Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μεγαλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης είναι η κοινωνία, λέει στο Πρακτορείο 104,9 FM, η Ρ. Σβίγκου
  • [02] Ν. Ξυδάκης Έγκαιρα και συνεχώς, η Ελλάδα παίρνει πρωτοβουλίες για το προσφυγικό
  • [03] Ο.Γεροβασίλη:Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τα συμφέροντα των πολλών
  • [04] Στη Σόφια ο Π. Σκουρλέτης, για υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας
  • [05] «Όργιο» φοροδιαφυγής αποκάλυψε πάλι το ΣΔΟΕ
  • [06] Εως τις 17 Δεκεμβρίου θα έχουν φύγει από το Φάληρο οι 1.200 μετανάστες
  • [07] Εγκαινιάζεται το «Στέκι της Ευρώπης»
  • [08] Στους δεκαέξι οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
  • [09] Ο ηγέτης της Β. Κορέας άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του διαθέτει βόμβα υδρογόνου
  • [10] Τα διασημότερα «ρομποτικά» χέρια είναι από την Κάρπαθο
  • [11] Αυξάνονται συνεχώς οι ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια
  • [12] Eπιθετική πολιτική κατά του καπνίσματος, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Μπεχράκης
  • [13] Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο δεν θα μετατραπεί σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης δήλωσε η πρόεδρος
  • [14] Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων, από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
  • [15] Η Σάντα Φε κατέκτησε το Copa Sudamericana

  • [01] Το μεγαλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης είναι η κοινωνία, λέει στο Πρακτορείο 104,9 FM, η Ρ. Σβίγκου

    Το μεγαλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή, είναι η στήριξή της από την κοινωνία, είναι η στήριξή της σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις φέτος, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    «Εμείς δεν επαναπαυόμαστε σε αυτή τη στήριξη, εμείς θέλουμε καθημερινά να ανανεώνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην κυβέρνηση και θέλουμε καθημερινά να κρινόμαστε από την κοινωνία, να διορθωνόμαστε, να διορθώνουμε τις ατέλειες και τα λάθη, ακόμη και τις αστοχίες μας" επισήμανε η κ Σβίγκου, εκτιμώντας, ότι "στο βαθμό που τα κάνουμε αυτά, θεωρώ ότι δεν έχουμε και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα πλειοψηφίας». Σημείωσε δε, ότι στο παρελθόν έπεσαν κυβερνήσεις, που είχαν πολύ μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από αυτή που έχει η κυβέρνηση σήμερα.

    Σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά ζητήματα διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «παλεύουμε για να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τα ελληνικά συμφέροντα», παραπέμποντας στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τα κόκκινα δάνεια όπου, όπως είπε,

    [02] Ν. Ξυδάκης Έγκαιρα και συνεχώς, η Ελλάδα παίρνει πρωτοβουλίες για το προσφυγικό

    Για ανύπαρκτη βοήθεια προς την Ελλάδα, τόσο από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης όσο και από τη FRONTEX για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, τονίζοντας ότι από πλευράς κυβέρνησης έχουν παρθεί όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και έγκαιρα και επανειλημμένα.

    «Πριν μια εβδομάδα στείλαμε λίστα με το τι ζητάμε. Ο ίδιος ο αρμόδιος Επίτροπος μάς είπε δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Την ίδια ανταπόκριση είχαμε και από την Frontex. Από την Ευρώπη πρέπει να ζητήσουμε και ρέστα. Από τους 54.000 πρόσφυγες που κατεγράφησαν στην Ευρώπη, οι 50.000 έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα που δουλεύει, ό,τι μπορεί κάνει, όχι όσα θα θέλαμε, αλλά σίγουρα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Μόνο η Γερμανία ανταποκρίθηκε και η μικρή Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

    [03] Ο.Γεροβασίλη:Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τα συμφέροντα των πολλών

    «Η κυβέρνηση δίνει μάχη στη διαπραγμάτευση, με βασικό στόχο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολλών, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, την έναρξη της συζήτησης για το χρέος» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του STAR.

    «Yπάρχουν θέματα που αφορούν το μέλλον, αφορούν τη ζωή πολλών ανθρώπων» ανέφερε, επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε και γρήγορα και καλά. Πρέπει να συγκλίνουμε όμως με τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολλών» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Σε ερώτηση ποια είναι τα σημεία-αγκάθια της διαπραγμάτευσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτά «έχουν να κάνουν με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έχουν να κάνουν με τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος φαίνεται, με πληροφορίες χθεσινές, ότι πάει με ένα καλό τρόπο, το θέμα των κόκκινων δανείων» για το οποίο μέχρι χθες δεν υπήρχε κάποια σύγκλιση αλλά εκκρεμεί συζήτηση και σήμερα και «θα δούμε πως θα πάει».

    [04] Στη Σόφια ο Π. Σκουρλέτης, για υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας

    Τη Σόφια επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης όπου υπεγράφη η Τελική Επενδυτική Συμφωνία για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας IGB.

