Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι επενδύσεις, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ. Μάρδα με τον Κ. Ντερβίς
  • [02] Ι. Βαρβιτσιώτης: Η σύγκρουση μεταξύ των υποψηφίων δεν τιμά ούτε τους ίδιους ούτε τη ΝΔ
  • [03] Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει σε συζήτηση για το ασφαλιστικό εξέφρασε η Φ. Γεννηματά
  • [04] Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών αύριο το μεσημέρι
  • [05] Η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τα πλήγματα κατά του ISIS στη Συρία
  • [06] Συνέντευξη του Θ. Μικρούτσικου στο 7ο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο»
  • [07] Διεκόπη για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπόθεση της Siemens
  • [08] «Οδός Αστέγων» από το Θέατρο Κωφών Ελλάδας
  • [09] H ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μ.Μανουσάκη στις αίθουσες, από 3 Δεκεμβρίου
  • [10] Η κυβέρνηση επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο
  • [11] «Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
  • [12] Αυλαία μετ' εμποδίων στη δίκη για την υπόθεση της Siemens

  • [01] Οι επενδύσεις, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ. Μάρδα με τον Κ. Ντερβίς

    Οι προοπτικές άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινοβραδινής συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα, με τον Κεμάλ Ντερβίς, αντιπρόεδρο και διευθυντή του τμήματος παγκόσμιας οικονομίας και ανάπτυξης του Ινστιτούτου «Μπρούκινγκς».

    «Ήδη, πολλοί επενδυτές περιμένουν να έρθουν, αλλά θέλουν πρώτα να έχουν την "εμπιστοσύνη" εδραιωμένη στη χώρα» είχε δηλώσει νωρίτερα σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κεμάλ Ντερβίς δίνοντας ένα στίγμα των αποψεών του για τις επενδυτικές δυναντότητες της Ελλάδας.

    Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας με την Τουρκία σε θέματα αρμοδιότητος του κ. Μάρδα, υπό το φως της δυναμικής που προσέδωσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

    [02] Ι. Βαρβιτσιώτης: Η σύγκρουση μεταξύ των υποψηφίων δεν τιμά ούτε τους ίδιους ούτε τη ΝΔ

    "Η σύγκρουση μεταξύ των υποψηφίων δεν τιμά ούτε τους ίδιους ούτε τη ΝΔ" είπε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας ότι ένα καθαρά τεχνικό θέμα, που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, μετατράπηκε σε πολιτικό.

    "Αν σκέφτηκαν να μετατρέψουν το τεχνικό θέμα σε πολιτικό για να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους, τότε είναι ανάξιοι να είναι αρχηγοί ενός μεγάλου κόμματος. Γιατί δεν ανέδειξαν τα δικά τους θέματα, τις δικές τους θέσεις, τις οποίες δεν έχω ακούσει κιόλας ολοκληρωμένες. Έχω ακούσει σκόρπιες σκέψεις" είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου.

    Υπογράμμισε δε, ότι επί των ημερών του "υπήρχε περισσότερη ευπρέπεια" μεταξύ των υποψηφίων που διεκδικούσαν την προεδρία της ΝΔ.

    [03] Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει σε συζήτηση για το ασφαλιστικό εξέφρασε η Φ. Γεννηματά

    Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε συζήτηση για το ασφαλιστικό, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της τηλεφώνησε πριν από λίγο, για να την ενημερώσει για την πρωτοβουλία του.

    Σε αυστηρό ύφος, όπως λένε κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές στον κ. Τσίπρα ότι διαφωνεί πλήρως με την ατζέντα που έχει προτείνει και εδικότερα για την συμπερίληψη του ασφαλιστικού.

    «Θα μπορούσε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή να καταθέσεις τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ΟΚΕ ή να μας καλέσεις και να μας ενημερώσεις γι αυτές» φέρεται να είπε, σύμφωνα με τους κύκλους του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά.

    Επίσης, διεμήνυσε ότι μπορούν να συζητηθούν τα εθνικά θέματα που αφορούν στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, τις ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας και το προσφυγικό και γι αυτά είναι έτοιμη να συμμετέχει και να συζητήσει.

    [04] Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών αύριο το μεσημέρι

    Αύριο στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Τα θέματα που θα ζητηθούν θα είναι το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση.

