Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζ. Κέρι: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι αδιάσπαστες
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της ΝΔ
  • [03] Η Vodafone θα διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ
  • [04] «Εντός των ημερών» το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα αναπτυχθεί στον Κόλπο
  • [05] Έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια» διεξάγουν πλέον οι αμερικανικές αρχές για το μακελειό στην Καλιφόρνια
  • [06] «Κόκκινο χαλί» για το κλίμα με την συμμετοχή αστέρων του κινηματογράφου στη Σύνοδο των Δημάρχων στο Παρίσι
  • [07] «Η Ελλάδα δεν κλείνει την πόρτα στους πρόσφυγες, και αυτό είναι συγκινητικό»
  • [08] «Ωρολογιακή βόμβα» για αδιάγνωστους ασθενείς η οικογενής υπερχοληστερολαιμία

  • [01] Τζ. Κέρι: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι αδιάσπαστες

    «Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα». Με αυτή τη φράση, στα ελληνικά, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θέλησε να δώσει το μήνυμα της αμερικανικής φιλίας στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι «οι σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας είναι αδιάσπαστες».

    Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα τόσο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα, όσο και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται και στην υποστήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά στις επενδύσεις, με κλειδί τον ενεργειακό τομέα. Η ενεργειακή πολιτική της Ελλλάδας δημιουργεί νέες ευκαιρίες, όπως είπε ο Τζον Κέρι, για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στα προγράμματα αυτά και χαιρέτισε τις συμφωνίες για τους αγωγούς ΤΑΡ και IGB.

    Η συνάντηση Κοτζιά - Κέρι διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και τονίστηκε η στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στο πλαίσιο των παραδοσιακών δεσμών φιλίας, αλλά επισημάνθηκε και ο σημαντικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας.

    Σχετικά με τη Συρία οι δύο υπουργοί τόνισαν την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο ISIS και να εξευρεθεί πολιτική λύση, που θα δώσει τέλος στον πόλεμο και θα οδηγήσει σε ένα τραπέζι την αντιπολίτευση με τον 'Ασαντ, ώστε να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη χώρα. Το προσφυγικό, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές δεν είναι ούτε ελληνικό, ούτε ευρωπαϊκό ζήτημα αλλά παγκόσμιο.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της ΝΔ

    «Δεν μπορώ να το εγγυηθώ και νομίζω ότι κανείς πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί το τεχνικό μέρος αυτής της διαδικασίας» ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Mega μιλώντας για το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της ΝΔ.

    «Αλλά ακριβώς επειδή κανείς μας δεν μπορεί να το εγγυηθεί θα πρέπει να πάμε με διαφορετική πρόταση χωρίς να ξεφεύγουμε από το καταστατικό. Θα ακούσατε ότι πρότεινα να πάμε με τους εκλογικούς καταλόγους του 2009 ώστε να υπάρχει μια βάση στους υπολογιστές μας», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είπε πως δεν μίλησε ποτέ για δόλο με αφορμή την προηγούμενη αποτυχία στις εκλογές και πρόσθεσε ότι όποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει δόλος θα πρέπει να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη.

    [03] Η Vodafone θα διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

    Την εταιρεία Vodafone επέλεξε η ΝΔ για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου.

    Επ' αυτού ενημερώθηκε η ΚΕΦΕ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κόμματος οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αντίστοιχες της Vodafone για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης.

    [04] «Εντός των ημερών» το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα αναπτυχθεί στον Κόλπο

    Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle της Γαλλίας, που πλέει αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο, θα αναπτυχθεί «σε διάστημα μερικών ημερών» στον Κόλπο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψής του στο πλοίο.

    «Σε διάστημα μερικών ημερών, θα αναπτυχθείτε σε μια νέα περιοχή, θα αναλάβετε διοικητικές ευθύνες έναντι των συμμάχων μας στο πλαίσιο του συνασπισμού» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου.

