη νέων πηγών ενέργειας.

    Η VW, επενδύει στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και της υβριδικής τεχνολογίας. Στην έκθεση αυτοκινήτου ?Αυτοκίνηση Fisikon 2015? πραγματοποίησε την πανελλαδική παρουσίαση της γκάμας των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Σε εκθεσιακό χώρο συνολικής έκτασης 650 τ.μ. η μάρκα εκθέτει όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της που εισάγονται στην χώρα μας.

    Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα e-up! και e-Golf, εφοδιάζονται μόνο με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων. Οι μπαταρίες γεμίζουν με ηλεκτρική ενέργεια από μια κοινή οικιακή πρίζα.

    Το e-up! εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 82 ίππους και υψηλή ροπή 21,2 χλγμ. Το τεστ 0- 80 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,1΄΄ και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 130χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,7 kWh, φορτίζεται από το οικιακό δίκτυο σε 9 ώρες. Με λογική χρήση εξασφαλίζει αυτονομία 150χλμ. Η μέση κατανάλωση είναι 11,7kWh/100χλμ., κόστος 1,2 ευρώ/100χλμ. με βασικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Κοστίζει 28.000 ευρώ.

    Στο e-Golf ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας 115 ίππων παρέχει και 27,4 χλγμ. ροπής. Επιτάχυνση 0-80χλμ./ώρα σε 6.9΄΄, τελική 140χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 24,2 kWh, παρέχει αυτονομία μέχρι 190 χλμ. Πλήρης φόρτιση σε 13 ώρες. Από 38.500 ευρώ.

    Η υβριδική πρόταση της γερμανικής φίρμας στη μικρομεσαία κατηγορία είναι η έκδοση ειδικών προδιαγραφών GTE του Golf.

    Φέρει έναν κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων. Συνδυαστική ισχύς 204 ίπποι. Η μέγιστη ροπή των 25,6 χλγμ. προσφέρεται από τις 1.600 ? 3.500 σ.α.λ. Επιδόσεις, 0-100χλμ./ώρα σε 7,6?? και τελική ταχύτητα 222 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 8,7 KWh φορτίζεται σε 3,5 ώρες με οικιακή πρίζα ή σε 2,5 ώρες με wallbox. Η μπαταρία έχει εγγύηση 8 χρόνια ή 160.000 χλμ. Αμιγώς ηλεκτρικά κάνει έως 50 χλμ., η συνολική αυτονομία φθάνει τα 950 χλμ. Η μικτή κατανάλωση είναι μόλις 1,5 λίτρο/100χλμ., εκπομπές CO2 35 γραμ./χλμ. Αυτές οι μετρήσεις προκύπτουν από τις δοκιμές που γίνονται σύμφωνα με τον NEDC (New European Driving Cycle). Συγκεκριμένα προβλέπεται, να καλυφθεί η διαδρομή κατά 2/3 με πλήρως ηλεκτρική χρήση και κατά 1/3 με υβριδική χρήση.

    Ο βασικός εξοπλισμός του GTE είναι αντίστοιχος με αυτόν των GTI και GTD, ενώ διαθέτει επιπλέον φωτιστικά σώματα εμπρός τεχνολογίας LED. Αρχική τιμή 38.000 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 November 2015 - 11:32:36 UTC