Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016
  • [02] Ομπάμα: Δεν θα τρομοκρατηθούμε
  • [03] Έκκληση για διάλογο απευθύνει στη Μόσχα ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών
  • [04] Τριάντα νεκροί στο Τσαντ από τριπλή επίθεση καμικάζι
  • [05] Καλάθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση»

  • [01] Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016

    Με ομιλίες βουλευτών και με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους πέρα από τα οικονομικά ζητήματα και στα δύο καίρια θέματα της επικαιρότητας, την πολιτική συναίνεση και το προσφυγικό, άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016.

    Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών οι οποίες αναμένονται από το απόγευμα και μετά, ενώ τη συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει, τα μεσάνυχτα, ονομαστική φανερή ψηφοφορία, που -ως είθισται- χαρακτηρίζεται και ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Μέχρι τέλος του έτους θα δοθούν 106 εκατομμύρια ευρώ για τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία παράλληλα επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τες ότι δεν αντιμετώπισαν την ανθρωπιστική κρίση και δέχτηκαν αυτά που τους επέβαλαν οι δανειστές χωρίς αντιρρήσεις. Τόνισε ότι αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ενιαίους κανόνες θα υλοποιήσει ό,τι έχει υποσχεθεί. Ακόμα, η κ. Φωτίου, ανέφερε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προσληφθούν μέσα στον μήνα, περίπου 400 άτομα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης γιατί, όπως είπε, «είναι αναγκαίο όσο ποτέ».

    Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια για σύνδεση της σύνταξης με το εισόδημα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ουφυπουργός Εργασίας ΤάσοςΠετρόπουλος, ο οποίος κάλεσε τη νεολαία, «να πιστέψει στην κοινωνική ασφάλιση».

    Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τον νέο προϋπολογισμό.

    [02] Ομπάμα: Δεν θα τρομοκρατηθούμε

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα τρομοκρατηθεί μετά το φονικό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, για το οποίο το FBI προκρίνει πλέον το σενάριο της τρομοκρατίας."Είμαστε Αμερικανοί. Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, αυτές μιας ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας. Είμαστε ισχυροί. Είμαστε ανθεκτικοί. Και δεν θα τρομοκρατηθούμε", τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην εβδομαδιαία ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές του FBI, το φονικό της Τετάρτης, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, είχε προετοιμαστεί λεπτομερώς. Τίποτε ωστόσο δεν δείχνει σ' αυτό το στάδιο πως το ζευγάρι που διέπραξε την επίθεση --η Τασφίν Μαλίκ και ο Σαγέντ Φαρούκ-- αποτελούσαν μέρος μιας μεγάλης οργανωμένης ομάδας ή ενός "πυρήνα".

    "Είναι απολύτως δυνατό αυτοί οι δύο δράστες να είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί. Αν αυτό συνέβη, καθίσταται φανερή η απειλή στην οποία επικεντρωνόμαστε εδώ και χρόνια: ο κίνδυνος που δημιουργούν άνθρωποι οι οποίοι υποκύπτουν σε βίαιες εξτρεμιστικές ιδεολογίες", υπογράμμισε ο Ομπάμα. "Γνωρίζουμε πως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ενθαρρύνουν ενεργά --σ' όλο τον κόσμο και στη χώρα μας-- ανθρώπους να διαπράττουν τρομερές ενέργειες, συχνά ως μοναχικοί λύκοι", συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος.

    Ο Ομπάμα κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν ενωμένοι, κάτι που, όπως είπε, είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση για να "τιμήσουμε τις ζωές που χάθηκαν στο Σαν Μπερναρντίνο" και "να στείλουμε ένα μήνυμα" σ' αυτούς που θέλουν να τα βάλουν με τις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης:Το Ισλαμικό Κράτος δηλώνει, ότι δύο οπαδοί του πραγματοποίησαν την επίθεση στην Καλιφόρνια

    [03] Έκκληση για διάλογο απευθύνει στη Μόσχα ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών

    Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απηύθυνε σήμερα έκκληση για διάλογο με τη Ρωσία, προκειμένου να διαλυθούν οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά την κατάρριψη στις 24 Νοεμβρίου ενός ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική αεροπορία.

