Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ.Κατσέλη:Σύντομα οι τράπεζες θα μειώσουν τις προμήθειες για τις συναλλαγές με τις επιχειρήσεις
  • [02] Ράνια Αντωνοπούλου: Προγράμματα για 104.000 ανέργους σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας
  • [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) αποφάσισε να αποδεσμεύσει 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα
  • [04] Σύνοδος κορυφής ΕΕ -Τουρκίας για τη μετανάστευση, την Κυριακή 29η Δεκεμβρίου
  • [05] Την ακύρωση του φ.α. του ντέρμπι ζητά ο Παναθηναϊκός
  • [06] Όλα... μηδέν στη Βέροια

  • [01] Λ.Κατσέλη:Σύντομα οι τράπεζες θα μειώσουν τις προμήθειες για τις συναλλαγές με τις επιχειρήσεις

    Πολύ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από όλες τις τράπεζες για τη μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών για τις συνήθεις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τα πιστωτικά ιδρύματα, υπογράμμισε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, στην απογευματινή δημόσια παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2015.

    Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζων, Λούκα Κατσέλη, σε χαιρετισμό της σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρώνεται, και το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε σε κανονικές μεθόδους χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και στην άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

    Ακόμη, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι αναμένεται η πρόταση της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια για να υπάρξει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο, διότι όπως είπε "τα κόκκινα δάνεια είναι βραχνάς και για τις τράπεζες".

    [02] Ράνια Αντωνοπούλου: Προγράμματα για 104.000 ανέργους σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

    Αύξηση της απασχόλησης κατά 5,3% καταγράφεται για το 2015 από την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου που παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

    Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 32.824 νέες θέσεις εργασίας στο εμπόριο μετά από πέντε χρόνια (2009-2014) διαρκούς μείωσης της απασχόλησης. Έτσι σήμερα στο εμπόριο απασχολούνται 657.319 άτομα που σημαίνει ότι η απασχόληση έχει επανέλθει στα επίπεδα του 1997.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΣΕΕ που παρουσιάστηκε η έκθεση, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου σημείωσε: "για να πάμε στην επόμενη μέρα πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Είναι πατριωτικό καθήκον για εργοδότες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κράτος"

    Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει ότι για το 2016 προβλέπεται στασιμότητα στην απασχόλησης, ενώ για πρώτη φορά διακρίνεται σαφής ανάσχεση των λουκέτων στις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα λουκέτα υπογραμμίζεται ότι το ποσοστό των επιχειρηματιών που πιθανολογούν ότι θα κλείσουν την επιχείρησή τους μειώνεται για πρώτη χρονιά ενώ παράλληλα σε κεντρικές αγορές της χώρας παρουσιάζεται μία στασιμότητα στο φαινόμενο των λουκέτων.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στην ομιλία της, επεσήμανε τη συμβολή των κοινωνικών εταίρων στην ανόρθωση της οικονομίας.

    Η επαναφορά των άνεργων πολιτών στην αγορά εργασίας είναι βασικό ζητούμενο για την κυβέρνηση, όπως είπε η ίδια, γι' αυτό και μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η ανακοίνωση προγραμμάτων για την απασχόληση 104.000 ανέργων για εγγυημένη απασχόληση 6-12 μηνών με κάλυψη σε επαγγέλματα από όλους τους τομείς της οικονομίας με την κάλυψη του μισθολογικού κόστους μέχρι 450 ευρώ. Επίσης γίνεται έρευνα για τα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια ώστε να είναι οχευμένοι οι πόροι της ΕΕ ενώ τα προγράμματα θα έχουν όλα πλέον μετρήσιμο αποτέλεσμα.

    [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) αποφάσισε να αποδεσμεύσει 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

    Tην απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) να αποδεσμεύσει 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της ευρωομάδας.

    Όσον αφορά την εκταμίευση του ποσού που προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μόλις γνωστοποιηθούν οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών. Όπως είπε, την αποδέσμευση των χρημάτων θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM. Σημείωσε, επίσης, ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει σύμφωνα με τις «κατά περίπτωση» αποφάσεις της διεύθυνσης ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις.

    Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι κρίσιμο συστατικό για την επιτυχή ολοκλήρωσή της αποτελεί η εφαρμογή της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτό, όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, είναι κάτι που υπογράμμισε το ΔΝΤ, το οποίο συμμετείχε στο αποψινό Eurogoup μέσω τηλεδιάσκεψης.

    [04] Σύνοδος κορυφής ΕΕ -Τουρκίας για τη μετανάστευση, την Κυριακή 29η Δεκεμβρίου

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας θα συναντηθούν την Κυριακή το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση των προσφύγων και των μεταναστών και πώς θα βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    «Συγκαλώ σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή 29η Νοεμβρίου στις 16:00. Σκοπός: να δοθεί νέα δυναμική στις σχέσεις μας και να καμφθεί η ροή μεταναστών», ανέφερε ο Τουσκ σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Η απόφασή μου ακολουθεί μια θετική εισήγηση από την [Ευρωπαϊκή] Επιτροπή και μια τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα με τον πρωθυπουργό [της Τουρκίας] Αχμέτ Νταβούτογλου», πρόσθεσε σε δεύτερη ανάρτησή του ο Τουσκ

    [05] Την ακύρωση του φ.α. του ντέρμπι ζητά ο Παναθηναϊκός

    Την ακύρωση του φύλου αγώνος που συνέταξε ο διαιτητής Παππάς και τη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εντός των επόμενων 15 ημερών, όπως ορίζει ο Νόμος, θα ζητήσει ο Παναθηναϊκός από τη διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος. Όπως έγινε γνωστό από τους «πράσινους», η ΠΑΕ θα στείλει επιστολή προς τη Super League και τα αρμόδια όργανα, με την οποία θα ζητά να ακυρωθεί το φύλο αγώνα του ντέρμπι, που δεν ξεκίνησε ποτέ.

    Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εκτιμούν ότι η ένσταση που θα καταθέσουν μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας ότι το κενό που υπάρχει στο νόμο σχετικά με την απόφαση του Παππά να αναβάλλει το ντέρμπι, καθώς και το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν διεκόπη, είναι στοιχεία που μπορούν να τους δικαιώσουν. Το πιθανότερο είναι πως η ένσταση που θα κατατεθεί θα εκδικαστεί την Παρασκευή 27/11, ημερομηνία που αναμένεται να απολογηθεί η ΠΑΕ για τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

    Δεν θα γίνει το συλλαλητήριο

    Παράλληλα, το προγραμματισμένο για την Τετάρτη συλλαλητήριο που είχε ανακοινώσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου τα μέλη του συλλόγου, με τη σύμφωνη γνώμη και της ΚΑΕ, αποφάσισαν να αναβάλλουν την κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει, καθώς εξέφρασαν φόβους προβοκάτσιας.

    [06] Όλα... μηδέν στη Βέροια

    Ούτε τον Ηρακλή δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα της η Βέροια κι έτσι μετά από 5 αγώνες δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη το «τρίποντο» μέσα στην πόλη της. Το ματς της 11ης αγωνιστικής της Super League τελείωσε χωρίς γκολ (0-0) και γρήγορα θα ξεχαστεί από αυτούς που το παρακολούθησαν. Είχε πάθος και ένταση, αλλά ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 November 2015 - 21:32:16 UTC