    [05] Η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τα πλήγματα κατά του ISIS στη Συρία

    Η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει «προσωρινά» τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιεί κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε νέο περιστατικό με τη Ρωσία

    Αυτό μεταδίδει η εφημερίδα H?rriyet η οποία επικαλείται διπλωματικές πηγές.

    Η απόφαση της Τουρκίας να διακόψει τις πτήσεις της πάνω από τη Συρία λήφθηκε σε συντονισμό με τη Ρωσία, η οποία δεσμεύτηκε επίσης να αναστείλει τις επιχειρήσεις της κατά μήκος της τουρκικής μεθορίου.

    [06] Συνέντευξη του Θ. Μικρούτσικου στο 7ο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο»

    Η ανθρωπότητα ζει μια βαρβαρότητα, δηλώνει στο 7ο τεύχος του«Πρακτορείου»ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, αναφερόμενος σε non paper της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο από το 2007 έως το 2013, 88 άτομα στον πλανήτη είχαν όσα χρήματα έχουν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

    Επίσης, στο νέο τεύχος του«Πρακτορείου»,υπάρχει ρεπορτάζ για το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, τη Ροτόντα, η οποία ανοίγει και πάλι για το κοινό πριν τα Χριστούγεννα.

    «Το Πρακτορείο»συνομίλησε με τον Θάνο Μικρούτσικο για μια σειρά θεμάτων, με κυρίαρχα αυτά που άπτονται της επικαιρότητας. Όπως η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.«Για να είμαι απολύτως σαφής και για να μην υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση, θεωρώ αυτό που έγινε στο Παρίσι απολύτως αποτρόπαιο, φασιστικό στην πιο ακραία εκδοχή του. Έτσι κι αλλιώς είμαι εναντίον της τρομοκρατίας, θεωρώ πως κανένα πρόβλημα, όσα δίκια και να έχεις, δεν λύνεται με την τρομοκρατία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τρομοκρατία εναντίον αθώων θυμάτων, εναντίον απλού κόσμου που πηγαίνει σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ, σε ένα θέατρο ή σε έναν αθλητικό αγώνα»τονίζει, μιλώντας παράλληλα και για τις αιτίες αυτού του φαινομένου.

    «Δεν θέλω να κάνω "ιστορία" με την έννοια να ξεκινήσω από τις σταυροφορίες, από την αγγλική, ολλανδική, πορτογαλική, γαλλική, ισπανική, γερμανική αποικιοκρατία, όταν επί περίπου χίλια χρόνια οι πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης επί της ουσίας εξαφάνισαν ολόκληρους λαούς, παίρνοντας τον εθνικό τους πλούτο και σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους. Θα μιλήσω για τα τελευταία χρόνια, υποβάλλοντας κάποιες ερωτήσεις. Ποιοι ήταν αυτοί που χρηματοδότησαν τους Ταλιμπάν τη δεκαετία του '80 με όπλα και χρήματα; Οι Αμερικανοί για να βάλουν τους Ταλιμπάν εναντίον της τότε ΕΣΣΔ. Από πού ξεπήδησε η Αλ Κάιντα; Από τους Ταλιμπάν. Ποιος ήταν ο αρχηγός της Αλ Κάιντα; Ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Η οικογένεια του μπιν Λάντεν με ποια αμερικανική οικογένεια είχε συνεργασία; Με την οικογένεια Μπους. Ποιος εξόπλισε τον τύραννο Σαντάμ με όπλα τελευταίου τύπου; Οι Αμερικανοί για να κάνει τον πόλεμο με τον Ιράν. Ποιος διέλυσε το κράτος του Ιράκ και το ένα τρίτο βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους; Οι Αμερικανοί ψάχνοντας να βρουν τα περίφημα όπλα που δεν βρέθηκαν ποτέ στις αρχές του 2000. Ποιος διέλυσε τη Λιβύη του τύραννου Καντάφι; Οι Αμερικανοί με τους Ευρωπαίους με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το κράτος της Λιβύης να μην υπάρχει, παρά μόνο τέσσερις φυλές κι ένα κομμάτι να είναι πάλι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Τέλος, ποιος εξόπλισε με χρήματα και όπλα την αντιπολίτευση του Άσαντ; Οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί. Ποια ήταν η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης του Άσαντ; Το Ισλαμικό Κράτος. Συνεπώς εδώ έχουμε μία ιστορία η οποία έχει αιτίες και θα έλεγα ότι σπείρανε και θερίζουν ανέμους και θύελλες»εξηγεί.

