Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζ. Κέρι: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι αδιάσπαστες
  • [02] Ολ. Γεροβασίλη: Εθνικό ζήτημα το συνταξιοδοτικό - Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές
  • [03] Γ. Σταθάκης: Επιδιώκεται η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για τους μικρομεσαίους
  • [04] Λύση μέσω ΕΣΠΑ για την προσφυγική κρίση αναζητά η Ελλάδα
  • [05] Κομισιόν: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις της Ελλάδας στο προσφυγικό
  • [06] Γερμανία: Η Βουλή ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία
  • [07] Τόμας ντε Μεζιέρ: Να εμπλακεί η Frontex στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων
  • [08] Βραβεία από το υφυπουργείο Εσωτερικών σε 42 αποφοίτους ΑΕΙ με αναπηρία που κυνήγησαν το όνειρό τους
  • [09] Ν. Βούτσης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί οικουμενικής
  • [10] Αλλαγές στο καταστατικό της ΝΔ, ζητά η Ό. Κεφαλογιάννη
  • [11] Β. Σόιμπλε: Θετική η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
  • [12] «Ορολογιακή βόμβα» για αδιάγνωστους ασθενείς η οικογενής υπερχοληστερολαιμία
  • [13] Έως το 2021 ο Μίλερ στην Μπάγερν Μονάχου
  • [14] Θετικό δείγμα της Σκαφίδα από το 2005 έκανε γνωστό η IAAF

  • [01] Τζ. Κέρι: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι αδιάσπαστες

    «Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα». Με αυτή τη φράση, στα ελληνικά, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θέλησε να δώσει το μήνυμα της αμερικανικής φιλίας στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι «οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι αδιάσπαστες».

    Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα τόσο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα, όσο και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται και στην υποστήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά στις επενδύσεις, με κλειδί τον ενεργειακό τομέα. Η ενεργειακή πολιτική της Ελλλάδας δημιουργεί νέες ευκαιρίες, όπως είπε ο Τζον Κέρι, για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στα προγράμματα αυτά και χαιρέτισε τις συμφωνίες για τους αγωγούς ΤΑΡ και IGB.

    Η συνάντηση Κοτζιά- Κέρι διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και τονίστηκε η στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στο πλαίσιο των παραδοσιακών δεσμών φιλίας, αλλά επισημάνθηκε και ο σημαντικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας.

    Σχετικά με τη Συρία οι δύο υπουργοί τόνισαν την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο ISIS και να εξευρεθεί πολιτική λύση, που θα δώσει τέλος στον πόλεμο και θα οδηγήσει σε ένα τραπέζι την αντιπολίτευση με τον 'Ασαντ, ώστε να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη χώρα. Το προσφυγικό, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές δεν είναι ούτε ελληνικό, ούτε ευρωπαϊκό ζήτημα αλλά παγκόσμιο.

    [02] Ολ. Γεροβασίλη: Εθνικό ζήτημα το συνταξιοδοτικό - Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές

    Εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε το συνταξιοδοτικό η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, και υπογράμμισε ότι οριζόντιες περικοπές δεν θα υπάρξουν. Ταυτόχρονα, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στα σενάρια συγκρότησης οικουμενικού σχήματος, είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πορεία της με βάση το αποτέλεσμα της κάλπης και δεν πρόκειται να απολογηθεί σε κάθε αρχηγό κόμματος που θα ήθελε να βρεθεί στην εξουσία από το παράθυρο. Τέλος, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της.

    «Απέναντι στο μεγάλο εθνικό ζήτημα, το συνταξιοδοτικό, περικοπές οριζόντιες και περικοπές των κυρίων συντάξεων δεν θα υπάρξουν. Αυτή είναι η διαβεβαίωση, η οποία δίνεται από πλευράς του υπουργείου», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι τεχνικές πτυχές δεν είναι ανακοινώσιμες προτού σχηματοποιηθεί η άποψη της κυβέρνησης.

    Για τη στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι σήμερα υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για τους εργαζόμενους, τα οποία είναι καυτά και στα όρια αντοχών πολλών ανθρώπων και πολλών νοικοκυριών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «η διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης στηρίζεται στους αγώνες του ελληνικού λαού», και συνεπώς με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το όλο ζήτημα.

