Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ιταλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Ν. Ξυδάκης: Δεν θα υπάρξει πολεμική κλιμάκωση εξαιτίας της ρωσοτουρκικής διένεξης στη Συρία
  • [03] Κ. Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις και πελατειακό κράτος δεν συμβαδίζουν
  • [04] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Μαχμούτ Αμπάς
  • [05] Συνάντηση Δραγασάκη- Κατρούγκαλου με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας
  • [06] Η Μόσχα εξακολουθεί να αναμένει μια λογική απάντηση από την Άγκυρα
  • [07] Οι πρόεδροι των χωρών της ΝΑ Ευρώπης ζήτησαν παγκόσμιες λύσεις κατά της τρομοκρατίας
  • [08] Γ. Κατρούγκαλος: Στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας για τα εργασιακά ο ILO
  • [09] Ρ. Δούρου: Στόχος μας η επίλυση του σύνθετου ζητήματος των αστικών λυμάτων
  • [10] «Hotspot» παγκοσμίως η Ελλάδα για τη βλάστηση και τη χλωρίδα της
  • [11] Η προσφυγική κρίση και ο ρόλος της Εκκλησίας, στς επαφές Ιερώνυμου, στη Γερμανία
  • [12] Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Ευγενίδου
  • [13] Β. Λεβέντης: Λάθος η ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [14] ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα βαθιά πολιτικό ο πλειστηριασμόq ακινήτων της ΒΙΟΜΕ
  • [15] Στη Γενική Απεργία στις 3 Δεκεμβρίου και η ΑΔΕΔΥ
  • [16] Κινητοποίηση εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο
  • [17] Την πρώτη νίκη ψάχνει ο ΠΑΟΚ
  • [18] Νέο γαλλικό crossover με βενζινοκινητήρα 1.2
  • [19] Ο Κουφός «νίκησε» τον Αντετοκούνμπο

  • [01] Στην Ιταλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος πρόσκληση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

    Σήμερα ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, θα έχει συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Ματαρέλα, καθώς και με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Μπολντρίνι.

    Αύριο θα επισκεφθεί αρχικά τον αρχαιολογικό χώρο Domus Aurea και στη συνέχεια την ελληνική εκκλησία Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος. Ακολούθως θα μεταβεί στον χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του επίτιμου καθηγητή Νεοελληνικής στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, Βιντσέντζο Ροτόλο.Στη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλία, ο κ. Παυλόπουλος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς και με διακεκριμένους ελληνιστές.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρ. Παυλόπουλος στη «Ρεπούμπλικα»: Πρέπει να σταματήσουμε τους τρομοκράτες, όχι όποιον ζητά άσυλο

    [02] Ν. Ξυδάκης: Δεν θα υπάρξει πολεμική κλιμάκωση εξαιτίας της ρωσοτουρκικής διένεξης στη Συρία

    Η ρωσοτουρκική διένεξη εμπλέκει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει πολεμική κλιμάκωση, εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, που υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν επηρεάζεται άμεσα και επαναλαμβάνει ότι η επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και δημιουργία κλίματος ειρήνης.

    Ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" των Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστου Μάτη, τόνισε ότι ο πόλεμος στη Συρία εξάγει κρίση, πόνο και πρόσφυγες και επηρεάζει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων, ενώ υπογράμμισε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην τουρκοσυριακή μεθόριο υπονόμευσαν το κλίμα αισιοδοξίας που είχε ξεκινήσει για τη διευθέτηση της κρίσης.

    "Δεν τίθεται θέμα εξαγωγής του πολέμου και αυτό φαίνεται από την οξεία, αλλά προσεκτική στάση και της Ρωσίας και της Τουρκίας και από την πολύ προσεκτική στάση του ΝΑΤΟ", υπογράμμισε ο κ. Ξυδάκης και σε ερώτηση πώς σχολιάζει τη δήλωση Λαβρόφ, για τις μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, είπε: "όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας και στο δικό μας εναέριο χώρο, μας αφορούν. Δεν παρακάμπτουμε τίποτε, απλά κάποια πράγματα τα διαπραγματεύεσαι και τα χειρίζεσαι ως έχουν".

