Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Αμανατίδης: Επιτακτική ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας
  • [02] Γ. Σταθάκης: Δεν υπάρχουν παραλήψεις στο Πόθεν Έσχες
  • [03] Συνάντηση Τσίπρα - Κέρι στο Μαξίμου
  • [04] Έως τις 11 Δεκεμβρίου, η υλοποίηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων
  • [05] Τι προβλέπει το σχέδιο για το περιουσιολόγιο
  • [06] ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο
  • [07] Επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινού στρατιώτη, νεκροί οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες
  • [08] Οκτώ χώρες ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία, ύστερα από ανίχνευση του ιού H5N1
  • [09] Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων
  • [10] Δεκαπέντε νέες συσκευές ταυτοποίησης προσφύγων, πρόσφερε στην ΕΛ.ΑΣ. ο Γερμανός πρευσβευτής
  • [11] Άνοιξε για τους πρόσφυγες το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ
  • [12] Εμπρηστική επίθεση έξω από το υπ. Πολιτισμού, αλλά και στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο K. Λαλιώτης
  • [13] «Η Ελλάδα δεν κλείνει την πόρτα στους πρόσφυγες, και αυτό είναι συγκινητικό»
  • [14] Οι χάκερ εκμεταλλεύονται το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn, προειδοποιεί αμερικανική εταιρεία

  • [01] Ι. Αμανατίδης: Επιτακτική ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας

    Την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να αναζωογονηθεί ο διάλογος για την αντιμετώπιση των κρίσεων,εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την τοποθέτησή του στην 22η Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι.

    «Στον απόηχο των πρόσφατων πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, είναι επιτακτική ανάγκη να εντείνουμε τις κοινές μας προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της, υιοθετώντας μια συνολική προσέγγιση και με συντονισμένο τρόπο.

    Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του βίαιου εξτρεμισμού, της ριζοσπαστικοποίησης και του φαινομένου των ξένων τρομοκρατών μαχητών, παραμένει σημαντική η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

    Οφείλουμε, επίσης, να προωθήσουμε την ανεκτικότητα και την εξάλειψη των διακρίσεων, τον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλοκατανόηση μέσα στις κοινωνίες μας, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές και τις δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ» τόνισε στην ομιλία του ο Έλληνας υφυπουργός.

    Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα καταβάλλει έντονες και ειλικρινείς προσπάθειες για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας, όντας στο κέντρο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης μεταξύ Ουκρανίας, Μέσης ανατολής και Λιβύης.

    Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κρίση με σεβασμό στις ανθρωπιστικές αξίες. «Επί μήνες, η Ελλάδα έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή μιας μεγάλης κρίσης που πλήττει την Ευρώπη, μιας άνευ προηγουμένου ροής προσφύγων και μεταναστών που απειλεί να εξελιχθεί σε μια ανθρωπιστική καταστροφή, εάν δεν τύχει αποτελεσματικής και ανθρώπινης διαχείρισης. Δυσανάλογα επιβαρυμένη, η χώρα μου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο μέσω δράσεων αλληλεγγύης και του καταμερισμού της ευθύνης» σημείωσε.

    Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Έλληνας υφυπουργός στον διαθρησκειακό διάλογο ως προϋπόθεση για την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

    «Είναι αυτονόητο ότι η ασφάλεια και η δημοκρατία είναι αδιανόητες χωρίς σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. [?] Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για να διασφαλισθεί η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης, της θρησκείας ή των πεποιθήσεων. Σε αυτό το πνεύμα, η Ελλάδα υποστηρίζει πρωτοβουλίες υπέρ του διαθρησκειακού διαλόγου και είναι έτοιμη να παράσχει τις καλές της υπηρεσίες και διαμεσολάβηση, για την εξεύρεση λύσεων σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικές και θρησκευτικές κοινότητες» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.

    Τέλος, επισήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες του ΟΑΣΕ σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης όπου υπάρχουν εστίες κρίσης και υποστηρίζει την ενίσχυση του ρόλου τού Οργανισμού.

