Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το βράδυ της Δευτέρας η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ
  • [02] Χρ. Βερναρδάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει 20.000 διορισμούς μόνιμου προσωπικού το 2016
  • [03] Α. Σαμαράς: Η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω
  • [04] Η ΕΕ είναι ισχυρότερη από την πρόκληση της προσφυγικής κρίσης, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής
  • [05] Γ.Σταθάκης: Ίσως και στα μέσα του 2016, η έξοδος από τα capital controls
  • [06] «Πρέπει να σταθούμε όρθιοι στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα»
  • [07] Σε εξέλιξη η πορεία μαθητών και φοιτητών στη μνήμη του Α.Γρηγορόπουλου
  • [08] Με αφετηρία το «Here and Beyond, υπερβαίνοντας το εδώ», η υποψηφιότητα «Ιωάννινα-Ήπειρος 2021»
  • [09] Με την απονομή των βραβείων έληξε στον Πύργο Ηλείας το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους
  • [10] Έκθεση με έργα του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

  • [01] Το βράδυ της Δευτέρας η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ

    Το βράδυ της Δευτέρας (στις 21:45) θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ-1.

    Ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη σε τρεις δημοσιογράφους (Β.Κεχαγιά, Γ.Κουβαρά, Β.Σκουρή) με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο στο στούντιο της ΕΡΤ.

    [02] Χρ. Βερναρδάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει 20.000 διορισμούς μόνιμου προσωπικού το 2016

    Την επιδίωξη της κυβέρνησης να προσλάβει 20.000 δημόσιους υπάλληλους εντός του 2016, γνωστοποιεί με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, από τις προσλήψεις αυτές, «οι 10.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού το 2016 θα αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία».

    Αναφορικά με την επιλογή νέων προϊσταμένων στο δημόσιο, ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει: «Θα προσπαθήσουμε να έχουν επιλεγεί όλοι οι προϊστάμενοι μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

    Για το μισθολόγιο, ο υπουργός σημειώνει ότι «οι βασικοί μισθοί δεν θα αλλάξουν (...) Στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και το 55% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ με την απόδοση των μισθολογικών ωριμάνσεων».

    Εξάλλου, σε συνέντευξή του στη «Real News» ο κ. Βερναρδάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή δεν κινδυνεύει από κάτι, τάσσεται υπέρ ενός αναλογικότερου και αντιπροσωπευτικότερου εκλογικού νόμου και τονίζει ότι το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «επιβάλλεται να οριοθετήσει τον ρόλο του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος.

    [03] Α. Σαμαράς: Η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω

    «Δεν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις» για συγκρότηση μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

    Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνεται της πολιτικής του ως πρωθυπουργός, λέγοντας: «Παραλάβαμε χάος και σε δυόμισι χρόνια παραδώσαμε χώρα σταθεροποιημένη και οικονομία σε ανάπτυξη», ενώ κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι «έφερε τη χώρα σε δεινή θέση και χρειάστηκε να κάνει μια πολύ επώδυνη συνθηκολόγηση. Αναγκάστηκε να δεχθεί όρους που δεν ήταν απαραίτητοι για να βγει η χώρα από την κρίση. Και που τη βάζουν, ίσως, σε πιο βαθιά κρίση...». Σημειώνει δε, ότι «για να μην βρεθεί η χώρα μετέωρη χρειάζονται τρία πράγματα. Πρώτον να παραδεχθεί η κυβέρνηση τα σφάλματά της. Δεύτερον, να πάψει να λέει ψέματα και να πάψει να συκοφαντεί τους αντιπάλους της. Και τρίτον να αλλάξει πολιτική και να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της σε μια σειρά κρίσιμων τομέων».

