Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διήμερη επίσκεψη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη
  • [02] Λίστα με Έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό στέλνει η Γερμανία
  • [03] Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής κάμερες και μάρτυρες
  • [04] Στη Λέσβο οι πρέσβεις των «28» της ΕΕ
  • [05] Η Άρσεναλ 3-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θα έρθει για... τελικό στο Καραϊσκάκη
  • [06] «Περίπατος» για την Μπάγερν, 4-0 τον Ολυμπιακό

  • [01] Διήμερη επίσκεψη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

    Γεμάτο πρόγραμμα, με επαφές υψηλού επιπέδου, περιλαμβάνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, αύριο, Τετάρτη, και μεθαύριο, Πέμπτη.

    Την Τετάρτη το πρωί μετά από σύντομη ξενάγησή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου και θα καταθέσει στεφάνι, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Εν συνεχεία, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

    Στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Y.Herzog, και κατόπιν συνάντηση με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος. Στις 18:00 θα υπάρξει συνάντηση με ΜΚΟ. Στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz.

    Την Πέμπτη, στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμουντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

    [02] Λίστα με Έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό στέλνει η Γερμανία

    Λίστα με Έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό υποσχέθηκαν να παραδώσουν οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας σε κλιμάκιο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που συναντήθηκε μαζί τους στη Γερμανία.

    Για το λόγο αυτό πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι όταν οι γερμανικές αρχές στείλουν την λίστα στην Ελλάδα αυτή θα παραδοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς.

    [03] Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής κάμερες και μάρτυρες

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων, σχετικά με τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΕΒ, ενώ αναμένεται ανάληψη ευθύνης που θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που τοποθέτησε τη βόμβα.

    Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό απο κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος αναφέρει πως είδε πριν την έκρηξη δύο άτομα να περνούν απο την οδό Ξενοφώντος και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Πάντως μέχρι και πριν απο λίγη ώρα, δεν είχε βρεθεί κάποιος που να είδε συγκεκριμένες κινήσεις.

    Ο σάκος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στην εσοχή που υπάρχει στην είσοδο του ΣΕΒ και, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τους δράστες δεν είδε ούτε ο υπάλληλος απέναντι βενζινάδικου, που διανυκτερεύει.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα στον τόπο της έκρηξης απο τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ή άλλα στοιχεία.

    Ένα ερώτημα που προκύπτει μετά τη βομβιστική ενέργεια, αφορά στα μέτρα φύλαξης της περιοχής. Σημειώνεται ότι απέναντι από τον ΣΕΒ βρίσκεται το κτίριο της Κυπριακής Πρεσβείας, αλλά δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά.

    Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχε δώσει εντολές να φυλάσσονται όλες οι πρεσβείες, αλλά στο κτίριο της Κυπριακής Πρεσβείας υπήρχε φρουρός αστυνομικός έως τις 23:00 το βράδυ.

    Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, στην περιοχή υπάρχει όλο το 24ωρο επιτήρηση απο περιπολίες ασφάλειας και τάξης, αλλά το βράδυ δεν είναι εφικτό να υπάρχει μόνιμη φρουρά, λόγω έλειψης προσωπικού και διατίθενται αστυνομικοί σε πρεσβείες και υπηρεσίες «υψηλής επικινδυνότητας», ή αν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά τους.

    Σχόλιο του ΣΕΒ στο twitter, για τη βομβιστική επίθεση

    «Ευτυχώς, οι ζημιές είναι μόνο υλικές. Ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρχές θα κάνουν το καλύτερο. Συνεχίζουμε».

    Το σχόλιο αυτό αναρτήθηκε πριν από λίγο στον λογαριασμό του ΣΕΒ στο twitter, για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Ξενοφώντος. Τα γραφεία του ΣΕΒ παραμένουν κλειστά μέχρι αυτήν την ώρα καθώς οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση καταδίκαζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

    Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στο ΣΕΒ

    «Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται» δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Καμίνης

    Μεγάλες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα

    Την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία αναμένει η διοίκηση του ΣΕΒ, σχετικά με την έκρηξη

    Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, λόγω της έκρηξης στον ΣΕΒ

    «Βομβαρδισμένο τοπίο» η περιοχή γύρω από τον ΣΕΒ - Στη λεωφ. Βουλιαγμένης τερματίζει το τραμ

    [04] Στη Λέσβο οι πρέσβεις των «28» της ΕΕ

    Επίσκεψη εργασίας σήμερα στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για τους πρέσβεις των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών μελών της Σένγκεν. «Θέλαμε να δούνε από κοντά τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε στο προσφυγικό, τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για τη διαχείριση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Και θέλαμε να είναι τα έργα που θα δούνε και μια απάντηση σε μια προσπάθεια ενοχοποίησης της Ελλάδας που γίνεται από μια σειρά από χώρες της Ευρώπης» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Τους πρέσβεις συνόδευσαν προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η υποστράτηγος, προϊσταμένη του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων της ΕΛΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Αμέσως μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης οι πρέσβεις έγιναν μάρτυρες της άφιξης μιας λέμβου με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Σταμάτησαν και ιδίοις όμμασι διαπίστωσαν το μέγεθος του προβλήματος.

