Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016
  • [02] Ομπάμα: Δεν θα τρομοκρατηθούμε
  • [03] Περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, στον απόηχο της 13ης Νοεμβρίου
  • [04] Το Ισλαμικό Κράτος δηλώνει, ότι δύο οπαδοί του πραγματοποίησαν την επίθεση στην Καλιφόρνια
  • [05] Χωρίς προαστιακό τη Δευτέρα από τις 17:00 έως τις 22:00
  • [06] Συναυλία των Eagles of Death Metal με τους U2 στο Παρίσι
  • [07] «Κόκκινο χαλί» για το κλίμα με την συμμετοχή αστέρων του κινηματογράφου στη Σύνοδο των Δημάρχων στο Παρίσι
  • [08] Ανοίγει τις πύλες του,την Πέμπτη, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης «Arcadia Screenings»
  • [09] Γ. Μουζάλας: Το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ έβαλε τέλος στις φήμες περί εξόδου μας από τη Σένγκεν
  • [10] Παγκόσμια συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής, αναμένεται να συναφθεί την ερχόμενη εβδομάδα

  • [01] Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016

    Με ομιλίες βουλευτών και με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους πέρα από τα οικονομικά ζητήματα και στα δύο καίρια θέματα της επικαιρότητας, την πολιτική συναίνεση και το προσφυγικό, άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016.

    Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών οι οποίες αναμένονται από το απόγευμα και μετά, ενώ τη συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει, τα μεσάνυχτα, ονομαστική φανερή ψηφοφορία, που -ως είθισται- χαρακτηρίζεται και ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τον νέο προϋπολογισμό.

    Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια για σύνδεση της σύνταξης με το εισόδημα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ουφυπουργός Εργασίας ΤάσοςΠετρόπουλος, ο οποίος κάλεσε τη νεολαία, «να πιστέψει στην κοινωνική ασφάλιση».

    [02] Ομπάμα: Δεν θα τρομοκρατηθούμε

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα τρομοκρατηθεί μετά το φονικό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, για το οποίο το FBI προκρίνει πλέον το σενάριο της τρομοκρατίας."Είμαστε Αμερικανοί. Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, αυτές μιας ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας. Είμαστε ισχυροί. Είμαστε ανθεκτικοί. Και δεν θα τρομοκρατηθούμε", τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην εβδομαδιαία ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές του FBI, το φονικό της Τετάρτης, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, είχε προετοιμαστεί λεπτομερώς. Τίποτε ωστόσο δεν δείχνει σ' αυτό το στάδιο πως το ζευγάρι που διέπραξε την επίθεση --η Τασφίν Μαλίκ και ο Σαγέντ Φαρούκ-- αποτελούσαν μέρος μιας μεγάλης οργανωμένης ομάδας ή ενός "πυρήνα".

    "Είναι απολύτως δυνατό αυτοί οι δύο δράστες να είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί. Αν αυτό συνέβη, καθίσταται φανερή η απειλή στην οποία επικεντρωνόμαστε εδώ και χρόνια: ο κίνδυνος που δημιουργούν άνθρωποι οι οποίοι υποκύπτουν σε βίαιες εξτρεμιστικές ιδεολογίες", υπογράμμισε ο Ομπάμα. "Γνωρίζουμε πως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ενθαρρύνουν ενεργά --σ' όλο τον κόσμο και στη χώρα μας-- ανθρώπους να διαπράττουν τρομερές ενέργειες, συχνά ως μοναχικοί λύκοι", συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος.

    Ο Ομπάμα κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν ενωμένοι, κάτι που, όπως είπε, είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση για να "τιμήσουμε τις ζωές που χάθηκαν στο Σαν Μπερναρντίνο" και "να στείλουμε ένα μήνυμα" σ' αυτούς που θέλουν να τα βάλουν με τις ΗΠΑ.

    [03] Περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, στον απόηχο της 13ης Νοεμβρίου

    Λίγες ώρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στην Γαλλία με την άκρα δεξιά να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και η δεξιά αντιπολίτευση ρίχνουν τις τελευταίες τους δυνάμεις στη μάχη, για να κινητοποιήσουν το εκλογικό σώμα και να αποτρέψουν μια αναμενόμενη άνοδο του Εθνικού Μετώπου.

    Νέα δημοσκόπηση επιβεβαίωσε χθες, τελευταία ημέρα μιας προεκλογικής εκστρατείας που διεξήχθη στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι, ότι το Εθνικό Μέτωπο εξακολουθεί να παραμένει πρώτο στις προθέσεις ψήφου για τις εκλογές των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί αύριο. Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν σημείωσε ήδη άνοδο τους τελευταίους μήνες, αλλά το τραύμα των τζιχαντιστικών επιθέσεων στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων στις 13 Νοεμβρίου, φαίνεται ότι ενίσχυσε την ώθησή του. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το τοποθετούν στην πρώτη θέση σε τέσσερις έως έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Η νίκη στο δεύτερο γύρο στις 13 Δεκεμβρίου προβλέπεται σε τουλάχιστον δύο περιφέρειες, κάτι πρωτοφανές για τη Γαλλία.