    Αναφερόμενος στα εσωκομματικά τονίζει: «Η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει» ενώ διαψεύδει σενάρια που τον φέρουν να ενδιαφέρεται να ιδρύσει νέο κόμμα. Χαρακτηρίζει και τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ αξιόλογους, και υπογραμμίζει την ανάγκη ύπαρξης «ενότητας, σοβαρότητας και δικαίωσης του έργου που έκανε η παράταξη». Επίσης, σε ερώτηση αν θα αντέξει η ΝΔ την εσωκομματική διαδικασία, απαντά: «Θα αντέξει και θα βγει ισχυρότερη. Γι΄αυτό παλεύουμε...».

    [04] Η ΕΕ είναι ισχυρότερη από την πρόκληση της προσφυγικής κρίσης, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής

    Στον πρώτο χρόνο της θητείας της η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε να αντιμετωπίσει μόνον κρίσεις και με την τρέχουσα προσφυγική κρίση η ευρωπαϊκή πολιτική περνά μια βαριά δοκιμασία, ωστόσο η ΕΕ είναι ισχυρότερη από αυτή την πρόκληση, και «εάν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την προσφυγική κρίση, τότε όλες οι άλλες κρίσεις θα είναι παιχνιδάκια», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

    Ο ίδιος, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα, θεωρεί πολύ σημαντική τη συνέχιση του διαλόγου με τη χώρα αυτήν, όχι μόνον για την προσφυγική κρίση, αλλά και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

    Κατά την άποψή του είναι αναγκαίο να φέρει κανείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εκτός της Τουρκίας, τόσο τη Ρωσία όσο τις ΗΠΑ και το Ιράν για τη συζήτηση της ειρήνης στη Συρία, διότι διαφορετικά δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Επιπλέον, σημειώνει ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε οι πρόσφυγες να παραμείνουν στην Τουρκία, στην Ιορδανία και στον Λίβανο και να μην έρχονται στην Ευρώπη, και αυτό μπορεί να γίνει εάν βελτιωθούν οι συνθήκες σε αυτές τις χώρες, όπου απαραίτητα για αυτό είναι σχολεία, εργασία και ιατρική περίθαλψη.

    [05] Γ.Σταθάκης: Ίσως και στα μέσα του 2016, η έξοδος από τα capital controls

    Την εκτίμηση ότι έξοδος από τα capital controls μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στα μέσα του 2016, διατυπώνει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

    Ο υπουργός αναφέρει, εξάλλου, ότι έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα και σημειώνει: «Το γ΄ τρίμηνο, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να πλήττουν την οικονομία και την αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή στην ευρωζώνη να κορυφώνεται, το ΑΕΠ υποχώρησε μόλις κατά 1,1%. Αν το τρέχον τρίμηνο η συρρίκνωση περιοριστεί στο 0,2%, συνολικά για το 2015 θα καταγραφεί ανάπτυξη! Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πριν από το καλοκαίρι το ΑΕΠ θα έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά».

    Ο κ. Σταθάκης ερωτώμενος για τον αναπτυξιακό νόμο αναφέρει ότι «πρωταρχικός στόχος του νόμου είναι να αποφευχθούν λάθη των προηγούμενων αντίστοιχων νόμων» και σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα εστιάσει τα κριτήρια επιλογής σε καινοτόμες επιχειρήσεις, στη νεανική επιχειρηματικότητα και στον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιλεγμένης επένδυσης».

    Ο υπουργός, σχετικά με τη δήλωσή του για το «πόθεν έσχες» των περιουσιακών του στοιχείων επισημαίνει: «Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά- εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και το 2014».

    [06] «Πρέπει να σταθούμε όρθιοι στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα»

    Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι στη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του, μετά την ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη του δήμου Σύρου- Ερμούπολης.

    Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για το «ιστορικό βάρος ενός Δήμου με τη λαμπρή, διαχρονική, πορεία και προοπτική που εκπροσωπεί, εντός και εκτός των συνόρων μας, η Σύρος» και τόνισε ότι «μέσα στη δίνη της βαθειάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, (η Σύρος) ανθίσταται και αντέχει, υπερασπιζόμενη την παράδοσή της αλλά και διδάσκοντας με το παράδειγμά της».

