Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλείσιμο με άνοδο 1,22% στο χρηματιστήριο του Τόκιο
  • [02] Η πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε σε Αμερικανό πυροσβέστη
  • [03] «Πρωτοφανής» αύξηση του αριθμού των νεκρών σε τρομοκρατικές επιθέσεις
  • [04] Φάρμακο κατά του αλκοολισμού «ξετρυπώνει» τον κρυμμένο ιό του AIDS

  • [01] Κλείσιμο με άνοδο 1,22% στο χρηματιστήριο του Τόκιο

    Με άνοδο 1,22% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, ενισχυμένο από την υποχώρηση της ισοτιμίας του γεν έναντι του δολαρίου και την ανάκαμψη στη Γουόλ Στριτ χθες, ενώ διαλύονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

    Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,22%, με κέρδη 236,94 μονάδων,για να κλείσει στις 19.630,63 μονάδες.

    Ο δείκτης Topix έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,93%, με κέρδη 14,58 μονάδων, στις 1.586,11 μονάδες.

    [02] Η πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε σε Αμερικανό πυροσβέστη

    Ένας 41χρονος αμερικανός εθελοντής πυροσβέστης ζει πλέον με το πρόσωπο ενός 26χρονου, ο οποίος είχε πεθάνει σε τροχαίο δυστύχημα. Αμερικανοί γιατροί έκαναν την πιο εκτεταμένη στον κόσμο μεταμόσχευση προσώπου στον πυροσβέστη, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα τρίτου βαθμού σε μια πυρκαγιά το 2001.

    Οι επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον πλαστικό χειρουργό δρα Εντουάρντο Ροντρίγκεζ, μετά από μία μαραθώνια επέμβαση που διήρκεσε 26 ώρες και απασχόλησε ιατρικό προσωπικό 150 ατόμων, «χάρισαν» στον παραμορφωμένο ασθενή ένα νέο πρόσωπο, μεταξύ των οποίων νέα αυτιά, βλέφαρα, μύτη, χείλη και τριχωτό κεφαλής, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Οι αμερικανοί γιατροί είχαν εξασκηθεί προηγουμένως επί ένα έτος, προτού προχωρήσουν στην επέμβαση, η οποία κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια. Δύο χειρουργικές ομάδες εργάσθηκαν παράλληλα και συντονισμένα, η μία στο νεκρό δότη και η άλλη στον ασθενή με τα εγκαύματα.

    Ο πρώην πυροσβέστης Πάτρικ Χάρντισον μπορεί πλέον να κλείνει τα γαλανά μάτια του, τα οποία αλλιώς κινδύνευαν απο αναπότρεπτη τύφλωση. Η επέμβαση είχε γίνει τον Αύγουστο, αλλά ανακοινώθηκε τώρα σε συνέντευξη τύπου, καθώς το καλοκαίρι η επιτυχία της μεταμόσχευσης θεωρείτο ακόμη 50-50.

    Η επιτυχία φάνηκε, όταν ο Χάρντισον, πατέρας πέντε παιδιών, που προηγουμένως τρομοκρατούνταν στη θέα του παραμορφωμένου προσώπου του, μπήκε να ψωνίσει ρούχα σε ένα κατάστημα και κανείς δεν φάνηκε να προσέχει κάτι περίεργο στο πρόσωπό του. Όσο για την μητέρα του, σχολίασε ότι ο γιός της είναι όμορφος, ενώ ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια του δωρητή.

    [03] «Πρωτοφανής» αύξηση του αριθμού των νεκρών σε τρομοκρατικές επιθέσεις

    Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις αυξήθηκε κατά 80% πέρυσι, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, επισημαίνει σήμερα μελέτη του Institute for Economics and Peace (Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης).

    Σύμφωνα με τον δείκτη της παγκόσμιας τρομοκρατίας, 32.658 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις το 2014. Το 2013, 18.111 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

    Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ που έχει τη βάση της στη Νιγηρία και η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχουν προκαλέσει περισσότερους από τους μισούς θανάτους, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία καταγράφει τις επιθέσεις, τους θανάτους και τις ζημιές που προκαλούνται σε 162 χώρες.

    Η μελέτη ορίζει την τρομοκρατία ως "την απειλή ή την πραγματική χρήση παράνομης στρατιωτικής βίας και άσκηση βίας από μη κρατικό παράγοντα για την επίτευξη ενός πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού ή θρησκευτικού στόχου μέσω του τρόμου, του εξαναγκασμού ή του εκφοβισμού".

    "Η τρομοκρατία έχει αυξήσει τη δύναμή της σε πρωτοφανή ρυθμό", δηλώνει ο Στιβ Κιλέλια, εκτελεστικός πρόεδρος του Ινστιτούτου.

    [04] Φάρμακο κατά του αλκοολισμού «ξετρυπώνει» τον κρυμμένο ιό του AIDS

    Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την καταπολέμηση του αλκοολισμού, προκαλώντας εμετούς σε όποιον πίνει πολύ, δημιουργεί ελπίδες στους επιστήμονες πως θα μπορούσε να φανεί πολύτιμο και στην μάχη κατά του AIDS. Όπως δείχνει μια νέα μικρή κλινική δοκιμή, το φάρμακο φαίνεται πως έχει την ικανότητα να φέρνει στο φως το «κοιμισμένο» ιό HIV, που κρύβεται σε διάφορα σημεία του σώματος του ασθενούς.

    To φάρμακο Antabuse, γνωστό και ως δισουλφιράμη στη μορφή γενόσημου, δόθηκε επί τρεις μέρες σε 30 φορείς του ιού HIV στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, οι οποίοι ήδη έπαιρναν αντιικά φάρμακα. Το αντιαλκοολικό φάρμακο, σε μεγάλη δοσολογία, «ξετρύπωσε» τον «κοιμισμένο» ιό, πράγμα που στο μέλλον μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματική τη θεραπεία για το AIDS.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάρον Λιούιν του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Lancet HIV», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το "New Scientist", δήλωσαν ότι το Antabuse δεν προκαλεί τοξικές παρενέργειες.

    Το AIDS έχει σκοτώσει περίπου 34 εκατομμύρια ανθρώπους από τη δεκαετία του ΄80 που εμφανίσθηκε, ενώ σε περίπου 37 εκατομμύρια υπολογίζονται σήμερα οι φορείς του ιού. Περίπου δύο εκατομμύρια νέες λοιμώξεις συμβαίνουν κάθε χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 November 2015 - 7:32:18 UTC