Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση για το ελληνικό χρέος στις αρχές του 2016 βλέπει ο Μοσκοβισί
  • [02] Κατατέθηκαν προς αξιολόγηση 300 επιχειρηματικά σχέδια από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις
  • [03] Τζιχαντισμός και μετανάστες στο παρασκήνιο ενός δημοψηφίσματος για την ασφάλεια, στη Δανία
  • [04] ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο δραστών του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο
  • [05] Ένταση και πάλι στην Ειδομένη
  • [06] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα
  • [07] Εκτοξεύθηκε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Lisa Pathfinder που θα κάνει πειράματα για τα βαρυτικά κύματα
  • [08] To ένα τρίτο της καλλιεργήσιμης γης του πλανήτη έχει χαθεί τα τελευταία 40 χρόνια
  • [09] Η πολλή τηλεόραση για έναν νέο προμηνύει ταχύτερη γήρανση του εγκεφάλου του μετά από χρόνια

  • [01] Συζήτηση για το ελληνικό χρέος στις αρχές του 2016 βλέπει ο Μοσκοβισί

    Την πεποίθησή του ότι «στις αρχές του έτους» θα ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια ακρόασής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

    Ερωτηθείς από τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ανέφερε ότι σε σχέση με το ελληνικό χρέος υπάρχουν «προθεσμίες» και «χρονοδιάγραμμα», σύμφωνα με το οποίο, πρέπει «πρώτα να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις» και «να εφαρμοστεί το πρόγραμμα».

    Επιπλέον, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε: «Πιστεύω πως στις αρχές του έτους θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος».

    [02] Κατατέθηκαν προς αξιολόγηση 300 επιχειρηματικά σχέδια από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις

    Περισσότερα από 300 επιχειρηματικά σχέδια από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startup), αναπτυσσόμενες, μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες ελληνικές εταιρίες από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας κατατέθηκαν προς αξιολόγηση από τα 27 ελληνικά, ισραηλινά και διεθνή venture capital funds, στο πλαίσιο του Equity Investment Forum που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

    To Forum συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO Α.Ε.) και το Δίκτυο Πράξη, συντονιστή του Enterprise Europe Network - Hellas.

    Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συνέδριο είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, αριθμός υπερδιπλάσιος από το τελευταίο συνέδριο, ενώ η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου 2015 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου www.eiforum.gr.Στο φετινό συνέδριο τιμώμενη χώρα είναι το Ισραήλ, μια από τις κορυφαίες τεχνολογικά και επενδυτικά χώρες στον κόσμο, η οποία διαθέτει ένα εξαιρετικό οικοσύστημα παραγωγής καινοτομίας.

    [03] Τζιχαντισμός και μετανάστες στο παρασκήνιο ενός δημοψηφίσματος για την ασφάλεια, στη Δανία

    Η πολύ ευρωσκεπτικιστική Δανία διοργανώνει σήμερα δημοψήφισμα για να ενισχύσει τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά προγράμματα ασφάλειας, ένα δημοψήφισμα όπου προμηνύεται μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του φόβου τζιχαντιστικών επιθέσεων και της εισροής μεταναστών.

    Το δημοψήφισμα πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Είχε προγραμματιστεί για το 2016, αλλά διεξάγεται νωρίτερα, ώστε να μην υπάρξουν παρεμβολές στο δημοψήφισμα που η Βρετανία αναμένεται να διενεργήσει το 2017 για τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εγκρίθηκε επί της αρχής τον Δεκέμβριο του 2014 από μια πλειοψηφία των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, παρά την αντίθεση του Κόμματος του Λαού της Δανίας (Dansk Folkeparti, DF).

    [04] ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο δραστών του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο

    Ενας άνδρας και μία γυναίκα είναι οι μοναδικοί δράστες του νέου μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο, όπου 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ, ανακοίνωσε η αστυνομία δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

    Πρόκειται για τους Σάγεντ Ρίζβαν, 28 ετών, Αμερικανό πολίτη και κάτοικο της περιοχής και Τασφίν Μαλίκ, μία 27χρονη γυναίκα, άγνωστης υπηκοότητας, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πιστόλια κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στο Inland Regional Center για άτομα με ειδικές ανάγκες του Σαν Μπερναρντίνο. Και οι δύο είναι νεκροί.

