Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Να προστατέψουμε το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας
  • [02] Άδ. Γεωργιάδης: Πάση θυσία εσωκομματικές εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου'
  • [03] Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στο περιθώριο της COP21
  • [04] «Οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στην αρχή του 2016»
  • [05] Σχέδιο επανεγκατάστασης προσφύγων σε «πρόθυμες» χώρες της ΕΕ θα παρουσιάσει η Κομισιόν
  • [06] ΠΓΔΜ: Τα 40 χλμ θα φτάσει σε μήκος ο φράχτης στα σύνορα με την Ελλάδα
  • [07] Η Ευρώπη κινδυνεύει καθώς το Ισλάμ κάλυψε το κενό αθεΐας, είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο μητροπολίτης Άνθιμος
  • [08] Από την Παρασκευή η καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες
  • [09] Συγγνώμη από τον Γιάννη Μουζάλα, ζητά η οργάνωση Danish Refugee Counsil
  • [10] Ο Ά. Γεωργίου «αυτοκινητο-βιογραφείται» στην πρωτότυπη έκθεση «Auto-bio-graphie»
  • [11] Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η τραγουδίστρια Σινέντ Ο' Κόνορ
  • [12] Στην αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Πάτρα
  • [13] Συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
  • [14] Αύξηση μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο λόγω του καλού καιρού
  • [15] Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ
  • [16] Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν τρεις ελληνικές τράπεζες
  • [17] Αχμέτ Νταβούτογλου: Η Άγκυρα δεν θα ζητήσει συγγνώμη από τη Μόσχα
  • [18] Γαλλία-COP21: Ενός λεπτού σιγή για τις τρομοκρατικές επιθέσεις
  • [19] Super League: Βαριά τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι
  • [20] Αποσύρεται ο Κόμπε Μπράιαντ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Να προστατέψουμε το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας

    Τα δίκτυα μεταφοράς διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο και δημόσιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να επιβάλει ότι πρέπει να υιοθετήσουμε τη λογική της εκχώρησης αυτών των δικτύων σε ιδιώτες.

    Τις θέσεις αυτές που βασίζονται όπως ειπε στις αρχές της κυβέρνησης αλλά και στην Ευρωπαϊκή εμπειρία, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) - Χρηματοδοτικός Μηχανισμός (ΜΧ) 2009-2014.

    Μιλάμε , τόνισε ο υπουργός, για βασικές υποδομές που ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι θα πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και παρέσχε διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων.

    Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως στρατηγικής σημασίας τον τομέα των ΑΠΕ, τονίζοντας ότι η αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού των ΑΠΕ θα συμβάλλει στη διαφοροποίηση του εθνικού ενεργειακού μίγματος, στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και στη συμμετοχή της στην προστασία του κλίματος.

    [02] Άδ. Γεωργιάδης: Πάση θυσία εσωκομματικές εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου'

    Την Πάτρα επισκέφθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό του πολιούχου, Αγίου Ανδρέα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «πιστεύω, ότι εάν όλα πάνε καλά, στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε εκλογές», είπε.

    «Θέλω να ελπίζω [ότι θα γίνουν], γιατί δεν εξαρτάται από εμένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από εμένα, θα είχαν ήδη γίνει». «Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου», διευκρίνισε.

    [03] Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στο περιθώριο της COP21

    Σύντομη κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα COP21. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην συνομιλία τους εκτίμησαν ως θετικά τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ Τουρκίας, ενώ συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία.

    Διαβάστε επίσης:

    Σειρά συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα στην Παγκόσμια Σύνοδο για το κλίμα COP21

    [04] «Οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στην αρχή του 2016»

    Η Ευρωζώνη μπορεί να λάβει λίγο περισσότερα μέτρα στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και της αναβολής πληρωμής τόκων του, αλλά δεν θα υπάρξει «ονομαστικό κούρεμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στη φινλανδική εφημερίδα «Kauppalehti».

    Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί συγκεκριμένα, αν είναι ρεαλιστικό να συμβεί αυτό που περιέγραψε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην έκθεση του Ιουλίου, ότι δηλαδή για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, θα πρέπει να παραταθεί κατά 40 χρόνια η περίοδος αποπληρωμής του και κατά 20 χρόνια η περίοδος χάριτος. «Οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους ξανά στην αρχή του επόμενου έτους, λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον οικονομικό περιβάλλον. Κατόπιν, θα δούμε τι είναι πραγματικά αναγκαίο», δήλωσε. Η άποψη αυτή του ΔΝΤ, είπε, δεν έχει συζητηθεί στην Ευρωζώνη ή με το Ταμείο και πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία τα πάει καλύτερα τώρα από ότι τον Αύγουστο που συμφωνήθηκε το πρόγραμμα» και ότι τα επιτόκια είναι χαμηλότερα, καθώς ο ESM μπορεί να δανείζει την Ελλάδα με λιγότερο από 1%.

