Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση
  • [02] «Όχι» Στ. Θεοδωράκη στην πρόταση του Αλ.Τσίπρα για εθνική συννενόηση
  • [03] Δίμηνη οικονομική εξόρμηση ανακοίνωσε το ΚΚΕ
  • [04] Καταμετρηση ψήφων σε συγκεκριμένα τμήματα, έδωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
  • [05] Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση της πρώτης δόσης δανείου
  • [06] Γαλλία: Ο υπουργός Άμυνας μετρίασε τον κίνδυνο μιας επίθεσης με χημικά όπλα
  • [07] Άσαντ: Ο συριακός στρατός κερδίζει έδαφος «σε όλα σχεδόν τα μέτωπα» χάρη στους Ρώσους
  • [08] Αντζελίνο Αλφάνο: Στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι
  • [09] Πόλη φάντασμα και σήμερα οι Βρυξέλλες
  • [10] Π. Ευσταθίου στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM»: Οργανωμένη υγειονομικά η Ελλάδα
  • [11] Μείωση του αριθμού όσων δεν θα γίνουν δεκτοί στην ΠΓΔΜ παρατηρείται στην Ειδομένη
  • [12] Την άμεση σύγκλιση της ΚΟ της ΝΔ ζητά από τον Μεϊμαράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [13] Πρ. Παυλόπουλος: Η ιστορία θα είναι αμείλικτη αν δεν διδαχθούμε από τη μάχη του Γοργοποτάμου
  • [14] Δύο νέες επιθέσεις Παλαιστινίων με μαχαίρι, εναντίον Ισραηλινών

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση

    «Η ΝΔ, δυστυχώς, αδυνατεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Προσθέτει όμως, ότι «στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση» και εκφράζει την ευχή «αυτό να συμβεί σύντομα».

    Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «εδώ και μήνες, όμως, παρακολουθούμε έναν διαγωνισμό ανέξοδης αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορείας από τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ, χωρίς ίχνος δημιουργικής αντιπρότασης. Αν αυτό συνεχιστεί, θα είναι πολύ επιζήμιο για τον τόπο», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] «Όχι» Στ. Θεοδωράκη στην πρόταση του Αλ.Τσίπρα για εθνική συννενόηση

    Αρνητικά απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην έκκληση για συνεννόηση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας.Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε μήνυμα που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει: «Τέσσερις μεγάλες σελίδες της εφημερίδας «Έθνος» (συν το εξώφυλλο) χρειάστηκε ο κ.Τσίπρας για να καλέσει τις «δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις» σε συνεννόηση για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία και την Συνταγματική Αναθεώρηση. Τι λέει στην πραγματικότητα ο κ.Τσίπρας; Ψηφίστε το Ασφαλιστικό που είναι το δυσκολότερο όλων, γράψτε κάποια έκθεση ιδεών για την Παιδεία, συζητήστε για το Σύνταγμα που αφορά την επόμενη τετραετία και αφήστε με να κυβερνήσω. Δώστε μου χρόνο να εδραιώσω το καθεστώς μου. Ταΐστε με ψίχουλα την στέρνα με τα ψάρια όσο εγώ και η παρέα μου θα πετάω δυναμίτες στους κόλπους της κοινωνίας».

    Ο κ.Θεοδωράκης κατέληξε: «Ποιο θύμα θα πέσει στην παγίδα; Το Ποτάμι πάντως όχι».

    [03] Δίμηνη οικονομική εξόρμηση ανακοίνωσε το ΚΚΕ

    Η ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της προκηρύσσει Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος για το δίμηνο Δεκέμβριος 2015-Ιανουάριος 2016, καλώντας ταυτόχρονα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος να «δώσουν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, με σχέδιο και επιμονή την μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης».

    «Η πλατιά οικονομική στήριξη του ΚΚΕ είναι ουσιαστικό στοιχείο και βασική προϋπόθεση για να ισχυροποιηθεί η δύναμη που μάχεται ασυμβίβαστα για το δίκιο και την προοπτική του λαού, κόντρα στους εκμεταλλευτές, στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

    [04] Καταμετρηση ψήφων σε συγκεκριμένα τμήματα, έδωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

    Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι σε μερικές κάλπες με πρωτοβουλία τοπικών εφορευτικών επιτροπών είχε ξεκινήσει χειρόγραφη διαδικασία.