    Ακολούθησαν επισκέψεις στον καταυλισμό Σύρων προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Καταγραφής και Διαπίστευσης Μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια. Ενώ αργά το μεσημέρι επιβιβάστηκαν σε σκάφος Ανοικτής Θάλασσας του Λιμενικού Σώματος και έπλευσαν στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας.

    «Έπρεπε», λέει ο κ. Μουζάλας, «να δούνε από πού έρχονται οι βάρκες, και να τους εξηγήσουμε για ακόμα μια φορά ότι στη θάλασσα η δουλειά που κάνουμε για να υπερασπιστούμε τα σύνορα της Ευρώπης είναι να διασώζουμε τους ανθρώπους. Δεν γίνεται απώθηση στη θάλασσα. Στα στεριανά μας σύνορα μπορούμε και κρατάμε απέξω τους ανθρώπους που δεν έχουν το δικαίωμα να μπούνε. Στα θαλασσινά σύνορα πρέπει να τους σώζουμε».

    Συνάντηση με τον δήμαρχο Λέσβου

    Οι πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ, συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Γαληνός, έδωσε στους πρέσβεις από ένα σωσίβιο, που φορούν οι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου ταξιδιού τους. Όπως είπε ο δήμαρχος «αυτά τα σωσίβια, θα τους θυμίζουν το έγκλημα που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους διακινητές».

    Διαβάστε επίσης:

    Περισσότεροι από 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο

    [05] Η Άρσεναλ 3-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θα έρθει για... τελικό στο Καραϊσκάκη

    Είναι οριστικό πλέον... Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League περνάει από το «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς με την Άρσεναλ, στις 9 Δεκεμβρίου. Οι «κανονιέρηδες» νίκησαν εύκολα 3-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο και θα ταξιδέψουν στον Πειραιά για την σχεδόν απίθανη αποστολή της νίκης με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, στέλνει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση και την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ στο Europa League, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια! Ο Οζίλ στο 29΄ και ο Σάντσες στο 33΄ και στο 69΄ ήταν οι σκόρερ.

    Η Βαρκελόνη έγινε τόπος... μαρτυρίου για τη Ρόμα, καθώς η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 6-1 την ομάδα του Κώστα Μανωλά (βασικός) και του Βασίλη Τοροσίδη (στον πάγκο). Πανδαισία από τους «Μπλαουγκράνα», με τον Μέσι να πετυχαίνει τα πρώτα δύο γκόλ του στο φετινό Champions League.

    Στον 7ο όμιλο η Τσέλσι πήρε τη νίκη που χρειαζόταν στο Τελ Αβίβ (4-0) επί της Μακάμπι, με τον πρώην παίκτη των «μπλε» Ταλ Μπεν Χάιμ να αποβάλλεται στο 40΄. Όμως, η εκπληκτική Ντιναμό Κιέβου πέρασε από το «Ντραγκάο» με 2-0 επί της Πόρτο κι έτσι τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική (Ντιναμό Κιέβου-Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τσέλσι-Πόρτο).

    Τέλος, η Γάνδη απέκλεισε τη Λιόν νικώντας τη στο «Ζερλάν» με το τελικό 1-2 να διαμορφώνεται στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Πλέον, οι οι πρωταθλητές Βελγίου θα κυνηγήσουν το θαύμα την τελευταία αγωνιστική στο «Μεστάγια».

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

    --5ος ΟΜΙΛΟΣ--

    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Λεβερκούζεν 1-1

    Μπαρτσελόνα-Ρόμα 6-1

    --6ος ΟΜΙΛΟΣ--

    Άρσεναλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0

    Μπάγερν-Ολυμπιακός 4-0

    --7ος ΟΜΙΛΟΣ--

    Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου 0-2

    Μακάμπι Τελ Αβίβ-Τσέλσι 0-4

    --8ος ΟΜΙΛΟΣ--

    Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Βαλένθια 2-0

    Λιόν-Γάνδη 1-2

    [06] «Περίπατος» για την Μπάγερν, 4-0 τον Ολυμπιακό

    Την ήττα με 4-0 από την Μπάγερν στο Μόναχο γνώρισε ο Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στο πρώτο εικοσάλεπτο με γκολ των Κόστα (8΄), Λεβαντόφσκι (16'), Μίλερ (20΄), ενώ το τέταρτο πέτυχε ο Κομάν στο 70΄.

    Έτσι, οι Βαυαροί, αν και αγωνίζονταν από το 53΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαντστούμπερ, πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους και το ότι είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη αυτή τη στιγμή ομάδα της Ευρώπης και οριστικοποίησαν την πρώτη θέση του 6ου ομίλου, ενώ ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στην επόμενη φάση θα χρειαστεί έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο Καραϊσκάκη κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία νίκησε 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 November 2015 - 23:32:17 UTC