Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα: Δεν υφίσταται και δεν υπήρξε ποτέ θέμα Grexit για την Ελλάδα
  • [02] Πολιτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 16 Δεκεμβρίου στο Σπόρτινγκ
  • [03] Βελτίωση των συνθηκών στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτος φόρος στο εισόδημα, διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών
  • [05] Στις 591 μονάδες με πτώση 2,92% ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο
  • [06] Ευ. Τσακαλώτος: Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα είναι «σε καλό δρόμο»
  • [07] Δεκαοκτώ συλλήψεις σε επιχείρηση κατά υποστηρικτών του ιμάμη Γκιουλέν
  • [08] Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Νετανιάχου
  • [09] Πτήση της Air France από Σαν Φρανσίσκο για Παρίσι άλλαξε πορεία έπειτα από "ανώνυμη απειλή"
  • [10] Καραγεωργίου στο Πρακτορείο FM 104.9: «Πρέπει να δοθεί χρόνος στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ»

  • [01] Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα: Δεν υφίσταται και δεν υπήρξε ποτέ θέμα Grexit για την Ελλάδα

    Δεν υφίσταται θέμα Grexit για την Ελλάδα, τόνισε ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Πέτερ Σόοφ, μιλώντας σε συνάντηση που διοργάνωσε το «Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» για Έλληνες δημοσιογράφουςκαι πρόσθεσε ότι η στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό είναι καίρια για τη διάσωση της συνθήκης του Σένγκεν.

    «Το θέμα του Grexit ανήκει στο παρελθόν. Ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος, ούτε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το ήθελαν ποτέ» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σόοφ και αναφερόμενος στην κρίση χρέους που ταλανίζει σήμερα κράτη της ΕΕ, σημείωσε: «Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση που δεν ήταν ηθελημένη, ούτε από τη βόρεια, ούτε από τη νότια Ευρώπη. Όμωςη ίδια η ΝομισματικήΈνωση, έτσι όπως δημιουργήθηκε από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, παρουσιάζει μεγάλα ελλείμματα». Και διευκρίνισε: «Τοκοινό νόμισμα δεν ήταν λανθασμένη απόφαση. Στο πλαίσιο της γεωπολιτικής ήταν μια σωστή ιδέα. Όμως σήμερα αυτάτα ελλείμματαείναι ξεκάθαρακαι δεν δουλέψαμε αρκετά, ώστε να τα άρουμε».

    Διαβάστε επίσης:

    «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και με αυτήν συζητούμε»

    [02] Πολιτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 16 Δεκεμβρίου στο Σπόρτινγκ

    Πολιτική συγκέντρωση στις 16 Δεκεμβρίου στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ, αποφάσισε να διοργανώσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

    Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, από την ΔΗΜΑΡ θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος και από τις υπόλοιπες κινήσεις που μετέχουν στον φορέα, ο Νίκος Διακουλάκης.

    [03] Βελτίωση των συνθηκών στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

    Επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και Υγείας Ανδρέα Ξανθό είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών και ζήτησε επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών.

    [04] Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτος φόρος στο εισόδημα, διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών

    Δεν πρόκειται να έρθει κάποια έκτακτη επιβολή φόρου όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος, διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Μελαχρινός είπε πως το Υπουργείο εξετάζει σχέδιο μείωσης έως και 50% στα τέλη κυκλοφορίας, με μία ταυτόχρονη μικρή αύξηση της τιμής της βενζίνης της για 1-2 λεπτά. Το συγκεκριμένο σχέδιο, όπως διευκρίνισε, αφορά την καταβολή των τελών για το 2017 και γι' αυτό η κατάθεση και η ψήφισή του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016.

    [05] Στις 591 μονάδες με πτώση 2,92% ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία διέσπασε καθοδικά τα επίπεδα των 600 μονάδων, επιστρέφοντας σε επίπεδα της 24ης Αυγούστου.

    Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Eurobank και της Alpha Bank, ενώ υποχωρούν οι μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς η οποία είναι κλειδωμένη στο limit down.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:25 διαμορφώνεται στις 591,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,92%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,56 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,58%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank(+2,11%), της Jumbo(+1,11%) και της Alpha Bank(+0,54%).

    [06] Ευ. Τσακαλώτος: Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα είναι «σε καλό δρόμο»

    Την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι «σε καλό δρόμο» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά.