    [05] Σχέδιο επανεγκατάστασης προσφύγων σε «πρόθυμες» χώρες της ΕΕ θα παρουσιάσει η Κομισιόν

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει στις 15 Δεκεμβρίου ένα σχέδιο επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η Μίνα Αντρέεβα επισήμανε ότι το θέμα συζητήθηκε χθες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οχτώ ηγετών (Γερμανίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Ελλάδας), στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Σημείωσε, επίσης, ότι ο Γιούνκερ συζήτησε το ζήτημα της επανεγκατάστασης από την Τουρκία και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου.

    [06] ΠΓΔΜ: Τα 40 χλμ θα φτάσει σε μήκος ο φράχτης στα σύνορα με την Ελλάδα

    Η ΠΓΔΜ θα επεκτείνει τον συρμάτινο φράχτη που αναγείρει στα σύνορα με την Ελλάδα, ανέφεραν στην εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ" (Dnevnik) στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές της χώρας.

    Ο στρατός της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου την τοποθέτηση ενός συρμάτινου φράχτη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, με σκοπό, όπως ανέφεραν οι αρχές της χώρας, "τη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων".

    Το μήκος του φράχτη που τοποθέτησε ο στρατός της χώρας τις προηγούμενες δύο ημέρες επεκτείνεται στα περίπου τέσσερα χιλιόμετρα. Ωστόσο, όπως ανέφεραν στην "Ντνέβνικ" καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται απλώς για την πρώτη φάση της εγκατάστασης του φράχτη, καθώς τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι εργασίες για την επέκτασή του και το μήκος του θα φθάσει τα 40 χλμ, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της προσβάσιμης οριογραμμής μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας.

    Πάντως, οι αρχές της ΠΓΔΜ, μέχρι στιγμής, δεν έχουνγνωστοποιήσει οτιδήποτε σχετικό για το μήκος του φράχτη, ούτε εάν αυτός θα επεκταθεί.

    [07] Η Ευρώπη κινδυνεύει καθώς το Ισλάμ κάλυψε το κενό αθεΐας, είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο μητροπολίτης Άνθιμος

    Την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Ευρώπη κινδυνεύει επειδή, όπως είπε, «το Ισλάμ κάλυψε το κενό της αθεΐας», εξέφρασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος συνεχίζει να αντιδρά στην ψήφιση και στην εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης, μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα.

    «Πώς είναι δυνατόν να απαξιώσουμε την παράδοση τόσων χρόνων για το πώς γίνεται ο γάμος, η οικογένεια γιατί το θέλει ο μοντερνισμός της Ευρώπης; Ο οποίος καλλιεργήθηκε πάνω σε μια βάση αθεΐας. Το κενό της αθεΐας το κάλυψε το Ισλάμ στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή η Ευρώπη κινδυνεύει» είπε ο κ. Άνθιμος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή των Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου.

    Ο κ. Άνθιμος, αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη πολλά για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους που διασχίζουν το Αιγαίο και αναρωτήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά «πόσους μπορούμε να χωρέσουμε εμείς;».

    Χαρακτήρισε δε τεράστιο το πρόβλημα στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

    [08] Από την Παρασκευή η καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες

    Το οριστικό χρονοδιάγραμμα των πληρωμών στον αγροτικό χώρο ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με σχετική δήλωσή του, την Τετάρτη θα αναρτηθούν οι πίνακες των δικαιωμάτων ανά ΑΦΜ και από την Παρασκευή θα αρχίσει η καταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες.

    «Επιλέξαμε», είπε ο κ. Αποστόλου, «αντί να δώσουμε τέλος Νοεμβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης, να δώσουμε όπως μας επιτρέπει και ο Κανονισμός το 90% της βασικής ενίσχυσης τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη. Παράλληλα, νοικοκυρέψαμε όλες τις εκκρεμότητες που ξεκινάνε από το 2008 και φτάνουν μέχρι το 2014. Θα πληρώσουμε μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη το σύνολο των εκκρεμοτήτων μέχρι το 2014. Άρα, στο αγροτικό χώρο θα εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες πάνω από 1,2 δισ. Ευρώ».

