Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ν. Τόσκα και Γ. Μουζάλα με την Υπουργό Άμυνας και τον Υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας
  • [02] Κοινή επιστολή για διεύρυνση της εντολής της Frontex από τους υπουργούς Εσωτερικών Γαλλίας-Γερμανίας
  • [03] Μικροένταση και διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [04] Τη δημιουργία «Αστυνομίας Φύσης» προανήγγειλε ο Γ.Τσιρώνης
  • [05] Απ. Τζιτζικώστας: Εάν εκλεγώ θα προχωρήσω άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας
  • [06] Έξι παιδιά πνίγηκαν από τη βύθιση σκάφους ανοικτά της Σμύρνης
  • [07] Στο «χρυσάφι» ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για όλη την υπόλοιπη ζωή του
  • [08] Ανακοίνωσαν αποχή οι ποδοσφαιριστές σε Super League και Football League

  • [01] Συνάντηση Ν. Τόσκα και Γ. Μουζάλα με την Υπουργό Άμυνας και τον Υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας

    Το προσφυγικό θέμα και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης των αναπληρωτών υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, με την Υπουργό Άμυνας της Ολλανδίας J.A. Hennis-Plasschaert και τον Ολλανδό Υπουργό Μετανάστευσης Κlaas Dijkhoff.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης των δύο Ολλανδών υπουργών στην χώρα μας, δεδομένου ότι η Ολλανδία αναλαμβάνει επί εξάμηνο την Ευρωπαϊκή Προεδρία από την 1η Ιανουαρίου 2016.

    [02] Κοινή επιστολή για διεύρυνση της εντολής της Frontex από τους υπουργούς Εσωτερικών Γαλλίας-Γερμανίας

    Τη λήψη κοινής επιστολής από τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας με θέμα την διεύρυνση της εντολής της Frontex, επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμέσου της αρμόδιας εκπροσώπου Νατάσας Μπερτό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ν. Μπερτό διευκρίνισε πως η επιστολή που απευθυνόταν στον επίτροπο Αβραμόπουλο και εστάλη πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Παρασκευής, αναφερόταν επί της ουσίας στη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, την οποία έχει ήδη προαναγγείλει ο Πρόεδρος Γιούνκερ. Όπως είπε η Ν. Μπερτό, η εν λόγω πρόταση θα περιλαμβάνεται στη συνολική πρόταση της Επιτροπής που θα είναι έτοιμη στις 15 Δεκεμβρίου.

    «Μας ζητήθηκε να κάνουμε αυτό που ήδη έχουμε υποσχεθεί πως θα κάνουμε», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    [03] Μικροένταση και διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

    Μικροένταση, καθυστέρηση άφιξης δικηγόρου, παρατηρήσεις από την πρόεδρο της έδρας και διακοπή της δίκης προκειμένου οι δικηγόροι να λάβουν άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους εν όψει της εξαγγελθείσης πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας της δίκης της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

    Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση δυο ωρών, καθώς ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά, Ε. Ρουμπέκας άργησε να προσέλθει στο δικαστήριο.

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου παρατήρησε τον συνήγορο υπεράσπισης: «Δεν είναι δυνατόν 100 άνθρωποι να σας περιμένουμε τόσες ώρες, είναι αδιανόητο. Ή θα συνεννοηθείτε με τους συναδέλφους σας να σας αντικαθιστούν όταν απουσιάζεται ή θα ορίσουμε εμείς έναν δεύτερο συνήγορο». «Υπάρχει απροθυμία» απάντησε ο συνήγορος, ενώ προηγουμένως ζήτησε συγνώμη. Πάντως, η πρόεδρος του έδωσε περιθώριο λίγων ημερών για να αποφασίσει τι θα γίνει τελικά.

    Αμέσως μετά τέθηκε το θέμα της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων που ξεκινά αύριο. Διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων με τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα να δηλώνουν ότι ήδη έχουν ζητήσει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να παραστούν στη δίκη, ενώ μια συνήγορος πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο πως έχει λάβει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

    [04] Τη δημιουργία «Αστυνομίας Φύσης» προανήγγειλε ο Γ.Τσιρώνης

    Την πρόθεση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση "Αστυνομίας Φύσης" για τις προστατευόμενες περιοχές, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

