Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Καραβίας: Τα χειρότερα είναι πίσω μας
  • [02] Κλείνει το κέντρο της Αθήνας λόγω του «2ου Santa Run» και εκδηλώσεων για την κλιματική αλλαγή
  • [03] Γ. Μουζάλας: Έτοιμα τα τρία από τα πέντε hot spots στα νησιά έως το τέλος του χρόνου
  • [04] Τρίτη ημέρα παγκόσμιων διαδηλώσεων υπέρ της ανάληψης δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

  • [01] Φ. Καραβίας: Τα χειρότερα είναι πίσω μας

    Την εκτίμηση ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, ότι η πορεία της οικονομίας θα είναι σημαντικά καλύτερη και ότι ήδη φέτος, παρά τις πολύ αρνητικές αρχικές προβλέψεις, μάς έχει εκπλήξει θετικά, διατυπώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

    «Η εκτίμηση μου είναι ότι, όπως το 2014 η αγορά είχε υποεκτιμήσει τον πολιτικό κίνδυνο, αυτή τη φορά τον έχει υπερεκτιμήσει. Πιστεύω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αναγνωρίζει την ανάγκn εφαρμογής του προγράμματοs που συμφωνήθηκε με τουs εταiρous μας τον περασμένο Αύγουστο» αναφέρει ο κ. Καραβίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Ερωτηθείς για τους περιορισμούς κεφαλαίων επισημαίνει ότι «η διατήρηση των capital controls, πέραν του πρώτου τριμήνου 2016, είναι αντιπαραγωγική για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στην επόμενη φάση χαλάρωσns των capital controls, ξεκινώνταs από την πλήρη απελευθέρωση των χρημάτων που σήμερα βρίσκονται σε στρώματα και συρτάρια, ώστε να επιστρέφουν ξανά στο τραπεζικό σύστημα. Δηλαδή, κάθε ευρώ που επιστρέφει στο τραπεζικό σύστημα να μπορεί να μετακινείται xωρis κανένα περιορισμό».

    [02] Κλείνει το κέντρο της Αθήνας λόγω του «2ου Santa Run» και εκδηλώσεων για την κλιματική αλλαγή

    Διακοπές κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται το πρωί από την Τροχαία, λογω διεξαγωγής του «2ου Athens Santa Run».

    Οι παρεμβάσεις έχουν προγραματιστεί για τις 10 το πρωί και μέχρι το το πέρας του αγώνα δρόμου, αλλά μετατίθεται για λίγο αργότερα και πραγματοποιούνται σταδιακά στους εξής δρόμους του κέντρου:

    ? Λ.Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    ? Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    ? Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    ? Πανεπιστημίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Χαρ. Τρικούπη και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    ? Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    ? Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    Εν τω μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στον σταθμό του Μετρό Ακρόπολης και πορεία προς την Βουλή, μέσω της Λ. Αμαλίας, απο τις οργανωσεις Greenpeace, Avaaz και WWF, εν όψει της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι.

    Απο την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν την κίνηση στο κέντρο της Αθήνας και στους παραπάνω δρόμους. Σε διαφορετική περίπτωση να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

    [03] Γ. Μουζάλας: Έτοιμα τα τρία από τα πέντε hot spots στα νησιά έως το τέλος του χρόνου

    Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμα τα τρία από τα πέντε hot spots στα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

    Ο κ. Μουζάλας προσθέτει ότι ταυτόχρονα στη βόρεια Ελλάδα και στην Αττική θα είναι έτοιμες 5.000 προσωρινές θέσεις για το relocation (πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφυγων στις χώρες της Ευρώπης), ενώ θα ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες.

    Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε υλοιποιήσιμη την πρόταση για καταγραφή των προσφύγων στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο πριν μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη.

    Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του προβλήματος, παραδέχεται πως «αρχικά ξαφνιαστήκαμε και υπήρξε μια αδυναμία αντίδρασης σε αυτές τις γιγάντιες ροές (...) Ωστόσο, οι αντιδράσεις μας στη διαχείριση της κρίσης βελτιώνονται συνέχεια».

    [04] Τρίτη ημέρα παγκόσμιων διαδηλώσεων υπέρ της ανάληψης δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Αυστραλία, τρίτη ημέρα των παγκόσμιων διαδηλώσεων, ζητώντας μια φιλόδοξη συμφωνία των 150 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συναντώνται αύριο στη Γαλλία για την καθοριστική Διάσκεψη του Παρισιού για το Κλίμα (COP21).

    Οι διαδηλωτές απαιτούν αποφασιστική ανάληψη δράσης κατά της υπερθέρμανσης από τους εκπροσώπους των 195 χωρών που θα συνεδριάζουν από αύριο έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Μπουρζέ, βορείως του Παρισιού, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω των πρόσφατων επιθέσεων, για τη μεγαλύτερη διάσκεψη για το κλίμα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

    Από την Παρασκευή, δεκάδες διαδηλώσεις οργανώθηκαν παντού στον κόσμο για να ασκηθεί πίεση στις χώρες να λάβουν αυστηρά μέτρα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Σεούλ, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Νέα Υόρκη και το Μεξικό.

    Στη βορειοανατολική Αυστραλία, περίπου 5.000 πολίτες μετείχαν στο Μπρισμπέιν σε μια ανοικτή πορεία από Αβορίγινες και κατοίκους των νησιών του Ειρηνικού, που πλήττονται ιδιαίτερα από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Μπανγκλαντές και τη Νέα Ζηλανδία.

    Στην Αδελαϊδα, 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, την διατροφική ασφάλεια, την ανάπτυξη, κυρίως για τους πιο φτωχούς πληθυσμούς.

    "Δεν υπάρχει πλανήτης Β" έγραφε πανό σήμερα στο Σίδνεϊ, στη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν με το σύνθημα "Παγκόσμια Αλληλεγγύη".

    "Αυτοί που ευθύνονται λιγότερο για το πρόβλημα είναι ωστόσο αυτοί που πρώτοι υφίστανται τις συνέπειες, και με τον σκληρότερο τρόπο, όπως τα αδέλφια μας του Ειρηνικού", καταγγέλλει η Τζούντι Ασαμς, ακτιβίστρια της μη κυβερνητική οργάνωσης Oxfam.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 November 2015 - 9:32:25 UTC