Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Π. Λαφαζάνης, στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η ανακεφαλαιοποίηση είναι ληστεία
  • [02] Στ.Θεοδωράκης: Το Ποτάμι αποτελεί την προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας
  • [03] Ο. Γεροβασίλη: H κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται
  • [04] Γ.Κατρούγκαλος: Εθνική ανάγκη η μη περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων
  • [05] Σταθερό φορολογικό πλαίσιο για τις ξένες επενδύσεις προανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης
  • [06] Πρόσκληση στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο απευθύνει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων
  • [07] Ομπάμα: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της
  • [08] Η Άγκυρα ζητεί το άνοιγμα των διαύλων επικοινωνίας με τη Μόσχα
  • [09] Ενέκρινε το Βερολίνο τη συμμετοχή του γερμανικού στρατού στην εκστρατεία κατά του ΙΚ
  • [10] Το Αϊβαλί ζήτησε τη βοήθεια Ελλήνων από τη Λέσβο για να ενταχθεί στη λίστα της UNESCO
  • [11] Το δίκτυο μεταφορών των νησιών του Αιγαίου, παρουσιάζεται στη Σμύρνη
  • [12] Την ανάγκη στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [13] Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
  • [14] Οριστικά χωρίς Σάντσες και Καθόρλα η Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη

  • [01] Ο Π. Λαφαζάνης, στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η ανακεφαλαιοποίηση είναι ληστεία

    Την εκτίμησή του ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται η «μεγαλύτερη ίσως ληστεία στα χρονικά της χώρας», εκφράζει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι μόνες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

    Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή Δεύτερη Ανάγνωση του Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τον τρόπο που γίνεται είναι μια μεγάλη ληστεία, η μεγαλύτερη ίσως ληστεία στα χρονικά της χώρας, διότι εξατμίζονται από το δημόσιο πάνω από 40 δισ. ευρώ, ενώ χάνουν πάρα πολλά λεφτά ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, μικρομέτοχοι, κλπ».

    Σε ερώτηση αν τελικά η ταύτιση με τη δραχμή έβλαψε προεκλογικά τη Λαϊκή Ενότητα ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι οι πολίτες έχουν υποστεί «πλύση εγκεφάλου» με το ευρώ, «μια σκληρότατη δικτατορία», όπως είπε και υποστήριξε ότι «η τρομοκρατία με το ευρώ εξασθενεί μέσα στην κοινωνία».

    Κατηγόρησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι σκόπιμα δεν προβάλλουν τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας «της μόνης πολιτικής δύναμης που έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη μνημονική λεηλασία» και καταλήγοντας είπε ότι ένα από τα μέτρα του προγράμματος του κόμματός του είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών.

    [02] Στ.Θεοδωράκης: Το Ποτάμι αποτελεί την προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας

    «Το Ποτάμι ήρθε για να αλλάξει τα πράγματα, αυτό δεν θα γίνει αν συνεργαστούμε με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο STAR, τονίζοντας ότι το Ποτάμι αποτελεί την «προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας».

    «Έχουμε τις δικές μας προτάσεις για πολλά θέματα, στη διάθεση της κυβέρνησης. Αυτό είναι δημιουργική αντιπολίτευση» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, ενω απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Εξήγησε γιατί το Ποτάμι είπε «ναι» στο τρίτο μνημόνιο, τόνισε ότι αυτό ήρθε στο Βουλή με ένα νόμο και άρθρο, με τη χώρα να είναι στο χείλος του γκρεμού.

    «Δεν νιώθω πως το Ποτάμι κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή» είπε αναφερόμενος σε τελευταίες δημοσκοπήσεις και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν είναι «κεντροαριστερό»

    Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ χάρη στο Ποτάμι, εκτιμώντας ότι αν το κόμμα του δεν είχε κρατήσει συναινετική στάση μετά το δημοψήφισμα και κατά την ψήφιση της συμφωνίας τον Αύγουστο, θα κρατούσαν διαφορετική στάση τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα. «Το Ποτάμι παρέσυρε τον Αλ. Τσίπρα στην πλευρά του ΝΑΙ και όχι προς τη σύγκρουση με την Ευρώπη» εξήγησε.