    [09] Συγγνώμη από τον Γιάννη Μουζάλα, ζητά η οργάνωση Danish Refugee Counsil

    Τη διαχείριση μιας κρατικής ελληνικής και κατ' επέκταση ευρωπαϊκής δομής και συγκεκριμένα το hotspot στη Μόρια της Λέσβου ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της την περασμένη Παρασκευή μια μεγάλη και γνωστή παγκόσμια οργάνωση η Danish Refugee Counsil (DRC).

    Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αντίδραση που είχε σαν αποτέλεσμα το «κατέβασμα» της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα αλλά και επιστολή με την οποία ζητείται συγνώμη από την Ελληνική Κυβέρνηση.

    Ας σημειωθεί πάντως ότι η ανακοίνωση της οργάνωσης είχε δημοσιοποιηθεί μέσω του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters το οποίο ανέφερε ότι η DRC «θα ξεκινήσει από τη διαχείριση του κέντρου καταγραφήςστη Μόρια της Λέσβου, όπου το χάος βασιλεύει αυτή τη στιγμή».

    Σύμφωνα δε με το σχέδιο της οργάνωσης, η DRC «θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ικανότητας της κυβέρνησης να αναλάβει το έργο. Επιπλέον, το σχέδιο είναι να επεκταθεί η δράσηκαι σε άλλα νησιά κατά τη διάρκεια της σε λίγους μήνες και τελικά να ανοίξει στην Αθήνα, όπου οι περισσότεροι πρόσφυγες καταλήγουν».

    Με την επιστολή του στο ελληνικό υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζεται η λύπη της οργάνωσης DRC για τη λανθασμένη ανακοίνωση ότι η οργάνωση θα διαχειριστεί την καταγραφή προσφύγων και θα ελέγχει τη διαδικασία transitστο κέντρο της Μόριας.

    «Αυτό τονίζεται είναι προφανώς λάθος καθώς και οι δύο αυτές διαδικασίες, αναγνωρίζεται, αποτελούν ευθύνη των ελληνικών αρχών».

    Στην επιστολή η οποία υπογράφεται από το γενικό γραμματέα της DRCΑντρέας Καμ εκφράζεται «η ειλικρινής συγγνώμη προς τις ελληνικές αρχές για αυτό το λάθος. Η ανακοίνωση τύπου εκδόθηκε χωρίς τη δική μου έγκριση, αναφέρει ο κ. Καμ, σε πρόχειρη μορφή και πριν να έχουμε την ευκαιρία να ζητήσουμε την έγκριση από τις ελληνικές αρχές για το περιεχόμενό της».

    [10] Ο Ά. Γεωργίου «αυτοκινητο-βιογραφείται» στην πρωτότυπη έκθεση «Auto-bio-graphie»

    Αυτό- βιο-γραφία ή ...Auto-bio-graphie;

    Από τον άνθρωπο τον ίδιο (αυτό-) ή από τα ...αυτοκίνητά (του), auto, γράφεται (γραφία - graphie) ο βίος του (bio-βίος);

    Δεκάδες φωτογραφίες αυτοκινήτων, πενήντα μινιατούρες αυτοκινήτων - παιδικών παιγνιδιών και πέντε εμβληματικά - ιστορικά αυτοκίνητα που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108).

    «Αποδέχθηκα το διττό ενδιαφέρον μου και χρησιμοποίησα τη φωτογραφία για να αναδιφήσω παιδικές και νεανικές συγκινήσεις όπως και εκείνες αντίστροφα για να εμπλουτίσω με ψηφίδες που έλειπαν από τον ακόμη εν εξελίξει φωτογραφικό μου κόσμο. Άλλη μια φορά πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός ανασκαφής της μνήμης με την υποστήριξη των αδιάψευστων φωτογραφικών τεκμηρίων. Δεν αποζητούσα την ιστορική καταγραφή, να ξαναζήσω τη συγκίνηση με ενδιέφερε περισσότερο. Έτσι το κατάλαβε και ο φίλος μου, ο Φιλίπ Ντελακρουά, όταν πριν από χρόνια, επινοώντας λογοπαίγνιο στα γαλλικά μού αντιγύρισε γελώντας: ?Μα εσύ ουσιαστικά ασχολείσαι με την auto-bio-graphie σου!?. Tο κράτησα. Kαι να 'το ως τίτλος, έστω μετ' εμποδίων: Ωτο-μπιο-γκραφι» λέει ο Άρις Γεωργίου.