    «Πρέπει οι προστατευόμενες περιοχές, όπως έχουν στις ΗΠΑ την Αστυνομία Φύσης -θα δούμε πώς θα την ονομάσουμε εμείς- κάτω από τα δασαρχεία, όπως έχουμε τους δασοφύλακες, ομοίως, σε όλες τις περιοχές να υπάρχουν αντίστοιχα υπάλληλοι, που μάλλον θα ανήκουν στα δασαρχεία και θα έχουν ανακριτική και εποπτική ιδιότητα, ενώ θα μπορούν και να συλλαμβάνουν τον παρανομούντα, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο της Ελλάδας ακάλυπτο ούτε για λαθροθηρία, ούτε για λαθροϋλοτομία, ούτε για υποκλοπή φυτών» ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

    Η ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με τον αν. υπουργό, για τις προστατευόμενες περιοχές που αντιστοιχούν στο 27% της έκτασης της χώρας «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ποτέ για τη διαχείριση αυτού του πλούτου», καθώς «όλα τα χρήματα που είχαν οι φορείς διαχείρισης ήταν από το ΕΣΠΑ, από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία είχαν δοθεί για ξεκίνημα, ώστε η Πολιτεία να αναλάβει κάποια στιγμή τις ευθύνες της, όμως λήγουν στις 31/12 όλες αυτές οι διαδικασίες και πρέπει πλέον να αναμορφώσουμε τη νομοθεσία, ώστε να προστατευθεί η Ελλάδα».

    [05] Απ. Τζιτζικώστας: Εάν εκλεγώ θα προχωρήσω άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας

    Για επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας. «Εγώ δεν μιλώ για ισοδύναμα, ούτε για παράλληλα προγράμματα. Το μόνο παράλληλο πρόγραμμα και το μόνο ισοδύναμο που μπορεί να σταθεί στη χώρα σήμερα είναι να στραφεί η χώρα μας στην ελεύθερη οικονομία», προσέθεσε.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ο κ. Τζιτσζκώστας είπε πως αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα ακολουθήσει «μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία» και πως «θα προχωρήσω άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας. Για όλους τους τομείς, όχι μόνο για την οικονομία, και το οποίο θα παρουσιάσουμε σε ένα συνέδριο αναγέννησης της παράταξης, που θα κάνουμε σε 3-4 μήνες μετά τις εκλογές αρχηγού».

    Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική του απουσία, εάν εκλεγεί, είπε πως «θα επιχειρήσω και θα πετύχω αυτό το θέμα να το αναδείξω σε στρατηγικό πλεονέκτημα της ΝΔ», και συμπλήρωσε: «Κερδίζουμε τις μάχες στη Βουλή και χάνουμε στην κοινωνία. Αυτό που θα κάνω, για το θέμα το πρακτικό, αν θέλετε, είναι ότι θα ορίσω έναν αντιπρόεδρο, από τους αντιπροέδρους που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΝΔ. Και πιστέψτε με θα επιλέξω τον καλύτερο».

    [06] Έξι παιδιά πνίγηκαν από τη βύθιση σκάφους ανοικτά της Σμύρνης

    Τουλάχιστον έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν σήμερα όταν ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες και είχε προορισμό την Ελλάδα βυθίστηκε ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας κοντά στη Σμύρνη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Σύμφωνα με το Ανατολή, οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει στη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του Τσεσμέ για τη Χίο, όταν η λαστιχένια βάρκα τους ανατράπηκε. Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε οκτώ αφγανούς μετανάστες και ανέσυρε τις σορούς έξι παιδιών, ανάμεσά τους και ενός βρέφους. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι συνολικά βρίσκονταν πάνω στο σκάφος.

    [07] Στο «χρυσάφι» ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για όλη την υπόλοιπη ζωή του

    Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ και ένας από τους διασημότερους αθλητές σε όλο τον κόσμο. Πλέον είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, καθώς υπέγραψε ισόβιο «χρυσό» συμβόλαιο με μεγάλη πολυεθνική εταιρία αθλητικών ειδών.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών «ESPN», ο Τζέιμς υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ποτέ από αθλητική εταιρία και το οποίο θα έχει διάρκεια το υπόλοιπο της ζωής του!

    [08] Ανακοίνωσαν αποχή οι ποδοσφαιριστές σε Super League και Football League

    Την επ΄ αόριστον αποχή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών προανήγγειλε το συνδικαλιστικό όργανό τους. Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ κάνει γνωστό ότι οι παίκτες των ομάδων της Super League και της Football League θα ξεκινήσουν από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 15-16-17 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια από τα πρωταθλήματα των δύο κατηγοριών.

    Η απόφαση πάρθηκε λόγω της μη λειτουργίας του αποθεματικού στο εγγυητικό ταμείο, καθώς και από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν λύσεις σε βασικά ζητήματα που έχουν συμφωνήσει με την ΕΠΟ και με τις δύο διοργανώτριες αρχές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 December 2015 - 13:32:18 UTC