Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο συζητήθηκε σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία
  • [02] "Ευρεία συμφωνία" επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σημερινού EuroWorking Group
  • [03] Άνδρας και όχι γυναίκα ο καμικάζι στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές
  • [04] Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία, με τροπολογία του υπ. Παιδείας
  • [05] Πίνακες των Ρούμπενς, Τιντορέτο και άλλων κλάπηκαν από μια ομάδα ληστών από μουσείο της Βερόνας
  • [06] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Ξυλούρης
  • [07] "Για το Παρίσι" γράφουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στις βόμβες που προορίζονται για τους βομβαρδισμούς στη Συρία
  • [08] Μάλι: Ομάδα ενόπλων παραμένει εντός του ξενοδοχείου, αντιστέκονται στις δυνάμεις ασφαλείας
  • [09] Τα κορίτσια του Ολυμπιακού κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ευρώπης
  • [10] Με Εσιέν στην αποστολή, αλλά εκτός ο Πράνιτς
  • [11] Χωρίς τον Τσόρι Ντομίνγκες στο μεγάλο ντέρμπι

  • [01] Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο συζητήθηκε σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία

    Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη με την συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές , κατά την σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν ειδικότερα , το άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία με στόχο την εγγραφή νέων μελών και η προετοιμασία των Θέσεων. Η κομματική ηγεσία σκοπεύει να ανοίξει μεγάλο διάλογο γύρω από τις Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις μελλοντικές προοπτικές του κόμματος και την Αριστερά. Στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η καταρχήν συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία και μετά από περίπου είκοσι ημέρες, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή , προκειμένου να καταλήξει στις συνεδριακές διαδικασίες.

    [02] "Ευρεία συμφωνία" επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σημερινού EuroWorking Group

    "Ευρεία συμφωνία" επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σημερινού EuroWorking Group σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης. Η "έκθεση συμμόρφωσης" των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

    Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

    Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

    [03] Άνδρας και όχι γυναίκα ο καμικάζι στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές

    Η εξαδέλφη του φερόμενου ως εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι, η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, η οποία σκοτώθηκε την Τετάρτη στην επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Σεν Ντενί, δεν ήταν βομβίστρια αυτοκτονίας, σε αντίθεση με όσα πίστευαν αρχικά οι αστυνομικοί, έγινε γνωστό σήμερα από μια αστυνομική πηγή.

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης οι ερευνητές είχαν δηλώσει ότι ένα πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί ανατινάχτηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο. Η αστυνομία πίστευε μέχρι τώρα ότι επρόκειτο για μια γυναίκα. Όμως, σύμφωνα με την πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, στην πραγματικότητα ο καμικάζι ήταν ένας άνδρας.

    [04] Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία, με τροπολογία του υπ. Παιδείας

    Επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την ενισχυτική διδασκαλία, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Νίκος Φίλης και η οποία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις». Εξάλλου, στην ίδια τροπολογία καθορίζεται εκ νέου ο τρόπος επιλογής και τοποθέτησης διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη διαδικασία μοριοδότησης να προβλέπει και συνέντευξη των υποψηφίων, εκτός τη μυστικής ψηφοφορίας. Ακόμη, με την εν λόγω τροπολογία, ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου.

    Ειδικότερα, με την τροπολογία του υπουργείου, επαναφέρεται η ενισχυτική διδασκαλία στο γυμνάσιο, η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο λύκειο (γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ), ενώ παράλληλα καθορίζεται το πλαίσιο με το οποίο παρέχεται η εκπαίδευση στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων, καθώς και η κατ? ιδίαν διδασκαλία που παρέχεται σε κρατούμενους και στα τμήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στο πλαίσιο εγκεκριμένων Οργανισμών Θεραπείας (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΨΝΑ και ΨΝΘ).