    Η υπουργική Σύνοδος του ΟΑΣΕ θα ολοκληρώσει σήμερα τις εργασίες της. Αμφίβολο παραμένει ωστόσο αν θα υιοθετηθεί κάποιο κοινό έγγραφο με δεδομένο ότι τα τελευταία δώδεκα χρόνια σε καμία Σύνοδο δεν επετεύχθη συμφωνία σε όλα τα θέματα ώστε να επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

    [02] Γ. Σταθάκης: Δεν υπάρχουν παραλήψεις στο Πόθεν Έσχες

    Διευκρινήσεις έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σχετικά με την απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής.

    Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμε ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά - εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

    Ως προς τα ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

    [03] Συνάντηση Τσίπρα - Κέρι στο Μαξίμου

    Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Η συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά αναμένεται γύρω στις 12:30 το μεσημέρι αφού προηγηθεί η συνάντηση του κ. Κέρι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρουσία του κ. Κοτζιά.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναμένεται θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ρωσοτουρκικής έντασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το ζήτημα της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ό,τι προέκυψε, δηλαδή, το τελευταίο διάστημα και προστέθηκε στην ατζέντα του κ. Κέρι μετά την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψής του στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα λόγω της Διαδικασίας της Βιέννης που άνοιξε αιφνιδίως σε μία προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης για το Συριακό.

    Ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης θα είναι, ασφαλώς, και το ενεργειακό καθώς ήδη έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση από την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς τον περασμένο Απρίλιο κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον με τον κ. Κέρι και την αποστολή στη συνέχεια στην Αθήνα του ειδικού απεσταλμένου του Στέητ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια 'Αμος Χοκστάιν οποίος στήριξε τους αγωγούς TAP και IGB, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο στα ενεργειακά της ευρύτερης περιοχής.

    [04] Έως τις 11 Δεκεμβρίου, η υλοποίηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων

    Ως τις 11 Δεκεμβρίου οι ελληνικές Αρχές πρέπει να εφαρμόσουν το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, ούτως ώστε να εκταμιευθεί η υποδόση του ενός δισ. ευρώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.

    Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι το ένα δισ. ευρώ καλό θα ήταν να εκταμιευθεί πριν από το τέλος του χρόνου, διότι διαφορετικά η εκταμίευσή του θα καθυστερήσει. Όπως εξήγησε, η διαθεσιμότητα της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ λήγει στο τέλος του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δε σημαίνει ότι το ένα δισ. ευρώ θα εξατμιστεί, αλλά θα είναι διαθέσιμο με τις επόμενες αξιολογήσεις του τρίτου προγράμματος, εντός του 2016.

    Εξάλλου, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι «τα καλά νέα» είναι ότι τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για τις ελληνικές τράπεζες επαρκούν για την ανακεφαλαιοποιησή τους. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δύο εκ των συστημικών τραπεζών της Ελλάδος δεν χρειάστηκαν κρατικές ενισχύσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

    Σε γενικές γραμμές, ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου θα είναι σύντομη και «δεν θα υπάρξουν πολιτικά συμπεράσματα». Όπως είπε, θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό και από τους εκπροσώπους των θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν.

    [05] Τι προβλέπει το σχέδιο για το περιουσιολόγιο

    Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των τραπεζικών τους λογαριασμών (χωρίς τα ποσά) και των θυρίδων που έχουν μισθώσει σε τράπεζες (χωρίς το περιεχόμενο τους) με τη δήλωση Περιουσιολογίου που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά. Το περιουσιολόγιο, όπως διευκρινίζεται απο το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα αποτελεί βάση επιβολής φόρου.

    Τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης του φορολογούμενου που δεν θα περιλαμβάνονται στη δήλωση Περιουσιολογίου θα δεσμεύονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου οποτεδήποτε και οπουδήποτε εντοπιστούν και θα αποδεσμεύονται, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του ελέγχου. Επίσης, θα επιβάλλεται χρηματική ποινή, ανάλογη με την αξία του στοιχείου.

    Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία του νέου Περιουσιολογίου, η νομοθέτηση του οποίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται, απο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, είναι για τη δήλωση των μετρητών να έχει προηγηθεί υποχρεωτικά η κατάθεσή τους σε τράπεζα. Μετρητά εκτός τραπεζών δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

    Πρόκειται για ρύθμιση η οποία αποτελεί κίνητρο για την επιστροφή στις τράπεζες μετρητών που είχαν αποσυρθεί απο τους καταθέτες τους προηγούμενους μήνες. Η επιστροφή των καταθέσεων αυτών θα δώσει ανάσα στο τραπεζικό σύστημα και κρίνεται απαραίτητη για την ενίσχυση της συμβολής του στη χρηματοδότηση της οικονομίας με δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

    Απο το 2017 και τα επόμενα έτη, οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης εξετάζεται να υποβάλλονται τις ίδιες ημερομηνίες με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας.

    Το Περιουσιολόγιο θα αποσκοπεί στη συγκέντρωση όλων των στοιχείων που αφορούν την κινητή και ακίνητη περιουσία (κάθε μορφής) κάθε φορολογουμένου. Έτσι οι φορολογικές Αρχές θα είναι σε θέση να παρακολουθούν διαχρονικά πώς εξελίσσονται οι αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και να ελέγχουν στοχευμένα αυτούς που παρουσιάζουν αδικαιολόγητες αποκλίσεις.

    Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

    - Το Περιουσιολόγιο θα περιέχει τα περιουσιακά στοιχεία του συνόλου των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, οι οποίες έχουν έδρα την Ελλάδα, καθώς και των φυσικών προσώπων, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Το Περιουσιολόγιο είναι ατομικό (ανά ΑΦΜ).

    - Τα περιουσιακά στοιχεία του Περιουσιολογίου αφορούν και αυτά τα οποία βρίσκονται στην αλλοδαπή.

    - Στο Περιουσιολόγιο περιλαμβάνονται ενδεικτικά: Ακίνητα, οχήματα (εκτός από τα μηχανάκια 50cc), εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις με οποιαδήποτε μορφή κ.λπ, κινητά μεγάλης αξίας (αρχικά εφόσον αυτά είναι ασφαλισμένα), δρόμωνες ίππους,τραπεζικούς λογαριασμούς, μίσθωση θυρίδων τραπεζών (όχι το περιεχόμενό τους.

    Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα δημιουργήσει μία ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία θα εμφανίζονται εκείνα τα στοιχεία του Περιουσιολογίου, που υπάρχουν στις ηλεκτρονικές εφαρμογές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ή και σε άλλες πηγές (π.χ. Τράπεζες, Χρηματιστήριο κ.λπ.). Τον βασικό κορμό αυτού αποτελεί το Οολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολόγιο (ακινήτων). Η συλλογή των στοιχείων θα αναφέρεται στην 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

    Τα στοιχεία θα λαμβάνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ο φορολογούμενος υποχρεούται να συμπληρώσει συγκεκριμένα πεδία ή και να τροποποιήσει στοιχεία που κατά τη γνώμη του δεν απεικονίζονται ορθά (π.χ. ο φορολογούμενος δηλώνει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, και η πληροφορία για το ύψος της κατάθεσης λαμβάνεται από το τραπεζικό ίδρυμα).

    [06] ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο

    Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 14 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον συνάδελφό τους Σάγεντ Φαρούκ και τη σύζυγό του Τασφίν Μαλίκ στην επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο. Πρόκειται για έξι γυναίκες και οκτώ άνδρες.

    Η Ορόρα Γκοντόι, 26 ετών, είναι το νεότερο θύμα και ο 'Αιζακ Αμάνιος, 60 ετών, ο μεγαλύτερος σε ηλικία.

    [07] Επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινού στρατιώτη, νεκροί οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες

    Ενας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίσθηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι, ενώ οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες της επίθεσης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στη Χεβρόνα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

    «Δύο άτομα μαχαίρωσαν έναν στρατιώτη στη Χεβρόνα. Υπό το κράτος της απειλής, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τους δύο δράστες» της επίθεσης, της τελευταίας μίας σειράς επιθέσεων με μαχαίρι που διαπράττονται από Παλαιστίνιους κατά Ισραηλινών τις τελευταίες εβδομάδες στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.