    Τον υπουργό συνοδεύει ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Σκουρλέτης είχε συνάντηση με την ομόλογό του Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούζκα Πετκόβα.

    [05] «Όργιο» φοροδιαφυγής αποκάλυψε πάλι το ΣΔΟΕ

    Γιατροί, δικηγόροι, αγρότες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, ακόμη και ανεπάγγελτοι κατά δήλωση τους, πιάστηκαν στη τσιμπίδα των διασταυρώσεων των φορολογικών τους δηλώσεων με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

    Οι έλεγχοι που ολοκλήρωσε το ΣΔΟΕ το τρίμηνο Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος 2015, έβγαλαν λαβράκια αφού αποκαλύπτουν το όργιο φοροδιαφυγής που συντελείται στην Ελλάδα, από επαγγελματίες και επιχειρήσεις με μεγάλο χαμένο τα έσοδα του δημοσίου και τους συνεπείς φορολογούμενους.

    [06] Εως τις 17 Δεκεμβρίου θα έχουν φύγει από το Φάληρο οι 1.200 μετανάστες

    Έως τις 17 Δεκεμβρίου θα έχουν φύγει από το κλειστό γήπεδο του Ταε Κβο Ντο οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τη βόρεια Ελλάδα σταδιακά από χθες μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας το πρωί από το χώρο του γηπέδου.

    Όπως είπε ο κ. Μουζάλας στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλοι προσωρινοί, εναλλασσόμενοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Εκεί θα μεταφερθούν και όσοι θα έχουν παραμείνει στο κλειστό γήπεδο έως τις 16 Δεκεμβρίου.

    Ο υπουργός επισήμανε ότι το κράτος, από την πλευρά του, θα τηρήσει στον κάλλιστο δυνατό βαθμό τις υποχρεώσεις του προς τους φιλοξενουμένους και θα τους αποδοθούν συνολικά τα δικαιώματά τους. Σε διάστημα ενός μήνα, οι 1.200 άνθρωποι που βρίσκονται στο κλειστό γήπεδο έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο ή για οικειοθελή επιστροφή.

    Σε περίπτωση που δεν υποβάλλουν κάποιο από τα παραπάνω αιτήματα, θα ακολουθεί η διαδικασία της υποχρεωτικής επιστροφής. Το κράτος από την πλευρά του είναι υποχρεωμένο να παράσχει στέγαση, διαμονή υπό τους αρμόζοντες κανόνες υγιεινής και σίτιση. Σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους, ο κ. Μουζάλας επισήμανε: «Δεν είναι αυτό που θέλουμε. Αλλά η εναλλακτική θα ήταν να κοιμούνται στα χωράφια».

    [07] Εγκαινιάζεται το «Στέκι της Ευρώπης»

    Εγκαινιάζεται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ένας νέος χώρος συνάντησης και διαλόγου για ευρωπαϊκά θέματα. Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

    Το «Στέκι της Ευρώπης» θα φιλοξενεί πρωτοβουλίες και δράσεις ενεργών πολιτών και φορέων, με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

    [08] Στους δεκαέξι οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

    Τις σορούς τεσσάρων ακόμα ατόμων (ενός βρέφους-μίας γυναίκας και δύο ανδρών) ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, στελέχη του λιμενικού μετά το χθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο ξύλινου σκάφους που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες.

    Συνολικά οι νεκροί ανήλθαν στους 16 (6 παιδιά, ένα βρέφος, τρεις γυναίκες και έξι άνδρες) ενώ οι έρευνες από πλωτά του λιμενικού και σκάφος της Frontex συνεχίζονται, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, αγνοούνται ακόμα 8 άτομα.

    Οι 26 διασωθέντες του ναυαγίου φιλοξενούνται προσωρινά στη Λέρο.

    [09] Ο ηγέτης της Β. Κορέας άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του διαθέτει βόμβα υδρογόνου

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του διαθέτει βόμβα υδρογόνου, κάτι το οποίο αν επιβεβαιωθεί δείχνει ότι έχει προχωρήσει σημαντικά το πρόγραμμα πυρηνικών εξοπλισμών της Πιονγκγιάνγκ.

    Η Βόρεια Κορέα είναι ήδη «ένα ισχυρό κράτος που διαθέτει πυρηνικό όπλο και είναι έτοιμη να προκαλέσει την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας και μιας βόμβας υδρογόνου για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία επαρκώς» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιθεώρησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

    Τις δηλώσεις του αυτές επικαλείται σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    [10] Τα διασημότερα «ρομποτικά» χέρια είναι από την Κάρπαθο

    Μεγαλωμένος σε ένα νησί της άγονης γραμμής, την Κάρπαθο, o καθηγητής ρομποτικής χειρουργικής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους χειρουργούς, με παγκόσμια αναγνώριση. Ο δρ. Κωνσταντινίδης ,που έφερε ακόμη μια διάκριση,για την τεχνική δια μέσου μιας τομής (single-site robotic surgery) στην Ελλάδα, αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ, λέει με νόημα ότι «η ομάδα μας βρίσκεται στην κορυφή της ρομποτικής χειρουργικής παγκόσμια. Μπορούμε, πλέον στην Ελλάδα, ρομποτικά, να αντιμετωπίσουμε σχεδόν όλες τις ασθένειες, κάτι που εξασφαλίζει ακόμα και στα δύσκολα χειρουργεία,ταχύτατη και ασφαλή ανάρρωση ,χωρίς ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ».

