Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό
  • [02] Los Angeles Times: Ο δράστης της επίθεσης στην Καλιφόρνια είχε επαφές με δύο μαχητικές οργανώσεις
  • [03] Συναυλία των Eagles of Death Metal με τους U2 στο Παρίσι

  • [01] Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

    Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει, ολοκληρώνεται απόψε στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016. Υπέρ της ψήφισης του προϋπολογισμού έχουν ταχθεί οι εισηγητές και οι βουλευτές τουΣΥΡΙΖΑκαι τωνΑΝΕΛ,ενώ οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα τον καταψηφίσουν.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης χαρακτήρισε το νέο προϋπολογισμό, ένα σωστό εργαλείο, επαρκές σε αυτή τη φάση για την εφαρμογή και τήρηση του οδικού χάρτη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Παραμένουμε πιστοί στην ανάγκη ανατροπής της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να βοηθήσουμε όλοι για να ηττηθεί η στρατηγική της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα», σημείωσε και συνέχισε: «Είναι εύλογο η αντιπολίτευση να μην υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό. Θα περίμενε κανείς, όμως, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, προτάσεις για το τι θα πρέπει να γίνει» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Βούτσης.

    [02] Los Angeles Times: Ο δράστης της επίθεσης στην Καλιφόρνια είχε επαφές με δύο μαχητικές οργανώσεις

    Ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, είναι ο ένας από τους δύο δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια με 14 νεκρούς, είχε επαφές με μέλη δύο τουλάχιστον μαχητικών οργανώσεων, ανάμεσα τους το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε η εφημερίδα Los Angeles Times, επικαλούμενη έναν αστυνομικό ομοσπονδιακό αξιωματούχο.

    Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για "κάποιο είδος" επαφής μεταξύ του Φαρούκ και μελών της αλ Νόστρα και της οργάνωσης αλ Σαμπάχ στην Σομαλία. Δεν είναι σαφές ποιο ήταν το είδος της επικοινωνίας που είχε ή με ποιον επικοινωνούσε, ανέφερε η εφημερίδα.

    [03] Συναυλία των Eagles of Death Metal με τους U2 στο Παρίσι

    Το αμερικανικό συγκρότημα Eagles of Death Metal που έδινε συναυλία στην αίθουσα Μπατακλάν του Παρισιού τη στιγμή της επίθεσης στις 13 Νοεμβρίου, θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με τους Ιρλανδούς U2, σε συναυλία στο Παρίσι, αύριο ή μεθαύριο, πριν ξαναρχίσει τον Φεβρουάριο την περιοδεία που διέκοψε, γράφει το περιοδικό Billboard, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

    Οι Ιρλανδοί U2, όπως και πολλοί καλλιτέχνες, είχαν επιλέξει να αναβάλουν συναυλίες που είχαν προγραμματίσει μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων.

    Το συγκρότημα υπό τον τραγουδιστή τους Bono θα παίξει τελικά την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Παρίσι. Οι Eagles of Death Metal θα παίξουν κατά τη διάρκεια μιας από τις δύο αυτές συναυλίες στο AccorHotels Arena, που ήταν παλαιότερα γνωστό ως Παλέ ντε Μπερσί, σύμφωνα με το Billboard που δεν διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία της εμφάνισης του αμερικανικού συγκροτήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 December 2015 - 7:32:15 UTC