Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Δεν φοβόμαστε Εξεταστικές
  • [02] Δ.. Κουτσούμπας: Το προεκλογικό παραμύθι της κυβέρνησης αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό της Αριστεράς του κεφαλαίου
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Tο όφελος της χώρας είναι να είμαστε αντίπαλοι αυτής της κυβέρνησης
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη
  • [05] Ομπάμα: Δεν θα τρομοκρατηθούμε
  • [06] Αποχή των δικηγόρων από 9 έως και 15 Δεκεμβρίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
  • [07] Ευ. Τσακαλώτος: Να γίνει παράλληλο πρόγραμμα για κάθε υπουργείο
  • [08] Επίθεση Πάνου Καμμένου σε ΝΔ και Ευ. Βενιζέλο

  • [01] Φ. Γεννηματά: Δεν φοβόμαστε Εξεταστικές

    Κάλεσμα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να συμφωνήσουν για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της κρίσης και πώς έφθασε η χώρα στα μνημόνια, αλλά και την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, απηύθυνε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

    «Ούτε εκβιασμοί περνάνε σε εμάς, ούτε συμψηφισμούς κάνουμε. Όλα στο φως. Από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι και σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας στελέχη της κυβέρνησης ότι «συκοφαντούν κατά συρροή και αρκετές φορές κατά παραγγελία».

    «Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Ιδού η Ρόδος. Προκαλούμε όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να αποτυπωθεί η αλήθεια, να τη συνυπογράψει. Όποιος όμως αρνηθεί, δεν έχει δικαίωμα να ψελλίζει περί διαφάνειας» επισήμανε η κ. Γεννηματά.

    Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο «για προϋπολογισμό ενός αχρείαστου μνημονίου», ενός μνημονίου, όπως είπε, που «είναι η βαριά κληρονομια της ανικανότητας, της ανεπάρκειας και της αναλγησίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

    «Στην ύφεση μάς γυρίσατε, κ. Τσίπρα. Όπισθεν ολοταχώς σε όλους τους τομείς» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

    «Εμείς δεν θα ψηφίσουμε μείωση συντάξεων», τόνισε και πρόσθεσε ότι για «πρώτη φορά ο λαός νιώθει απροστάτευτος».

    [02] Δ.. Κουτσούμπας: Το προεκλογικό παραμύθι της κυβέρνησης αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό της Αριστεράς του κεφαλαίου

    Ως αποτύπωση του «προεκλογικού παραμυθιού» της κυβέρνησης περί σκληρής διαπραγμάτευσης με στόχο την ανακούφιση του λαού, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2016 ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε ότι αυτό αποδεικνύεται από την εισηγητική της έκθεση.

    «Αποτελεί μια ανοιχτή επίσημη ομολογία σχετικά με τον ταξικό προσανατολισμό της σημερινής κυβέρνησης να υπηρετήσει χωρίς ταλάντευση τους στόχους του κεφαλαίου» αφού, όπως ανέφερε, σε αντίθεση με τις αφηγήσεις του κ. Τσίπρα που έγιναν για λαϊκή κατανάλωση, περί επώδυνου συμβιβασμού της κυβέρνησης, μετά από το σκληρό εκβιασμό του Σόιμπλε, «στην εισηγητική έκθεση διαβάζουμε για τα πολλαπλά οφέλη της συμφωνίας (του 3ου μνημονίου) η οποία τελικά οδήγησε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας». Αντίστοιχα, προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας, οι νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός τονίζεται ότι έχουν ως στόχο να «ενισχυθεί το επενδυτικό κλίμα», να «αυξηθεί η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», δηλαδή των μονοπωλιακών ομίλων.

    Ακόμη, σημείωσε ότι ο φετινός προϋπολογισμός αποτελεί μια επίσημη συνόψιση για «τα έργα, τα σχέδια και τις επιδιώξεις της κυβερνώσας Αριστεράς που αποκαλύπτει πλήρως τον πραγματικό επικίνδυνο ρόλο της». «Ένας χρόνος διακυβέρνησης από την Αριστερά του κεφαλαίου ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού. Κανένα προπαγανδιστικό εύρημα δεν μπορεί να κρύψει ότι η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν στοχεύει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, αλλά αντίθετα κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού. Κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να κρύψει ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο, που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να περάσει όλες τις επιλογές της άρχουσας τάξης των καπιταλιστών με κλίμα ταξικής συνεργασίας, κοινωνικής συναίνεσης, έστω κοινωνικής ανοχής» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Tο όφελος της χώρας είναι να είμαστε αντίπαλοι αυτής της κυβέρνησης

    «Το Ποτάμι ήταν και είναι εδώ για να βοηθήσει τη χώρα και το καλοκαίρι δεν μετρήσαμε το πολιτικό κόστος και φανήκαμε χρήσιμοι για την πατρίδα. Τώρα το χρήσιμο για την πατρίδα είναι να είμαστε απέναντί σας», διεμήνυσε προς την κυβέρνηση ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής. Αιτιολόγησε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αλλάξει κάτι, «απλώς προσθέτει κόστος πάνω στο κόστος, σπατάλη πάνω από τη σπατάλη» και σε αυτόν τον δρόμο «δεν μπορούμε να είμαστε σύμμαχοι, είμαστε αντίπαλοι».