    [05] Πίνακες των Ρούμπενς, Τιντορέτο και άλλων κλάπηκαν από μια ομάδα ληστών από μουσείο της Βερόνας

    Δεκαπέντε πίνακες, μεταξύ των οποίων και αριστουργήματα του Ρούμπενς και του Τιντορέτο, κλάπηκαν τη νύχτα από ένα μουσείο της Βερόνας από μια ομάδα μασκοφόρων που κατά τα φαινόμενα έδρασαν "κατόπιν παραγγελίας", ανακοίνωσε σήμερα ο Φλάβιο Τόζι, ο δήμαρχος της πόλης αυτής.

    Τρεις άνδρες ντυμένοι στα μαύρα μπήκαν το βράδυ της Πέμπτης στο μουσείο του Καστελβέκιο, έδεσαν και φίμωσαν τον φύλακα και έναν ταμία και άρπαξαν τους πίνακες.

    Στη λεία τους περιλαμβάνονται πορτρέτα που φιλοτέχνησε ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του μπαρόκ, ο Φλαμανδός Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, καθώς και έργα του Βενετσιάνου Τιντορέτο και των Πιζανέλο, Τζάκοπο Μπελίνι και Τζοβάνι Φραντσέσκο Καρότο.

    Το μουσείο εκτιμά ότι η συνολική αξία των έργων ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και πιστεύει ότι η "επιχείρηση" αυτή έγινε για λογαριασμό κάποιου ιδιώτη συλλέκτη.

    "Κάποιος τους έστειλε, ήταν πολύ συγκεκριμένοι, ήξεραν ακριβώς πού πήγαιναν", είπε ο Τόζι.

    Το μουσείο διαθέτει φύλαξη όλο το 24ωρο, όμως οι δράστες έφτασαν στο κτίριο προς το τέλος της ημέρας, αφού είχαν φύγει οι επισκέπτες και πριν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του δήμου, ο Ρομπέρτο Μπόλις. "Δεν γνωρίζουμε αν οπλοφορούσαν, όμως άρπαξαν το όπλο του φύλακα", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι διέφυγαν με το αυτοκίνητο αυτού του υπαλλήλου, αφού του πήραν και τα κλειδιά του.

    Οι αρχές ενημερώθηκαν για το θέμα όταν ο φύλακας και ο ταμίας κατάφεραν να λυθούν από τα δεσμά τους και να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι με τη μαρτυρία τους και με τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις 48 κάμερες, μέσα και γύρω από το μουσείο, θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

    [06] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Ξυλούρης

    Την τελευταία του πνοή άφησε χτες βράδυ, σε ηλικία 55 ετών, ο γιος του Νίκου Ξυλούρη, Γιώργος, λίγες ώρες μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς.

    Η μηχανή που οδηγούσε ο Γιώργος Ξυλούρης, συγκρούστηκε με ταξί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

    Ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν μουσικός παραγωγός στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» όπου παρουσίαζε την μουσική εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ενώ με τη μητέρα του Ουρανία συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο "Νίκος Ξυλούρης" (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου).

    Στην ιστοσελίδα του «105,5 στο Κόκκινο», οι συνάδελφοί του ανάρτησαν τα εξής:

    «Έφυγε σήμερα από κοντά μας στις 20:55 το βράδυ της Πέμπτης ο αγαπημένος μας συνάδελφος και φίλος, μουσικός παραγωγός του '105,5 στο Κόκκινο' και ψυχή του '88.4 στο Κόκκινο' στο Ηράκλειο Κρήτης, Γιώργος Ξυλούρης σε ηλικία 55 ετών.

    Ο Γιώργος, γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο "Νίκος Ξυλούρης", παρών από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του ΚΟΚΚΙΝΟΥ με την εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ο Γιώργης του Ψαρονίκου, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ένα τροχαίο στάθηκε αφορμή να αποχωριστούμε το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου.

    Κινούμενος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά πηγαίνοντας στο σπίτι του στις 6 το απόγευμα ο Θεός έβαλε σημάδι τον Γιώργη και τον πήρε πρόωρα από την οικογένειά του και την πολυαγαπημένη του μάνα, τ' αδέρφια του, από την οικογένειά μας, απ' όλους μας, μα κι απ' την Κρήτη που λάτρευε και τον λάτρευε.

