Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Πλακιωτάκης: Ο βασιλιάς είναι γυμνός
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: O δρόμος που τραβάει ο πρωθυπουργός είναι λάθος
  • [03] «Στραπάτσο» του Παναθηναϊκού από τον Ηρακλή

  • [01] Γ. Πλακιωτάκης: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

    Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών. Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία εκπλήρωσε τον θεσμικό της ρόλο και πως ο ίδιος ως Πρόεδρός της, συμμετείχε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

    «Είναι μια ύψιστη διαδικασία και η Νέα Δημοκρατία διατύπωσε με σαφήνεια ? και εγώ προσωπικά ? και τις θέσεις μας και τις απόψεις μας» είπε ο κ. Πλακιωτάκης επισημαίνοντας πως είχε τη δυνατότητα να στηλιτεύσει «και τις θέσεις και βεβαίως τις απόψεις και τις αστοχίες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του» ενώ τόνισε πως εξέφρασε την ανησυχία του «για την πορεία εξέλιξης των συγκεκριμένων ζητημάτων, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό και τη Συνταγματική αναθεώρηση».

    «Η γνώμη που αποκόμισα από την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό είναι ότι: ο βασιλιάς είναι γυμνός» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: O δρόμος που τραβάει ο πρωθυπουργός είναι λάθος

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέδειξε τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς για την κατάσταση του Ασφαλιστικού.

    «Σας θυμάμαι να διαδηλώνετε επί Γιαννίτση και ο Τσίπρας δέχθηκε ότι υπάρχει ευθύνη και της Αριστεράς για τις τότε αντιδράσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό είναι θέμα της Βουλής να το λύσει.

    «Δεν είναι λύση να δημιουργούμε υποεπιτροπές. Είπα στον πρωθυπουργό ότι η ευθύνη του είναι τεράστια γιατί ακόμα και στις τελευταίες εκλογές έλεγε ψέματα και για το Ασφαλιστικό με μαγικές λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα των συντάξεων πρέπει να λυθεί με τον όρο ότι ο κόσμος της παραγωγής θα έχει μέλλον σε ένα ασφαλιστικό σύστημα.

    Επίσης ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι είπε στον πρωθυπουργό πως ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος και ότι τα προβλήματα της κοινωνίας δεν τα λύνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αλλά οι κυβερνήσεις με προτάσεις και ανθρώπους. «Φαίνεται ότι το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις και κατάλληλους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Για το προσφυγικό επισήμανε ότι υπάρχουν ευθύνες «γιατί οι ροές αυξήθηκαν και λόγω της ανευθυνότητας των υπουργών που διατείνονταν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς σύνορα που ο καθένας μπορεί να έρχεται και να πηγαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

    [03] «Στραπάτσο» του Παναθηναϊκού από τον Ηρακλή

    «Μαύρο» ήταν το ντεμπούτο του Αντρέα Στραματσόνι και του Μίκαελ Εσιέν στη Super League, καθώς ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 1-0 από τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Ο Βέλλιος στο 23΄ πέτυχε το γκολ του «Γηραιού» που πήρε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 November 2015 - 21:32:19 UTC