    Αφού ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι χωρίς κανέναν ενδοιασμό καταψηφίζει τον προϋπολογισμό για το 2016, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως τις τελευταίες ημέρες ψάχνει για συναίνεση, «εσείς που είχατε διχάσει την Ελλάδα απερίσκεπτα λέτε τώρα να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα». «Απερίσκεπτα έχετε κόψει όλες τις γέφυρες με τη δημιουργική Ελλάδα, στήνετε ένα καθεστώς, διορίζετε φίλους, συγγενείς και κομματικούς πιστούς και τώρα λέτε «βοηθείστε», είπε προς τον Τσίπρα, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης με την κυβέρνηση.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε, επίσης, πως κλείνει μια εφιαλτική χρονιά για τους Έλληνες, που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξε σε μεγάλη απελπισία.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη

    Θέλουμε να στηρίξουμε τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε θέματα ύψιστης εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτελεία.

    «Το δικό μας σχέδιο περιλαμβάνει αναδιανομή πλούτου, στήριξη εργασίας και κοινωνικού κράτους» υπογράμμισε.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε φαντασιώσεις τα περί δήθεν οικουμενικών κυβερνήσεων και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει εθνική κόκκινη γραμμή απέναντι στους δανειστές για να μην μειωθούν οι συντάξεις .

    Θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    [05] Ομπάμα: Δεν θα τρομοκρατηθούμε

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα τρομοκρατηθεί μετά το φονικό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, για το οποίο το FBI προκρίνει πλέον το σενάριο της τρομοκρατίας."Είμαστε Αμερικανοί. Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, αυτές μιας ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας. Είμαστε ισχυροί. Είμαστε ανθεκτικοί. Και δεν θα τρομοκρατηθούμε", τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην εβδομαδιαία ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές του FBI, το φονικό της Τετάρτης, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, είχε προετοιμαστεί λεπτομερώς. Τίποτε ωστόσο δεν δείχνει σ' αυτό το στάδιο πως το ζευγάρι που διέπραξε την επίθεση --η Τασφίν Μαλίκ και ο Σαγέντ Φαρούκ-- αποτελούσαν μέρος μιας μεγάλης οργανωμένης ομάδας ή ενός "πυρήνα".

    "Είναι απολύτως δυνατό αυτοί οι δύο δράστες να είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί. Αν αυτό συνέβη, καθίσταται φανερή η απειλή στην οποία επικεντρωνόμαστε εδώ και χρόνια: ο κίνδυνος που δημιουργούν άνθρωποι οι οποίοι υποκύπτουν σε βίαιες εξτρεμιστικές ιδεολογίες", υπογράμμισε ο Ομπάμα. "Γνωρίζουμε πως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ενθαρρύνουν ενεργά --σ' όλο τον κόσμο και στη χώρα μας-- ανθρώπους να διαπράττουν τρομερές ενέργειες, συχνά ως μοναχικοί λύκοι", συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος.

    Ο Ομπάμα κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν ενωμένοι, κάτι που, όπως είπε, είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση για να "τιμήσουμε τις ζωές που χάθηκαν στο Σαν Μπερναρντίνο" και "να στείλουμε ένα μήνυμα" σ' αυτούς που θέλουν να τα βάλουν με τις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης:Το Ισλαμικό Κράτος δηλώνει, ότι δύο οπαδοί του πραγματοποίησαν την επίθεση στην Καλιφόρνια

    [06] Αποχή των δικηγόρων από 9 έως και 15 Δεκεμβρίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

    Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε στην Αθήνα, αποφάσισε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τις 9 έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2015 ενόψει της επικείμενης εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που τίθεται σε ισχύ την 1.1.2016 και στον οποίο αντιτίθεται ο νομικός κόσμος της χώρας.

    Στη συνεδρίαση παρέστη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την ολομέλεια ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε πριν από λίγες ημέρες ανταπόκριση των θεσμών στα αιτήματα επανεξέτασης διατάξεων του νέου Κώδικα. Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι τους δέχθηκαν να συζητήσουν τα λειτουργικά και πρακτικά προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του.

    Ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε την άμεση συνδρομή της ολομέλειας στη σύνταξη ενός αναλυτικού κειμένου με τα προβλήματα που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει η υλοποίηση του νέου ΚΠολΔ και επισήμανε ότι όλα τα αιτήματα θα τεθούν προς επεξεργασία σε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα απονομής της Δικαιοσύνης και οργάνωσης των δικαστηρίων.

    [07] Ευ. Τσακαλώτος: Να γίνει παράλληλο πρόγραμμα για κάθε υπουργείο

    «Είναι η ώρα να σηκωθούν και να μετρηθούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη όσοι πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος και σε μια διαφορετική πολιτική», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για μια διαφορετική ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, γιατί όπως είπε είναι «τρέλα» οι βόρειες χώρες που είναι πλεονασματικές να μην επενδύουν για να βοηθήσουν τις χώρες του Νότου, να μην έχει η Ευρώπη ένα «μεγάλο προϋπολογισμό» όπως περισσότερες μεγάλες νομισματικές ενώσεις.

    Στη συνέχεια καταλόγισε στη σοσιαλδημοκρατία και τα λαϊκά κόμματα στην Ευρώπη ότι «έκαναν συμφωνία με τον διάβολο».

    «Πρέπει να ξέρετε ότι όλα αυτά ήταν στην πρόταση του Γιούνκερ» είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη. «Τότε είπατε ναι ή όχι;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ψηφίσατε ναι για να αυξηθούν οι μισθοί;»

    Συνεχίζοντας απευθύνθηκε στους βουλευτές της συμπολίτευσης. «Για να σας βοηθήσω στα επιχειρήματά σας», είπε, «θα σας δώσω τέσσερις αριθμούς: Το 25, το 28, το 33, το 50, και το 35 θα είναι το τζόκερ. Το 25 είναι το ποσοστό κατά το οποίο μειώθηκε το εθνικό εισόδημα στα 5 χρόνια της κρίσης, το 28 η αύξηση της ανεργίας, το 33 είναι το ποσοστό που πληθυσμού που βρίσκεται ή κινδυνεύει να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας και το 50 οι ποσοστιαίες μονάδες που έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια οι δυνάμεις του δικομματισμού». «Ο Τζόκερ», είπε, είναι τα 35 χρόνια που χτίζονταν το πελατειακό κράτος.

    Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει «φοροεπιδρομή» και η συμφωνία του Αυγούστου αποτελεί το «χειρότερο μνημόνιο», ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι περιλαμβάνει φόρους 2,67 δισ. ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του 2011 προβλέπονταν φόροι 4 δισ. ευρώ και στον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου μείωση μισθών και συντάξεων 4,7 δισ. ευρώ.

    Συγκριτικά με την Ευρώπη, είπε ο κ. Τσακαλώτος, το σύνολο των άμεσων και των έμμεσων φόρων αντιστοιχεί στο 25,7% του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 26,7%.

    Ο υπουργός Οικονομικών έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στο προσφυγικό και υποστήριξε ότι «η αλληλεγγύη είναι ένα αγαθό που όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς τόσο πιο χρήσιμο γίνεται» και ότι βρίσκεται στο κέντρο των αριστερών αξιών.

    «Θεωρούμε ότι μπορούμε να χαράξουμε έναν καινούργιο δρόμο, στον οποίο αυτές οι ιδέες θα είναι στο κέντρο της πολιτικής» ανέφερε.

    Καταλήγοντας ο κ. Τσακαλώτος πρότεινε στον πρωθυπουργό να δεσμεύονται οι υπουργοί «να εφαρμόσουν το δικό μας παράλληλο πρόγραμμα σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, μη αναμόρφωση του συστήματος προμηθειών, όπως γίνεται με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων της συμφωνίας».

    [08] Επίθεση Πάνου Καμμένου σε ΝΔ και Ευ. Βενιζέλο

    Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή τις κατηγορίες του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Στην αναφορά του κ. Καμμένου ότι έχει ευθύνες ο κ. Βενιζέλος γιατί επί υπουργίας του στο Άμυνας ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά άρπαξε 500 εκατ. ευρώ και έφυγε από τη χώρα, η αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν έντονη.

    Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για άθλια και χυδαία συκοφαντία, ενώ για αρκετή ώρα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα ώστε να κυλήσει ήρεμα η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016.

    Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος ξεκίνησε την ομιλία του κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν έχει το κουράγιο να μπει στη Βουλή και να ασκήσει αντιπολίτευση, και ότι έγινε συνήγορος της πολιτικής που εκφράστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία, όπως συμπλήρωσε, συμφώνησε με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου και όχι με τα στοιχεία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    «Γιατί δεν στηρίζετε αυτή την εθνική προσπάθεια και επιμένετε να στηρίζετε την εγκληματική πολιτική του παρελθόντος. Γιατί η ΝΔ γίνεται συνήγορος υπεράσπισης και επιμένει στην άφεση αμαρτιών στο σύστημα ΠΑΣΟΚ, εργολάβων, διαπλεκομένων και προφυλακισμένων;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου.

    Ο κ. Βενιζέλος τον κατηγόρησε για άθλια, βαριά συκοφαντία σε βάρος του και τόνισε ότι δεν μπορεί να ισχυρίζετε ψεύδη λέγοντας ότι είχε σχέση με βλαπτικές επιλογές για τα υποβρύχια όταν ήταν υπουργός Άμυνας. Πρόσθεσε δε ότι, μπορεί να είναι πολιτική και αισθητική επιλογή του κ. Τσίπρα, να είναι ομογάλακτος του κ. Καμμένου και να στηρίζεται σε αυτόν, όμως αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να χυδαιολογεί. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των χειρισμών του το διάστημα που ήταν υπουργός Άμυνας, και τόνισε ότι αν ο οποιοσδήποτε θέλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δημοσίου, πρέπει να αναγνωρίσει ότι αυτό που ψήφισε η Βουλή το 2010, εφοδιάζει με πολιτικά επιχειρήματα τη διαφάνεια. Σημείωσε ακόμα ότι το ίδιο το κράτος τού ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη διοικητική δίκη για να πειστεί ο Ισπανός διαιτητής για την αλήθεια του ελληνικού δημοσίου. «Και σήμερα ο κ. Καμμένος προσβάλει τον μοναδικό υπουργό που προστάτευσε το Δημόσιο», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

    «Ο κ. Βενιζέλος τρίβεται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Τον κ. Σάφα (ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά) που τον φέρατε, τον θυμάστε; που άρπαξε 500 εκατ. ευρώ και την έκανε; Δεν έχετε ευθύνη γι' αυτά; Έχετε ευθύνη προσωπική και πρέπει να αποδοθεί για τα υποβρύχια. Και αν καταθέτετε υπέρ της Ελλάδος, καλά κάνετε. Αλλά καταθέτετε εναντίον του ανθρώπου που πήρε τα 500 εκατ. ευρώ», αντέτεινε ο υπουργός Άμυνας.

    «Την εταιρία του κ. Σάφα την επέλεξαν οι Γερμανοί και όχι το ελληνικό δημόσιο. Το ελληνικό δημόσιο δεν εισέπραξε τέτοια ποσά γιατί τα είχαν εισπράξει οι Γερμανοί πολύ πιο πριν», του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

    Αντίδραση όμως υπήρξε και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για τις αναφορές του κ. Καμμένου ότι είναι υπερασπιστής του κ. Βενιζέλου επειδή τον είχε διορίσει γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

    «Την ώρα που τα παιδιά πεινάνε στα σχολεία, οι μόνες επιλογές του κ. Καμμένου είναι αν θα κάτσει σούζα στον Σόϊμπλε ή αν θα σταθεί όρθιος στον κ. Κέρι» σχολίασε ο κ. Θεοχάρης.

    Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βρήκε υποστηρικτές και από την υπόλοιπη αντιπολίτευση, πλην του ΚΚΕ που έχει σταθερή γραμμή, όπως είπε, πρόσθεσε:

    «Με τη λογική υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου, με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε; Με αυτούς που λήστεψαν τη χώρα; Δεν χρειαζόμαστε την ψήφο σας, ελάτε όμως να συνεργαστούμε. Δεν θέλετε να το κάνετε, μην το κάνετε. Στηρίξτε, συμφωνήστε σε ορισμένες επιλογές, ιδιαίτερα για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την άμυνα, τα εθνικά ζητήματα».

    Ο κ. Καμμένος υπεραμύνθηκε του νέου προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι «μπορεί να φέρει τα βάρη του παρελθόντος, είναι όμως αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης που έκανε αυτή η κυβέρνηση και φέρνει τη χώρα στην οδό της σωτηρίας, στην έξοδο από τα μνημόνια, φέρνει την ελπίδα και τη δυνατότητα να ορθοποδήσει ο τόπος και να επανέλθει η ανάπτυξη».

    Ειδικότερα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του, σημείωσε ότι η συνολική μείωση δεν ξεπερνά το 3,3%, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να περικοπεί τίποτα από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 December 2015 - 23:32:17 UTC