    [05] Ένταση και πάλι στην Ειδομένη

    Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Ειδομένη ανάμεσα σε οικονομικούς μετανάστες και αστυνομικούς της ΠΓΔΜ όταν δεκάδες άτομα επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας από σημείο όπου τα Σκόπια δεν έχουν ακόμη ανυψώσει φράχτη.

    Σημειώθηκαν συμπλοκές και τελικά οι οικονομικοί μετανάστες απωθήθηκαν στην ουδέτερη ζώνη.

    [06] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

    Γενική απεργία για σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

    Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Νωρίτερα, στις 10:00 θα πραγματοποιηθείστην Ομόνοια,η συγκέντρωση των πωλητων λαϊκών αγορών.

    Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

    Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ, απήργησαν χθες Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

    Όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς για σήμερα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

    Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

    [07] Εκτοξεύθηκε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Lisa Pathfinder που θα κάνει πειράματα για τα βαρυτικά κύματα

    Με καθυστέρηση μιας ημέρας, λόγω μιας τεχνικής ανωμαλίας, εκτοξεύθηκε τελικά σήμερα τα χαράματα, γύρω στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδος, ο δορυφόρος Lisa Pathfinder του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).Η εκτόξευση, σύμφωνα με το BBC, έγινε με έναν πύραυλο Vega από το διαστημοδρόμιο Κουρού στη Γαλλική Γουιάνα της Νότιας Αμερικής. Το Lisa Pathfinder θα τοποθετηθεί στο σημείο Λαγκράνζ L1, σε απόσταση περίπου 1,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, μεταξύ Γης και Ήλιου.

    Το πείραμα θα δοκιμάσει σε μικρογραφία τη σωστή λειτουργία και ακρίβεια πρωτοποριακών τεχνολογιών ανίχνευσης των -προς το παρόν θεωρητικών- βαρυτικών κυμάτων. Αν όλα πάνε καλά, θα δοθεί το «πράσινο φως» για να εκτοξευθεί το κανονικό παρατηρητήριο eLISA, αλλά μετά από αρκετά χρόνια (όχι πριν το 2034) .Η κυρίως επιστημονική αποστολή του Lisa Pathfinder θα ξεκινήσει την 1 Μαρτίου 2016 και θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα γίνουν διάφορα πειράματα, που θα ελέγχονται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

    [08] To ένα τρίτο της καλλιεργήσιμης γης του πλανήτη έχει χαθεί τα τελευταία 40 χρόνια

    Η διάβρωση και η ρύπανση του εδάφους έχουν οδηγήσει σε απώλεια του ενός τρίτου περίπου της καλλιεργήσιμης γης στον πλανήτη κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων, που παρουσιάσθηκαν στη σύνοδο του Παρισιού για το κλίμα.Η απώλεια αυτή δημιουργεί ανησυχίες, καθώς συνεχώς αυξάνει η ζήτηση για τρόφιμα διεθνώς.

    Υπολογίζεται ότι έως το 2050 η ανθρωπότητα θα πρέπει να καλλιεργεί 50% περισσότερα τρόφιμα για να θρέψει έναν πληθυσνμό περίπου εννέα δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Περίπου το 30% της ξηράς που δεν καλύπτεται από πάγους, χρησιμοποιείται για την κτηνοτροφία, αντί για τη γεωργία.

    [09] Η πολλή τηλεόραση για έναν νέο προμηνύει ταχύτερη γήρανση του εγκεφάλου του μετά από χρόνια

    Οι νέοι που βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου τους κατά την μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο και του Ιατρικού Κέντρου Βετεράνων, με επικεφαλής την Τίνα Χόανγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής «JAMA Psychiatry», μελέτησαν πάνω από 3.200 ανθρώπους, που ήσαν 18 έως 30 ετών (κατά μέσο όρο 25 ετών) στην αρχή της μελέτης. Μετά από 25 χρόνια, έγινε αξιολόγηση μέσω τεστ της υγείας του εγκεφάλου τους, σε σχέση με ώρες που παρακολουθούσαν τηλεόραση και ασκούνταν.

    Όσοι ήδη από τη νεότητά τους παρακολουθούσαν πάνω από τρεις ώρες τηλεόραση τη μέρα, είχαν ως μεσήλικες γενικά χαμηλότερες επιδόσεις στα νοητικά-γνωσιακά τεστ (ταχύτητας σκέψης, μνήμης, προσοχής κ.α.), σε σχέση με όσους έβλεπαν λίγη τηλεόραση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 December 2015 - 7:32:21 UTC