    [03] Ο. Γεροβασίλη: H κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται

    «Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο». Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης» και σε κάθε περίπτωση είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση και άλλο το ζήτημα της οικουμενικής.

    Για το ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικού σχήματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι το ζήτημα αυτό «ούτε προκύπτει από το πουθενά, ούτε από τις προθέσεις της κυβέρνησης», «με δεδομένο ότι υπάρχει μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία, δύο μήνες μόλις μετά τις εκλογές».

    «Κάποιοι το βάζουν και ο στόχος είναι προφανής» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «είναι ένα όνειρο, το οποίο έρχεται, επανέρχεται συχνά. Δεν έχει καταφέρει να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα το παλιό σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», αλλά παρόλα αυτά, κάποιοι δεν παραιτούνται από την ελπίδα. Επομένως, επί της ουσίας, το θέμα αυτό δεν υπάρχει, παρά μόνο στα μυαλά κάποιων που την ευχή τους την κάνουν πραγματικότητα».

    [04] Γ.Κατρούγκαλος: Εθνική ανάγκη η μη περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων

    Τη βούληση της κυβέρνησης να διαμορφωθεί ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα χωρίς όμως να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι συνταξιούχοι με νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, εξέφρασε ο υπουργός εργασίας κύριος Γ. Κατρούγκαλος , δηλώνοντας επίσηςπως είναι εθνική ανάγκη και όχι μόνο εθνική γραμμή να μην υποστούν περαιτέρω μειώσεις.

    Τη δήλωση αυτή έκανε στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον προεδρεύοντα υπουργό του Συμβουλίου Υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νίκολα Σμίτ.

    Ο κ. Κατρούγκαλος επιπλέον ανέφερε πως στόχος είναι η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης στην Ευρώπη, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Σμιτ τέθηκε και η πρόταση για συγκρότηση ενός Eurogroup των Υπουργών Εργασίας, ανάλογου δηλαδή οργάνουμε αυτό των Υπουργών Οικονομικών.

    «Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς δεν είναι ένα αποκλειστικά διμερές ζήτημα είναι ευρωπαϊκό ζήτημα γιατί εφόσον έχουμε να καθορίσουμε το ποιες είναι οι ευρωπαϊκές καλές πρακτικές στον τομέα εργασίαςαυτό που πρόκειται να συμφωνήσουμεστην Ελλάδα θα εφαρμοστεί αύριο στην Ισπανία, στην Γαλλία, την Ιταλία σε όλη την Ευρώπη. Επιμένουμε λοιπόν στο Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο , αυτό θα πρέπει να πούμε ότι είναι η βάση αναφοράς που έχουμε και στα εργασιακά και για τις συντάξεις» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος

    [05] Σταθερό φορολογικό πλαίσιο για τις ξένες επενδύσεις προανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης

    «Η Ελλάδα δεν θα γίνει φορολογικός παράδεισος. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ευρωπαϊκών χωρών που διατηρούν υψηλούς φορολογικούς συντελεστές», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

    Όπως εξήγησε ο υπουργός «δεν θα μετατρέψουμε την Ελληνική οικονομία σε οικονομία χαμηλού εργασιακού κόστους, όπως γειτονικές χώρες, οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές θα είναι στο μέσο όρο της ΕΕ κι αυτός είναι ένας όρος για την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

    Στη συνέχεια σχολίασε «το μοντέλο που είχε εφαρμοστεί στη χώρα, στο πρώτο μνημόνιο, για γρήγορη συρρίκνωση των κρατικών δαπανών και μείωση μισθών στα επίπεδα γειτονικών χωρών δοκιμάστηκε και οδηγεί σε παρακινδυνευμένα μονοπάτια. Όμως η Ελλάδα έχει παραγωγικότητα πολύ πιο πάνω από αυτές τις χώρες. Η στρατηγική της βίαιης αποκλιμάκωσης ήταν λανθασμένη και είναι θετικό ότι έχει εγκαταλειφθεί. Λόγω κρίσης και χρεοκοπίας δεν θα φλερτάραμε με λογικές που θα επιφέρουν μόνιμες επιβαρύνσεις στην οικονομία».

