Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συρία: Τουλάχιστον 32 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές
  • [02] Γαλλία: Το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες
  • [03] «Πρέπει να σταθούμε όρθιοι στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα»
  • [04] Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ
  • [05] Επεισόδια στα Εξάρχεια
  • [06] Με γκολ του Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 στη Βέροια

  • [01] Συρία: Τουλάχιστον 32 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές

    Τουλάχιστον 32 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σήμερα στη Ράκα, το προπύργιο της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης στη βόρεια Συρία, από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

    "Στρατιωτικά αεροπλάνα, πιθανόν του διεθνούς συνασπισμού, σκότωσαν τουλάχιστον 32 τζιχαντιστές και τραυμάτισαν περισσότερους από 40 με 15 πλήγματα που είχαν στόχο θέσεις του ΙΚ στις βόρειες, τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της πόλης Ράκα", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή ο απολογισμός που ανακοινώθηκε προέρχεται αποκλειστικά από ένα νοσοκομείο.

    Εξάλλου ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο, 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 12 στη Συρία.

    [02] Γαλλία: Το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες

    Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έρχεται πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας κατά τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, όπου καταγράφει σκορ ρεκόρ που κυμαίνεται από 27,2% έως και 30,8%, σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

    Το Εθνικό Μέτωπο καταγράφει τα υψηλότερά του ποσοστά σε τρεις περιοχές κλειδιά: στον βορρά, στην περιφέρεια του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie), όπου υποψήφια είναι η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d' Azur, PACA) , όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η ανηψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν και στην ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λορένη (Alsace-Champagne-Ardennes-Lorraine), όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ηγείται ο υπεύθυνος της στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

    Σε εθνικό επίπεδο, το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 30,6% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll Ifop-Fiducial, ενώ έπεται το κόμμα "Οι Ρεπουμπλικανοί" του Νικολά Σαρκοζί, με 27% , ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει το 22,7% των ψήφων.

    Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν συνεργασίες, απόσυρση υποψηφίων ή τακτικές συμμαχίες με την αριστερά για να αντιμετωπισθεί η άνοδος της ακροδεξιάς κατά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

    [03] «Πρέπει να σταθούμε όρθιοι στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα»

    Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι στη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του, μετά την ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη του δήμου Σύρου- Ερμούπολης.

    Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για το «ιστορικό βάρος ενός Δήμου με τη λαμπρή, διαχρονική, πορεία και προοπτική που εκπροσωπεί, εντός και εκτός των συνόρων μας, η Σύρος» και τόνισε ότι «μέσα στη δίνη της βαθειάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, (η Σύρος) ανθίσταται και αντέχει, υπερασπιζόμενη την παράδοσή της αλλά και διδάσκοντας με το παράδειγμά της».

    Όσον αφορά το προσφυγικό τόνισε: «Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής τραγωδίας, που στοιχειώνει την συνείδηση της Ευρώπης, πείθοντας τους εταίρους μας ότι: Σ? αυτή την τραγωδία οφείλουμε να θέσουμε τέλος, αναδεικνύοντας με τη στάση μας τον Άνθρωπο και τον Ανθρωπισμό έναντι των προσφύγων πολέμου και την αποφασιστικότητά μας, αλλά και την προσήλωσή μας στην Ελευθερία, έναντι των τρομοκρατών, αυτών των αδίστακτων εγκληματιών. Μπορούμε και πρέπει να πείσουμε τη γείτονα Τουρκία ότι αφενός επιζητούμε την ειρηνική συνύπαρξη μ? αυτήν. Και, αφετέρου, στο χέρι της είναι να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Υπό τον απαράβατο όρο του σεβασμού του συνόλου του διεθνούς δικαίου, γραπτού κι εθιμικού, και την ειλικρινή εκ μέρους της εκπλήρωση της υποχρέωσης προσαρμογής της στο συνολικό ευρωπαϊκό θεσμικό και πολιτικό κεκτημένο, το οποίο έχει ως επίκεντρο τον σεβασμό του Κράτους Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

    [04] Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ

    Για 15η συνεχή φορά σημειώθηκε τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία 5+1 ήταν στις 15 Οκτωβρίου.

    Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:

    1, 4, 8, 12, 42

    ΤΖΟΚΕΡ: 16

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΕΡΔΗ

    5+1 - ΤΖΑΚ ΠΟΤ

    5 14 60.536,71

    4+1 125 2.500,00

    4 3.464 50,00

    3+1 4.853 50,00

    3 129.082 2,00

    2+1 56.799 2,00

    1+1 260.553 1,50

    [05] Επεισόδια στα Εξάρχεια

    Συνεχίζονται, αλλά με μικρότερη ένταση, τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τη δεύτερη πορεία που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Νεαροί έχουν ανάψει φωτιές στους δρόμους και επιτίθενται με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 500 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

    Οι αστυνομικοί απαντούν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ έχουν γίνει είκοσι προσαγωγές και έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άτομα.

    Σημειώνεται ότι το πρωί βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη.

    Επεισόδια έγιναν και στις πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στην Κομοτηνή.

    [06] Με γκολ του Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 στη Βέροια

    Στο 86ο λεπτό ο Καρέλης έδωσε τη λύση και ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα 1-0 από την έδρα της Βέροιας, για την 13η αγωνιστική της Super League. Έτσι έφτασε τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο στην 3η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από την δεύτερη ΑΕΚ, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν μετά από 13 παιχνίδια χωρίς νίκη στην έδρα τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 December 2015 - 21:32:22 UTC