    [07] Διεκόπη για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπόθεση της Siemens

    Στις 15 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της Siemens, η οποία μεταφέρεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

    Η δίκη διεκόπη καθώς στην συγκεκριμένη αίθουσα του 4ου ορόφου δεν ήταν εύκολο να συνεχιστεί αφού η πλειονότητα συνηγόρων, παρόντων κατηγορουμένων και μαρτύρων ήταν όρθιοι.

    Επιπλέον δεν πρόλαβε να προσέλθει στο δικαστήριο η μεταφράστρια της γαλλικής που ζητήθηκε νωρίτερα για τον κατηγορούμενο Ζαν Κλoντ Οσβαλτ.

    Λίγο πριν τη διακοπή, ο πρόεδρος της έδρας ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας, μεταξύ των οποίων ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, οι επιχειρηματίες Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Δημήτρης Κοντομηνάς και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου.

    [08] «Οδός Αστέγων» από το Θέατρο Κωφών Ελλάδας

    «Η ενσωμάτωση κωφών και ακουόντων καλλιτεχνών είναι ένας από τους στόχους του Θεάτρου Κωφών, όπως και η διάδοση της νοηματικής γλώσσας. Μιας πολύ θεατρικής γλώσσας, καθώς για να μιλήσεις σ'αυτή ,χρησιμοποιείς όλο το σώμα. Ο κόσμος όταν βλέπει κωφούς να συνομιλούν έχει την εντύπωση ότι χρησιμοποιούν μόνο τα χέρια. Οι περισσότερες χειρομορφές, όμως, συνοδεύονται με έκφραση προσώπου, ενώ η βάση των ποδιών δεν είναι ποτέ σταθερή. Είναι κάτι που πάλλεται» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης Βασίλης Βηλαράς.

    Η νέα παράσταση «Οδός Αστέγων» κάνει πρεμιέρα σήμερα 27/11, στο χώρο του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος (ΘΚΕ), στην πλατεία Κουμουνδούρου, ένα θέατρο που μετρά 32 χρόνια ζωής. Στεγάζεται στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας, η οποία μεταξύ άλλων στεγάζει βιομηχανίες υφασμάτων, χαρτικών, αποθήκες κινέζικων ρούχων, τον σύλλογο μεταναστών από το Μπαγκλαντές, εργαστήριο φωτογραφίας...

    Η παράσταση βασίζεται στο διήγημα «Ζωή εν τάφω» του Γιάννη Ζευγώλη από το βιβλίο του «Αστεγοσκόπιο» που προέκυψε μετά από έρευνα του συγγραφέαγια τους άστεγους.Στο συγκεκριμένο διήγημα μια ομάδα αστέγων αποφασίζει να εξεγερθεί, διαμαρτυρόμενη για τις μηδαμινές παροχές της κυβέρνησης. «Παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, οργανώνοντας μια παράξενη ληστεία. Κλέβουν φέρετρα από το Α'Νεκροταφείο και μπαίνουν σ'αυτά, δημιουργώντας μια ιδιόμορφη καθιστική διαμαρτυρία στους δρόμους της Αθήνας, με απρόσμενες συνέπειες» περιγράφει ο Β. Βηλαράς.

    [09] H ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μ.Μανουσάκη στις αίθουσες, από 3 Δεκεμβρίου

    Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στην κινηματογραφικές αίθουσεςμε την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, το «Ουζερί Τσιτσάνης»κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου.

    Βρεθήκαμε πριν από λίγες ημέρες με τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της ταινίας και μας μίλησαν για τον ρόλο τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στα γυρίσματα και για τον Βασίλη Τσιτσάνη.

    Πρόκειται για μεταφορά του βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, μια μυθιστορηματική βιογραφία του Βασίλη Τσιτσάνη. Το βιβλίοήτανγια τον Μανούσο Μανουσάκη«πηγή για τους σεναριογράφους να δημιουργήσουν ένα έργο το οποίο θα μίλαγε για κάτι απλό αλλά ταυτόχρονα σύγχρονο: «Αφενός να καταδείξει τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων και αφετέρου,να θυμίσει σ' αυτούς που ξεχνούν αλλά και να γνωρίσεισ αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι ο ναζισμός. Σε μία εποχή που στην Ευρώπη χτυπούν την πόρτα τα ναζιστικά μορφώματα και ο ρατσισμός, εστιάζουμε στη κριτική ματιά ενός μεγάλου συνθέτη, του Βασίλη Τσιτσάνη, ο οποίος εμπνέεται αποτροπιαζόμενος από αυτά που βλέπει και ζει καθημερινάκαι μέσα από ένα μεγάλο έρωτα δύο νέων ανθρώπων».