    [11] Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η τραγουδίστρια Σινέντ Ο' Κόνορ

    Η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σινέντ Ο'Κόνορ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει χθες, Κυριακή, σύμφωνα με μήνυμα που δημοσιεύεται στην σελίδα της στο Facebook, στο οποίο αναφέρει ότι πήρε μια «υπερβολική δόση» ναρκωτικών ή φαρμάκων.

    Στο μήνυμα αυτό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επαληθευτεί μέχρι στιγμής, η τραγουδίστρια εκφράζει τη λύπη της που δεν έχει πλέον σχέσεις με την οικογένειά της λόγω μιας "τρομερής σειράς προδοσιών".

    «Πήρα υπερβολική δόση», προστίθεται στο μήνυμα, στο οποίο δεν διευκρινίζεται αν αναφέρεται σε ναρκωτικά ή φάρμακα.

    «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κερδίσεις τον σεβασμό. Δεν είμαι στο σπίτι μου, είμαι σε ένα ξενοδοχείο, κάπου στην Ιρλανδία, με άλλο όνομα. Αν δεν το δημοσίευα αυτό, ούτε τα παιδιά μου και η οικογένειά μου δεν θα το μάθαιναν. Θα μπορούσα να είμαι πεθαμένη για εβδομάδες χωρίς να το μάθουν», αναφέρεται επίσης στο μήνυμα.

    Η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που την εκπροσωπεί δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση αυτή.

    Εκπρόσωπος της ιρλανδικής αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν επιτρέπεται να σχολιάζουν για μεμονωμένα άτομα.

    Ωστόσο μια πηγή της ιρλανδικής αστυνομίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Ο'Κόνορ «έχει εντοπιστεί και είναι ασφαλής».

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, η διάσημη τραγουδίστρια λαμβάνει ιατρική φροντίδα.

    [12] Στην αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Πάτρα

    Ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική δικαιοσύνη έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του στην Πάτρα, μετά το τέλος λιτάνευσης της τίμιας κάρας και της ιεράς εικόνας του Αγίου Ανδρέα.

    Όπως ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «από αυτόν εδώ τον τόπο, όπου άθλησε και μαρτύρησε υπέρ Χριστού, το κήρυγμα του Αγίου Ανδρέου αναβλύζει πάντα, και κυρίως στις μέρες μας, επίκαιρο για την Ελλάδα μας και τον λαό μας, αλλά και για ολόκληρη την χριστιανοσύνη: Αγάπη στον συνάνθρωπο, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται την Πάτρα, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου.

    Νωρίτερα το πρωί παρέστη στην δοξολογία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια πήρε μέρος στην λιτανεία της τίμιας κάρας και της ιεράς εικόνας, που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης .

    Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας και ξεναγήθηκε στην έκθεση «Ή των Πατρέων σέ πόλις. Η Πάτρα του Απόστολου Ανδρέα. Από την έλευσή του έως την επιστροφή της κάρας» από τον Ιωάννη Μόσχο, αρχαιολόγο - επιμελητή του μουσείου και την Αναστασία Κουμούση, διευθύντρια της εφορίας αρχαιοτήτων Αχαΐας.

    Κατόπιν ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

    [13] Συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

    Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απευθυνθεί αύριο Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλείται για αύριο Τρίτη ενόψει της έναρξης της μαραθώνιας συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή που ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

    [14] Αύξηση μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο λόγω του καλού καιρού

    Η χθεσινή καλοκαιρία συνέτεινε στην αύξηση ροών μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες όπου έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι.

    Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου χθες Κυριακή πιστοποιήθηκαν 2462 άτομα, ενώ αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με τα πλοία της γραμμής και έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο προς Πειραιά και Καβάλα 2409 άτομα.

    Σήμερα, Δευτέρα,περιμένοντας να αναχωρήσουν, βρίσκονται 1206 μετανάστες και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Από το πρωί, στη βόρεια και στην ανατολική Λέσβο δεν παρατηρούνται αυξημένες ροές, παρά τον καλό καιρό που επικρατεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού και των τουρκικών ακτών.

    [15] Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

    Την παραίτησή του έχει υποβάλει σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Δάνης με επιστολή του προς το γραφείο του Πρωθυπουργού.