    Στις 9 το βράδυ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διεκομίσθη μετά το ατύχημα, ο Γιώργης ενώθηκε με τον «Αόρατο Θίασο», τα λόγια και τις μουσικές του και έφυγε μαζί του, αφήνοντας πίσω του αβάσταχτο πόνο κι θλίψη ανείπωτη.

    Γιώργη μας σ' αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου πού να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα από κοντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ!

    Σύντεκνε ....πως θα το νταγιαντίσουμε;

    Καλό ταξίδι Γιώργη μας...καλό ταξίδι.....»

    [07] "Για το Παρίσι" γράφουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στις βόμβες που προορίζονται για τους βομβαρδισμούς στη Συρία

    Στελέχη των πληρωμάτων εδάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας γράφουν την φράση «Για το Παρίσι» σε βόμβες που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εναντίον στόχων στη Συρία, ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

    Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο του υπουργείο Άμυνας της χώρας εικονίζεται ένας στρατιωτικός να γράφει επίσης «Για τους Συντρόφους μας» σε μια βόμβα στην αεροπορική βάση της Ρωσίας Χμαϊμίμ.

    [08] Μάλι: Ομάδα ενόπλων παραμένει εντός του ξενοδοχείου, αντιστέκονται στις δυνάμεις ασφαλείας

    Μια ομάδα Ισλαμιστών ενόπλων που ενεπλάκη στην επίθεση εναντίον του πολυτελούς ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, παραμένει εντός του κτιρίου προβάλλοντας αντίσταση στις δυνάμεις ασφαλείας μετά την απομάκρυνση όλων των ομήρων από το κτίριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου ασφαλείας.

    «Οι δράστες δεν κρατούν άλλους ομήρους. Έχουν ταμπουρωθεί στους πάνω ορόφους. Παραμένουν εκεί αντιμέτωποι με τις ειδικές δυνάμεις του Μάλι που επιχειρούν να τους απομακρύνουν» είπε ο Αμαντού Σανγκό.

    [09] Τα κορίτσια του Ολυμπιακού κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ευρώπης

    Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την ονειρική χρονιά της, κατακτώντας και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας και Ευρώπης επικράτησαν 10-6 της ιταλικής Πάντοβα στο κολυβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και έγιναν η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τη Βουλιαγμένη, που προσθέτει στην τροπαιοθήκη της το συγκεκριμένο τίτλο.

    Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-0, 2-0, 3-3

    [10] Με Εσιέν στην αποστολή, αλλά εκτός ο Πράνιτς

    Η ώρα για το ντεμπούτο του Μίκαελ Εσιέν με την φανέλα του Παναθηναϊκού φαίνεται πως έφτασε. Για πρώτη φορά από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό του «τριφυλλιού» ο Γκανέζος αμυντικός μέσος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας, ενόψει, μάλιστα, του μεγάλου ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό.

    Η έκπληξη έγινε με τον αποκλεισμό του Ντάνιελ Πράνιτς. Αν και ο Κροάτης μέσος ήταν ιατρικά έτοιμος και συμμετείχε στις τελευταίες προπονήσεις, ωστόσο δεν ήταν εφικτό να χρησιμοποιηθεί, αφού με βάση τους κανονισμούς είχεδηλωθεί τραυματίας στην εθνική Κροατίας.

    [11] Χωρίς τον Τσόρι Ντομίνγκες στο μεγάλο ντέρμπι

    Χωρίς τον Ντομίνγκες θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης». Ο Αργεντινός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία της αποθεραπείας του. Αντίθετα, κανονικά γυμνάστηκαν οι Σιόβας, Φορτούνης και Πάρντο που συμπεριελήφθησαν από τον Μάρκο Σίλβα στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους «πράσινους».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 November 2015 - 19:33:00 UTC