    "Ασφαλώς έχουμε διαφορετικές απόψεις, όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για να μειώσουμε τις διαφορές μας", δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ο υπουργός έκανε δηλώσεις στη διάρκεια προγεύματος που οργανώθηκε για τους ρώσους πολίτες που ζούν στην Αττάλεια, την πόλη της καταγωγής του στη νότια Τουρκία, η οποία είναι ένας δημοφιλής για τους Ρώσους τουριστικός προορισμός.

    Την Πέμπτη ο Τσαβούσογλου συνάντησε τον ρώσο ομολογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Βελιγράδι. Ήταν η πρώτη επαφή σε υψηλό επίπεδο μεταξυ των δύο χωρών μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου.

    "Είχα μια πολύ καρποφόρα συνομιλία με τον φίλο μου Σεργκέι Λαβρόφ", υπογράμμισε σήμερα ο Τσαβούσογλου. "Θίξαμε όλα τα θέματα σε θετική ατμόσφαιρα", πρόσθεσε. Ο τούρκος υπουργός προειδοποίησε για νέες "ανακρίβειες" που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τον ίδιο, στη Ρωσία.

    "Ήρθε η στιγμή για να λυθούν τα προβλήματα, όμως οι σπόροι της διχόνοιας που σπείρατε μπορεί να παραμεινουν για καιρό. Γι' αυτό πρέπει όλοι να δρουν με υπεύθυνο τρόπο", δήλωσε απευθυνόμενος στους Ρώσους.

    [04] Τριάντα νεκροί στο Τσαντ από τριπλή επίθεση καμικάζι

    Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση που πραγματοποίησαν τρεις καμικάζι στην αγορά του Λούλου Φου, ενός νησιού το οποίο βρίσκεται στη λίμνη Τσαντ και ανήκει στο Τσαντ, έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας στην Ντζαμένα.

    "Τρεις καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά τους σε τρία διαφορετικά σημεία στην εβδομαδιαία αγορά του Λούλου Φου στη λίμνη Τσαντ", δήλωσε μια πηγή. Πρόσθεσε πως οι εκρήξεις στοίχισαν τη ζωή σε 30 ανθρώπους, περιλαμβανομένων των καμικάζι, και προκάλεσαν περισσότερους από 80 τραυματίες.

    Η περιοχή αυτή είχε τεθεί στις 9 Νοεμβρίου από την κυβέρνηση του Τσαντ σε κατάσταση έκτατης ανάγκης, έπειτα από προηγούμενες επιθέσεις καμικάζι των Nιγηριανών ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ, μιας οργάνωσης που έχει συμμαχήσει με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    Εδώ και μήνες, η Μπόκο Χαράμ έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις και τις επιθέσεις καμικάζι στα χωριά της λίμνης που ανήκουν στο Τσαντ και βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Νιγηρία.

    Τη λίμνη Τσαντ μοιράζονται η Νιγηρία, ο Νίγηρας, το Καμερούν και το Τσαντ. Μολονότι η επιφάνειά της περιορίζεται χρόνο με το χρόνο λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη, φιλοξενεί πολλά νησιά που κατοικούνται από ψαράδες. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν καταφύγει νωρίτερα φέτος στο νησί που δέχθηκε σήμερα την επίθεση θέλοντας να ξεφύγουν από την Μπόκο Χαράμ. Δεν είναι ωστόσο σαφές μέχρι στιγμής αν οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο νησί.

    [05] Καλάθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση»

    Το «διπλό» της Ζιέλονα Γκόρα στο Κράσνονταρ επί της αδιάφορης Λοκομοτίβ Κούμπαν προκάλεσε αναστάτωση στον 3ο όμιλο της Euroleague και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απολαύσει το θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα σήμανε αυτομάτως την πρόκριση του στους «16» της Euroleague.

    Σε καμία περίπτωση, πάντως, το ευρωπαϊκό επίτευγμα του Παναθηναϊκού, το κορυφαίο επί ημερών Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, δεν περνάει σε δεύτερη μοίρα... Άλλωστε πρόκειται για «μία σπουδαία νίκη», όπως επισήμανε ο Νικ Καλάθης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ένας «άθλος» που «αναστήλωσε» την ψυχολογία των «πράσινων».

    Ο ομογενής γκαρντ αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα λάθη που πρέπει να περιορίσουν οι «πράσινοι», με την αρχή να γίνεται στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, σχολίασε την αδυναμία που έχει παρουσιαστεί από τα 6.75, ενώ μίλησε για την ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση των Κυπελλούχων Ελλάδας, αλλά και για το... παράπονό του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 December 2015 - 15:32:16 UTC