    Προσερχόμενος στο Ecofin στις Βρυξέλλες, ο Ευ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι στο χθεσινό Eurogroup συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα προαπαιτούμενα , αλλά και όσα θα πρέπει να γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα.

    «Ολοένα και λιγότερος χρόνος απαιτείται για το ελληνικό ζήτημα, το οποίο εκλαμβάνω ως καλό σημάδι», πρόσθεσε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε αυτούς τους τελευταίους μήνες».

    [07] Δεκαοκτώ συλλήψεις σε επιχείρηση κατά υποστηρικτών του ιμάμη Γκιουλέν

    Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 18 άτομα, ανάμεσά τους πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας, τα οποία κατηγορούν ότι πρόσκεινται στον ορκισμένο εχθρό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Μεταξύ των συλληφθέντων κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε 13 επαρχίες της χώρας, είναι ένας από τους πρώην επικεφαλής της οικονομικής αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, ο Γιασίν Τοπτσού, που είχε καθοδηγήσει την έρευνα για διαφθορά τον Δεκέμβριο του 2013 εναντίον προσώπων προσκείμενων στην κυβέρνηση και στον Ερντογάν, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    [08] Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Νετανιάχου

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, οι κύριοι Αναστασιάδης και Νετανιάχου, συζήτησαν διμερή θέματα, ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία της τριμερούς συνάντησης Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ τον προσεχή Ιανουάριο, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [09] Πτήση της Air France από Σαν Φρανσίσκο για Παρίσι άλλαξε πορεία έπειτα από "ανώνυμη απειλή"

    Αεροσκάφος της Air France που πραγματοποιούσε πτήση από το Σαν Φρανσίσκο, στις ΗΠΑ, με προορισμό το Παρίσι άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Μόντρεαλ, στον Καναδά, "για προληπτικούς λόγους" κατόπιν απόφασης που έλαβε το πλήρωμα έπειτα από "ανώνυμη απειλή", ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική αεροπορική εταιρεία.

    "Η Air France επιβεβαίωσε ότι έπειτα από ανώνυμη απειλή, το πλήρωμα της πτήσης AF083 που εκτελούσε στις 7 Δεκεμβρίου την πτήση Σαν Φρανσίσκο-Παρίσι (...) αποφάσισε για προληπτικούς λόγους και σε εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν να αλλάξει πορεία προς το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο στις 23:48 (τοπική ώρα, 06:48 ώρα Ελλάδος σήμερα)", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

    [10] Καραγεωργίου στο Πρακτορείο FM 104.9: «Πρέπει να δοθεί χρόνος στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ»

    Για την βράβευσή του από τον ΠΑΟΚ, για τη σημερινή ομάδα, αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στη λήξη της συνεργασίας του με την κυπριακή ομάδα του Παραλιμνίου, μίλησε στο "Πρακτορείο FM 104.9" ο γνωστός Καβαλιώτης τεχνικός και παλαιός διεθνής άσος του «Δικεφάλου» Νίκος Καραγεωργίου.

    «Η κίνηση του συλλόγου έχει αξία γιατί θυμάται την ιστορία του και μνημονεύει μέλη της ιστορίας αυτής. Για μένα είναι αξιόλογη αυτή η προσπάθεια που κάνει η ΠΑΕ και θυμάται παλιούς ποδοσφαιριστές που άλλος πρόσφερε πολλά, άλλος περισσότερα», λέει αρχικά και στη συνέχεια τονίζει:

    «Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φέτος μια καινούργια προσπάθεια και με ανθρώπους που επιλέχτηκαν να κάνουν μια ομάδα δυναμική. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να δώσουμε χρόνο στους ανθρώπους αυτούς. Ο προπονητής έχει ξεκινήσει με ένα σύστημα που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην ομάδα και ίσως στην χώρα. Η άποψή μου είναι πως αν ο προπονητής με τα ατυχή αποτελέσματα που μεσολάβησαν άλλαζε την τακτική του, θα ήταν λάθος γιατί θα χάνονταν και πάλι χρόνος για να βρει η ομάδα την αγωνιστική της ισορροπία. Το σύστημα αυτό μπορεί εμένα να μην μου αρέσει, αλλά δεν έχει καμιά σημασία. Ο ίδιος οφείλει να το στηρίξει και με προσθήκες ικανών παικτών τον Ιανουάριο να συνεχίσει την εφαρμογή του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 December 2015 - 11:32:14 UTC