Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Ξανθός: Επείγουσα η ανάγκη για κονδύλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
  • [02] Το βελγικό Twitter παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια της κατάστασης συναγερμού
  • [03] Μηδενικές ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες
  • [04] Υπουργείο Ενέργειας: Η οδηγία είναι να μην γίνονται διακοπές για χρέη κάτω των 1.000 ευρώ
  • [05] Πρ. Παυλόπουλος: Στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, στηρίζετε τον τόπο
  • [06] Σε επιχειρησιακή διαδικασία το Σαρλ ντε Γκολ στη Συρία
  • [07] Κομισιόν: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο θέμα των προσφύγων
  • [08] Ρανιέρι: «Δεν ήμουν... τελειωμένος μετά την Ελλάδα»
  • [09] Τετρακίνητο SUV με βενζινοκινητήρα 1.4 και αυτόματο κιβώτιο
  • [10] Φώτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε το διπλό με Καρσίγιακα»

  • [01] Α. Ξανθός: Επείγουσα η ανάγκη για κονδύλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

    Αναγκαία είναι πλέον η άμεση χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου επαρκούς υγειονομικής φροντίδας για τους πρόσφυγες, τόνισε ο υπουργού Υγείας Ανδρέας Ξανθός από το βήμα της διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στη Ρώμη, για το προσφυγικό.

    Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, η Ελλάδα είναι η χώρα που υποδέχεται το 80% των προσφύγων και μεταναστών που κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Το 70% από αυτούς, όπως είπε, είναι πρόσφυγες, σε ποσοστό 62% από τη Συρία, ενώ το 25% είναι παιδιά και το 16% είναι γυναίκες. Το κοινωνικό και επιδημιολογικό προφίλ αυτών των πληθυσμών έχει τροποποιηθεί το τελευταίο διάστημα και κυριαρχούν οι οικογένειες, τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι.

    [02] Το βελγικό Twitter παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια της κατάστασης συναγερμού

    Μ' ένα πιάτο γατοτροφή απάντησε η βελγική αστυνομία σε όσους χτες το βράδυ κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα με γάτες, όταν η αστυνομία ζήτησε σιγή ασυρμάτου από τους πολίτες για τις επιχειρήσεις της.

    Το βράδυ της Κυριακής και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη επιχειρήσεις της αστυνομίας σε πολλές περιοχές των Βρυξελλών, οι ανάστατοι κάτοικοι της πόλης και τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας αντάλλασσαν πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων για το πού βρίσκονται τα σημεία των επιχειρήσεων. Αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία σε επίσημη ανακοίνωσή της ζήτησε από τους πολίτες να σταματήσουν να μεταδίδουν πληροφορίες που σχετίζονται με τις αστυνομικές επεμβάσεις.

    Υπακούοντας στις υποδείξεις των αρχών και με αρκετή δόση χιούμορ οι κάτοικοι των Βρυξελλών ξεκίνησαν να ανεβάζουν μαζικά στο Twitter φωτογραφίες γατιών. Η απάντηση της Βελγικής Αστυνομίας μέσω Twitter ήρθε σήμερα με μια φωτογραφία γατοτροφής και την παρακάτω λεζάντα: «Για τις γάτες που μας βοήθησαν χτες. Σερβιριστείτε».

    [03] Μηδενικές ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες

    Για ένα... θαύμα που ζητά ερμηνεία μιλάνε από το πρωί σήμερα οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών αρχών της Λέσβου προσπαθώντας να ερμηνεύουν το φαινόμενο των μηδενικών ροών μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. «Από χθες Κυριακή το βράδυ έλεγε ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για πρώτη φορά στη Λέσβο δεν έχει αναφερθεί άφιξη μεταναστών».

    Βέβαια οι ροές από τις απέναντι Μικρασιατικές ακτές στο νησί είχαν μια τάση μείωσης αυξανόμενη βέβαια τις τελευταίες μέρες, αλλά «σήμερα είναι σα να έκλεισε κάποιος τη βρύση» λέχθηκε χαρακτηριστικά από το στέλεχος της ΕΛΑΣ.

