Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική βελτίωση των όρων προστασίας της πρώτης κατοικίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
  • [02] Την αισιοδοξία της για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής, εξέφρασε η Λ Κατσέλη
  • [03] Καταργείται ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
  • [04] Οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ έκαναν δεκτό το αίτημα της Γαλλίας για στρατιωτική βοήθεια κατά του Ισλαμικού Κράτους
  • [05] Κηδεύτηκε ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης
  • [06] Εφθασε στην αμερικανική πρεσβεία η σημαία του Πολυτεχνείου
  • [07] Μια παράσταση για το Πολυτεχνείο απόψε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
  • [08] Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση συντήρησης του Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης
  • [09] Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών στην Κων/πολη με τη στήριξη του Ιδρύματος Νιάρχου
  • [10] Λέμε όχι στα αντιβιοτικά,με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά των αντιβιοτικών
  • [11] Τριάντα τρεις τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και πολίτες της Λέσβου
  • [12] Σάκοτα: «Καλύτερα νίκη με την Κράσνι παρά με Γαλατασαράι»

  • [01] Σημαντική βελτίωση των όρων προστασίας της πρώτης κατοικίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

    Προστασία μεγαλύτερη, για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις του παρελθόντος διασφαλίζει η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για την πρώτη κατοικία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Όπως ειδικότερα, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ξεκίνησε με τους θεσμούς να απαιτούν να καλυφθεί μόλις το 16% των δανειοληπτών και σήμερα η συμφωνία κλείνει με πρόνοιες που θα προστατεύουν το 60%. Από το ποσοστό αυτό, το 25%, δηλαδή οι πλέον αδύναμοι δανειολήπτες, θα απολαμβάνουν προστασίας μεγαλύτερης του νόμου Κατσέλη, ενώ για το υπόλοιπο 35% θα απολαμβάνει προστασία αντίστοιχη με εκείνη που παρείχαν οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Οι προϋποθέσεις, γι΄αυτό, είναι να μπει ο δανειολήπτης σε διαδικασία διακανονισμού του δανείου του με την τράπεζα. Με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση ο διακανονισμός αυτός θα γίνεται με βάση τη σημερινή αγοραία τιμή του ακινήτου και με βάση τα τρέχοντα εισοδήματα του δανειολήπτη και έτσι θα καθορίζεται η δόση.

    «Πρόκειται για σημαντική βελτίωση των όρων προστασίας της πρώτης κατοικίας, για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε σχέση με όλες τις ρυθμίσεις που έγιναν στο παρελθόν, και σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε distress funds», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές και υπενθυμίζουν ότι η σχετική αποκάλυψη είχε γίνει με έγγραφη απάντηση του επιτρόπου Κατάινεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο ευρωκοινοβούλιο.

    [02] Την αισιοδοξία της για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής, εξέφρασε η Λ Κατσέλη

    Η Εθνική Τράπεζα είναι η μόνη τράπεζα, που, χωρίς αποκλεισμούς, δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση σε μικρομετόχους. Αυτή και μόνο η απόφαση σηματοδοτεί τη σημασία που αποδίδει η τράπεζα σε όλους τους πελάτες και τους μετόχους της και την καθιστά Εθνική Τράπεζα, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, απευθυνόμενη στους μετόχους της τράπεζας, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

    Η κα Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες, το ενδιαφέρον μεγάλο, οι καθαρές αποδόσεις εκτιμώνται θετικές και οι κίνδυνοι διαχειρίσιμοι. Στο τέλος της διαδικασίας, η τράπεζα θα είναι περισσότερο από ποτέ ισχυρή και επαρκώς κεφαλαιοποιημένη. Με τη ρευστότητα που ήδη διαθέτει και τα περιθώρια που έχει για αύξηση των δανείων της σε σχέση με την καταθετική της βάση, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοχέτευση ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και τη στήριξη νέων παραγωγικών πρωτοβουλιών, πρόσθεσε η κα Κατσέλη.

    [03] Καταργείται ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

    Ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καταργείται και αντικαθίσταται από το ισοδύναμο μέτρο της αύξησης του τέλους στα τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ. Αυτό προβλέπει η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών όπως ανακοινώθηκε από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη στη σημερινή συνέντευξη κατά την οποία προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξει, τουλάχιστον, ένα ακόμη ισοδύναμο για να καλυφθούν 100 εκατ. ευρώ από το σύνολο των απωλειών εσόδων 300 εκατ. ευρώ που θα προκύψουν από την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Ένα από τα ισοδύναμα αυτά είναι η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κρασιά τα οποία εξαιρούνται σήμερα από τον φόρο αυτόν. Για το μέτρο έχει γίνει συζήτηση με τους δανειστές, έχουν γίνει και οι εκτιμήσεις για την αποδοσή του αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