    [06] Πρόσκληση στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο απευθύνει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων

    Πρόσκληση στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο απευθύνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπενθυμίζοντας ότι από 1 Νοεμβρίου το δημόσιο έχει το δικαίωμα να προχωρεί σε κατασχέσεις για όσους δεν έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους.

    Σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει ότι, μετά τη λήξη αναστολής διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης για είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο που είχε γίνει λόγω capital controls, από την 1η Νοεμβρίου 2015 λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά όσων οφειλετών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, που δεν έχουν τακτοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή με αναστολή που έχει χορηγηθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική Αρχή ή με διάταξη νόμου.

    Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισημαίνει ότι όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στη Φορολογική Διοίκηση ή έχουν απολέσει χορηγηθείσες ρυθμίσεις, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν σε έως και είκοσι τέσσερις δόσεις κατά περίπτωση. Επιπροσθέτως, προκειμένου να μην απολεσθούν οι ισχύουσες ρυθμίσεις (για χρέη στη Φορολογική Διοίκηση) πρέπει οι οφειλέτες να εξοφλούν ή να τακτοποιούν άμεσα τις νέες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές τους, καθώς και να υποβάλλουν τις κατά περίπτωση απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις.

    [07] Ομπάμα: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως υποστηρίζει το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της έπειτα από την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από τουρκικά μαχητικά κατά μήκος της συριακής μεθορίου την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο Παρίσι, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τον εναέριο χώρο της», είπε ο Ομπάμα.

    «Συζητήσαμε πώς η Τουρκία και η Ρωσία μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις» και να βρουν έναν διπλωματικό τρόπο για να επιλύσουν το ζήτημα, είπε. «Όπως έχω πει στον κ. Ερντογάν, έχουμε έναν κοινό εχθρό και αυτός είναι το Ισλαμικό Κράτος και θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα επικεντρωθούμε στην απειλή αυτή», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    [08] Η Άγκυρα ζητεί το άνοιγμα των διαύλων επικοινωνίας με τη Μόσχα

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για να προληφθούν περιστατικά, όπως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συναντήθηκαν κατά τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι, την οποία ο Ερντογάν είχε περιγράψει ως μια ευκαιρία για να αποκατασταθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

    «Η έκκληση που απευθύνουμε πάλι στη Ρωσία είναι να ανοίξουν οι δίαυλοι στρατιωτικής επικοινωνίας για να προληφθεί να συμβούν παρόμοια περιστατικά. Ας κρατήσουμε τους διπλωματικούς διαύλους ανοιχτούς», σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψή του στην κατεχόμενη Κύπρο.

    «Πρέπει να κάτσουμε κάτω στο τραπέζι και να μιλήσουμε αντί να προβαίνουμε σε αστήριχτους ισχυρισμούς», πρόσθεσε.

    [09] Ενέκρινε το Βερολίνο τη συμμετοχή του γερμανικού στρατού στην εκστρατεία κατά του ΙΚ

    Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή του στρατού της χώρας στη στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μια αποστολή στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν έως και 1.200 στρατιώτες, όπως έγινε γνωστό από μια κυβερνητική πηγή.

    Το Βερολίνο είχε ανακοινώσει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ότι επρόκειτο να αναπτύξει αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού και μια φρεγάτα προκειμένου να στηρίξει τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία. Η αποστολή καλύπτει ολόκληρο το 2016.

    Η Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) αναμένεται να ψηφίσει για το θέμα την Τετάρτη.

