Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ ΝΔ και Vodafone για τις εσωκομματικές εκλογές
  • [02] Τη συνδρομή της ΕΕ σε προσωπικό και μηχανήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζήτησε ο Π. Καμμένος
  • [03] Β. Σόιμπλε: Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ΔΝΤ
  • [04] Για «συνειδητή παραπληροφόρηση» καταγγέλλει ορισμένα ΜΜΕ ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [05] Διεθνή σύνοδο για τη συριακή κρίση στη Νέα Υόρκη την 18η Δεκεμβρίου βλέπει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κέρι
  • [06] ΠΟΕΔΗΝ: Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις για 690 θέσεις στα νοσοκομεία
  • [07] «Χτύπησε κόκκινο» η αιθαλομίχλη στα Ιωάννινα
  • [08] Διάλογο με το υπουργείο Υγείας ζητούν οι φαρμακευτικές εταιρείες για το clawback
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου
  • [10] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών

  • [01] Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ ΝΔ και Vodafone για τις εσωκομματικές εκλογές

    Η εταιρεία Vodafone ανέλαβε και επισήμως την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου 2015. Η σχετική σύμβαση μεταξύ της ΝΔ και της εταιρείας υπεγράφη σήμερα.

    [02] Τη συνδρομή της ΕΕ σε προσωπικό και μηχανήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζήτησε ο Π. Καμμένος

    Τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μηχανήματα καταγραφής προσφύγων και σε προσωπικό, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο υπό κατασκευή κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Χίο, όπου ξενάγησε την Ολλανδή ομόλογό του Ζανίν Άνις Πλάσερτ και τον Ολλανδό υπουργό Μετανάστευσης Κλάας Ντάικχοφ προκειμένου οι τελευταίοι να έχουν ιδίαν άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ολλανδία το πρώτο εξάμηνο του 2016.

    «Οι δυνάμεις και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος έχουν εξαντληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ζήτησε από την Ολλανδία, αναλαμβάνοντας την προεδρία, «να βοηθήσει ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατί με τα οικονομικά μέτρα και την οικονομική κρίση έχουν εξαθλιωθεί, έχουν μειωθεί οι μισθοί τους κατά 35%-50%. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, από τη μία πλευρά να ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους να εργάζονται 12 και 20 ώρες το εικοσιτετράωρο, σε αυτές τις συνθήκες που εργάζονται, να κάνουν αυτό το έργο και παράλληλα οι μισθοί τους να είναι κάτω από το 30% των μισθών των συναδέλφων τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε.

    [03] Β. Σόιμπλε: Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ΔΝΤ

    Τέτοιες δηλώσεις «δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος σε όσα είπε χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης. Κάλεσε δε την Αθήνα να επιδείξει εγκράτεια σε αυτή στην συζήτηση.

    «Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μετά την συνεδρίαση του Ecofin, χρησιμοποιώντας γερμανική παροιμία.

    [04] Για «συνειδητή παραπληροφόρηση» καταγγέλλει ορισμένα ΜΜΕ ο Τρ. Αλεξιάδης

    Να «σταματήσουν να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα», καλεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ορισμένα ΜΜΕ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με επικείμενα σκληρά φορολογικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, επικαλούμενα την ομιλία του στην ημερίδα του ΟΕΕ με θέμα «Προϋπολογισμός 2016: προκλήσεις στο δρόμο προς την ανάπτυξη» στις 5.12.2015.

    Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραθέτει απόσπασμα της «επίμαχης» ομιλίας του, στο οποίο ανέφερε: «... Μετά το περιουσιολόγιο ή και μαζί, θα έχουμε μικρές αλλαγές στα εισοδήματα του 2015. Λίγες αλλαγές γιατί θέλουμε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι φορολογικές δηλώσεις τον Φεβρουάριο και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους λογιστές να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι και να μη ξαναζήσουμε το 2016 ότι το 2015, δηλαδή να έχουμε συνεχώς φορολογικές δηλώσεις. Θέλουμε να τελειώσουν πολύ νωρίς οι δηλώσεις, ώστε να ξεκινήσει πολύ νωρίς ο ΕΝΦΙΑ και να μοιράσουμε πολύ σωστά τις φορολογικές υποχρεώσεις μέσα στο 2016. Ορισμένοι, μας κατηγορούν γι' αυτό, αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μοιράζονται σωστά οι φορολογικές υποχρεώσεις και να μη μαζεύονται όλες (όπως το 2015 και το 2016), στο τέλος του χρόνου. Μέσα στο 2016 θα έχουμε και μεγάλες αλλαγές σ' ότι αφορά τη φορολογία και των φυσικών και των νομικών προσώπων με νομοσχέδια που θα έρθουν και θα προσπαθήσω να κάνω το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό».