    Η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι οδηγεί σε επιβάρυνση κατά 30 λεπτά του ευρώ ανά φιάλη. Εξετάζονται από ένα ως τρία ισοδύναμα για την κάλυψη των 100 εκατ. ευρώ διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών. Δεν αποκλείεται στο νομοσχέδιο που προορίζεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή να μην προβλέπεται η ρύθμιση για τα ισοδύναμα αυτά προκειμένου να οριστικοποιηθούν και να περιληφθούν τελικά στον προϋπολογισμό είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Σε ότι αφορά το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων ο υπουργός διευκρίνισε ότι επήλθε συμφωνία να μειωθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια το χρονικό περιθώριο που θα έχει στη διαθεσή του ο δανειολήπτης να αποπληρώσει τη δόση μετά την ημερομηνία λήξης της για να μην χάνει το δικαίωμα της ρύθμισης. Το διάστημα αυτό είναι σήμερα 30 ημέρες και όπως διευκρίνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το χρονικό αυτό διάστημα θα σβήσει σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

    Επίσης όπως διευκρινίστηκε, οι δανειστές δέχτηκαν τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης να μπορεί ένας φορολογούμενος που έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων να υπάγεται και στη ρύθμιση των 12 δόσεων που αφορά νέες οφειλές, υπό την προϋπόθεση ότι θα εντάσσεται πριν γίνει ληξιπρόθεσμη η νέα οφειλή του.

    [04] Οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ έκαναν δεκτό το αίτημα της Γαλλίας για στρατιωτική βοήθεια κατά του Ισλαμικού Κράτους

    Ομόφωνα έκανε δεκτό το Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας το αίτημα της Γαλλίας για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ, αν και δεν υιοθετήθηκε κάποια επίσημη απόφαση, συμφώνησαν να κάνουν δεκτό το αίτημα της Γαλλίας για ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 των Συνθηκών της ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο αν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεχτεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, βάσει του άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

    [05] Κηδεύτηκε ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης

    Περίσσεψαν η λύπη, η θλίψη, ο πόνος, η αγάπη και οι αναμνήσεις, στο τελευταίο κατευόδιο του δημοσιογράφου Γιώργου Ανανδρανιστάκη.

    Στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων προσήλθε πλήθος κόσμου για να αποχαιρετίσουν τον συγγενή, φίλο, συνάδελφο, σύντροφο, δημοσιογράφο, Γιώργο Ανανδρανιστάκη που, στα μόλις 48 χρόνια του, έφυγε από τη ζωή, αναπάντεχα, την Κυριακή στις 6.30 το πρωί, έπειτα από ρήξη ανευρύσματος. Μεταξύ εκείνων που είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοί του, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα, καθώς επίσης και πλήθος μελών και βουλευτών της κυβέρνησης και στελεχών του κόμματος, ενεργό και δραστήριο μέλος του οποίου υπήρξε ο Γιώργος Αναδρανιστάκης, από την εποχή του Συνασπισμού και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης αφήνει πίσω του την αγαπημένη σύντροφό του Μάρσια και τον μικρό τους Στέλιο, και την αγαπημένη μητέρα του, την κυρία Παναγιώτα.

    Για τον ιδιαίτερο άνθρωπο Γιώργο Ανανδρανιστάκη μίλησαν σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης στους επικήδειους που εκφώνησαν, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας "Η Αυγή" Δημήτρης Στούμπος (εκ μέρους των συναδέλφων του στην εφημερίδα) και ο σκιτσογράφος της Αυγής και ραδιοφωνικός παραγωγός του ρ/σ "Στο Κόκκινο" Βαγγέλης Χερουβείμ (εκ μέρους των συναδέλφων του στο ραδιόφωνο), οι οποίοι συνδέονταν μαζί του με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συναδελφικότητας επί δεκαετίες.

    [06] Εφθασε στην αμερικανική πρεσβεία η σημαία του Πολυτεχνείου

    Έφθασε στην αμερικανική πρεσβεία η σημαία του Πολυτεχνείου. Μπροστά στην πρεσβεία οι νεολαίοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, στη συνέχεια δίπλωσαν τη σημαία και αποχώρησαν. Την πρεσβεία φυλάσσουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Νωρίτερα, οι νέοι που συνόδευσαν τη σημαία σταμάτησαν μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία, όπου έκαναν μια στάση ολίγων λεπτών ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι.

    Η πορεία για το Πολυτεχνείο

    Στο Σύνταγμα έχει φθάσει η πορεία του Πολυτεχνείου. Επικεφαλής της πορείας είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι. Ακολουθεί ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ και πλήθος κόσμου.

    Πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο, από αστυνομικούς σε ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν δυο άτομα για κατοχή φωτοβολίδων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

    [07] Μια παράσταση για το Πολυτεχνείο απόψε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    «Αν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω, σε ποια ιστορική συγκυρία θα θέλατε να βρεθείτε και ποιον ρόλο θα παίζατε; Θα ήσασταν διαδηλωτής, παρατηρητής, αστυνομικός;» Με αυτό το ερώτημα έρχονται αντιμέτωποι οι θεατές στην ιδιότυπη περφόρμανς της Λόλα Αρίας, με τίτλο «Ακρόαση για μια διαδήλωση» που επιχειρεί την αναβίωση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973.

    Η εξάωρης διάρκειας παράσταση θα παρουσιαστεί σήμερα ανήμερα της επετείου της 17 Νοέμβρη στο πλαίσιο του τρίτου και τελευταίου κύκλου του γεωπολιτικού φεστιβάλ «Transitions 3: Central Europe» που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (11-29/11).

    Η 39χρονη συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός από το Μπουένος 'Αιρες, η οποία άνοιξε πέρυσι το φεστιβάλ-αφιέρωμα στη Λατινική Αμερική, επιστρέφει με μια παράσταση-ακρόαση, με θέμα τη συλλογική μνήμη, την πολιτική συμμετοχή και τη σχέση ανάμεσα στη μυθοπλασία και την ιστορία. Στην παράσταση της, αυθόρμητοι ερμηνευτές παίζουν μπροστά στην κάμερα χωρίς πρόβες , το κείμενο γράφεται εκείνη την ώρα και το κοινό είναι συγχρόνως πρωταγωνιστής και θεατής.

    Το έργο αυτό έχει μια νομαδική μορφή και αναδημιουργείται κάθε φορά, ειδικά για την κάθε πόλη στην οποία παρουσιάζεται, όπου γίνεται αναπαράσταση ενός πρόσφατου ιστορικού γεγονότος. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Gorki Theater του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου 2014, όπου επικεντρώθηκε στην πτώση του τείχους το 1989.

    «Στην περφόρμανς της Αθήνας θα ανακατασκευάσουμε μαζί με το κοινό τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 17 Νοεμβρίου του 1973» λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Λόλα Αρίας. «Επιλέξαμε αυτή τη διαδήλωση επειδή αποτελεί σύμβολο μαζικής εξέγερσης. Είναι μια στιγμή στην Ιστορία, όπου οι άνθρωποι μπόρεσαν να ξεπεράσουν το φόβο και να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικτατορία» αναφέρει η σκηνοθέτης για την παράσταση, στην οποία «σημερινοί φοιτητές, φοιτητές από το'73, άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους, άνθρωποι που έμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους, βρίσκονται όλοι μαζί για να ανακατασκευάσουν το παρελθόν και να κοιτάξουν προς το μέλλον».

    [08] Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση συντήρησης του Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης

    Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα αρχαία θέατρα ήταν το Μεγάλο Θέατρο Νικόπολης, η ίδρυση του οποίου ανάγεται στην εποχή του Αυγούστου. Στο μνημείο διενεργείται από το 2013 ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης, η πρώτη φάση του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου. «Το έργο θα αποδοθεί σταδιακά στο κοινό από τις 31 Δεκεμβρίου 2015, ενώ πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι να ενταχθεί και στην επόμενη φάση του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης», πληροφορεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

    Το έργο διενεργεί η Επιστημονική Επιτροπή Νικόπολης-Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Οι εργασίες, που εντάχθηκαν στο έργο του ΕΣΠΑ «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Α΄ Φάση)», αποσκοπούν στη διασφάλιση του μνημείου και των κινητών ευρημάτων του (στερεώσεις, αποκαταστάσεις τοιχοποιιών, συντηρήσεις επιχρισμάτων και κινητών ευρημάτων), στη διερεύνηση των διαφόρων οικοδομικών φάσεων του (αποχωματώσεις, αναδείξεις περιγραμμάτων και ανασκαφές), αλλά και στην προστασία και ανάδειξή του (περίφραξη, κατασκευή περιμετρικής διαδρομής επισκεπτών και εξέδρας θέασης, τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και σε γραφή μπράιγ για άτομα με προβλήματα όρασης).

    Εκτός αυτών, μια σειρά καινούργιων ευρημάτων δίνουν νέα στοιχεία για τη μορφή και την κατάσταση διατήρησής του. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκαν τρεις σειρές μαρμάρινων εδωλίων του κάτω κοίλου (ima cavea) σε άριστη κατάσταση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και εδώλια του προεδρείου, τμήματος της κεντρικής κλίμακας που οδηγεί στο άνω κοίλο (summa cavea), καθώς και της βόρειας εισόδου του θεάτρου (vomitorium). Τα παραπάνω, όπως εξηγεί το ΥΠΠΟΑ, αναθεωρούν σε μεγάλο βαθμό την αρχική υπόθεση, κατά την πρώτη φάση των ερευνών, σχετικά με την κατάσταση διατήρησης του μνημείου.