    [08] Οκτώ χώρες ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία, ύστερα από ανίχνευση του ιού H5N1

    Οκτώ χώρες, μεταξύ αυτών η Ιαπωνία και το Μαρόκο, ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία αφότου ανιχνεύτηκε ο θανατηφόρος ιός H5N1 (γρίπη των πτηνών) στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, έδρα παραγωγών πουλερικών και φουά γκρά, είπε το υπουργείο Γεωργίας χθες.Ο ιδιαίτερα μεταδοτικός ιός έχει σκοτώσει 22 από τις 32 κότες σε μια οικογενειακή φάρμα στη περιοχή Περιγκόρ, είπαν οι αρχές στις 25 Νοεμβρίου. Είναι η πρώτη επιδημία σε οκτώ χρόνια να ξεσπάσει στη Γαλλία, τον μεγαλύτερο γεωργικό παραγωγό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αρκετές περιπτώσεις έχουν βρεθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε άλλες φάρμες στην περιοχή Ντορντόν, για πρώτη φορά από το 2007.

    Αξιωματούχος στο υπουργείο είπε πως η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ταϊλάνδη, η Αίγυπτος, η Αλγερία και η Τυνησία επίσης ανέστειλαν τις εισαγωγές. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.Η αρρώστια ξεσπά σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για εξαγωγές, ιδιαίτερα για το γαλλικό φουά γκρα, που πέρσι έφερε πωλήσεις περίπου 2 δισ. ευρώ στη χονδρική αγορά. Η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φουά γκρα από τη Γαλλία.

    [09] Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων

    Τρεις πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις - στις οποίες μετείχαν και τρεις αστυνομικοί - που με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», εκβίαζαν συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων, σε περιοχές της Αττικής, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

    Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε προχθες, συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Πρόκειται για 18 Ελληνες, ηλικίας από 20 έως 46 ετών και 3 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 22, 26 και 32 ετών. Παράλληλα, αναζητούνται 55 άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα 22. Πρόκειται για 15 ημεδαπούς, ηλικίας από 22 έως 60 ετών, 3 ημεδαπές ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και 4 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών. Οσον αφορά στους τρεις αστυνομικούς που εμπλέκονται, ο ένας ήταν βασικό μέλος και οι άλλοι δύο περιφερειακά μέλη των οργανώσεων.

    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης κατ' επάγγελμα, της κλοπής, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    [10] Δεκαπέντε νέες συσκευές ταυτοποίησης προσφύγων, πρόσφερε στην ΕΛ.ΑΣ. ο Γερμανός πρευσβευτής

    Δεκαπέντε νέες συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac για την ταυτοποίηση - καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, πρόσφερε ο πρεσβευτής της Γερμανίας Peter Schoof, στην Ελληνική Αστυνομία, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χτες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης με την υπόλοιπη ηγεσία και τους επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου 2015, είχαν παραδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές άλλες 12 συσκευές Eurodac, οι οποίες έχουν διατεθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών.

    Μαζί με τις προαναφερόμενες 27 συσκευές, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές διαθέτουν, συνολικά, 70 συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac, οι οποίες κατανέμονται σε σημεία καταγραφής αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές στη μεθόριο της χώρας μας και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.Σημειώνεται οτι απο τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε., έχει προσφερθεί να διαθέσει στην χώρα μας τρεις συσκευές Eurodac η Σλοβενία, ενώ άλλες 10 θα αγοραστούν απο εθνικούς πόρους.

    [11] Άνοιξε για τους πρόσφυγες το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης το σημείο διέλευσης των προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών από το Ιράν και το Μαρόκο που βρίσκονταν μπροστά στην ουδέτερη ζώνη και την είχαν αποκλείσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή τους έχει απαγορευθεί η διέλευση, πείσθηκε να απομακρυνθεί.

    Έτσι, έχουν αρχίσει οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία να περνάνε στη γειτονική χώρα.