    Το FN λαμβάνει ποσοστό 29,5% σε εθνικό επίπεδο και προηγείται του αντιπολιτευόμενου κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί (LR) του πρώην προέδρου της δεξιάς Νικολά Σαρκοζί και των κεντρώων συμμάχων του (28,5%), καθώς και των Σοσιαλιστών (PS) του Φρανσουά Ολάντ, που έρχονται τρίτοι με 23%.

    Σε μια σπάνια τοποθέτηση πριν από εκλογές, ο διευθυντής της εφημερίδας Le Monde, Ζερόμ Φενογκλιό, χαρακτήρισε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν "απάτη" που "συνιστά σοβαρή απειλή για τη χώρα" "Τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις, με τη χώρα να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι εκλογές της Κυριακής λαμβάνουν μια απροσδόκητη ιστορική διάσταση", γράφει η εφημερίδα Le Parisien.

    [04] Το Ισλαμικό Κράτος δηλώνει, ότι δύο οπαδοί του πραγματοποίησαν την επίθεση στην Καλιφόρνια

    Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα σε ιντερνετικό ραδιόφωνο ότι δύο οπαδοί της πραγματοποίησαν την επίθεση την Τετάρτη σε πάρτυ στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών στην Καλιφόρνια κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.

    "Δύο οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε κέντρο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας", μετέδωσε ο al-Bayan, ο ραδιοφωνικός σταθμός της εξτρεμιστικής οργάνωσης. Πρακτορείο ειδήσεων που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ΙΚ μετέδωσε χθες ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν οπαδοί της οργάνωσης.

    [05] Χωρίς προαστιακό τη Δευτέρα από τις 17:00 έως τις 22:00

    Δεν θα εκτελούνται τη Δευτέρα τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου, από τις 17:00 έως τις 22:00, λόγω της πεντάωρης στάσης εργασίας, που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε).

    Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τις ώρες της στάσης εργασίαςθα υπάρξουν ματαιώσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του προαστιακού, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο- Πάτρα και αντιστρόφως. Επίσης, το διάστημα αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο. Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στοwww.trainose.gr

    [06] Συναυλία των Eagles of Death Metal με τους U2 στο Παρίσι

    Το αμερικανικό συγκρότημα Eagles of Death Metal που έδινε συναυλία στην αίθουσα Μπατακλάν του Παρισιού τη στιγμή της επίθεσης στις 13 Νοεμβρίου, θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με τους Ιρλανδούς U2, σε συναυλία στο Παρίσι, αύριο ή μεθαύριο, πριν ξαναρχίσει τον Φεβρουάριο την περιοδεία που διέκοψε, γράφει το περιοδικό Billboard, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

    Οι Ιρλανδοί U2, όπως και πολλοί καλλιτέχνες, είχαν επιλέξει να αναβάλουν συναυλίες που είχαν προγραμματίσει μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων.

    Το συγκρότημα υπό τον τραγουδιστή τους Bono θα παίξει τελικά την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Παρίσι. Οι Eagles of Death Metal θα παίξουν κατά τη διάρκεια μιας από τις δύο αυτές συναυλίες στο AccorHotels Arena, που ήταν παλαιότερα γνωστό ως Παλέ ντε Μπερσί, σύμφωνα με το Billboard που δεν διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία της εμφάνισης του αμερικανικού συγκροτήματος.

    [07] «Κόκκινο χαλί» για το κλίμα με την συμμετοχή αστέρων του κινηματογράφου στη Σύνοδο των Δημάρχων στο Παρίσι

    Το κόκκινο χαλί στρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο του Παρισιού όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Δημάρχων για το Κλίμα, καθώς διάσημοι πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης και αστέρες της μουσικής όπως οι Λεονάρντο ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Πάτι Σμιθ αλλά και εκατοντάδες αιρετοί αξιωματούχοι από ολόκληρο τον κόσμο, από το Ρίο ντε Τζανέιρο έως την Άκρα, βρέθηκαν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα για να προσφέρουν την υποστήριξή τους στη μάχη εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο σκληρών διαπραγματεύσεων τις επόμενες ώρες.

    «Μπορούμε να διευθετήσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις όταν έχουμε τη βούληση να εργαστούμε μαζί» δήλωσε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ενώπιον των δημάρχων που συγκεντρώθηκαν στο Hotel de Ville του Παρισιού, την ώρα που οι διαπραγματευτές στο Μπουρζέ δεν έχουν πλέον παρά ώρες για να καταλήξουν σε ένα πρώτο προσχέδιο συμφωνίας.

    «Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ για τη σύνοδο αυτή που ενδέχεται να είναι η σημαντικότερη όλης μας της ζωής» προσέθεσε ο Αμερικανός ηθοποιός, που είναι ένας θερμός υπερασπιστής του περιβάλλοντος.