    [03] Κ. Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις και πελατειακό κράτος δεν συμβαδίζουν

    «Μεταρρυθμίσεις και πελατειακό Κράτος δεν συμβαδίζουν. Αν θέλουν να συνεχίσουν να διορίζουν τους δικούς τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου ας έχουν τουλάχιστον την τσίπα να το παραδέχονται και όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν συμβούλια» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επανασύσταση από την κυβέρνηση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωράει στην επανασύσταση του ΚΣΜ αφού πρώτα ισοπέδωσε δια του κ. Κατρούγκαλου το διετές πρόγραμμα δράσης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

    «Αντιπαρέρχομαι τον πειρασμό να μιλήσω για ευφημισμό. Συνιστώ, όμως, στο ΚΣΜ να ξεκινήσει τις εργασίες του αποσύροντας αμέσως την τροπολογία του κ. Φίλη στο νομοσχέδιο για τις "Βοσκήσιμες Γαίες" με την οποία προσπαθούν να ελέγξουν την επιλογή "ημέτερων" διευθυντών στα σχολεία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    [04] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Μαχμούτ Αμπάς

    Με την κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ άρχισε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σταΠαλαιστινιακά Εδάφη.

    Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς.

    Αμέσως μετά οι δυο άνδρες μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου μετά την τελετή υποδοχής και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων άρχισαν οι συνομιλίες.

    [05] Συνάντηση Δραγασάκη- Κατρούγκαλου με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Γκι Ράιντερ, στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

    Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

    [06] Η Μόσχα εξακολουθεί να αναμένει μια λογική απάντηση από την Άγκυρα

    Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να περιμένει μια λογική απάντηση από την Τουρκία σχετικά με τον λόγο για τον οποίο κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας ούτε την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τη χώρα αυτή.

    Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους του στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία.

    [07] Οι πρόεδροι των χωρών της ΝΑ Ευρώπης ζήτησαν παγκόσμιες λύσεις κατά της τρομοκρατίας

    Αποτελεσματικές λύσεις για την καταπολέμηση των βασικών αιτιών της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού ζήτησαν οι πρόεδροι των χωρών της Διαδικασίας Μπρντο - Μπριούνι, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Ζάγκρεμπ και συμφώνησαν τη διεξαγωγή τακτικού διαλόγου σε επιχειρησιακό επίπεδο μεταξύ ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην "αντιμετώπιση των παγκόσμιων απειλών ασφάλειας".

    Οι συμμετέχοντες στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Μπρντο - Μπριούνι έκαναν έκκληση για "αποτελεσματικές και αποδοτικές παγκόσμιες λύσεις για την καταπολέμηση, την πρόληψη και αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων του ριζοσπαστισμού, του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας", που επηρεάζουν όλους και τόνισαν την ανάγκη ευρύτερης διεθνούς συνεργασίας.

    Στην τελική δήλωσή τους οι πρόεδροι των χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης επισημαίνουν ότι "η δραματική μεταναστευτική κρίση αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση τόσο από την πτυχή της ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και από την πτυχή της ασφάλειας" και σημειώνουν ότι απαιτείται διάλογος και συμφωνία για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

    Τη δήλωση υιοθέτησαν οι πρόεδροι της Σλοβενίας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και του Κοσόβου.

    Στη Σύνοδο ως επίσημοι προσκεκλημένοι συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντε και ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ.

    Η περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης δεσμεύτηκε να εργαστεί για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία, τόνισαν οι πρόεδροι της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς και της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ συνοικοδεσπότες της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Μπρντο - Μπριούνι που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των δύο χωρών

    [08] Γ. Κατρούγκαλος: Στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας για τα εργασιακά ο ILO

    Οι εργασιακές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Γενικό Διευθυντή του ILO Γκι Ράιντερ στο υπουργείο Εργασίας.

    Ο κ. Κατρούγκαλος ευχαρίστησε τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας για τη στήριξη που έχει προσφέρει στην Ελλάδα όλη την περίοδο των μνημονίων για τα εργασιακά θέματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι ομαδικές απολύσεις.

    Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει στο θέμα των εργασιακών να είναι ο καθρέφτης της Ευρώπης, ενώ επισήμανε ότι το μνημόνιο προβλέπει ότι η Ελλάδα στον τομέα αυτό πρέπει να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Χαρακτήρισε τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως έναν στρατηγικό σύμμαχο ενώ σημείωσε ότι έχει βοηθήσει σημαντικά σε τεχνικά θέματα και για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Ο κ. Ράιντερ από τη μεριά του δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο κομμάτι της πρακτικής συνεργασίας με την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό. Σημείωσε ότι στη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο συζητήθηκαν τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων, ενώ έγινε συζήτηση και για προγράμματα απασχόλησης και για την κοινωνική οικονομία.

    Τόνισε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για τα εργασιακά. Τέλος, σημείωσε ότι θα κριθούμε από τα έργα και όχι από τα λόγια.

    [09] Ρ. Δούρου: Στόχος μας η επίλυση του σύνθετου ζητήματος των αστικών λυμάτων

    «Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, για να επιλύσει το σύνθετο ζήτημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων», δηλώνει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι «μόνο μέσα από σοβαρό σχεδιασμό, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ένα πρόβλημα που επιφέρει δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος στη χώρα θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

    Η δήλωση έγινε με αφορμή τα υπέρογκα οικονομικά πρόστιμα που επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξαιτίας των συνεχιζόμενων παραβάσεων στο ζήτημα της διαχείρισης των λυμάτων ( λόγω απουσίας αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών) και τα οποία είναι αναγκασμένη να καταβάλλει η χώρα μας «σε μια περίοδο που πλήττεται από την οικονομική κρίση».

    [10] «Hotspot» παγκοσμίως η Ελλάδα για τη βλάστηση και τη χλωρίδα της

    Από τις σημαντικότερες χώρες παγκοσμίως, για τη βλάστηση και τη χλωρίδα της, είναι η Ελλάδα που συγκαταλέγεται εξολοκλήρου στα «hotspots» της γης.

    «Hotspots» ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται στο 2,3% της ξηράς της γης και σε αυτές εμφανίζονται περίπου το 50% όλων των ειδών παγκοσμίως! Ενδεικτικά, στονΌλυμπο, απαντώνται πάνω από 1800 είδη και υποείδη φυτών, στην Πρέσπα πάνω από 2000, ενώ σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία είναι λιγότερα από 1500!

    Χάρτης των σημαντικότερων περιοχών για τη χλωρίδα και τη βλάστηση της βόρειας Ελλάδας, δηλαδή για τις πιο σημαντικές σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών & Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Έργων Καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ)».

    «Για την εύρεση αυτών των περιοχών χρησιμοποιήθηκαν τόσο στοιχεία από τη βιβλιογραφία, όσο και από έρευνα στην ύπαιθρο, τα όποια επεξεργάστηκαν με διάφορες αριθμητικές μεθόδους» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπονητής του έργου, δασολόγος- φυτοκοινωνιολόγος, Γιώργος Φωτιάδης τονίζοντας μάλιστα ότι αν και «τα αποτελέσματα για αυτούς που ασχολούνται με τη χλωρίδα και τη βλάστηση, δεν είναι μεγάλη έκπληξη, εντούτοις όμως, για πρώτη φορά, αποδεικνύονται με επιστημονικό τρόπο».

    «Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που εμπεριέχεται ολόκληρη στα «hotspots» σε αντίθεση με την πλειονότητα των χωρών που συγκαταλέγονται μόνο κάποιες περιοχές τους» εξηγεί.

    [11] Η προσφυγική κρίση και ο ρόλος της Εκκλησίας, στς επαφές Ιερώνυμου, στη Γερμανία

    Η προσφυγική κρίση και ο ρόλος της Εκκλησίας στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας αποτελούν τα κεντρικά θέματα που τίθενται κατά τις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στη Γερμανία, η οποία άρχισε την Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο.

    Ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε πρόκληση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να συμβάλει στο υπό σύσταση Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, επιδιώκει με την επίσκεψή του να διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας σε δράσεις για τους νέους, αλλά και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο και σε άλλα πρόσωπα και φορείς που στηρίζουν τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

    Ο κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε ήδη τις προηγούμενες μέρες στο Μόναχο με τον Δούκα Φραγκίσκο της Βαυαρίας και τον Καρδινάλιο του Μονάχου Ράινχαρντ Μαρξ και επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, το Κρατικό Ινστιτούτο για την Παιδεία και την Εκπαιδευτική Έρευνα, αλλά το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων της πόλης.Σήμερα, στο Βερολίνο, θα έχει συναντήσεις με τον κ. Σταϊνμάιερ και με τον υφυπουργό Παιδείας Τόμας Ράχελ.

    Σε όλες τις επαφές του, ο αρχιεπίσκοπος αναδεικνύει τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας την οικονομική κρίση και τώρα το μεγάλο προσφυγικό κύμα από τη Συρία και τις γειτονικές χώρες.

    [12] Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    «Επιστήμη? στην καρδιά του χειμώνα!» τιτλοφορείται η διαδραστική έκθεση του Ευγενίδιου Ιδρύματος για τον Δεκέμβριο και τα φετινά Χριστούγεννα, που συμπληρώνεται με την έκθεση «Χριστούγεννα στο Πλανητάριο».

    Η «Επιστήμη? στην καρδιά του χειμώνα!» θα πραγματοποιηθεί στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016. Πρόκειται για μια εκδήλωση που μέσα από πειράματα και μουσική εξερευνά τον χειμώνα και τις όψεις του. Πιο συγκεκριμένα, κάθε Σάββατο και Κυριακή αλλά και την περίοδο των εορτών (26-30 Δεκεμβρίου και 2-7 Ιανουαρίου), χιονονιφάδες, έλατα, μάλλινα ρούχα και μουσικοί πειραματισμοί θα συνθέσουν ένα εορταστικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, ενώ παράλληλα, γονείς με παιδιά από 8 έως 12 ετών μπορούν να ακολουθήσουν μία διαδρομή στο φως, με ξεναγό τον Ισαάκ Νεύτωνα.

    Μέσα από τις δραστηριότητες, η ομάδα των πειραμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας αναζητεί τα χαρακτηριστικά του χειμώνα με τη βοήθεια της Βιολογίας, της Φυσικής και της Χημείας, όπου το μικροσκόπιο, η υδρόγειος σφαίρα και το υγρό άζωτο επιστρατεύονται για να λύσουν τα μυστήριά του.

    Οι επισκέπτες θα μπορούν να αναζητήσουν την μουσική και τα μαθηματικά στη φύση, να παίξουν γνωστά τραγούδια με μουσικούς σωλήνες, να αναπαράγουν την πυθαγόρεια μουσική κλίμακα με καλαμάκια και να ακούσουν μέσα από τις κρεμάστρες τι άκουγε ο Μπετόβεν. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί και η σχέση των χιονονιφάδων και κεραυνών με τα μαθηματικά και τη μουσική, ενώ θα συζητηθεί το αν θα μπορούσε να υπάρξει ένας κόσμος χωρίς μαθηματικά, αλλά γεμάτος μουσική.

    Μόνο στα παιδιά από 8 έως 12 ετών, θα δοθεί ένα μικρό βιβλίο αφιερωμένο στο φως, μέσα από τις οδηγίες του οποίου μπορούν να ακολουθήσουν μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, κατά την οποία οι γονείς γίνονται ξεναγοί και μαζί με τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός.

    [13] Β. Λεβέντης: Λάθος η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    Την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει δέκα "βόμβες" στις τάξεις της, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην ομάδα των 53.

    Χαρακτήρισε "λάθος" την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, επανερχόμενος στην πρότασή του για περικοπή των συντάξεων των πλουσίων. "Είναι 80.000 συντάξεις, έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, από νοίκια, από τόκους καταθέσεων, μερίσματα εταιρειών, σε αυτούς λέω, με βάση εισοδηματικά κριτήρια ότι πρέπει να κοπεί η σύνταξη" τόνισε.

    [14] ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα βαθιά πολιτικό ο πλειστηριασμόq ακινήτων της ΒΙΟΜΕ

    Βαθιά πολιτικό ζήτημα, αλλά και ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, χαρακτηρίζει το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, την υπόθεση της ΒΙΟΜΕ και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων. Η ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε νωρίτερα καθώς σήμερα γίνεται ο πρώτος πλειστηριασμός ακινήτων της ΒΙΟΜΕ.