    [12] Εμπρηστική επίθεση έξω από το υπ. Πολιτισμού, αλλά και στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο K. Λαλιώτης

    Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια από αγνώστους σημειώθηκε, στις 04:25 τα ξημερώματα, στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, στον Λυκαβηττό. Από την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και στο σταθμευμένο Ι.Χ του Κ.Λαλιώτη.

    Νωρίτερα, στις 01:15, άγνωστοι έριξαν μολότοφ στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην είσοδο του κτιρίου.Η Αστυνομία αναζητεί τους δράστες.

    [13] «Η Ελλάδα δεν κλείνει την πόρτα στους πρόσφυγες, και αυτό είναι συγκινητικό»

    «Είναι προνόμιο που βρίσκομαι εδώ αυτή την εποχή που, ενώ όλες οι χώρες κλείνουν την πόρτα στους πρόσφυγες, η Ελλάδα δεν το κάνει. Παρότι δεν υποστηρίζεται πολύ γι' αυτή της τη στάση. Κι αυτό είναι πολύ συγκινητικό».

    Αν και δεν επιδιώκει να δίνει πολιτική χροιά στα έργα της, η Λουσίντα Τσάιλντς, ένας από τους ζωντανούς θρύλους του σύγχρονου αμερικανικού χορού και του μινιμαλισμού, μίλησε την Πέμπτη μεταξύ άλλων και περί πολιτικής στους Έλληνες δημοσιογράφους: «Φυσικά και δεν είναι εύκολη υπόθεση να διαχειριστείς ένα τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων. Μετά από αυτό που έγινε στο Παρίσι, δυστυχώς, οι πρόσφυγες είναι αυτοί που θα βγουν περισσότερο χαμένοι. Όμως, όπως είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο. Ας κάνουμε λοιπόν το καλύτερο που μπορούμε!».

    Ήρεμη και επιβλητική, γεμάτη αυτοπεποίθηση ακόμη και στα 75 χρόνια της , η Αμερικανίδα χορεύτρια, χορογράφος και σκηνοθέτις βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή την παράσταση-ορόσημο που παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας: Το «Available Light», που έρχεται το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αποτελεί τη μετά από δεκαετίες αναβίωση (με συμπαραγωγό και το Ίδρυμα Ωνάση) μιας παραγγελίας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες, το 1983.

    Σε αυτήν, τρία ιερά τέρατα της πρωτοπορίας της αμερικανικής τέχνης, ο πολυβραβευμένος συνθέτης Τζον Άνταμς, ο σταρ της αρχιτεκτονικής Φρανκ Γκέρι και η κορυφαία χορογράφος αναβιώνουν ένα εμβληματικό έργο που είχε σφραγίσει την πρώτη και μοναδική τους συνεργασία. Προϊόν μιας εποχής όπου κυριαρχούσαν οι πειραματικές συνεργασίες μεταξύ σημαντικών δημιουργών, το «Available Light» αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καθενός, αλλά και την κοινή τους αισθητική.

    [14] Οι χάκερ εκμεταλλεύονται το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn, προειδοποιεί αμερικανική εταιρεία

    Όλο και περισσότεροι χάκερ έχουν βάλει στο μάτι τους επαγγελματίες μέλη του κοινωνικού δικτύου LinkedIn, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της αμερικανικής εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας Symantec.Έχουν ήδη ανακαλυφθεί δεκάδες ψεύτικοι λογαριασμοί-παγίδες, που λειτουργούν ως «δούρειοι ίπποι» και επιτρέπουν στους χάκερ να κάνουν επαφή με ανυποψίαστους επαγγελματίες από διάφορους τομείς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους με κακόβουλους σκοπούς.

    Η Symantec, σύμφωνα με το BBC, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το LinkedIn για να λύσει το πρόβλημα και να εξαλείψει όλους τους ύποπτους λογαριασμούς.

    Οι χάκερ παρασέρνουν τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να τους δώσουν προσωπικές πληροφορίες, τους κατευθύνουν σε «μολυσμένες» με ιούς ιστοσελίδες και, αν καταφέρουν να πάρουν το e-mail τους, τους βομβαρδίζουν με κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 December 2015 - 7:32:21 UTC