    Οι αντιπρόσωποι «έχουν την επιλογή. Να είναι ταπεινοί και καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα τους επιτρέψει να περισώσουν την αξιοπρέπειά τους. Ή ακόμα να πρωτοστατήσουν (στη μάχη αυτή) και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους έχοντας ένα σχέδιο για τη διάσωση του πλανήτη» υπογράμμισε ο ίδιος.

    [08] Ανοίγει τις πύλες του,την Πέμπτη, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης «Arcadia Screenings»

    Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως την έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ανοίγει τις πύλες του το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης «Arcadia Screenings», που επιδιώκει να καθιερωθεί και να μετεξελιχθεί σε θεσμό.

    Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του, έχει θεματικό περιεχόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα και περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ, ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων απ' όλο τον κόσμο και ουσιαστικά πρόκειται για ένα καινούργιο θεσμό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια διεκδίκησης από την Τρίπολη του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ευρώπης για το 2021 «TRIPOLIS ARCADIA 2021».

    Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ «Arcadia Screenings» θα διεξαχθεί από τις 10 ως τις 13 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει προβολές ταινιών στην Τρίπολη και σε τέσσερις πόλεις και χωριά σταθμούς στην ιστορία της Αρκαδίας, στη Μεγαλόπολη, την Τεγέα, το Λεβίδι και την Δημητσάνα.

    [09] Γ. Μουζάλας: Το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ έβαλε τέλος στις φήμες περί εξόδου μας από τη Σένγκεν

    «Τέλος στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν» έβαλε το αποψινό Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

    «Το Συμβούλιο έβαλε τέλος στις φήμες περί εξόδου από τη Σένγκεν, που συστηματικά χτιζόντουσαν την τελευταία εβδομάδα από κάποιους στο εξωτερικό και αξιοποιήθηκαν με έναν κακό τρόπο στην Ελλάδα», ανέφερε ο Γ. Μουζάλας.

    Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι το αποψινό Συμβούλιο επιβεβαίωσε πως η απάντηση της Ευρώπης στα προβλήματα είναι ευρωπαϊκή και όχι εθνική. «Η απάντηση είναι περισσότερη Σένγκεν. Η συρρίκνωση της ζώνης Σένγκεν ισοδυναμεί με κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ολέθριο για την Ευρώπη», δήλωσε ο Γ. Μουζάλας.

    Ο ίδιος τόνισε ότι τόσο ο προεδρεύων του Συμβουλίου, Γιαν Άσελμπορν, όσο και ο επίτροπος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιβράβευσαν την Ελλάδα για τις προσπάθειες που έχει ήδη κάνει και γι? αυτές που ξεκινάει. Και οι δύο, είπε ο Γ. Μουζάλας, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να γίνει πιο αποδοτική σε αυτό που πρέπει να κάνει, δηλαδή να πιστοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας και της Ευρώπης.

    «Κάποιοι εξακολουθούν ανόητα να πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι στην Ελλάδα», συνέχισε ο Έλληνας υπουργός, σημειώνοντας ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι αν δεν ελεγχθεί η ροή των προσφύγων στην Τουρκία δεν μπορεί να ελεγχθεί το πρόβλημα. «Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις και όχι μεμονωμένες και ασύνδετες προσπάθειες», πρόσθεσε ο ίδιος.

    [10] Παγκόσμια συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής, αναμένεται να συναφθεί την ερχόμενη εβδομάδα

    Οι διαπραγματευτές του ΟΗΕ στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα παρέδωσαν σήμερα ένα σχέδιο συμφωνίας, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς μια παγκόσμια συμφωνία 195 χωρών κατά της κλιματικής αλλαγής, η οποία αναμένεται να συναφθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

    Το κείμενο, που υιοθετήθηκε έπειτα από μια εβδομάδα διαβουλεύσεων μεταξύ διαπραγματευτών απ' όλο τον κόσμο, αριθμεί 48 σελίδες και εξακολουθεί να περιέχει πάρα πολλές επιλογές μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί θα πρέπει να επιλέξουν από τη Δευτέρα ώστε να καταλήξουν έως την ερχόμενη Παρασκευή στην υιοθέτηση μιας παγκόσμιας συμφωνίας. Οι υπουργοί των διαφόρων χωρών πρόκεται να πάρουν τη Δευτέρα τη σκυτάλη από τους διαπραγματευτές.

    "Διαθέτουμε μια νέα βάση διαπραγματεύσεων αποδεκτή απ' όλους (...) Τώρα πρέπει να γραφτεί η συνέχεια", δήλωσε η Γαλλίδα διαπραγματεύτρια Λοράνς Τιμπιανά απευθυνόμενη στις αντιπροσωπείες που συνεδριάζουν στο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι. "Η δουλειά δεν έχει τελειώσει, παραμένουν σημαντικά πολιτικά ζητήματα που πρέπει να αποφασισθούν. Θα χρειασθούμε όλη την ενέργειά, μας, την ευφυΐα μας, την ικανότητά μας για συμβιβασμό, την ικανότητά μας να βλέπουμε μακριά, για να μπορέσουμε να φθάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε", πρόσθεσε η Λοράνς Τιμπιανά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 December 2015 - 13:32:17 UTC