    Πρόκειταιγια μια δύσκολη στιγμή στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη πορεία του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου και που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «το θέμα δεν είναι μόνο νομικό. Δεν είναι μόνο της ΒΙΟΜΕ και των εργαζόμενων της. Είναι βαθιά πολιτικό και αφορά το σύνολο της κοινωνίας, το σύνολο των εργαζομένων και την προοπτική της χειραφέτησής τους».

    [15] Στη Γενική Απεργία στις 3 Δεκεμβρίου και η ΑΔΕΔΥ

    Τη συμμετοχή της στη Γενική Απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ η οποία διοργανώνεται με κύριο θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση μέσα στο Δεκέμβριο.

    Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, "Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων".

    [16] Κινητοποίηση εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο

    Συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου "Δρομοκαΐτειο" πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας από τις 9 έως τις 12, απαιτώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Συμβολικά έχουν "κτίσει" την πύλη του νοσοκομείου αφήνοντας να εισέλθουν στο ίδρυμα μόνο τα επείγοντα περαστικά.

    "Η λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο είναι ο στυλοβάτης της ψυχικής υγείας, βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας" υποστηρίζουν, προσθέτοντας ότι ετησίως γίνονται 3.000 εισαγωγές ασθενών και 15.000 ασθενείς επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία. Η υποχρηματοδοτηση και υποστελεχωση, αναφέρουν, οδηγούν την ψυχική υγεία σε οριακό σημείο με επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχομενων υπηρεσιών.

    Οι εργαζόμενοι καλούν το υπουργείο Υγείας να ενσκηψει στα προβλήματα της ψυχικής υγείας. Στις 2 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιησεων αν δεν επιλυθούν τα προβλήματά τους.

    [17] Την πρώτη νίκη ψάχνει ο ΠΑΟΚ

    Την πρώτη νίκη στους ομίλους του Europa League θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στην Καμπάλα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ προέρχεται από μέτριες εμφανίσεις και αναζητά αυτή τη νίκη για να επανέλθει η ηρεμία στις τάξεις της, αλλά και να μπορεί να ελπίζει ακόμη και σε πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

    Τη νίκη θέλει και ο Αστέρας Τρίπολης στην Πράγα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σπάρτα, ώστε να περάσει στη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου και να παραμείνει ζωντανός για την πρόκριση στους «32». Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη βρίσκεται στην 3η θέση με 4 βαθμούς και με μία νίκη κόντρα στους Τσέχους θα προσπαθήσει με αντίπαλο την Σάλκε στην τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσει την πρόκριση.

    Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια, όπως της Μπριζ με τη Νάπολι, της Βασιλείας με τη Φιορεντίνα, της Λίβερπουλ με την Μπορντό, της Σέλτικ με τον Άγιαξ, της Λοκομοτίβ Μόσχας με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Μονακό με την Άντερλεχτ.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μόλντε-Φενέρμπαχτσε

    Σέλτικ-Άγιαξ

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λίβερπουλ-Μπορντό

    Ρούμπιν Καζάν-Σιόν

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    ΠΑΟΚ-Καμπάλα

    FC Κράσνονταρ-Ντόρτμουντ

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λέγκια Βαρσοβίας-Μίντιλαντ

    Μπριζ-Νάπολι

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    Βιγιαρεάλ-Ραπίντ Βιένης

    Ντιναμό Μινσκ-Βικτόρια Πλζεν

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μπράγκα-Σλόβαν Λίμπερετς

    Μαρσέιγ-Γκρόνινγκεν

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λάτσιο-Ντνίπρο

    Ρόζενμποργκ-Σεντ Ετιέν

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λοκομοτίβ Μόσχας-Σπόρτινγκ Λισ.