    [05] Διεθνή σύνοδο για τη συριακή κρίση στη Νέα Υόρκη την 18η Δεκεμβρίου βλέπει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κέρι

    Μια νέα διεθνής σύνοδος για τη Συρία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι έπειτα από συνομιλία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν.

    «Μιλήσαμε σχετικά με τη Συρία και την ανάγκη οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΕ να μπορέσουν να αρχίσουν, κι ευελπίστως να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ μια κατάπαυση του πυρός, όταν και αν μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι τέτοιο», είπε ο Κέρι μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των συνομιλιών για το κλίμα στο Παρίσι.

    [06] ΠΟΕΔΗΝ: Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις για 690 θέσεις στα νοσοκομεία

    Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 θέσεις στα Νοσοκομεία, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι «οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μία στις εκατό και όμως οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους πλήρωσαν 1 εκατ. ευρώ σε παράβολα (15 ευρώ έκαστος)».

    Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι οι άνεργοι Νοσηλευτές και οι Επαγγελματίες Υγείας ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, καθώς πέντε χρόνια έχουν να προσλάβουν προσωπικό τα Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ομοσπονδία, οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 30.000, αποχώρησαν 17.000 και πρόκειται να αποχωρήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών άλλοι 3.000 υπάλληλοι, η κάλυψη είναι μία Νοσηλεύτρια για κάθε βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «διάλυση του ΕΣΥ» και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.

    [07] «Χτύπησε κόκκινο» η αιθαλομίχλη στα Ιωάννινα

    Οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες των Ιωαννίνων, απευθύνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το λεκανοπέδιο, και ενημερώνει για τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν ομάδες του πληθυσμού. Οι μετρήσεις του σταθμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δείχνουν ότι χθες κατά μέσο όρο είχαμε 111 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μετρό αέρα σε σωματίδια, με επιτρεπτό όριο τα 50. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση άγγιξε τα 310 μικρογραμμάρια στο διάστημα 22:00-23:00 χθες την νύχτα στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

    Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις συνθήκες των επόμενων 2 ημερών, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα, και πιθανόν να υπάρξει διατήρηση των υψηλών τιμών.

    [08] Διάλογο με το υπουργείο Υγείας ζητούν οι φαρμακευτικές εταιρείες για το clawback

    Διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μην «οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο» από την εφαρμογή του μέτρου του clawback (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής χρημάτων λόγω υπέρβασης της δαπάνης) για την ενδονοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη. Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, μελών του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου χαρακτήρισαν την προτεινόμενη διάταξη «προβληματική», έκαναν λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία» και για «εισαγωγή αντι-κινήτρων» που θα «αυξήσει ανεξέλεγκτα τη συνολική δαπάνη».

    Όπως είπαν δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί σε ποια βάση θα υπολογίζεται το clawback, επί των παραγγελιών ή επί των πληρωμών, κάτι που αναμένεται με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο. Το θέμα δεν αφορά μόνο αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες, όπως είπε ο πρόεδρος του Ελληνοααμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Ανασταστόπουλος, αλλά όλη την φαρμακοβιομηχανία.

    [09] Αλ. Τσίπρας: Εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

    «Με την Αίγυπτο μας συνδέουν ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί φιλίας», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η συνεργασία των δύο χωρών και η τριμερής συνάντηση δεν στρέφεται εναντίον άλλων χωρών στην περιοχή. Συνεργαζόμαστε προκειμένου, επί τη βάση του διεθνούς δικαίου, να αξιοποιήσουμε τον εθνικό μας πλούτο και να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες συνανάπτυξης, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην οριοθέτηση της ΑΟΖ και αν αυτή η καθυστέρηση σχετίζεται με ενδεχόμενες αντιδράσεις της Τουρκίας. «Θα σας έλεγα ότι δεν έχουμε καθυστερήσει», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι κάθε βήμα απαιτεί καλή προετοιμασία.