    [04] Υπουργείο Ενέργειας: Η οδηγία είναι να μην γίνονται διακοπές για χρέη κάτω των 1.000 ευρώ

    Το ενδεχόμενο «πολιτικού σαμποτάζ» με διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές για μικρές οφειλές προς τη ΔΕΗ αφήνουν ανοιχτό πηγές του υπουργείου Ενέργειας, τονίζοντας ότι, «αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας». Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, έχουν υπάρξει καταγγελίες στο υπουργείο για διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 300 ευρώ, για τις οποίες έχει ξεκινήσει διερεύνηση, ενώ η οδηγία που έχει δοθεί είναι να μην γίνονται διακοπές για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ.

    «Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Παράλληλα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, εφόσον οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση. Επίκειται, πάντως, η κατάργηση της έκπτωσης 20% στα βιομηχανικά τιμολόγια του ηλεκτρικού και αμέσως μετά η έναρξη συζητήσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων καταναλωτών για τη διαμόρφωση νέων τιμολογίων. Ζήτημα ημερών είναι και η υπογραφή της απόφασης με την οποία θεσπίζεται το μέτρο της λεγόμενης διακοψιμότητας που οδηγεί, επίσης, σε μείωση του κόστους για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

    [05] Πρ. Παυλόπουλος: Στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, στηρίζετε τον τόπο

    «Το εμπόριο στην Ελλάδα έχει υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα, μέσα στη δεινή οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μετά το 2009» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

    Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειές τους και σημείωσε: «Όπως επίσης, να εξάρω το γεγονός ότι αντέχετε, με προσωπικές σας θυσίες. Και θα σας παρακαλέσω να αντέξετε, γιατί χωρίς εσάς που είστε η ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης, ούτε η οικονομία μπορεί να υπάρξει, ούτε η κοινωνική συνοχή μπορεί να είναι δεδομένη».

    Μάλιστα, τους διαβεβαίωσε ότι «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, θα κάνω ό,τι μπορώ κατά την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας να έχετε έναν δρόμο εφεξής που σας ταιριάζει, με τον δυναμισμό που έχετε δείξει και, κυρίως, με την έφεση που έχετε να στηρίξετε τον τόπο. Στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, στηρίζετε τον τόπο. Αυτό θέλω να το γνωρίζετε. Σας το αναγνωρίζουμε και είναι προς τιμήν σας».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, αφού προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Ετήσια Έκθεση των πεπραγμένων τους, εξέφρασε την ελπίδα να έχουμε, όπως είπε, καλά νέα για το 2016 και τον ευχαρίστησε θερμά για την αναγνώριση των προσπαθειών τους.

    [06] Σε επιχειρησιακή διαδικασία το Σαρλ ντε Γκολ στη Συρία

    Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν σήμερα από το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, για πτήσεις πάνω από περιοχές που ελέγχονται από την οργάνωση Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές.

    Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί προς το παρόν για τον σκοπό των πτήσεων αυτών ?επιτήρηση και/ή βομβαρδισμοί?, δέκα ημέρες μετά τις επιθέσεις του Παρισιού που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό κράτος.

    [07] Κομισιόν: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο θέμα των προσφύγων

    Την πεποίθησή της ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, υπογράμμισε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό.

    Κληθείσα να σχολιάσει κατά πόσο η Κομισιόν θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει τις ροές των προσφύγων στο έδαφός της, η Ν. Μπερτρό απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πως η Επιτροπή εργάζεται για να διασφαλίσει την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη που χρειάζεται η χώρα. «H Ελλάδα δεν είναι μόνη. Εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές για να αυξήσουμε τις δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στις 50.000 θέσεις ως το τέλος του χρόνου», υπενθύμισε η Ν. Μπερτρό, σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, μέσω της επιδότησης ενοικίων.