    [10] Το Αϊβαλί ζήτησε τη βοήθεια Ελλήνων από τη Λέσβο για να ενταχθεί στη λίστα της UNESCO

    Την ένταξή του στη λίστα των περιοχών παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO διεκδικεί ο δήμος του Αϊβαλί, της όμορφης Μικρασιατικής πόλης Κυδωνίες, απέναντι από τη Λέσβο. Κύριο «όπλο» του το σωσμένο διατηρητέο ιστορικό του κέντρο με τα σπίτια, τα μαγαζιά και τις εκκλησίες της πόλης, το δομημένο από τους Ρωμιούς κατοίκους πριν τη Μικρασιατική Καταστοφή, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

    Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται, το τριήμερο Παρασκευή 4 με Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, διεθνές σχετικό συμπόσιο με τη συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων ειδικών, αρχιτεκτόνων, ιστορικών και ερευνητών, προκειμένου να συγκεντρωθεί όλο εκείνο το απαραίτητο υλικό που απαιτείται για την πρόταση ένταξης της πόλης στη λίστα της UNESCO.

    Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η πρόσκληση από τουρκικής πλευράς και η συμμετοχή Ελλήνων με εισηγήσεις τους σχετικά με την πόλη.

    Ειδικότερα, έχουν ανακοινωθεί οι παρακάτω εισηγήσεις:

    -Από τον Στρατή Μπαλάσκα, δημοσιογράφο ? ιστορικό ερευνητή με θέμα «Κοινωνική οργάνωση της πόλης των Κυδωνιών ? Αϊβαλή 1832 ? 1914. Τα ?κόμματα? και οι αυτοδιοικητικές εκλογές με το σύστημα των 11 εκκλησιαστικών ενοριών της πόλης».

    -Από το Στρατή Φραντζέσκο, αρχιτέκτονα μέλος του ICOMOS με θέμα «η κληρονομιά των βιομηχανικών κτηρίων του 19ου αιώνα στο Αϊβαλή και στη Μυτιλήνη. Ομοιότητες και προσεγγίσεις».

    -Από τις αρχιτέκτονες Ιωάννα Βαλίνα και Σελίνα Λάσκαρη με θέμα «Οικογενειακές ιστορίες του 19ου αιώνα. Διαβάζοντας την αρχιτεκτονική και την τέχνη».

    [11] Το δίκτυο μεταφορών των νησιών του Αιγαίου, παρουσιάζεται στη Σμύρνη

    Παρουσίαση του συγκοινωνιακού δικτύου των νησιών του Αιγαίου, μεταξύ τους και με την υπόλοιπη Ελλάδα, διοργανώνεται στις 8 Δεκεμβρίου στη Σμύρνη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο της Σμύρνης. Στόχος να ενημερωθεί το κοινό της τουρκικής μεγαλούπολης και της ευρύτερης περιοχής της, για τις δυνατότητες που έχουν οι Τούρκοι επισκέπτες των ελληνικών νησιών της Περιφέρειας, είτε να επισκεφθούν τα άλλα νησιά, είτε να προχωρήσουν το ταξίδι τους στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

    Η βασική ιδέα της εκδήλωσης, είναι πως οι Τούρκοι επισκέπτες έχουν ήδη επισκεφθεί αρκετές φορές τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου στα οποία έχουν εύκολη πρόσβαση. Όμως είτε δεν γνωρίζουν, είτε τους είναι δύσκολο να προγραμματίσουν μόνοι τους ταξίδια που περιλαμβάνουν περισσότερες ημέρες παραμονής στη χώρα μας και επισκέψεις σε περισσότερα από ένα νησιά. Η παρουσίαση έχει ως στόχο να αυξηθούν οι ημέρες παραμονής των Τούρκων επισκεπτών στα νησιά και παράλληλα τα ταξίδια να γίνουν πιο ελκυστικά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και προορισμούς στους επισκέπτες.

