Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Πληροφορίες για ενδεχόμενη επίθεση οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα στο Ανόβερο
  • [03] Μόσχα και Παρίσι συμφώνησαν να συντονίσουν τη δράση τους στη Συρία
  • [04] Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία του Πολυτεχνείου
  • [05] Τραγωδία με εννιά νεκρούς μετανάστες από ανατροπή λέμβου ανοιχτά της Κω

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας

    Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Α Τσίπρας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργόςπαρακολούθησε μαζί με τον Τούρκο ομολογό του Α. Νταβούτογλου το φιλικό ματς ποδοσφαίρου των δύο εθνικών ομάδων στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης.Ο κ.Τσίπρας στην Τουρκία, θα πραγματοποιήσει επαφές με την τουρκική ηγεσία, με το προσφυγικό να αποτελεί βασικό θέμα της ατζέντας του.

    Αύριο στις 08.00 το πρωί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Φανάρι όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την 'Αγκυρα, όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και η συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν οι δύο ηγέτες.

    Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η ώρα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Σύμφωνα με το τουρκόγλωσσο κανάλι «Al Jazeera», υπάρχει ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να συναντηθεί και με τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

    Διαβάστε επίσης

    Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ

    [02] Πληροφορίες για ενδεχόμενη επίθεση οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα στο Ανόβερο

    «Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλές πληροφορίες που λάβαμε για μια πιθανή επίθεση, οι οποίες πριν από τον αγώνα πύκνωσαν πολύ», εξήγησε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ αναφερόμενος στην ακύρωση του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας, απόψε στο Ανόβερο.

    Ο κ. Ντε Μεζιέρ δήλωσε ακόμη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, διότι αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον.

    Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

    [03] Μόσχα και Παρίσι συμφώνησαν να συντονίσουν τη δράση τους στη Συρία

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκριναν τη «στενότερη συνεργασία» των υπηρεσιών πληροφοριών τους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ανακοίνωσε την Τρίτη το Κρεμλίνο.

    «Συμφωνήθηκε να υπάρξουν επαφές και ένας στενότερος συντονισμός μεταξύ των στρατιωτικών και των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών στη δράση τους εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία» σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

    Ο Ρώσος πρόεδρος, σε μια συνεδρίαση του γενικού επιτελείου στρατού που ήταν αφιερωμένη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, διέταξε τα ρωσικά πολεμικά σκάφη που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο να έρθουν σε «άμεση επαφή» με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle και «να συνεργαστούν» με τους Γάλλους «συμμάχους».

    «Μια γαλλική ναυτική αποστολή με ένα αεροπλανοφόρο θα φτάσει σύντομα στον τομέα σας. Πρέπει να εγκαθιδρύσετε άμεση επαφή με τους Γάλλους να να εργαστείτε μαζί τους και να τους αντιμετωπίσετε σαν συμμάχους», είπε ο Πούτιν.

    «Πρέπει να εκπονήσουμε ένα σχέδιο μαζί τους για κοινές θαλάσσιες και εναέριες δράσεις», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

    Ο Φρανσουά Ολάντ θα βρίσκεται στη Μόσχα στις 26 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο Πούτιν την κοινή δράση τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 24 Νοεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    [04] Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία του Πολυτεχνείου

    Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    Στην κορυφή της πορείας ήταν οι φοιτητές με τη σημαία του Πολυτεχνείου, οι οποίοι μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία, σταμάτησαν για λίγα λεπτά, αποτίοντας φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή. Ακολουθούσε ο Σύλλογος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία στην πορεία συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι.

    Στην διάθεση του επιβατικού κοινού ετέθησαν οι σταθμοί του μετρό που είχαν μείνει κλειστοί λόγω της πορείας.

    Στην πορεία συμμετείχε και μπλοκ της ΛΑΕ

    Στην πορεία συμμετείχε και μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής, μεταξύ άλλων, τον Π. Λαφαζάνη, τον Δ. Στρατούλη και την Ζ. Κωνσταντοπούλου. Οι κύριοι Λαφαζάνης και Στρατούλης δεν αποχώρησαν μετά από μικρή ένταση από την πορεία όπως είχε μεταδόσει αρχικά το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    [05] Τραγωδία με εννιά νεκρούς μετανάστες από ανατροπή λέμβου ανοιχτά της Κω

    Στους 9 ανήλθαν οι νεκροί, μετά την ανατροπή λέμβου με 23 μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή Αγ. Φωκά στην Κω.

    Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 4 παιδιά, 4 γυναίκες και ένας ανδρας.

    Δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και σκάφος της Φρόντεξ πραγματοποιούν απο το πρωί έρευνες για εντοπισμό πιθανόν αγνοουμένων, ενώ εως τώρα έχουν διασωθεί 7 άτομα.

    Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο σούπερ πούμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 November 2015 - 21:32:17 UTC