    Όσον αφορά το προσφυγικό τόνισε: «Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής τραγωδίας, που στοιχειώνει την συνείδηση της Ευρώπης, πείθοντας τους εταίρους μας ότι: Σ? αυτή την τραγωδία οφείλουμε να θέσουμε τέλος, αναδεικνύοντας με τη στάση μας τον Άνθρωπο και τον Ανθρωπισμό έναντι των προσφύγων πολέμου και την αποφασιστικότητά μας, αλλά και την προσήλωσή μας στην Ελευθερία, έναντι των τρομοκρατών, αυτών των αδίστακτων εγκληματιών. Μπορούμε και πρέπει να πείσουμε τη γείτονα Τουρκία ότι αφενός επιζητούμε την ειρηνική συνύπαρξη μ? αυτήν. Και, αφετέρου, στο χέρι της είναι να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Υπό τον απαράβατο όρο του σεβασμού του συνόλου του διεθνούς δικαίου, γραπτού κι εθιμικού, και την ειλικρινή εκ μέρους της εκπλήρωση της υποχρέωσης προσαρμογής της στο συνολικό ευρωπαϊκό θεσμικό και πολιτικό κεκτημένο, το οποίο έχει ως επίκεντρο τον σεβασμό του Κράτους Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

    [07] Σε εξέλιξη η πορεία μαθητών και φοιτητών στη μνήμη του Α.Γρηγορόπουλου

    Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Αθήνα σήμερα, ανήμερα της συμπλήρωσης επτά ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα, η πορεία μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην πορεία συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαιαεξελίσσεται ειρηνικά, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι παραταγμένες στη γύρω περιοχή.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από αυτή την ώρα θα παραμείνει κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο, ενώ μετά τις 17:00 θα κλείσει και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, εφόσον υπάρξει πορεία προς τη Βουλή.

    Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, για τις σημερινές εκδηλώσεις προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια σαν τα περσινά. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στο κέντρο της Αθήνας, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή.

    Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, σήμερα όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, σε συνδυασμό και με τις άλλες δυνάμεις. Επίσης σήμερα πετάει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Οι εντολές είναι τα ΜΑΤ να φρουρούν καλά το Πολυτεχνείο, το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια και υπηρεσίες, ενώ θα μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε «πολιορκημένη» περιοχή, χωρίς όμως να μπουν μέσα και να προκαλέσουν. Ταυτόχρονα όμως έχουν δοθεί οδηγίες να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καταστροφών, ενώ ομάδες συλλήψεων είναι ήδησε επιφυλακή από από το πρωί. Επίσης θα διεξάγονται έλεγχοι σε όλη την Αθήνα. Ανάλογα μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    [08] Με αφετηρία το «Here and Beyond, υπερβαίνοντας το εδώ», η υποψηφιότητα «Ιωάννινα-Ήπειρος 2021»

    Με αφετηρία το «Here and Beyond, υπερβαίνοντας το εδώ», η υποψηφιότητα «Ιωάννινα-Ήπειρος 2021» διεκδικεί το χρίσμα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ώστε να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, τον ξεχωριστό τόπο της.

    Οι Ηπειρώτες ενώνουν τις δυνάμεις τους, γιατί όπως επισημαίνει, σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταξύ άλλων, η καλλιτεχνική διευθύντρια της υποψηφιότητας, σκηνοθέτης Νικαίτη Κοντούρη, «θέλουν να πάνε πέρα από τα σύνορα, τα βουνά, τις λίμνες, τον τοπικισμό και τον όψιμο δισταγμό μας. Να επαναπροσδιορίσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα, ισχυροποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητές , το εδώ με το μακριά, την υπέρβαση, την ανταλλαγή, τη διαφορετικότητα, την αποδοχή».