    [09] Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών στην Κων/πολη με τη στήριξη του Ιδρύματος Νιάρχου

    Το πρώτο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών είναι γεγονός στην Τουρκία και συστάθηκε στο πλαίσιο του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Κοτς στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Ο τίτλος του κέντρου είναι «Κέντρο Σπουδών Ύστερης Αρχαιότητας και Βυζαντίου». Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά δημοσιεύματα, θα ακολουθήσει η σύσταση αντίστοιχου κέντρου και στους κόλπους του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, επίσης στην Κωνσταντινούπολη.

    Η Βυζαντινή τέχνη και αρχαιολογία θα είναι τα αντικείμενα του Κέντρου του Πανεπιστημίου Κοτς. Τα εγκαίνιά έγιναν στις 13 Νοεμβρίου στην έδρα του Κέντρου που βρίσκεται σε μία από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στο Ρούμελιφενερι της Κωνσταντινούπολης.

    Μελέτες τούρκων και ξένων επιστημόνων γύρω από τη Βυζαντινή τέχνη και αρχαιολογία, διεπιστημονικές έρευνες ιστορίας, αρχαιολογίας, ιστορίας τέχνης, ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές και επιστημονικές εκδόσεις θα είναι οι τομείς δραστηριότητας του Κέντρου.

    [10] Λέμε όχι στα αντιβιοτικά,με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά των αντιβιοτικών

    Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια είναι επικίνδυνα για όλους μας διότι προκαλούν λοιμώξεις οι οποίες είναι δύσκολο να θεραπευθούν, επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά των αντιβιοτικών (18 Νοεμβρίου).

    Η επανειλημμένη ή εσφαλμένη λήψη αντιβιοτικών συμβάλλει στην αύξηση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων, τα οποία θεωρούνται ένα από τα πιο επείγοντα προβλήματα δημόσιας υγείας στον κόσμο. "Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της δραστικότητάς τους όταν εσείς, τα παιδιά σας ή άλλοι συγγενείς σας τα χρειαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον" επισημαίνει ο Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

    [11] Τριάντα τρεις τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και πολίτες της Λέσβου

    Ανθρωπιστική βοήθεια, 33 τόνων, σε πρόσφυγες αλλά και πολίτες της Λέσβου που έχουν ανάγκη, μεταφέρθηκαν με πρωτοβουλία του πρώην περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και Διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης και Διοικητή σήμερα του ενοποιημένου Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς - Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, Παύλου Παπαδόπουλου.

    Πρόκειται για τέσσερις τόνους υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, των κέντρων υγείας του νησιού αλλά και του ιδρύματος «Θεομήτωρ». Επίσης περιλαμβάνεται τεχνολογικός εξοπλισμός για την παρακολούθηση εγκύων καθώς και 29 τόνοι τρόφιμα, γάλατα, άλλες παιδικές τροφές και παιδικές πάνες. Τέλος για τις ανάγκες ένδυσης των τροφίμων του ιδρύματος «Θεομήτωρ», απεστάλη και ένας τόνος ρούχων.

    Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθεια συγκεντρώθηκε από τις γερμανικές οργανώσεις «Human plus» και «Μια καρδιά για το παιδί», η δεύτερη ανήκει στον Οργανισμό που εκδίδει τη μεγάλη γερμανική εφημερίδα «Βild».

    [12] Σάκοτα: «Καλύτερα νίκη με την Κράσνι παρά με Γαλατασαράι»

    Ο Ντράγκαν Σάκοτα, σε δηλώσεις του ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Κράσνι Βόλγκογκραντ, για την 6η αγωνιστική του 6ου ομίλου του EuroCup, δεν έκρυψε πως προτιμά μια νίκη τώρα παρά στους αγώνες με Γαλατασαράι και Χάποελ.

    Συγκεκριμένα ο προπονητής της ΑΕΚ είπε: «Είναι μία πολύ σημαντική αναμέτρηση απέναντι σε μία ομάδα που έχει στόχο να μας νικήσει δύο φορές. Η νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς και είναι η ευκαιρία μας να νικήσουμε τώρα, παρά κόντρα στη Γαλατασαράι ή την Χάποελ. Με αυτή τη φιλοσοφία θα προσπαθήσουμε 100% για τη νίκη, αλλά ξέρουμε ότι η Κράσνι είναι φορμαρισμένη τελευταία, παίζει καλό μπάσκετ και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μία εύκολη αναμέτρηση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 November 2015 - 15:32:23 UTC