    Η παρουσίαση θα αφορά τόσο τις ακτοπλοϊκές όσο και τις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των νησιών, αλλά και των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι εταιρείες «Hellenic Seaways», «Aegean Airlines», «Blue Star Ferries» και «Δωδεκάνησος Lines». Επίσης θα γίνει παρουσίαση των δυνατοτήτων που δίνουν οι «Astra Airlines», «Sky Express» και όλες οι μικρές ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν τοπικές συνδέσεις.

    [12] Την ανάγκη στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων, ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα του Συμβουλίου των Υπουργών Εργασίας Νίκολας Σμιτ (Nicolas Schmit) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, πρέπει ενόψει της μεγάλης ανεργίας που πλήττει, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξουμε τα εργασιακά δικαιώματα, επισημαίνοντας ότι οι Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματααποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού Θεσμικού Κεκτημένου, το οποίο οφείλουμε να σεβαστούμε και να το εφαρμόσουμε στο ακέραιο.

    «Στην Ελλάδα σεβόμαστε τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, αλλά χρειάζεται και η δική σας στήριξη, έτσι ώστε με την εφαρμογή του κοινωνικού κράτους, η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα να στηριχθεί, δεδομένου, ότι έχει πολλά υποστεί ο ελληνικός λαός, όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί τη βασική αντηρίδα του όλου ευρωπαϊκού, οικοδομήματος»,προσθέτοντας ότι από αυτό εξαρτάται η κοινωνική συνοχή όλων των κρατών της Ευρώπης.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας του Λουξεμβούργου Ν. Σμιτ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό, επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και υπενθυμίζοντας, παράλληλα, τις δυσκολίες, τις οποίες έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο προσφυγικό, επισημαίνοντας και την προσπάθεια που κατέβαλε μέχρι στιγμής η Ελλάδα για να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές. «Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, χρωστάμε πολλά στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε σε αυτή την κρίσιμη καμπή για όλη την Ευρώπη» σημείωσε ο Λουξεμβούργιος Υπουργός Εργασίας υπογραμμίζοντας και την ευαισθησία της χώρας του επί του θέματος.

    [13] Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει στη μία το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της έναρξης της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθυνθεί στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να παρουσιάσει τα, μέχρι τούδε, αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, αλλά και να τους ενημερώσει για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος ώστε να ξεκινήσει μετά η συζήτηση για το χρέος. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στο ασφαλιστικό.

    Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λίγα 24ωρα μετά την αποτυχία συνεννόησης στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Συμβούλιο, η έκβαση του οποίου έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση «αναμενόμενη», διότι «είχε υπονομευθεί εκ προοιμίου η προσπάθεια στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης».

    Χθες πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είπε πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά -αντίθετα- είναι πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον.

    Και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι «όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ», και πρόσθεσε ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν «είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή».

    [14] Οριστικά χωρίς Σάντσες και Καθόρλα η Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη

    Ευχάριστα τα... νέα για τον Ολυμπιακό, καθώς το μεγάλο αστέρι της Άρσεναλ Αλέξις Σάντσες, δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του στο καθοριστικό παιχνίδι, την επόμενη εβδομάδα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Χιλιανός σταρ της ομάδας του Βενγκέρ, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Νόριτς, θα μείνει ένα μήνα εκτός δράσης.

    «Ο τραυματισμός του Σάντσες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, πριν από ένα τόσο κρίσιμο ματς», δήλωσε σχετικά ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος δέχεται κριτική γιατί δεν προφύλαξε τον διεθνή επιθετικό. Ο Σάντσες αγωνίστηκε ανέτοιμος, μετά από δική του επιμονή όπως υποστήριξε ο Βενγκέρ, απέναντι στη Νόριτς και αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας.

    Εκτός θα είναι και ο Σάντι Καθόρλα. Ο Ισπανός διεθνής μέσος τραυματίστηκε και αυτός στο ματς με τη Νόριτς και θα μείνει δύο εβδομάδες εκτός δράσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 December 2015 - 11:32:28 UTC