Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ
  • [02] Γ. Σταθάκης: Ίσως και στα μέσα του 2016, η έξοδος από τα capital controls
  • [03] Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση κερδίζει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο
  • [04] Δεν πάσχει πια από καρκίνο, ανακοίνωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ
  • [05] Χωρίς προαστιακό σήμερα από τις 17:00 έως τις 22:00
  • [06] Ασθενής σεισμική δόμηση με επίκεντρο κοντά στην Πάτρα
  • [07] Τριάντα πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
  • [08] Επεισόδια στα Εξάρχεια
  • [09] Γ. Καββαθάς: Η ανάπτυξη σε μικρή και μεσαία κλίμακα ισοδυναμεί με ένα είδος οικονομικής δημοκρατίας

  • [01] Απόψε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ

    Απόψε στις 21:45 θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ-1.

    Ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη σε τρεις δημοσιογράφους (Β. Κεχαγιά, Γ. Κουβαρά, Β. Σκουρή) με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο στο στούντιο της ΕΡΤ.

    [02] Γ. Σταθάκης: Ίσως και στα μέσα του 2016, η έξοδος από τα capital controls

    Την εκτίμηση ότι έξοδος από τα capital controls μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στα μέσα του 2016, διατυπώνει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

    Ο υπουργός αναφέρει, εξάλλου, ότι έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα και σημειώνει: «Το γ΄ τρίμηνο, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να πλήττουν την οικονομία και την αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή στην ευρωζώνη να κορυφώνεται, το ΑΕΠ υποχώρησε μόλις κατά 1,1%. Αν το τρέχον τρίμηνο η συρρίκνωση περιοριστεί στο 0,2%, συνολικά για το 2015 θα καταγραφεί ανάπτυξη! Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πριν από το καλοκαίρι το ΑΕΠ θα έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά».

    Ο κ. Σταθάκης ερωτώμενος για τον αναπτυξιακό νόμο αναφέρει ότι «πρωταρχικός στόχος του νόμου είναι να αποφευχθούν λάθη των προηγούμενων αντίστοιχων νόμων» και σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα εστιάσει τα κριτήρια επιλογής σε καινοτόμες επιχειρήσεις, στη νεανική επιχειρηματικότητα και στον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιλεγμένης επένδυσης».

    Ο υπουργός, σχετικά με τη δήλωσή του για το «πόθεν έσχες» των περιουσιακών του στοιχείων επισημαίνει: «Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά- εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και το 2014».

    [03] Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση κερδίζει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

    Η αντιπολίτευση κερδίζει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο καταλαμβάνοντας 99 έδρες επί συνόλου 167, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

    Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής δήλωσε ότι η αντιπολίτευση κερδίζει 99 έδρες έναντι 46 που κερδίζουν οι σοσιαλιστές. Πρόσθεσε ακόμη ότι μένει να καταμετρηθούν ακόμη ορισμένες έδρες.

    [04] Δεν πάσχει πια από καρκίνο, ανακοίνωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ

    Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ είπε χθες ότι έχουν εξαληφθεί όλα τα σημάδια καρκίνου του εγκέφαλου, σύμφωνα με τις πιό πρόσφατες εξετάσεις του.

    Ο Κάρτερ, 91, ξεκίνησε τη θεραπεία τον Αύγουστο για μελάνωμα, το οποίοι είχε κάνει μετάσταση από το συκώτι στον εγκέφαλο. Τα τέσσερα σημεία του εγκεφάλου που είχαν προσβληθεί ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία.

    Μιλώντας χθες σε μερικές εκατοντάδες άτομα που είχαν παρευρεθεί σε μια εκκλησία βαπτιστών στην πολιτεία Τζόρτζια όπου ο πρώην Πρόεδρος παραθέτει μαθήματα για τη Βίβλο, ο Κάρτερ είπε πώς ούτε οι εξετάσεις του εγκεφάλου του έδειξαν ότι είχε πια την πάθηση, ούτε οι εξετάσεις του γενικά. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παίρνει συχνές δόσεις του φαρμάκου του (pembrolizumab), που αποτελεί μια νέα θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να καταπολεμηθεί ο καρκίνος.

    Ο Κάρτερ ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1977 έως το 1981.

    [05] Χωρίς προαστιακό σήμερα από τις 17:00 έως τις 22:00

    Δεν θα εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου, από τις 17:00 έως τις 22:00, λόγω της πεντάωρης στάσης εργασίας, που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε).

    Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τις ώρες της στάσης εργασίαςθα υπάρξουν ματαιώσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του προαστιακού, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο- Πάτρα και αντιστρόφως. Επίσης, το διάστημα αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

    [06] Ασθενής σεισμική δόμηση με επίκεντρο κοντά στην Πάτρα

    Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 4:00 σήμερα το πρωί στην Πάτρα, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και σε άλλες γειτονικές περιοχές.Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Αντίρριο.

