Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών η ΝΔ
  • [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας
  • [03] Σε χαμηλό 12μήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
  • [04] Ισχυρό σήμα ότι η ΕΚΤ μπορεί να λάβει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας έστειλε ο Μ. Ντράγκι
  • [05] «Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εάν αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια»
  • [06] Τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 κατέθεσε στη Βουλή ο Ευ. Τσακαλώτος
  • [07] ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε ο Εβραίος πρώην κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Να βγούμε στο μεταμνημονιακό ξέφωτο
  • [09] Μπερνάρ Καζνέβ: Η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις αποφάσεις που επιβάλλονται
  • [10] Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο στο Μάλι και κρατούν 170 ομήρους
  • [11] Φανή Χαλκιά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Για μένα η επιτυχία ή διάκριση και το σκάνδαλο έχουν διάρκεια όσο τα αντιμετωπίζεις τα μάτια των συνανθρώπων
  • [12] Νέο προσωπικό ρεκόρ από τον Αντετοκούνμπο

  • [01] Στην τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών η ΝΔ

    Σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες θα μπορούν να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Ηδη, οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

    'Οσοι λοιπόν προσέλθουν στις κάλπες, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

    Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία αλλά και 3 ευρώ που είναι το σχετικό αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία.

    Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο. Οι κάλπες θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, στις 7 το πρωί.

    [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Σε χαμηλό 12μήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

    Προς τα χαμηλότερα επίπεδά των τελευταίων τουλάχιστον 12 μηνών, κάτω από το 7%, κινούνται σήμερα και πάλι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή που ανοίγει το δρόμο για την αποδέσμευση περαιτέρω βοήθειας από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας.

    Την ίδια ώρα, τα σχόλια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι παγίωναν τις εκτιμήσεις για πρόσθετα μέτρα νομισματικής πολιτικής τον επόμενο μήνα, προσφέροντας στήριξη στην ευρύτερη αγορά ομολόγων της ευρωζώνης.

    «Δεν ήταν εύκολο για την ελληνική κυβέρνηση να περάσει αυτή τη νομοθεσία», σχολίασε ο Φέλιξ Χέρμαν, αναλυτής στην DZ Bank. «Είναι ένα σημαντικό βήμα που ανοίγει το δρόμο για την επόμενη δόση της βοήθειας και ένας θετικός παράγοντας για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα».

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε κατά 6 μονάδες βάσης στο 6,98%, κοντά στα επίπεδα που κατέγραψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και που ήταν τα χαμηλότερα από τον Οκτώβριο του 2014. Το ψυχολογικό επίπεδο του 7% είναι σημαντικό για την ευρωζώνη, με αρκετές χώρες-μέλη της να έχουν προσφύγει σε προγράμματα στήριξης στο απόγειο της κρίσης όταν το κόστος δανεισμού τους ξεπέρασε αυτό το όριο.

    Οι αποδόσεις άλλων ομολόγων της ευρωζώνης ήταν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,47%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

    [04] Ισχυρό σήμα ότι η ΕΚΤ μπορεί να λάβει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας έστειλε ο Μ. Ντράγκι

    Ισχυρό σήμα, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να προχωρήσει τον Δεκέμβριο στην επέκταση του προγράμματος αγορών ομολόγων και την περαιτέρω μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων, έστειλε ο Πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι με ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο στη Φρανκφούρτη, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

    «Δεν μπορούμε να πούμε με πεποίθηση ότι είναι πλήρης η διαδικασία αποκατάστασης της οικονομίας της Ευρωζώνης. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο θα εξετάσουμε διεξοδικά την ισχύ και την επιμονή των παραγόντων που επιβραδύνουν την επαναφορά του πληθωρισμού προς το 2%», τόνισε ο Ντράγκι, προσθέτοντας: «Εάν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το ισοζύγιο των κινδύνων όσον αφορά τον μεσοπρόθεσμο στόχο μας για τη σταθερότητα των τιμών έχει μετακινηθεί προς τα κάτω, θα δράσουμε με όλα τα διαθέσιμα που έχουμε στο πλαίσιο της εντολής μας».