    Το Σαρλ ντε Γκολ θα αντικαταστήσει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, όπως ακριβώς είχε γίνει και την άνοιξη του 2015, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό των πλοίων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.«Η αποστολή σας θα συνεχιστεί έως τον Μάρτιο» προσέθεσε ο Ολάντ.

    Το Σαρλ ντε Γκολ απέπλευσε την 18η Νοεμβρίου από την Τουλόν (νότια Γαλλία) και επρόκειτο αρχικά να αναπτυχθεί αμέσως στον Κόλπο, ωστόσο η Γαλλία αποφάσισε να δώσει διαταγή στον πλοίαρχό του να παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να συμμετάσχει ταχύτερα στις επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

    [05] Έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια» διεξάγουν πλέον οι αμερικανικές αρχές για το μακελειό στην Καλιφόρνια

    Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) ερευνά πλέον τη σφαγή 14 ανθρώπων που φέρεται να διέπραξε ένα παντρεμένο ζευγάρι βάσει της υπόθεσης ότι επρόκειτο για μια «τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε στέλεχος της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομικής υπηρεσίας σήμερα, καθώς πηγές ανέφεραν πως η Τασφίν Μαλίκ είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

    Η Μαλίκ, 27 ετών, από το Πακιστάν, και ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο 28χρονος γεννημένος στις ΗΠΑ σύζυγός της, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία μερικές ώρες μετά τη σφαγή της Τετάρτης σε ένα πάρτι στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών Inland Regional Center, στο Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες. Η επίθεση αυτή ήταν το πλέον πολυαίμακτο επεισόδιο ένοπλης βίας στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια.

    Οι ερευνητές αξιολογούν τα στοιχεία βάσει των οποίων η Μαλίκ, η οποία ζούσε στη Σαουδική Αραβία όταν παντρεύτηκε τον Φαρούκ, ορκίστηκε πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του ΙΚ, είπαν νωρίτερα δύο στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Το εύρημα, εάν επιβεβαιωθεί, αλλάζει τελείως τη φύση της έρευνας, επισήμαναν οι πηγές αυτές. Ωστόσο, μια άλλη πηγή επισήμανε πως δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι το ΙΚ «γνώριζε καν» την ύπαρξη, πόσο μάλλον την ταυτότητα, των δραστών της επίθεσης.

    «Βάσει των πληροφοριών και των γεγονότων όπως τα αντιλαμβανόμαστε, ερευνούμε πλέον αυτές τις φρικτές πράξεις βάσει της υπόθεσης ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο Ντέιβιντ Μπάουντιτς, ο υποδιευθυντής του γραφείου του FBI στο Λος Άντζελες, στους δημοσιογράφους. Η έρευνα έδειξε πως οι Μαλίκ και Φαρούκ είχαν προσχεδιάσει λεπτομερώς την επίθεση, πρόσθεσε.

    [06] «Κόκκινο χαλί» για το κλίμα με την συμμετοχή αστέρων του κινηματογράφου στη Σύνοδο των Δημάρχων στο Παρίσι

    Το κόκκινο χαλί στρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο του Παρισιού όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Δημάρχων για το Κλίμα, καθώς διάσημοι πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης και αστέρες της μουσικής όπως οι Λεονάρντο ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Πάτι Σμιθ αλλά και εκατοντάδες αιρετοί αξιωματούχοι από ολόκληρο τον κόσμο, από το Ρίο ντε Τζανέιρο έως την Άκρα, βρέθηκαν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα για να προσφέρουν την υποστήριξή τους στη μάχη εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο σκληρών διαπραγματεύσεων τις επόμενες ώρες.

    «Μπορούμε να διευθετήσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις όταν έχουμε τη βούληση να εργαστούμε μαζί» δήλωσε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ενώπιον των δημάρχων που συγκεντρώθηκαν στο Hotel de Ville του Παρισιού, την ώρα που οι διαπραγματευτές στο Μπουρζέ δεν έχουν πλέον παρά ώρες για να καταλήξουν σε ένα πρώτο προσχέδιο συμφωνίας.