    Σύμφωνα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας.

    [07] Τριάντα πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

    Τριάντα πέντε προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα, από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

    Η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» το βράδυ της Κυριακής, όταν αντιεξουσιαστές εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

    Σημειώνεται ακόμη, ότι το πρωί βρέθηκαν στην περιοχή του λόφου του Στρέφη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, περισσότερες από 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση.

    [08] Επεισόδια στα Εξάρχεια

    Τριάντα πέντε προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα, από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν νωρίτερα σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.

    Η κατάσταση δείχνει να εκτονώνεται πλέον, ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων γύρω στα 100 άτομα.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

    Η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» νωρίτερα, όταν αντιεξουσιαστές εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

    Σημειώνεται ακόμη, ότι το πρωί βρέθηκαν στην περιοχή του λόφου του Στρέφη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, περισσότερες από 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τη δεύτερη πορεία που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Νεαροί έχουν ανάψει φωτιές στους δρόμους και επιτίθενται με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

    Επεισόδια έγιναν και στις πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στην Κομοτηνή.

    [09] Γ. Καββαθάς: Η ανάπτυξη σε μικρή και μεσαία κλίμακα ισοδυναμεί με ένα είδος οικονομικής δημοκρατίας

    «Η ανάπτυξη σε μικρή και μεσαία κλίμακα ισοδυναμεί με ένα είδος οικονομικής δημοκρατίας, καθώς θέτει όρια και φραγμούς στην ασύδοτη επικράτηση των ολιγοπωλίων και δεν τους επιτρέπει την προνομιακή πρόσβαση στους φορείς και στους θεσμούς λήψης αποφάσεων. Με άλλα λόγια, θέτει φραγμούς στον εκφυλισμό των ολιγοπωλίων σε ολιγαρχίες» τόνισε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς, στην 47η γενική συνέλευση της συνομοσπονδίας.

    Στη συνέχεια σημείωσε πως «οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από τη συμφωνία με τους θεσμούς για το συνταξιοδοτικό θέμα, είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας», και παρέθεσε τα εξής στοιχεία:

    «Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα εισοδήματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το 2012, το 37% των νοικοκυριών είχε ως κύριο εισόδημα τη σύνταξη. Το ποσοστό αυτό ανέβηκε το 2014 στο 52%. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά στην ελληνική κοινωνία επιβιώνουν στην πραγματικότητα με τη σύνταξη. Μία ενδεχόμενη μείωση στις συντάξεις, όπως αυτή που δεν επιθυμεί, αλλά προτείνει η κυβέρνηση με το σπάσιμο της σύνταξης γήρατος σε δύο μέρη - στην εθνική αφενός, η οποία θα καταβάλλεται υπό προϋποθέσεις, και στην αναλογική αφετέρου, η οποία θα αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό αναπλήρωσης (αρκετά χαμηλότερο από αυτό που ισχύει) στη βάση ενός τεκμαρτού εισοδήματος που θα υπολογίζεται μέσα από το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί και τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου, θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους όχι μόνο των συνταξιούχων, αλλά και των μελών των νοικοκυριών που εξαρτούν την επιβίωσή τους από τη σύνταξη. Η συρρίκνωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, η οποία ας σημειωθεί είναι και η βασικότερη - από ποσοτική πλευρά - κοινωνική δαπάνη, θα έχει ως συνέπεια τη ριζική αναδιάταξη, όχι μόνο του συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά και του γενικότερου συστήματος κοινωνικής προστασίας. Ακολουθώντας τη λογική και τηρώντας τις αρχές του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα - ανεξάρτητα από τον αριθμό των πυλώνων του - θα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο από αυτά, που θα αντιστοιχεί στο κομμάτι της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, θα είναι αρκετά συρρικνωμένο και θα απευθύνεται στα πλατιά λαϊκά στρώματα, ενώ το δεύτερο κομμάτι που θα είναι πιο γενναιόδωρο, θα αντιπροσωπεύει την αρχή της ατομικής επένδυσης και θα απευθύνεται σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. Σ' αυτό το δεύτερο τμήμα του νέου συστήματος αναμένεται να δραστηριοποιηθούν όμιλοι και συμπράξεις ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Μπορείτε εύκολα να συμπεράνετε ή να φανταστείτε, σε ποιο από τα δύο τμήματα του συνταξιοδοτικού συστήματος θα ενταχθούν τα νέα παιδιά, οι νέοι εργαζόμενοι υπό συνθήκες πλήρους ευελιξίας και με μισθούς που τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ μεικτά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 December 2015 - 5:32:23 UTC