    Αναφερόμενος στα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε: «Θεωρούμε το πρόγραμμα αγορών ομολόγων ένα ισχυρό και ευέλικτο εργαλείο, καθώς μπορεί να προσαρμόζεται ως προς το μέγεθος, τη σύνθεση ή τη διάρκειά του για να επιτευχθεί μία πιο επεκτατική πολιτική. Το επίπεδο του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων μπορεί, επίσης, να ενισχύσει τη μετάδοση του προγράμματος αγορών ομολόγων, με την αύξηση της ταχύτητας κυκλοφορίας των τραπεζικών διαθεσίμων και όχι μόνο». Δίνοντας το μήνυμα της εγρήγορσης της ΕΚΤ, ο Ντράγκι τόνισε: «Εάν αποφασίσουμε ότι η τρέχουσα πορεία της πολιτικής μας δεν είναι επαρκής για να επιτύχουμε τον στόχο μας, θα κάνουμε ότι πρέπει για να αυξήσουμε τον πληθωρισμό όσο το δυνατόν ταχύτερα. Αυτό είναι που απαιτεί από εμάς ο στόχος για τη σταθερότητα των τιμών».

    [05] «Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εάν αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια»

    «Μόνο όταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως θέλει να τη κάνει η κυβέρνηση, συνδυαστεί με την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και μια πολιτική ανάκαμψης της απασχόλησης, μόνο τότε θα κριθεί ως επιτυχής» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αφού επισήμανε πως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, έθεσε ως στόχο της σημερινής κυβέρνησης την οριστική αντιμετώπισή του.

    «Αυτό που έγινε ως τώρα, βεβαίως και επέτρεψε στον κόσμο να μην χάσει το σπίτι του, αλλά εκείνο που προστατεύτηκε ήταν η απραξία, μία λειτουργία του τραπεζικού συστήματος χωρίς κίνητρα να αντιμετωπίσει τα κόκκινα δάνεια και που επέτρεψε τα πελατειακά δάνεια, τα δάνεια στα κόμματα και σε επιχειρήσεις, που έτυχαν δικαστικής έρευνας. Υπήρξε γιγάντωση ενός προβλήματος σε ωρολογιακή βόμβα, που αν την αφήσουμε να σκάσει, ούτε προστασία της πρώτης κατοικίας θα έχουμε, ούτε προστασία θέσεων εργασίας, αλλά θα έχουμε μια γενικευμένη κρίση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Ο κ. Δραγασάκης έθεσε ως πρώτο στόχο της κυβέρνησης, την επίλυση του προβλήματος των συσσωρευμένων κόκκινων δανείων με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και με όρους απασχόλησης και ανασυγκρότησης της Οικονομίας. Όπως είπε, πρώτο σκέλος για την επίτευξη του στόχου αυτού, είναι οι ρυθμίσεις για την πρώτη κατοικία, επόμενο θα είναι οι ρυθμίσεις για τα επιχειρηματικά δάνεια και ακόμη το να τεθεί ένα τέλος στα θαλασσοδάνεια. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στην επιχειρηματικότητα εκείνων των επιχειρηματιών που έχουν τα δάνειά τους στο εσωτερικό και τα κέρδη τους στο εξωτερικό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης και παραδεχόμενος ότι «είναι δύσκολο να τα βάζεις με κατεστημένα ετών» κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να δουν αυτή τη σύγκρουση που υπάρχει, πέραν από τις όποιες αδυναμίες χειρισμών της κυβέρνησης.

    [06] Τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 κατέθεσε στη Βουλή ο Ευ. Τσακαλώτος

    Στη Βουλή και στον πρόεδρο του Σώματος Νίκο Βούτση, κατέθεσε τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2016, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η επεξεργασία του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την ερχόμενη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερεις συνεδριάσεις.

    Στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του θα αρχίσει την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, και θα ολοκληρωθεί έπειτα από πέντε συνεδριάσεις με την ψήφισή του, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία.

    [07] ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε ο Εβραίος πρώην κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ

    Ο Αμερικανός, εβραίος πρώην κατάσκοπος Τζόναθαν Πόλαρντ βγήκε από τη φυλακή στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η ομάδα υποστήριξής του στο Ισραήλ.

    "Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ο Τζόναθαν Πόλαρντ είναι ελεύθερος έπειτα από 30 χρόνια", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ομάδας που αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την αποφυλάκισή του.

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την αποφυλάκιση του Πόλαρντ έπειτα από "τρεις μακρές και δύσκολες δεκαετίες".

    [08] Αλ. Τσίπρας: Να βγούμε στο μεταμνημονιακό ξέφωτο

    «Στα μείζονα θέματα, στους εθνικούς στόχους, που δεν εξαρτώνται από τις αλλαγές των κυβερνήσεων, δεν μπορεί παρά να είμαστε ενωμένοι και να δίνουμε μαζί τη μάχη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Παράλληλα, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ τόνισε ότι «σ΄αυτό, η δική μου συμβολή είναι επιβεβλημένη κατά τον ρόλο μου».

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε να υπάρξει μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση στα κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας θέματα.

    «Στα κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας θέματα, στο Προσφυγικό, στα μεγάλα εθνικά μας θέματα, στο Κυπριακό, στα Ελληνοτουρκικά, στο Ονοματολογικό και σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα-ασφαλιστικό-παιδεία-πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση και θα ήθελα να σας ζητήσω, μέσω του πολιτειακού σας ρόλου, να συμβάλετε σε αυτήν την προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

    Από την πλευρά του, ο κ.Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές και πρόσθεσε «Γιατί στις δύσκολες στιγμές εμφανίζεται ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου, που ακριβώς είναι να επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα μεγάλα θέματα, στα οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουμε διαφορές».

    Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος δήλωσε ότι βρισκόμαστε στο τέλος ενός πολύ δύσκολου κύκλου και αυτές τις μέρες περνάμε με επιτυχία έναν πολύ δύσκολο κάβο, με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που, όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία.

    [09] Μπερνάρ Καζνέβ: Η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις αποφάσεις που επιβάλλονται

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ κάλεσε σήμερα την Ευρώπη "να λάβει σήμερα τις αποφάσεις που επιβάλλονται" (από τις καταστάσεις) όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αφού ήδη έχασε πάρα πολύ χρόνο".

    "Ελπίζουμε ότι η Ευρώπη, η οποία έχει χάσει πάρα πολύ χρόνο σε διάφορα θέματα που αποδεικνύονται κατεπείγουσας ανάγκης, να λάβει τώρα τις αποφάσεις που επιβάλλεται", δήλωσε ο Καζνέβ, προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο με τους ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.

    Το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ έχει συγκληθεί έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι πριν από μία εβδομάδα.

    Η Γαλλία ζητεί κυρίως ένα ευρωπαϊκό αρχείο καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές (PNR) "να υιοθετηθεί το συντομότερο δυνατόν" και "με περιεχόμενο που να το καθιστά αποτελεσματικό", δήλωσε ο Καζνέβ.

    Το θέμα αυτό προσκόπτει εδώ και καιρό στις επιφυλάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Χρειάζεται επίσης "μεγάλη ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, με την αύξηση της ισχύος των μέσων της Frontex", της ειδικής για τον σκοπό αυτό ευρωπαϊκής υπηρεσίας, επέμεινε.

    [10] Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο στο Μάλι και κρατούν 170 ομήρους

    Ένοπλοι φωνάζοντας «Allahu Akbar» (Ο Θεός Είναι Μεγάλος, στα αραβικά) και πυροβολώντας εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα το πρωί επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο γεμάτο με ξένους ενοίκους στην πρωτεύουσα του Μαλί, το Μπαμακό, συλλαμβάνοντας 170 ομήρους, σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας και με την διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας του Μαλί τρεις όμηροι είναι νεκροί.