    Συνεχίζοντας, η Ν. Μπετρό τόνισε για τον καλύτερο συντονισμό της Επιτροπής με τις ελληνικές αρχές, ο γενικός διευθυντής της Κομισιόν και υπεύθυνος για τα διαρθρωτικά ταμεία, Μάρτεν Φερβέι έχει μεταβεί στην Ελλάδα και εργάζεται γι? αυτόν τον σκοπό. Η ίδια εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει ήδη παράσχει μια πρώτη οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, και πως εξετάζονται τρόποι για να αποδεσμευθεί περεταίρω οικονομική στήριξη.

    [08] Ρανιέρι: «Δεν ήμουν... τελειωμένος μετά την Ελλάδα»

    Η Λέστερ, η δική του Λέστερ, πρωτοπόρος στην Premier League και το ερχόμενο Σάββατο αναμένει στο «King Power Stadium» τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Λουίς Φαν Γκάαλ. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι έχει κάθε λόγο να χαίρεται και να υπερηφανεύεται, κρατώντας ταυτόχρονα τα πόδια στη γη, αλλά και θυμάται πως ως προπονητής της Βαλένθια το 1999 είχε νικήσει τρεις φορές μέσα σε εννιά ημέρες τον Ολλανδό ομόλογό του.

    Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην Gazzetta dello Sport, ο πρώην ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδας υπογράμμισε ότι οι ήττες με τι αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν υπήρξαν καταδικαστικές για την καριέρα του, επισημαίνοντας ότι παρά την αποχώρησή του η κατάσταση δεν μοιάζει να έχει βελτιωθεί.

    Ακόμη, μίλησε για το «φαινόμενο Βάρντι», τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, το ισπανικό ντέρμπι αλλά και την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, για την οποία προέβλεψε ότι θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα.

    [09] Τετρακίνητο SUV με βενζινοκινητήρα 1.4 και αυτόματο κιβώτιο

    Οι αλλαγές και στα SUV είναι ραγδαίες. Οι κατασκευαστές δημιουργούν νέα μοντέλα και εκδόσεις που ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις. Κύριο μέλημα τους είναι η δραστική μείωση της ποσότητας καυσίμου που απαιτείται για την κίνηση του αυτοκινήτου ελευθέρου χρόνου και ο ταυτόχρονος περιορισμός των εκπομπών ρύπων. Επιστράτευσαν τη νέα τεχνολογία, καινούργιες μονάδες παραγωγής ισχύος και μεθόδους που μειώνουν το βάρος του αυτοκινήτου. Επίσης αναθεώρησαν την άποψη τους για τους βενζινοκινητήρες μικρού και μεσαίου κυβισμού, που πλέον παίρνουν την θέση των ντιζελοκινητήρων.

    Στην οικογένεια των μικρομεσαίων SUV, προστέθηκε πρόσφατα και μια νέα έκδοση του Jeep Renegade. Το Jeep Renegade 1.4 Multiair2 Turbo 170 4WD 9-Auto, φέρει βενζινοκινητήρα 1.4, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης. Ειδικότερα, το μοτέρ ανήκει στη σειρά Multiair2 Turbo και αποδίδει 170 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η υψηλή ποσότητα ροπής(25,4 χλγμ.), που είναι διαθέσιμη από τις 2500 σ.α.λ. Οι επιδόσεις, επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε 8,8?? και τελική ταχύτητα 196 χλμ./ώρα. Μέση εργοστασιακή κατανάλωση 6,9 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 160 γραμ./χλμ. Συνδυάζεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων, το οποίο μεταφέρει την κίνηση μέσω του εξελιγμένου συστήματος ελέγχου τετρακίνησης Selec-Terrain και στους τέσσερις τροχούς.

    Για την αυτόματη λειτουργία, υπάρχουν 20 διαθέσιμες διαφορετικές χαρτογραφήσεις στο λογισμικό του, κάθε μία από τις οποίες επιλέγεται αυτόματα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες κίνησης και τις απαιτήσεις το οδηγού (διαθέσιμη ροπή κινητήρα, διαμήκη και πλευρική επιτάχυνση, kickdown, κλίση οδοστρώματος, κλπ). Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει χειροκίνητα την επιθυμητή σχέση μετάδοσης μέσω της λειτουργίας Autostick. Η κοντή κλιμάκωσή του ενισχύει τις εκτός δρόμου ικανότητες του οχήματος.