    «Βασικός μας άξονας, η μεταφυσική σχεδόν σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση, έτσι όπως εκδηλώνεται σε πολλές εκφάνσεις της ζωής αλλά και του θανάτου στην Ήπειρο. Η στενή σχέση του παρελθόντος με το παρόν, το «εδώ» και το «αλλού», που ανέκαθεν γνώριζαν οι Ηπειρώτες με την προαιώνια και άοκνη προσπάθεια να ξεπεράσουν τα φυσικά και «άυλα» όρια του τόπου τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ.Κοντούρη

    Ολόκληρη η συνέντευξη στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [09] Με την απονομή των βραβείων έληξε στον Πύργο Ηλείας το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους

    Με το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, αυτό της καλύτερης ταινίας, να πηγαίνει στο «14 και άνω» του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ζάιτσεβ, καθώς και με την ανακοίνωση των υπόλοιπων βραβείων, έκλεισε το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Πύργο.

    Η ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «14 και άνω», που αναφέρεται στην ιστορία αγάπης ενός σύγχρονου ζευγαριού Ρωμαίου και Ιουλιέτας, απέσπασε επίσης το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, το οποίο κέρδισε ο νεαρός Γκλέμπ Καλιούζνι ), που δεν ήταν ηθοποιός, αλλά εντοπίστηκε από τον σκηνοθέτη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως δήλωσε ο κ. Ζάιτσεβ κατά την παραλαβή των βραβείων.

    Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας κέρδισε η Φατιμέ Αζέμι που είχε τον πρώτο ρόλο στην ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «Κοπάδι» από τη Σουηδία, η οποία διαπραγματεύεται με εξαιρετικό τρόπο ένα δύσκολο θέμα, τον βιασμό μιας 14χρονης από συμμαθητή της. Η ταινία απέσπασε επίσης το βραβείο καλύτερου σεναρίου (Έμμα Μπρόστρομ) και σκηνοθεσίας (Μπεάτα Γκάρντελερ).

    Τα υπόλοιπα μεγάλα βραβεία της κριτικής επιτροπής, δηλαδή καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους και καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, απονεμήθηκαν, αντίστοιχα, στις ταινίες «Ομογάλακτος» πολωνο-αρμενικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Vahram Mkhitaryan και «Σκιές και Φτερούγες» από την Ελβετία σε σκηνοθεσία Έλις Μενγκ και Ελεονόρα Μαρινόνι.

    [10] Έκθεση με έργα του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

    Έργα του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη (1881-1955) ενός από τους κορυφαίους Έλληνες ζωγράφους του μεσοπολέμου, θα παρουσιαστούν στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, με αφορμή τα εξήντα χρόνια από τον θάνατό του. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στους χώρους της Μόνιμης Συλλογής της ΔΠΛ-ΜΓΚ.

    «Το έργο του Τριανταφυλλίδη αποτελεί την πιο σημαντική διατύπωση του ελληνικού ιντιμισμού (intimisme), ενός εικαστικού ρεύματος που δημιουργείται στα τέλη του 19ου αιώνα με κύριους εκπροσώπους τον Κλοντ Βιγιάρ και τον Πιερ Μπονάρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

    «O Θεόφραστος Τριανταφυλλίδης αποτέλεσε το χαρακτηριστικό παράδειγμα ιντιμιστή ζωγράφου στην ελληνική ζωγραφική. «Το έργο του δεν ανήκει στην ελληνοκεντρική γενιά του τριάντα, γι' αυτό άλλωστε αντιμετωπίστηκε ως μία απλή υποσημείωση και για μεγάλο χρονικό διάστημα περιθωριοποιήθηκε. Δεν ανήκει επίσης στη ζωγραφική του συμβόλου που χαρακτηρίζει αυτήν τη γενιά που κατά μία έννοια κήρυσσε τον πόλεμο κατά των "υποκειμενικών" ζωγράφων της ατομικότητας. Εξήντα χρόνια μετά τον θάνατό του ήλθε η ώρα να μελετήσουμε εκ νέου το έργο του», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης της Λάρισας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 December 2015 - 13:32:22 UTC