    «Είχαμε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας να πραγματοποιήσουμε μια ευρεία επισκόπηση των διμερών μας σχέσεων αλλά και των εξελίξεων στον ταραγμένο γεωπολιτικό μας περίγυρο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η διμερής συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου στηρίζεται σε πολύ γερά θεμέλια και η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην σφαιρική διεύρυνση και εμβάθυνσή της. «Διαμορφώνονται εξαιρετικές προοπτικές σε τομείς όπως η πολύπλευρη οικονομική συνεργασία, η ενέργεια, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, η διαλιμενική σύνδεση, οι θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, ο κατασκευαστικός τομέας και οι υποδομές», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι και οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, στην ευρύτερη περιοχή και στην Αίγυπτο ειδικότερα, η διάνοιξη της διώρυγας του Σουέζ, που η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση και ο Αιγυπτιακός λαός μπόρεσαν να διαμορφώσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όλα αυτά τα γεγονότα καθιστούν ιδιαίτερης σημασίας την ενίσχυση της συνεργασίας των οικονομικών, εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

    Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα υπογραφούν δύο συμφωνίες που αφορούν στη συνεργασία των λιμένων της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με τους λιμένες της Αλεξάνδρειας και της Διαμιέτης. Η ενίσχυση των ενεργειακών δικτύων, των μεταφορών και της συνδεσιμότητας Ελλάδας και Αιγύπτου, είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση που ενδυναμώνει τις γέφυρες μεταξύ τριών ηπείρων, είπε ο Πρωθυπουργός.

    Ο πρόεδρος της Αιγύπους Αμπντάλ Φατάχ αλ Σίσι εξέφρασε την πλήρη εκτίμησή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και την υπερηφάνεια του για την σχέση των δύο χωρών. Απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό εκφράζοντας την εκτίμηση του αιγυπτιακού λαού. «Η συνετή σας διαδρομή θα είναι ο άμεσος συμπαραστάτης σας σε αυτή την πορεία που σας έχει εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός», είπε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ενώ αναφερόμενος στις συνομιλίες είπε ότι αποτυπώνουν την διάθεση συνεργασίας.

    Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου εξήρε το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι αποτελούν υπόδειγμα προς μίμηση. Η Αίγυπτος ίσως χρειαστεί στήριξη από τις χώρες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στην περιοχή, είπε ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται μια διεθνής κινητοποίηση ώστε να σταματήσει η λαθραία διακίνηση όπλων. Σχετικά με τη Λιβύη, ανέφερε ότι αργήσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και προειδοποίησε ότι η αντιμετώπιση της κατάστασης στην περιοχή οδηγεί σε περαιτέρω κινδύνους.

    Συνεργαζόμαστε και ενδιαφερόμαστε να αναπτυχθεί η συνεργασία μας με την Ελλάδα, όπως και το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων, δραστηριοποιούμαστε με βάση το διεθνές δίκαιο, είπε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος.

    [10] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών

    Στην κυκλοφορία δόθηκε το σημείο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών, κοντά στον κόμβο Λαγκαδά, στο ρεύμα προς Σέρρες, όπου το πρωί σημειώθηκε σύγκρουση βυτιοφόρου με φορτηγό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του πρώτου οχήματος και να κλείσει για αρκετή ώρα το συγκεκριμένο ρεύμα. Όπως έγινε γνωστό, το βυτιοφόρο -κάτω από συνθήκες που ερευνώνται- έπεσε πάνω στο φορτηγό, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ύστερα από μηχανική βλάβη. Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο 38χρονος οδηγός του βυτίου, το οποίο μετέφερε οξυγόνο. Ο δεύτερος οδηγός βρισκόταν τη στιγμή εκείνη εκτός του οχήματος και είναι καλά στην υγεία του. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, καθώς υπήρξε διαρροή καυσίμων, ενώ η επιχείρηση απομάκρυνσης των οχημάτων από το οδόστρωμα κράτησε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε το απόγευμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 December 2015 - 17:32:15 UTC