    Το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης Selec Terrain, προσφέρει στον οδηγό τέσσερις επιλογές:

    AUTO (Αυτόματο): Κίνηση και στους τέσσερις κινητήριους τροχούς, με συνεχή και πλήρως αυτόματη λειτουργία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οδήγηση σε δρόμο και εκτός δρόμου. Μειώνει επίσης την κατανάλωση του καυσίμου, εφόσον επιτρέπει την αποσύνδεση, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, του άξονα μετάδοσης.

    SNOW (Χιόνι): Επιτρέπει μεγαλύτερη ευστάθεια σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Χρησιμοποιείται για την οδήγηση σε δρόμο και εκτός δρόμου επάνω σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση, όπως για παράδειγμα οδοστρώματα που καλύπτονται από χιόνι.

    SAND (Άμμος): Για διαδρομές εκτός δρόμου, για χρήση επάνω σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση, όπως αμμώδεις επιφάνειες. Η μετάδοση ενεργοποιείται για να παρέχει μέγιστη κινητήρια ισχύ.

    MUD (Λάσπη): Εκτός δρόμου για χρήση σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση, όπως δρόμοι που καλύπτονται με λάσπη ή βρεγμένο γκαζόν.

    Ο τιμοκατάλογος του Jeep Renegade 1.4 Multiair2 Turbo 170 4WD 9-Auto, ξεκινά από τα 27.940 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας

    [10] Φώτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε το διπλό με Καρσίγιακα»

    Ο Παναθηναϊκός υπέστη στην πρεμιέρα του β΄ γύρου της κανονικής περιόδου της Euroleague την πρώτη ήττα του στο ΟΑΚΑ από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα και είδε την... ασφάλεια που του παρείχαν οι εντός έδρας αναμετρήσεις να τον εγκαταλείπει. Πλέον, με απολογισμό 2 νίκες - 4 ήττες στον 3ο όμιλο, βλέπει την πρόκριση στη φάση των «16» να περνάει από το «σπίτι» της Καρσίγιακα (27/11, 19:45), με την οποία ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση του ομίλου. Οι «πράσινοι» χρειάζονται... απελπισμένα το πρώτο φετινό «διπλό» στη διοργάνωση, όχι μόνο για να επιστρέψουν δυναμικά σε τροχιά πρόκρισης, αλλά και για να αποφύγουν έναν... εκτροχιασμό που θα είναι ο πιο βαρύς της ευρωπαϊκής ιστορίας τους.

    Σε αυτή τους την προσπάθεια συμβάλλει θετικά η αναβολή της αναμέτρησης πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, λόγω του «κύματος» γαστρεντερίτιδας που έχει «χτυπήσει» τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έχει αρχίσει την προετοιμασία της για τον αγώνα με την Καρσίγιακα και εστιάζει μόνο στο «σωτήριο» εκτός έδρας αποτέλεσμα.

    Ο Αντώνης Φώτσης μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενόψει της αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα, στάθηκε στα λάθη που έγιναν με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, αποφεύγοντας να μιλήσει για τη διαιτησία του αγώνα με τη ρωσική ομάδα, ενώ επισήμανε ότι οι «πράσινοι» οφείλουν -πρώτα απ' όλα στους εαυτούς τους- μία καλή εκτός έδρας εμφάνιση. Παράλληλα, ο έμπειρος φόργουορντ βλέπει την αναμέτρηση με την Καρσίγιακα σαν μία καλή ευκαιρία για να δείξουν οι «πράσινοι» ποιοι πραγματικά είναι, ενώ δήλωσε πεπεισμένος για τη νίκη.

    Όσο για το τι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των Κυπελλούχων Ελλάδας ενόψει της εκτός έδρας κομβικής αναμέτρησης με την Καρσίγιακα; «Σίγουρα δεν υπάρχει φόβος. Μπορεί να βρίσκεται βαθιά στο μυαλό μας, αλλά έχουμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητες μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 November 2015 - 15:32:27 UTC