    Σύμφωνα με την πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, οι δράστες είναι περίπου δέκα. Ωστόσο, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Rezidor, οι δράστες είναι δύο και οι όμηροι 140 πελάτες και 30 υπάλληλοι.

    Η επίθεση εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blu, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας κοντά σε υπουργεία και πρεσβείες στην πρώην γαλλική αποικία και πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι με τους 129 νεκρούς.

    Πριν από λίγο το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Μαλί που αναπτύχθηκαν στην περιοχή απομάκρυναν «δεκάδες άτομα» από το ξενοδοχείο. Το Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι δράστες απελευθέρωσαν κάποιους ομήρους, περιλαμβανομένων όσων γνώριζαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν δύο γυναίκες ομήρους, ενώ ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο κι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα παραβιάζοντας την μπάρα ασφαλείας.

    Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι στην επίθεση τραυματίστηκαν δύο φρουροί ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας.

    [11] Φανή Χαλκιά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Για μένα η επιτυχία ή διάκριση και το σκάνδαλο έχουν διάρκεια όσο τα αντιμετωπίζεις τα μάτια των συνανθρώπων σου»

    Από τα εμβληματικά πρόσωπα του ελληνικού αθλητισμού και του γυναικείου στίβου η Φανή Χαλκιά, «χρυσή» ολυμπιονίκης των 400 μ. με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, εξακολουθεί να παραμένει πρόσωπο υψηλής ακτινοβολίας και επιρροής στον ελληνικό στίβο και στην αθλητική κοινότητα της χώρας. Η Λαρισαία πρωταθλήτρια μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την συχνότητά του, το "Πρακτορείο 104.9 FM", εκφράζοντας την αντίληψη και την θεωρία της για τον αθλητισμό του σήμερα σε συνάρτηση με το χθες.

    -Μετά το 2008 απομακρύνθηκες από τον αθλητισμό, αν και είχες περιθώρια να ξανασχοληθείς...

    «Έκανα μίτινγκ το 2011, αλλά είχα διάφορα ψυχολογικά θέματα με τον εαυτό μου. Όταν έχεις πετύχει τον στόχο σου και είσαι μόλις 25 χρονών, είναι λίγο δύσκολο να βρεις καινούργιο κίνητρο και να έχεις το ίδιο πάθος. Τουλάχιστον έτσι εγώ το αντιμετώπισα, κακώς ίσως. Επειδή ήμουν και είμαι ακόμα ερασιτέχνης αθλήτρια, αφού συνεχίζω να γυμνάζομαι και να αθλούμαι καθημερινά, μάλλον δεν το είδα καθόλου επαγγελματικά, δηλαδή να αφοσιώνομαι στον στίβο, να κάνω επαγγελματικά μίτινγκ και όλα αυτά. Είμαι πιο ερασιτέχνης, κακώς ίσως, έκανα και άλλα πράγματα ταυτόχρονα, σπούδαζα, πήρα το πτυχίο μου και ακολούθησα και διάφορα άλλα σχετικά με τον αθλητισμό...».

    [12] Νέο προσωπικό ρεκόρ από τον Αντετοκούνμπο

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το νέο μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ. Ο Ελληνας σταρ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και σπάει τα προσωπικά ρεκόρ του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο διεθνής φόργουορντ πέτυχε 33 πόντους στην ήττα με 115-100 των Μπακς από τους Καβαλίερς, τους περισσότερους που έχει σημειώσει (έως τώρα) στο NBA, ξεπερνώντας την προσωπική επίδοσή του που ήταν οι 29 κόντρα στους Πέλικανς τον περασμένο Μάρτιο. Ο Αντετοκούνμπο είχε 11/13 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 8/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και δύο κλεψίματα σε 39:45 λεπτά συμμετοχής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 November 2015 - 11:32:24 UTC