    Ο Παναγιώτης Δάνης είχε εκδηλώσει την διαφωνία του με την υπαγωγή των φορολογικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τη μεταφορά σε αυτή 500 υπαλλήλων από το ΣΔΟΕ. Στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει υποβληθεί παραίτηση.

    [16] Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν τρεις ελληνικές τράπεζες

    Επίθεση δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη από χάκερς, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Με το ζήτημα αυτό θέμα ασχολούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδος, με συνεχείς συσκέψεις και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την ΤτΕ ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin. H επίθεση, όπως αναφέρουν κράτησε περίπου για 45 λεπτά.

    Την όλη υπόθεση διερευνά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ειδική Επιτροπή της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Δεν κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιά στις τράπεζες οι χάκερς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

    Το θέμα της εισβολής χάκερς στα ηλεκτρονικά συστήματα τριών μεγάλων τραπεζών στην Ελλάδα, συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με την συμμετοχή των αρμόδιων φορέων, ενώ μία ακόμα σύσκεψη για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

    Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, την ευθύνη της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της κυβερνοεπίθεσης έχει η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) της ΕΥΠ, αρμόδια για την εθνική ασφάλεια που σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά συστήματα, με την στενή συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, η επίθεση εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη και συγκεκριμένα, οι χάκερς «βομβάρδισαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα των τριών τραπεζών με χιλιάδες ερωτήματα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρουν πρόσκαιρα.

    Στην συνέχεια ζήτησαν λύτρα σε bitcoin, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές, με την απειλή ότι θα διέλυαν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών.

    Τα ποσά, όπως διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, δεν ήταν μεγάλα, αλλά τελικά οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τα λύτρα, ούτε και προκαλέσουν ζημιά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς λειτούργησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν οι τράπεζες.

    [17] Αχμέτ Νταβούτογλου: Η Άγκυρα δεν θα ζητήσει συγγνώμη από τη Μόσχα

    Η Τουρκία δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έπειτα από τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες και αφού εξασφάλισε την υποστήριξη του δικαιώματος της Άγκυρας στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας.

    "Καμία χώρα δεν πρέπει να μας ζητά να απολογηθούμε, διότι κάναμε το καθήκον μας", δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποιώντας ότι τέτοια περιστατικά εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, όσο η Ρωσία και ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός συνεχίζουν να βομβαρδίζουν χωριστά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

    [18] Γαλλία-COP21: Ενός λεπτού σιγή για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

    Περίπου 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τήρησαν σήμερα ενός λεπτού σιγή στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα προς τιμήν των θυμάτων των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία.

    Η μεγαλύτερη παγκόσμια διάσκεψη που έχει οργανωθεί ποτέ για το κλίμα άρχισε κοντά στο Παρίσι, δύο εβδομάδες μετά τις χειρότερες επιθέσεις που έχουν πλήξει τη Γαλλία. Σημειώθηκαν στις 13 Νοεμβρίου και στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, ενώ 350 τραυματίσθηκαν

    [19] Super League: Βαριά τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι

    Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της πειθαρχικής επιτροπής της Super League στον Παναθηναϊκό για όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το οποίο δεν άρχισε ποτέ. Το «τριφύλλι» χάνει «στα χαρτιά» με σκορ 3-0 το παιχνίδι, τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και αποκλεισμό της έδρας του για τέσσερις αγωνιστικές, ενώ καλείται να πληρώσει και πρόστιμο 190.000 ευρώ. Οι «πράσινοι» αναμένεται ότι θα καταθέσουν έφεση κατά της ποινής που τους επιβλήθηκε.

    [20] Αποσύρεται ο Κόμπε Μπράιαντ

    Το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας προανήγγειλε ο Κόμπε Μπράιαντ. Ο σούπερ σταρ των Λέικερς και του ΝΒΑ ανακοίνωσε πως η τρέχουσα σεζόν θα είναι η τελευταία στην 20ετή καριέρα του, δηλώνοντας ότι στο τέλος της θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. «Αυτή η σεζόν είναι ό,τι απέμεινε να δώσω» δήλωσε ο 37χρονος Μπράιαντ και συμπλήρωσε: «Το μυαλό μου μπορεί να το διαχειριστεί, καθώς το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η ώρα να πω αντίο».

    Ο Μπράιαντ, μετά από 20 χρόνια σπουδαίας καριέρας, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα ΝΒΑ και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, αποφάσισε να ανακοινώσει μέσω επιστολής την απόφασή του ν' αποσυρθεί από την ενεργό δράση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 November 2015 - 13:32:24 UTC