    Ο κ. Αμπατζόγλου έδωσε στη δημοσιότητα καταμέτρηση των ψήφων μέχρι τη στιγμή που οριστικά αποφασίστηκε αναβολή της διαδικασίας.

    Συγκεκριμένα έδωσε τα εξής τμήματα με τον αντίστοιχο αριθμό ψήφων άνα υποψήφιο:

    Λαγκαδάς: Μεϊμαράκης 33, Τζιτζικώστας 15, Γεωργιάδης 7, Μητσοτάκης 2

    Ανδραβίδα: Μεϊμαράκης 33, Γεωργιάδης 2

    Κύθηρα: Μεϊμαράκης 10, Μητσοτάκης 4, Γεωργιάδης 1, Τζιτζικώστας

    Δερβένι: Μεϊμαράκης 9, Τζιτζικώστας 3, Γεωργιάδης 1, Μητσοτάκης 1

    Πεντέλη; Μεϊμαράκης 39, Μητσοτάκης 21, Γεωργιάδης 9, Τζιτζικώστας 1

    «Η εταιρεία αυτη που διορίστηκε απο κάποιους κυρίους μας έφερε εδώ ώστε να μη γίνουν εκλογές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.

    [05] Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση της πρώτης δόσης δανείου

    Η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις μεταρρυθμίσεις του πρώτου πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της πρώτης δόσης δανείου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες.

    "Επί τη βάσει της τελικής έκθεσης συμμόρφωσης, το Euro Working Group συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και τη λήψη μέτρων στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι σημαντικά για μια επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

    "Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την τελική έγκριση από το Διευθυντικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που συνδέεεται με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων", είπε.

    Η συμφωνία θα επιτρέψει, επίσης, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να λάβει εξατομικευμένες αποφάσεις για τη μεταφορά πόρων στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    [06] Γαλλία: Ο υπουργός Άμυνας μετρίασε τον κίνδυνο μιας επίθεσης με χημικά όπλα

    O υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι μια επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα βρίσκεται «μεταξύ των απειλών» με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Γαλλία ωστόσο «όλα τα μέτρα προφύλαξης» έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχομένο.

    Κάνοντας λόγο για έναν «νέο πόλεμο» και για την «μακάβρια φαντασία» των ηθικών αυτουργών των επιθέσεων, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη εναντίον του «κινδύνου (μιας επίθεσης) με χημικά ή βιολογικά όπλα».Αναφερόμενος σε αυτά τα όπλα, ο Γάλλος πρωθυπουργός «είχε μιλήσει για τον κατάλογο των απειλών έναντι των οποίων εμείς πρέπει να προφυλαχθούμε συνολικά και αυτό βρίσκεται μεταξύ των απειλών που εμείς πρέπει να λάβουμε υπόψη μας» υπογράμμισε σήμερα ο Λε Ντριάν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 και το τηλεοπτικό δίκτυο iTELE.

    [07] Άσαντ: Ο συριακός στρατός κερδίζει έδαφος «σε όλα σχεδόν τα μέτωπα» χάρη στους Ρώσους

    O Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις καταγράφουν πρόοδο σε «σχεδόν όλα τα μέτωπα» μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην περιοχή. «Οι τρομοκράτες έχουν καταλάβει πολλές περιοχές στη Συρία. Όμως πρόσφατα, μετά την εμπλοκή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας (...), η κατάσταση έχει βελτιωθεί κατά πολύ και μπορώ να πω ότι ο συριακός στρατός κερδίζει έδαφος σε σχεδόν όλα τα μέτωπα» διαβεβαίωσε ο Άσαντ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix TV, η οποία μεταδόθηκε σήμερα στη Συρία.

    Από τον πρώτο μήνα της ρωσικής επέμβασης που ξεκίνησε την 30η Σεπτεμβρίου, «οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν οπισθοχωρήσει και χιλιάδες (στελέχη τους) το έχουν σκάσει προς την Τουρκία και προς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε ο Σύρος Πρόεδρος.

    [08] Αντζελίνο Αλφάνο: Στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι

    «Στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Οι μυστικές μας υπηρεσίες εργάζονται αποτελεσματικά, αν και σε καμία χώρα ο κίνδυνος δεν είναι μηδενικός» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι SkyItalia.