    «Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ για τη σύνοδο αυτή που ενδέχεται να είναι η σημαντικότερη όλης μας της ζωής» προσέθεσε ο Αμερικανός ηθοποιός, που είναι ένας θερμός υπερασπιστής του περιβάλλοντος.

    Οι αντιπρόσωποι «έχουν την επιλογή. Να είναι ταπεινοί και καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα τους επιτρέψει να περισώσουν την αξιοπρέπειά τους. Ή ακόμα να πρωτοστατήσουν (στη μάχη αυτή) και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους έχοντας ένα σχέδιο για τη διάσωση του πλανήτη» υπογράμμισε ο ίδιος.

    [07] «Η Ελλάδα δεν κλείνει την πόρτα στους πρόσφυγες, και αυτό είναι συγκινητικό»

    «Είναι προνόμιο που βρίσκομαι εδώ αυτή την εποχή που, ενώ όλες οι χώρες κλείνουν την πόρτα στους πρόσφυγες, η Ελλάδα δεν το κάνει. Παρότι δεν υποστηρίζεται πολύ γι' αυτή της τη στάση. Κι αυτό είναι πολύ συγκινητικό».

    Αν και δεν επιδιώκει να δίνει πολιτική χροιά στα έργα της, η Λουσίντα Τσάιλντς, ένας από τους ζωντανούς θρύλους του σύγχρονου αμερικανικού χορού και του μινιμαλισμού, μίλησε την Πέμπτη μεταξύ άλλων και περί πολιτικής στους Έλληνες δημοσιογράφους: «Φυσικά και δεν είναι εύκολη υπόθεση να διαχειριστείς ένα τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων. Μετά από αυτό που έγινε στο Παρίσι, δυστυχώς, οι πρόσφυγες είναι αυτοί που θα βγουν περισσότερο χαμένοι. Όμως, όπως είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο. Ας κάνουμε λοιπόν το καλύτερο που μπορούμε!».

    Ήρεμη και επιβλητική, γεμάτη αυτοπεποίθηση ακόμη και στα 75 χρόνια της , η Αμερικανίδα χορεύτρια, χορογράφος και σκηνοθέτις βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή την παράσταση-ορόσημο που παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας: Το «Available Light», που έρχεται το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αποτελεί τη μετά από δεκαετίες αναβίωση (με συμπαραγωγό και το Ίδρυμα Ωνάση) μιας παραγγελίας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες, το 1983.

    Σε αυτήν, τρία ιερά τέρατα της πρωτοπορίας της αμερικανικής τέχνης, ο πολυβραβευμένος συνθέτης Τζον Άνταμς, ο σταρ της αρχιτεκτονικής Φρανκ Γκέρι και η κορυφαία χορογράφος αναβιώνουν ένα εμβληματικό έργο που είχε σφραγίσει την πρώτη και μοναδική τους συνεργασία. Προϊόν μιας εποχής όπου κυριαρχούσαν οι πειραματικές συνεργασίες μεταξύ σημαντικών δημιουργών, το «Available Light» αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καθενός, αλλά και την κοινή τους αισθητική.

    [08] «Ωρολογιακή βόμβα» για αδιάγνωστους ασθενείς η οικογενής υπερχοληστερολαιμία

    Ένα διαδικτυακό μητρώο καταγραφής των ατόμων που πάσχουν από οικογενή υπερχοληστερολαιμία, μια κληρονομική νόσος που αποτελεί επικίνδυνο εχθρό της καρδιάς, έχει δημιουργήσει η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης (ΕΕΑ), με στόχο τη διάγνωση και θεραπεία αυτών των ασθενών, αλλά και τη διάδοση της γνώσης σχετικά με αυτό το νόσημα στους επαγγελματίες υγείας, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες «τη νόσο φάντασμα» τη βλέπουν πολλές ειδικότητες γιατρών, αλλά δεν καταγράφεται σωστά.

    Τα πρώτα κέντρα καταγραφής ξεκίνησαν τη λειτουργία τους σε Ιωάννινα, Ηράκλειο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 December 2015 - 21:32:17 UTC