    Η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε για την παραίτηση Γαβριήλ Σακελαρίδη και τη διαγραφή του Στάθη Παναγούλη. «Αυτά τα οποία ψηφίζουμε σήμερα είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι της συμφωνίας του καλοκαιριού. Δεν είναι ούτε πρωτόγνωρα ούτε καινούρια. Έχοντας αποδεχτεί την τακτική υποχώρηση του καλοκαιριού, αντιλαμβάνεστε ότι το ορθολογικό, το σωστό, το συνεπές λέει ότι ψηφίζω τους εφαρμοστικούς νόμους. Άρα, η μεγάλη δυσκολία, η οποία τάραξε και την Αριστερά εκείνη την εποχή, και είχαμε τα γνωστά που είχαμε, ήταν αντικειμενική. Σήμερα, λοιπόν, κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος που συμφώνησε και ψήφισε τη συμφωνία, που εμπεριέχει όσα ψηφίζουμε σήμερα, να τα θεωρεί πρωτόγνωρα και φοβερά και τρομακτικά. Δεν είναι ευχάριστα πολλά εξ αυτών. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα, προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από τη δίνη της κρίσης και θα το κάνουμε», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και των προαπαιτούμενων μέτρων, ότι κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν όλα τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και «η ΚΟ παραμένει συνεκτική».

    Για το ενδεχόμενο συνεργασιών ή διεύρυνσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συζήτηση, όχι τη συνδρομή, όχι τη στήριξη, όχι τη συναίνεση. Ζήτησε τη συζήτηση, η οποία ενδεχομένως να φέρει συγκλίσεις, αποκλίσεις, συναινέσεις.

    Η Ελλάδα ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία επικαλέστηκε τις συζητήσεις στις Συνόδους για το προσφυγικό που έχουν προηγηθεί και τα ανακοινωθέντα τα οποία αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της.

    Αναφερόμενη δε στα σενάρια αποπομπής χωρών από τη Συνθήκη Σένγκεν, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι φωνές που κατά καιρούς κάνουν λόγο για grexit ή για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, είναι φωνές οι οποίες ενδεχομένως να μην θέλουν την ενότητα της ΕΕ, και οι φωνές αυτές δεν είναι πλήγμα για την Ελλάδα απλά, είναι ένα πλήγμα στην καρδιά της ΕΕ.

    «Η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθεια της Frontex με επίσημη αιτήματα και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε τεχνική υποδομή», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και αποκάλυψε πως «απ' όλα όσα ζητήθηκαν, η αλήθεια είναι ότι η Frontex ανταποκρίθηκε περίπου στο 1/10». Η κ. Γεροβασίλη επικαλέστηκε το επίσημο ανακοινωθέν της ίδιας της Frontex και διέψευσε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε βοήθεια.

    Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις αναφορικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, είπε πως ο έλεγχος συνεχίζεται, η Επιτροπή έχει δώσει τα πόθεν έσχες στους ορκωτούς ελεγκτές, ως οφείλει, και όταν, με το καλό, βγει το πόρισμα τότε θα συζητηθεί αν υπάρχει θέμα.

    [03] Γ. Σταθάκης: Επιδιώκεται η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για τους μικρομεσαίους

    Την πλήρη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, που, μέχρι σήμερα, έχουν μείνει αναξιοποίητα, νέων εργαλείων, όπως τα κονδύλια από το σχέδιο Γιούνκερ με ενδιάμεσο φορέα μία νέα αναπτυξιακή τράπεζα, αλλά και γνωστά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ, αλλά με νέα στόχευση, επιδιώκει το υπουργείο Οικονομίας.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, με θέμα «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχημα για την επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη», ενώ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει με τον ΟΟΣΑ η συζήτηση για την υιοθέτηση της «εργαλειοθήκης ΙΙΙ».

    Σημειώνεται ότι η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας εργαλειοθήκης, η νούμερο ΙΙΙ, από τον ΟΟΣΑ, που θα αφορά σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο και μεταποίηση. Όλα τα μέτρα και οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» τους πρώτους μήνες του νέου έτους και θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους από το 2ο τρίμηνο του 2016.

    [04] Λύση μέσω ΕΣΠΑ για την προσφυγική κρίση αναζητά η Ελλάδα

    Τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν και πρόκειται να υλοποιηθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, από κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007-2013, ζητάει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού.

    Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, έπειτα από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, σε επιστολή του, την Τετάρτη 2-12-2015, προς την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, αναφέρει τα εξής:

    «Τα δύο υπουργεία προχώρησαν σε αναλυτική καταγραφή των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν και πρόκειται να υλοποιηθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    [05] Κομισιόν: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις της Ελλάδας στο προσφυγικό

    Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αποφάσεις των ελληνικών αρχών σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού που «οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση», εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς, από τις Βρυξέλλες.

    Ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα για την ενεργοποίηση του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα της επιτρέψει να λάβει υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες (σκηνές, γεννήτριες, κρεβάτια, είδη υγιεινής και έκτακτης ανάγκης πρώτων βοηθειών). Επίσης, η Ελλάδα συμφώνησε με τη Frontex σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και παράλληλα υπέβαλε αίτημα για την ανάπτυξη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Frontex (RABIT) στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

    Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να ολοκληρώσει τη δημιουργία πέντε κέντρων καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων (hotspots) στα ελληνικά νησιά. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει πρόοδος στο θέμα αυτό. Ήδη το hotspot της Λέσβου λειτουργεί και επιταχύνονται οι εργασίες για τη λειτουργία των κέντρων καταγραφής στα υπόλοιπα τέσσερα νησιά. «Ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Ελπίζουμε να έχουμε απτή πρόοδο πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου και πριν το τέλος του χρόνου», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς.

    [06] Γερμανία: Η Βουλή ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

    Η γερμανική κάτω βουλή (Μπούντεσταγκ) ενέκρινε την ένταξη της Γερμανίας στη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

    Η συμμετοχή της Γερμανίας στη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από την Μπούντεσρατ, την άνω βουλή που αποτελείται από εκπροσώπους των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων.

    [07] Τόμας ντε Μεζιέρ: Να εμπλακεί η Frontex στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων

    Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει νέους κανόνες για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι θα προβλέπουν ότι Ευρωπαίοι συνοριακοί φρουροί θα μπορούν να παρεμβαίνουν όταν μια εθνική κυβέρνηση δεν καταφέρνει να τα προασπίσει.

    Ο Τόμας ντε Μεζιέρ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την άφιξή του σήμερα στις Βρυξέλλες για μία σύνοδο της ΕΕ κατά την οποία οι υπουργοί θα συζητήσουν πώς θα διασφαλίσουν το σύστημα ανοικτών συνόρων Σένγκεν στο εσωτερικό της ΕΕ και τις δυσκολίες της Ελλάδας να ελέγξει ροές ανθρώπων χωρίς προηγούμενο που φθάνουν μέσω της Τουρκίας και κατευθύνονται μαζικά βορειότερα στην Ευρώπη.

    [08] Βραβεία από το υφυπουργείο Εσωτερικών σε 42 αποφοίτους ΑΕΙ με αναπηρία που κυνήγησαν το όνειρό τους

    Σαράντα δύο άνθρωποι με αναπηρίες ή σοβαρές παθήσεις ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα κατάφεραν να κυνηγήσουν το όνειρό τους να σπουδάσουν και να αποφοιτήσουν μέσα στο 2015 από τα Πανεπιστήμια της Μακεδονίας και της Θράκης και σήμερα βραβεύτηκαν σε τελετή που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Υπουργείου Εσωτερικών στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

    Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά βραβεύοντας τους αποφοίτους τόνισε ότι αυτοί αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη του ότι «η ανθρώπινη ψυχή είναι η μεγαλύτερη δύναμη από όλες, και σ' αυτήν μονάχα πρέπει, και έχει αξία, να επενδύουμε το μέλλον μας και την προσοχή μας».

    [09] Ν. Βούτσης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί οικουμενικής

    «Από αυτή τη Βουλή με την εξάντληση της θητείας της θα υπάρξει απεξαρτησία και απεγκλωβισμός από τα μνημόνια που δεσμεύουν την ελληνική κυριαρχία. Για χρόνια θα είναι κυβερνήσεις πλειοψηφίας, δημοκρατικά εκλεγμένες, με κορμό τη Ριζοσπαστική Αριστερά». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας «σενάρια επιστημονικής φαντασίας της διαπλοκής», τα περί οικουμενικής κυβέρνησης.

    Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης για μεγάλα ζητήματα, ενώ επιτέθηκε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι επιλέγει να έχει μόνο καταγγελτικό λόγο χωρίς να καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση.

    «Αυτές τις μέρες δεν γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος. Αναπτύσσονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας από τη διαπλοκή για οικουμενικές κυβερνήσεις για αριστερές παρενθέσεις ξανά και ξανά», επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

    Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το νέο προϋπολογισμό, ένα σωστό εργαλείο, επαρκές σε αυτή τη φάση για την εφαρμογή και τήρηση του οδικού χάρτη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, όπως είπε.