    Μπεσίκτας-Σκεντέρμπεου

    9ος ΟΜΙΛΟΣ

    Βασιλεία-Φιορεντίνα

    Μπελενένσες-Λεχ Πόζναν

    10ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μονακό-Άντερλεχτ

    Καραμπάχ-Τότεναμ

    11ος ΟΜΙΛΟΣ

    Σάλκε-ΑΠΟΕΛ

    Σπάρτα Πράγας-Αστέρας Τρίπολης

    12ος ΟΜΙΛΟΣ

    Άλκμααρ-Παρτιζάν

    Άουγκσμπουργκ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

    [18] Νέο γαλλικό crossover με βενζινοκινητήρα 1.2

    Η πρώτη προσπάθεια της Renault να εισέλθει στη κατηγορία των crossover είναι το νέο μοντέλο Kadjar. Η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του έγινε στην έκθεση "Αυτοκίνηση 2015". Επειδή η Nissan ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της γαλλικής φίρμας, αποφασίστηκε να δανειστεί τα βασικά τεχνικά μέρη από το δημοφιλές Qasqhai.

    Εμπορικό ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά έχει και η βενζινοκίνητη έκδοση 1.200 κ.εκ. ισχύος 130 ίππων. Κατά την διάρκεια της οδήγησης στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση διαπιστώθηκε ότι ο μικρός σε χωρητικότητα κινητήρας κινεί άνετα το αυτοκίνητο και παρέχει ικανοποιητικές επιδόσεις. Το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο αποδίδει σχεδόν σε όλο το φάσμα λειτουργίας του και δίνει την ενέργεια για να πιάσει το αυτοκίνητο άνετα και τα 180 χλμ./ώρα.

    Σημαντικό στοιχείο είναι και η πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Η αποτελεσματική ηχομόνωση και άλλες παράμετροι συμβάλουν στο άνετο ταξίδι. Έχει δυνατότητες κίνησης και εκτός δρόμου, χάρη στα αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης και την μεγάλη απόσταση από το έδαφος (200χλστ.). Διαθέτει πολυμορφικά στοιχεία και μεγάλο χώρο αποσκευών. Η χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου φθάνει τα 527 λίτρα, η καλύτερη στη κατηγορία των μικρομεσαίων crossover.

    Εφοδιάζεται με το νέο R-Link2 tablet, που προσφέρει άνετη και με δυνατότητες προσωποποίησης συνδεσιμότητα. Διαθέσιμο σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με ορισμένες από τις δικίνητες εκδόσεις να εφοδιάζονται με το σύστημα Extended Grip.

    Για τους θιασώτες των πετρελαιοκινητήρων, υπάρχουν δυο επιλογές. Η ισχυρότερη έκδοση ντίζελ εξοπλίζεται με το δοκιμασμένο γαλλικό μοτέρ Energy 1.5 dCi 130. Πρόσθετο καλούδι η τετρακίνηση ETC (Electronic Traction Control) που εξελίχθηκε από την Renault ? Nissan Alliance. Το συγκεκριμένο σύστημα διασφαλίζει την παροχή ισχύος στους τροχούς του πίσω άξονα, σύμφωνα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και το επίπεδο πρόσφυσης. Το σύστημα μετάδοσης ρυθμίζεται μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη, επιτρέποντας τη χρήση τριών διαφορετικών επιλογών: Lock, Auto, 2WD

    Με κινητήρα ντίζελ Energy 1.5 dCi ισχύος 110 ίππων, το Kadjar διακρίνεται για την οικονομία στη κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Ανακοινώθηκε ότι η μέση κατανάλωση είναι 3.8 λίτρα/100χλμ και οι εκπομπές CO2 περιορίστηκαν στα 99 γραμ./χλμ. Αυτά τα επίπεδα επιτυγχάνονται είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 6. Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Φεβρουάριο 2016.

    Σπύρος Ρέκκας

    [19] Ο Κουφός «νίκησε» τον Αντετοκούνμπο

    Ο Κώστας Κουφός αναδείχθηκε νικητής στην ελληνική «μάχη» του ΝΒΑ, κόντρα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς οι Κινγκς νίκησαν μέσα στο Μιλγουόκι τους Μπακς με 129-118. Ο Κουφός ξεκίνησε βασικός και πέτυχε 14 πόντους με 5/8 δίποντα ενώ μάζεψε 9 ριμπάουντ, είχε δύο τάπες και ένα κλέψιμο. Από την άλλη πλευρά ο Αντετοκούνμπο έβαλε 21 πόντους και είχε καλά στατιστικά (6/7 βολές, 7/13 σουτ, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 November 2015 - 11:32:40 UTC