Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε με 153 «ναι» ο προϋπολογισμός
  • [02] Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου
  • [03] Η εορτή του Πατριαρχικού Ναού Αλεξανδρείας
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη

  • [01] Ψηφίστηκε με 153 «ναι» ο προϋπολογισμός

    Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016.

    «Όχι» ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση με 145 ψήφους (ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

    Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βαγιώνας, οι οποίοι δήλωσαν με επιστολές τους την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό αν ήταν παρόντες.

    Οι επιστολικές ψήφοι δεν προσμετρήθηκαν στο αποτέλεσμα, καθώς οι βουλευτές δεν απουσίαζαν σε αποστολή της Βουλής.

    Τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπερψήφισαν 153 βουλευτές της συμπολίτευσης και τα καταψήφισαν 145 βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

    [02] Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου

    Ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι στο σταθμό του μετρό του ανατολικού Λονδίνου χθες το βράδυ, τραυματίζοντας τρεις πολίτες -έναν εκ των οποίων σοβαρά-, ενώ σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης φώναξε κατά την επίθεση "Αυτό είναι για την Συρία", πριν ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς.

    "Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό", δήλωσε ο Ρίτσαρν Γουάλντον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου με ανακοίνωση του.

    Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε πως αστυνομικοί έλαβαν κλήση το Σάββατο το βράδυ (19:05 ώρα Γκρίνουιτς) για ένα περιστατικό στον σταθμό του μετρό Λέιτονστοουν, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ο ύποπτος φέρεται να απειλούσε πολίτες με ένα μαχαίρι.

    Πρόσθεσε πως ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο τέιζερ (ηλεκτροσόκ) ενάντια στον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου, όπου παραμένει υπό κράτηση.

    Δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου Sky News και της εφημερίδας London's Evening Standard ότι ο δράστης φώναξε κατά την επίθεση "Αυτό είναι για τη Συρία".

    Σύμφωνα με την αστυνομία τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από την επίθεση, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

    [03] Η εορτή του Πατριαρχικού Ναού Αλεξανδρείας

    Τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β?, χθες 5 Δεκεμβρίου, παρουσία αρχιερέων, ιερέων και πλήθους κόσμου από την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας. Ο μητροπολίτης Λεοντοπόλεως Γαβριήλ και ο επίσκοπος Ναυκράτιδος Μελέτιος συλλειτούργησαν, ενώ ο π. Πα?σιος Λαρεντζάκης κήρυξε τον θείο λόγο στην ομιλία του για τον Άγιο Σάββα.

    Επιπρόσθετα, ο Μακαριώτατος χειροτόνησε αρχιμανδρίτη τον π. Ραφαήλ Κοροβέση, εφημέριο του Κοινοτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

    Την προηγουμένη ημέρα, 4η Δεκεμβρίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β? χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό στον ίδιο ναό, πλαισιωμένος από τον μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ και τον επίσκοπο Ναυκράτιδος Μελέτιο.

    Στο εορταστικό διήμερο, παρέστησαν ο πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Εμ. Κακαβελάκης, εκπρόσωποι των ελληνικών συλλόγων και φορέων και σύσσωμη η ελληνική παροικία.

    Ας σημειωθεί ότι η Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας είναι το θρησκευτικό κέντρο της ελληνικής κοινότητας στην Πόλη του Αλεξάνδρου, λειτουργεί από τον 4οαι. και κατά την ιστορική της διαδρομή εκτός από Πατριαρχική Καθέδρα υπήρξε νοσοκομείο, πτωχοκομείο, σχολείο, κοιμητήριο Πατριαρχών κ.ά.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στον κυρίως ναό βρίσκεται ως πολύτιμο θησαύρισμα η κολόνα όπου, κατά την παράδοση, αποκεφαλίσθηκε η Aλεξανδρινή μεγαλομάρτυς Αγία Αικατερίνη, ενώ στην Αγία Τράπεζα εντός του Ιερού Βήματος χειροτονήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη

    Θέλουμε να στηρίξουμε τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε θέματα ύψιστης εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτελεία.

    «Το δικό μας σχέδιο περιλαμβάνει αναδιανομή πλούτου, στήριξη εργασίας και κοινωνικού κράτους» υπογράμμισε.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε φαντασιώσεις τα περί δήθεν οικουμενικών κυβερνήσεων και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει εθνική κόκκινη γραμμή απέναντι στους δανειστές για να μην μειωθούν οι συντάξεις .

    Θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

    Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την Ολομέλεια ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2016.

    «Όχι» ψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση με 145 ψήφους (ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

    Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία, ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βαγιώνας, οι οποίοι δήλωσαν με επιστολές τους την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό αν ήταν παρόντες. Οι επιστολικές ψήφοι, δεν προσμετρήθηκαν στο αποτέλεσμα, καθώς οι βουλευτές δεν απουσίαζαν σε αποστολή της Βουλής. Τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπερψήφισαν 153 βουλευτές της συμπολίτευσης και τα καταψήφισαν 145 βουλευτές της Αντιπολίτευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 December 2015 - 1:32:17 UTC