    «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε,αλλά ούτε και να υποτιμάμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «χρειάζεται ρεαλισμός» και για τον λόγο αυτό, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εξασφάλιση συνθηκών ύψιστης ασφαλείας για το 'Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου.Ο Αντζελίνο Αλφάνο θεωρεί, παράλληλα, ότι «χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις του κώδικα Σέγκεν για να θωρακισθούν περισσότερο τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης».

    [09] Πόλη φάντασμα και σήμερα οι Βρυξέλλες

    Βρυξέλλες πόλη φάντασμα. Με το επίπεδο του συναγερμού να βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο, με τους σταθμούς του Μετρό κλειστούς, τις συγκοινωνίες να υπολειτουργούν, τα Μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα περισσότερα εστιατόρια να έχουν κλειστές τις πόρτες τους, η πρωτεύουσα του Βελγίου δίνει και σήμερα την εικόνα μίας έρημης πόλης. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με στόχο τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο προσώπων εκ των οποίων το ένα φέρεται να είναι ζωσμένο με εκρηκτικά. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πολυπληθέστερη ομάδα ατόμων που προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες ανάλογη με αυτή που έγινε στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

    Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας του Βελγίου αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα με αντικείμενο την παράταση ή μη των μέτρων ασφαλείας που υιοθέτησε χθες. Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου των Βρυξελλών υπάρχουν κοινές περιπολίες ανδρών της αστυνομίας και του στρατού. Οι υπάλληλοι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ έλαβαν στα κινητά τηλεφωνά τους μηνύματα από τις κοινοτικές υπηρεσίες ασφάλειας που αφορούσαν τα μέτρα επαγρύπνησης των προσεχών ημερών.

    Η οικονομική ζωή στο κέντρο της πόλης έχει αδρανήσει εντελώς και όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί αύριο Δευτέρα. Το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων, πρωτίστως δε το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό ανησυχεί όλους τους επιχειρηματίες του κέντρου με εξαίρεση τους ταξιτζήδες που αυτό το Σαββατοκύριακο είναι δυσεύρετοι στην περιοχή των Βρυξελλων.

    [10] Π. Ευσταθίου στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM»: Οργανωμένη υγειονομικά η Ελλάδα

    Την άσκηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πιθανή εικονική μαζική απώλεια ενός μεγάλου αριθμού τραυματιών, προτείνει μετά το χτύπημα στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της Υγείας, Πάνος Ευσταθίου σε συνέντευξη του στην εκπομπή «104,9 MΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» της Τάνιας Μαντουβάλου.

    Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην διοικητής του ΕΚΕΠΥ θεωρεί καλή την αντίδραση του Γαλλικού υγειονομικού συστήματος, ενώ για την Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά:« Θα έλεγα ότι το κράτος μας δεν υπέχει στην οργάνωση. Είναι οργανωμένο».

    Ο κ. Ευσταθίου εξαγγέλλει την πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας μέσα στον Ιανουάριο, στην οποία η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της υγείας, θα αναλύσει με πάρα πολλούς φορείς της ευρύτερης κοινωνίας, τα υγειονομικά δεδομένα που συλλέγει αυτό τον καιρό, μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι.

    [11] Μείωση του αριθμού όσων δεν θα γίνουν δεκτοί στην ΠΓΔΜ παρατηρείται στην Ειδομένη

    Μείωση του αριθμού των κατόχων διαβατηρίων στους οποίους οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν επιτρέπουν την είσοδο τους στην εδαφική επικράτειας της χώρας, παρατηρείται σήμερα το πρωί στην Ειδομένη, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν το εξάωρο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι στον καταυλισμό που έχει στηθεί δίπλα στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ στην Ειδομένη, υπάρχουν περίπου 1500 άτομα χωρίς δυνατότητα εισόδου στην γειτονική χώρα, ενώ το πρωί ήταν περίπου 2.000 και η πρώτη εκτίμηση που γίνεται είναι ότι κάποιοι από αυτούς αποδέχτηκαν ότι δεν θα συνεχίσουν το ταξίδι προς βορρά και αποφάσισαν να επιστρέψουν στο εσωτερικό της χώρας μας.

    Σε αυτό το εξάωρο εκτιμάται ότι έχουν περάσει στη γειτονική χώρα περισσότερα από 1000 άτομα με συριακά, αφγανικά και ιρακινά διαβατήρια ενώ περίπου 2000 κάτοχοι αυτών των διαβατηρίων περιμένουν τη σειρά τους για να περάσουν.Στις 6 το πρωί υπολογίζονταν σε 3.000 αυτοί που θα είχαν άδεια διέλευσης ενώ χθες πέρασαν στη γειτονική χώρα 6.000 άτομα.