    Ποιες δυσκολίες συνάντησε σε αυτό το «μαγικό ταξίδι»; 'Οπως το περιγράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης: «Όλες οι δυσκολίες ήταν ηδονικές και συνάμα πολύ γοητευτικές, γιατί μέσα από αυτές μάθαμε πράγματα.Για παράδειγμαόλοι οι ηθοποιοί, που ερμηνεύουν ρόλους Εβραίων έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα «Λαντίνο», τη γλώσσα που μιλούσαν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τα ελληνικά».

    Ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου υποδύεται τον Βασίλη Τσιτσάνη στην ηλικία των 26 ετών. Παντρεμένος, με μία κόρη λίγων μηνών. Η μορφή του λιτή. Η μουσική δημιουργία εκτονώνει την ένταση που σιγοβράζει μέσα του. Αυτός ο άνθρωπος μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες επιβίωσης«κατόρθωσε να γίνει πόλος έλξης και πομπός κουράγιου και δύναμης για όλο αυτό που περνούσε η Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα» παρατηρεί ο ηθοποιός.

    Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν ο Χάρης Φραγκούλης (Γιώργος), η Βασιλική Τρουφάκου (Λέλα) και η πρωτοεμφανιζόμενη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη (Εστρέα).

    [10] Η κυβέρνηση επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο

    Η κυβέρνηση επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο και καταγραφή απόψεων, χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεσή τους, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κύκλο τηλεφωνικών συνομιλιών, που είχε νωρίτερα σήμερα, με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι επιθυμητή η σύνθεση εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

    Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τουςαρχηγούς της Νέας ΔημοκρατίαςΙ. Πλακιωτάκη, του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη και της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη.

    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του, ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το προσφυγικό, ενόψει και της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία Εθνικού Διαλόγου σχετικά με το Ασφαλιστικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

    Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει κατ' αρχάς είναι ο συντεταγμένος Εθνικός Διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

    [11] «Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

    Θέμα τεραστίων διαστάσεων χαρακτήρισε το προσφυγικό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στην ΕΡΤ3.

    «Καμία χώρα δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το θέμα μόνη της.Η μάχη της Ελλάδας είναι πολύπλευρη, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.Ο ελληνικός λαός, παρά την οικονομική κρίση, δίνει μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

    Οι φράχτες και τα κλειστά σύνορα, δημιουργούν αδιέξοδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

    [12] Αυλαία μετ' εμποδίων στη δίκη για την υπόθεση της Siemens

    Με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, ξεκινά η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens. Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους τους να είναι όρθιοι και τον πρόεδρο τουδικαστηρίου να μην κάνει χρήση των μικροφώνων, άνοιξε η αυλαία της δίκης για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens.

    Από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εμφανίστηκαν τριάντα. Ανάμεσά τους, ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού ΚώσταΣημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος,τα πρώην στελέχη της SiemensΗλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής. Οι ιδιώτες, χρηματιστές και επιχειρηματίες,Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος,Βασίλειος Τυρογαλάς , Αλέξανδρος Λέτσας.

    Στο εδώλιο κάθισε το τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος είναι κρατούμενος για υποθέση των εξοπλιστικών, ενώ απών είναι ο άλλοτε υφιστάμενός του Φάνης Λυγινός.

    Παρούσα, επίσης, ήταν η Μάρια Καραβέλα σύζυγος του καταζητούμενου, πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο.

    Κανένας από τους Γερμανούς, που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση, δεν κάθισε στο εδώλιο.Ωστόσο όλοι εκπροσωπούνται από Έλληνες δικηγόρους ενώ η πλειονότητα έχει διορίσει και Γερμανούς συνηγόρους υπεράσπισης. Για τρεις κατηγορούμενους δηλώθηκε ότι έχουν αποβιώσει. Δύο εκ των κατηγορουμένων, δήλωσαν ότι δεν έχουν δικηγόρους και το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων. Η διαδικασία έχει διακοπεί προκειμένου να προσέλθει Γάλλος μεταφραστής για τον κατηγορούμενο κ. Όσβαλντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 November 2015 - 11:32:31 UTC