Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Ξυδάκης: H EE αντιμετωπίζει προκλήσεις που απειλούν τη συνοχή της
  • [02] Γ. Χουλιαράκης: Δημοσιονομική σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη οι στόχοι του νέου προϋπολογισμού
  • [03] Πιλότος ρωσικού αεροσκάφους: Η Τουρκία δεν προέβη σε καμία ειδοποίηση
  • [04] Β. Μεϊμαράκης: Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών
  • [05] Κύκλο επαφών με στελέχη της ΝΔ ξεκίνησε ο Γ. Πλακιωτάκης
  • [06] Γερμανικό ευέλικτο αυτοκίνητο με μικρό κινητήρα

  • [01] Ν. Ξυδάκης: H EE αντιμετωπίζει προκλήσεις που απειλούν τη συνοχή της

    Τη βαθιά του ανησυχία για τις επιπτώσεις της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης καθώς και της τρομοκρατικής απειλής στη συνοχή και στην ενότητα της ΕΕ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2016.

    Η ασύμμετρη τρομοκρατική απειλή μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς και η οικονομική και προσφυγική κρίση, δοκιμάζουν την αντοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών, τους συνεκτικούς δεσμούς της ΕΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης και προσέθεσε ότι θέτουν υπό αμφισβήτηση τις ίδιες τις θεμελιώδεις αξίες και βεβαιότητες που δημιούργησε η ΕΕ κατά την εξέλιξή της.

    Εστιάζοντας στον ετήσιο νομοθετικό προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2016, που διαρθρώνεται σε 10 πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές, ο κ. Ξυδάκης ξετύλιξε το πλέγμα των ελληνικών θέσεων και προτεραιοτήτων.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική της Κομισιόν για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, με τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και με παράλληλη ισχυροποίηση της κοινωνικής διάστασης.

    [02] Γ. Χουλιαράκης: Δημοσιονομική σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη οι στόχοι του νέου προϋπολογισμού

    «Τομή» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, και σημείωσε ότι είναι «ο πρώτος από τους τέσσερις που θα ακολουθήσουν από το 2016 έως το 2019 και θα σηματοδοτήσουν μεσοπρόθεσμα, τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης».

    «Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Χουλιαράκης. Η εφαρμογή μιας δημοσιονομικής πολιτικής που θα εμποδίζει την παραγωγή ελλειμμάτων, η ανάσχεση της αναπαραγωγή της ύφεσης, μέσω των εξωπραγματικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων και η ενίσχυση του κοινωνικού προϋπολογισμού, για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της υγείας και της παιδείας.

    «Φέτος για πρώτη φορά ενισχύουμε τον προϋπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων και τον κοινωνικό προϋπολογισμό. Το σύνολο του κοινωνικού προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 830 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης και κατέληξε:

    «Ο συνδυασμός της δημοσιονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι το αριστερό αποτύπωμα στον προϋπολογισμό του 2016. Αναγνωρίζουμε τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε και τις δυνατότητες των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, όμως καθώς η κατάσταση της οικονομίας θα βελτιώνεται από το 2017 θα μπορούμε να διαθέσουμε μεγαλύτερα ποσά για τον κοινωνικό προϋπολογισμό».

    [03] Πιλότος ρωσικού αεροσκάφους: Η Τουρκία δεν προέβη σε καμία ειδοποίηση

    O χειριστής του ρωσικού αεροσκάφους, ο οποίος επέζησε από την κατάρριψη του βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά, υποστήριξε σήμερα ότι δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία και διαβεβαίωσε ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων και τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας.

    «Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Ούτε μέσω ασυρμάτου ούτε μέσω οπτικής επαφής. Δεν υπήρξε καμία επαφή» τόνισε ο Κονσταντίν Μουράκτιν, ο οποίος δεν αποκάλυψε το πρόσωπό του στον τηλεοπτικό φακό, και σύμφωνα με πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας, είναι ο πιλότος που διασώθηκε.

    «Εάν (η τουρκική πολεμική αεροπορία) ήθελε να μας προειδοποιήσει, θα μπορούσαν να το κάνουν πετώντας σε παράλληλη πορεία με εμάς. Δεν έγινε τίποτα τέτοιο» προσέθεσε ο ίδιος.

    Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν το ρωσικό αεροσκάφος είχε εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πιλότος απάντησε «το αποκλείω μετά βεβαιότητας, ούτε για ένα δευτερόλεπτο».

    «Πετούσαμε σε ύψος 6.000 μέτρων, ο ουρανός ήταν καθαρός, μπορούσα να δω με απόλυτη ακρίβεια στον χάρτη και στο έδαφος που βρίσκονταν τα σύνορα και που βρισκόμασταν εμείς» τόνισε ο άνδρας.

    [04] Β. Μεϊμαράκης: Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών

    Με επιστολή του προς τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

    «Η ΝΔ να προβεί σε όλες τις νόμιμες, νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες κατά της εταιρείας "Infosolutions, Αθανάσιος Κλωνάρης-Ελένη Τυρμάκη ΟΕ"», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη.

    [05] Κύκλο επαφών με στελέχη της ΝΔ ξεκίνησε ο Γ. Πλακιωτάκης

    Κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη ξεκίνησε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς σήμερα συναντήθηκε με το γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.

    «Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση με βασική προτεραιότητα την ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [06] Γερμανικό ευέλικτο αυτοκίνητο με μικρό κινητήρα

    Η smart είναι μια από τις πρώτες μάρκες που επένδυσαν στη δημιουργία μικρών αυτοκινήτων κατάλληλων για αστική χρήση. Το διθέσιο smart fortwo έγινε σύντομα μια μεγάλη εμπορική επιτυχία και άνοιξε τον δρόμο για να κατασκευαστούν και άλλα μοντέλα ανάλογων προδιαγραφών.

    Η εξέλιξη της γκάμας της γερμανικής φίρμας περιλαμβάνει την δημιουργία ενός μεγαλύτερου μοντέλου που φιλοξενεί τέσσερις ενήλικες. Πρόκειται για το forfour, που έχει πολλά κοινά στοιχεία με το μικρότερο μοντέλο. Με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτό ότι βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως οι προβολείς, οι γρίλιες για την ψύξη του αέρα στο μπροστινό μέρος προέρχονται από το διθέσιο μοντέλο. Επίσης δανείστηκε και τον κλωβό ασφαλείας tridion.

    Ο κινητήρας τοποθετήθηκε πίσω, όπως και στο διθέσιο μοντέλο.Η επιλογή αυτή εξασφάλισε νέα χαρακτηριστικά στο αυτοκίνητο. Περιόρισε σημαντικά το μήκος του μπροστινού προβόλου και συνέβαλε στην αύξηση της ευελιξίας του αυτοκινήτου.

    Ο κύκλος στροφής, στο forfour, από τοίχο σε τοίχο ολοκληρώνεται σε 8,65 μ. και σε 8,95 μ. από κράσπεδο σε κράσπεδο.

    Η ασφάλεια ενισχύεται με την παρουσία 5 αερόσακων, του Crosswind Assist (βασικός εξοπλισμός), του συστήματος προειδοποίησης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα (προαιρετικός εξοπλισμός) και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (προαιρετικός εξοπλισμός).

    Οι βενζινοκινητήρες είναι τρικύλινδροι. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.0 παράγεται σε δυο εκδόσεις ισχύος. Με 61 ίππους, εκπέμπει 104 γραμ./χλμ. ενώ όταν αποδίδει 71 ίππους, οι ρύποι περιορίζονται στα 93 γραμ./χλμ. Στην κορυφή της γκάμας είναι ο κινητήρας turbo, ισχύος 90 ίππων. Το μοτέρ των 900 κ.εκ. έχει εκπομπές C02 97 γραμ,./χλμ. Ο υπερσυμπιεστής περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα καυσαερίων, το οποίο επιτρέπει την αύξηση της δυναμικής του κινητήρα και μειώνει τη κατανάλωση. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που υποστηρίζει την οικονομία είναι το αυτόματο σύστημα start/stop. Και οι δύο εκδόσεις μετάδοσης κίνησης, πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη twinamic επιτυγχάνουν πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων.

    Το forfour προσφέρει άνετους χώρους για τέσσερις ενήλικες επιβάτες και αποθηκευτικό χώρο 260 λίτρα. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ο όγκος φόρτωσης φτάνει τα 975 λίτρα, σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Το μέγιστο μήκος φόρτωσης είναι 2.22 μ. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 10.353 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 November 2015 - 17:32:27 UTC