    [10] Αλλαγές στο καταστατικό της ΝΔ, ζητά η Ό. Κεφαλογιάννη

    «Πολλές αλλαγές και επικαιροποίηση», χρειάζεται το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει η βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είναι το μόνο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα στο οποίο δεν προβλέπεται η διάρκεια της θητείας των προέδρων της.

    Η κ. Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, είπε χαρακτηριστικά ότι διάρκεια θητείας έχουν ακόμα και οι πρόεδροι συλλόγων και σωματείων, αποκάλυψε ότι ζήτησε ήδη από τους τέσσερις υποψήφιους να δεχθούν την πρότασή της, αλλά έκανε γνωστό ότι "αυτή τη στιγμή δεν είναι ανοικτοί να τη δεχτούν και να την εφαρμόσουν".

    «Είναι ένα μεγάλο κενό ότι δεν προβλέπεται θητεία. Ουσιαστικά ο αρχηγός εκλέγεται με αόριστη θητεία πράγμα που σημαίνει ότι εξαρτάται από τον ίδιο και από τη δική του προαίρεση για το αν και πότε αποφασίσει πότε θα αφήσει την προεδρία. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο επόμενο τακτικό συνέδριο του κόμματος θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού.

    [11] Β. Σόιμπλε: Θετική η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

    Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι βρέθηκαν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ. Απέδωσε ωστόσο την ανάγκη για την ανακεφαλαιοποίηση σε λανθασμένη πολιτική.

    «Στην αρχή του έτους οι ελληνικές τράπεζες είχαν επαρκή ρευστότητα. Μετά υπήρξε αλλαγή κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Γιέγκερ και αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες κατέληξαν σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, στο οποίο διατυπώθηκαν οι όροι που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα προκειμένου να λαμβάνει τα χρήματα της βοήθειας.

    [12] «Ορολογιακή βόμβα» για αδιάγνωστους ασθενείς η οικογενής υπερχοληστερολαιμία

    Ένα διαδικτυακό μητρώο καταγραφής των ατόμων που πάσχουν από οικογενή υπερχοληστερολαιμία, μια κληρονομική νόσος που αποτελεί επικίνδυνο εχθρό της καρδιάς, έχει δημιουργήσει η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης (ΕΕΑ), με στόχο τη διάγνωση και θεραπεία αυτών των ασθενών, αλλά και τη διάδοση της γνώσης σχετικά με αυτό το νόσημα στους επαγγελματίες υγείας, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες «τη νόσο φάντασμα» τη βλέπουν πολλές ειδικότητες γιατρών, αλλά δεν καταγράφεται σωστά.

    Τα πρώτα κέντρα καταγραφής ξεκίνησαν τη λειτουργία τους σε Ιωάννινα, Ηράκλειο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    [13] Έως το 2021 ο Μίλερ στην Μπάγερν Μονάχου

    Κάτοικος Μονάχου για αρκετά χρόνια ακόμη θα παραμείνει ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση των πρωταθλητών Γερμανίας, συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Μπάγερν έως το καλοκαίρι του 2021. Ο 26χρονος διεθνής φορ συμφώνησε να βάλει την υπογραφή του στη διετή επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο επρόκειτο να λήξει το 2019.

    Ο 26χρονος επιθετικός αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα των Βαυαρών από το 2008.

    [14] Θετικό δείγμα της Σκαφίδα από το 2005 έκανε γνωστό η IAAF

    Για δεύτερο κρούσμα ντόπινγκ μέσα σε λίγες ημέρες που αφορά Ελληνίδα αθλήτρια ενημέρωσε η IAAF τον ΣΕΓΑΣ, μετά από επανεξέταση δείγματος και μάλιστα όταν επίσης έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Ο λόγος για την άλτρια του επί κοντώ, Αφροδίτη Σκαφίδα, κατά της οποίας ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στην έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας, μετά την σχετική ενημέρωση που είχε από την IAAF.

    Η IAAF ενημέρωσε την ομοσπονδία πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2005 και ζήτησε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας.

    Η 33χρονη Σκαφίδα έχει αποχωρήσει από τους στίβους εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, ενώ δεν έχει κερδίσει διεθνείς τίτλους, αλλά διετέλεσε Πανελληνιονίκης του επί κοντώ.

    Πριν λίγες ημέρες η IAAF είχε ενημερώσει τον ΣΕΓΑΣ για θετικό δείγμα και της Πηγής Δεβετζή, μετά από επανέλεγχο και εναντίον της έχει επίσης κινηθεί πειθαρχική διαδικασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 December 2015 - 15:32:21 UTC