    Όταν την προηγούμενη Πέμπτη είχε γίνει γνωστή η αλλαγή της πολιτικής των αρχών της ΠΓΔΜ απέναντι σε όσους θέλουν να περάσουν από την χώρα, κάποιοι απ' όσους δεν θα ελάμβαναν άδεια διέλευσης, έκανα καθιστική διαμαρτυρία στην σιδηροδρομική γραμμή, όπου εξακολουθούν να παραμένουν με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης -Σκοπίων.

    [12] Την άμεση σύγκλιση της ΚΟ της ΝΔ ζητά από τον Μεϊμαράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Την άμεση σύγκλιση της ΚΟ της ΝΔ με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση για τα επόμενα βήματα ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε οτι η ΝΔ σήμερα, από λάθος χειρισμούς, αντί να προσεγγίσει την κοινωνία βρέθηκε απέναντί της.

    «Το διακύβευμα δεν είναι μόνον η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας αλλά η επιβίωσή της. Ζητώ από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση ως προς τα ενδεδειγμένα επόμενα βήματα. Στις δύσκολές στιγμές που διανύουμε είναι σημαντικό να ακούσουμε τις απόψεις των βουλευτών για το πως θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει πως ένα είναι σίγουρο, ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το Καταστατικό, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί τη χρονική της παράταση,προκειμένου να εξαφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή της ψηφοφορίας και το αδιάβλητο του εκλογικού αποτελέσματος.

    «Το οφείλουμε στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος που μαζικά προσήλθαν στις κάλπες σήμερα για να βιώσουν αυτήν την τεράστια απογοήτευση. Τους ευχαριστώ από καρδιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για μαζική συμμετοχή», συμπλήρωσε ο κ. Μητςοτάκης.

    [13] Πρ. Παυλόπουλος: Η ιστορία θα είναι αμείλικτη αν δεν διδαχθούμε από τη μάχη του Γοργοποτάμου

    Ενωτικός ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Γέφυρας Γοργοποτάμου, για τον Πανελλήνιο εορτασμό της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης.Ο κ.Παυλόπουλος,ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση για πρώτη φορά, τόνισε ότι "ιδίως υπό την σημερινή εθνικώς κρίσιμη εσωτερική και διεθνή συγκυρία η ιστορία θα είναι αμείλικτη αν δεν διδαχθούμε όσα πρέπει από την εμβληματική μάχη του Γοργοποτάμου".

    Ιδιαίτερα ενωτικός ήταν και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια που χρειάζεται για να διαβούμε ,όπως είπε, τον ανηφορικό δρόμο.

    Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης χαρακτήρισε την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ένα μήνυμα εθνικής ενότητας για τα κρίσιμα θέματα της χώρας.

    Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπακογιάννης χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα, κάποιες φορές, κατώτερο των περιστάσεων.Ζήτησε ενότητα των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων της χώρας.

    Ενωτικοί εμφανίστηκαν ,επίσης,κατά τις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής ΕΑΜΙΚΗΣ Αντίστασης.

    Ο κ.Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι και στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο Λαμίας όπου έγινε τελετή ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη Λαμίας.

    [14] Δύο νέες επιθέσεις Παλαιστινίων με μαχαίρι, εναντίον Ισραηλινών

    Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τον ισραηλινό στρατό αφού προσπάθησαν, σε δύο μεμονωμένα περιστατικά, να επιτεθούν εναντίον Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.Στο πρώτο περιστατικό μια Παλαιστίνια που προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό στη Δυτική Όχθη σκοτώθηκε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Το συμβάν σημειώθηκε σε μια διασταύρωση στη νότια Ναμπλούς, όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «οι δυνάμεις και ένας περαστικός απάντησαν στην άμεση απειλή ανοίγοντας πυρ εναντίον της δράστριας».Επίσης στη Δυτική Όχθη ένας Παλαιστίνιος που οδηγούσε ένα ταξί προσπάθησε να ρίξει το όχημά του πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια βγήκε από αυτό για να τους επιτεθεί με ένα μαχαίρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 November 2015 - 13:32:22 UTC