    Παράλληλα επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι αναίμακτη, αφού ο ασθενής χάνει λιγότερο αίμα ακόμα κι από ότι χρειάζεται σε έναν εργαστηριακό αιματολογικό έλεγχο και εξηγεί: «Φανταστείτε, ότι σε μία σοβαρή επέμβαση 5 ωρών, είναι πιθανό να μη χρειαστεί καν η διαδικασία της αναρρόφησης. Στο άμεσο μέλλον, οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα υψηλής τεχνολογίας ρομποτικά μηχανήματα, θα καταφέρουν να μειώσουν το κόστος του εξοπλισμού, ώστε να είναι πιο προσιτά στους περισσότερους ασθενείς τα χειρουργεία,που γίνονται με τη χρήση της ρομποτικής».

    Αναπολώντας τα παιδικά του χρόνια στο νησί, ο διακεκριμένος χειρουργός θυμάται τα δύσκολα, αλλά ωραία χρόνια που πέρασε και τα διδάγματα που πήρε από την οικογένειά του. «Πρόκειται για ένα πολύ απομακρυσμένο νησί, αποκομμένο από όλους κι από όλα, εξαιτίας της δυσκολίας στην πρόσβαση. Χαρακτηριστικό είναι, ότι, λόγω φουρτούνας,συχνά το καράβι δεν μπορούσε να προσεγγίσει το λιμάνι για ολόκληρες εβδομάδες».

    Η κατάσταση για τον κ. Κωνσταντινίδη, όπως λέει, γίνονταν πιο δύσκολη, καθώς η οικογένειά του ήταν πολυμελής με αποτέλεσμα να απαιτείται διπλή προσπάθεια και εργασία από όλους. «Μέσω της πειθαρχίας για την επίτευξη των στόχων μας, προέκυψε η βασική αρχή που με διέπει μέχρι σήμερα: η οικογένεια είναι ο σημαντικότερος θεσμός, με γνώμονα τον οποίο πορεύομαι. Η οικογένειά μου ήταν η κινητήριος δύναμή μου για το "κάτι καλύτερο", υπήρξε η ώθηση για να διαβάσω,να προοδεύσω,να γίνω επιστήμονας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ήταν που ανακάλυψα από μικρός, ότι ήθελα να ασχοληθώ με την ιατρική».

    Ο καθηγητής υποστηρίζει με θέρμη τα ελληνικά πανεπιστήμια, αφού και ο ίδιος ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και πιστεύει ότι είναι από τα καλύτερα,λέγοντας: «Επιμένω σε αυτό. Εκνευρίζομαι όταν κατηγορούν άκριτα τα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς η δική μου εμπειρία ήταν θεμελιώδης για τη μετέπειτα πορεία μου. Οι γνώσεις, που αποκόμισα από το Αριστοτέλειο, αποτέλεσαν τις βάσεις για την επιτυχή εξέλιξή μου,στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Αμερικής».

    Ωστόσο σημειώνει ότι η νοοτροπία στις ΗΠΑ είναι τελείως διαφορετική με αυτήν της Ελλάδας, όπου «εκεί όλοι θέλουν να πετύχεις, ακόμα και να γίνεις καλύτερος από αυτούς, κάτι που δε συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι κάτι που έχω διαπιστώσει και από τη θέση του ειδικευόμενου και ως διδάσκων αργότερα. Η προσπάθεια για τον τομέα της χειρουργικής, έγκειται στην αυτονομία και την επάρκεια των ειδικευόμενων, οι οποίες προκαλούν αίσθημα υπερηφάνειας για την προηγούμενη συνεργασία τους, τόσο στα νοσοκομεία εκπαίδευσης, όσο και στους υπεύθυνους καθηγητές.

    Αντιθέτως, στην Ελλάδα, τα άριστα μυαλά στην ιατρική δεν πριμοδοτούνται. Κάπου, κάτι δεν πάει καλά».

    Για την απόφασή του να γυρίσει στην Ελλάδα, ο καθηγητής ρομποτικής χειρουργικής είπε στο «Πρακτορείο» ότι «η νοσταλγία και η αγάπη για την πατρίδα συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην απόφασή μου, σε συνδυασμό με μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση, πάνω στις νέες τεχνολογίες της χειρουργικής εκείνης της περιόδου,που είχα ήδη εκπαιδευτεί στην Αμερική, (λαπαροσκοπική, laser) » 'Ηταν ευτυχία που θα μπορούσα να προσφέρω στην χώρα μου.

    [11] Αυξάνονται συνεχώς οι ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια

    «Η χρόνια νεφρική νόσος τελικού σταδίου παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα και συνιστά σήμερα ένα βαρύτατο κοινωνικό φορτίο». Αυτά αναφέρει ο καθηγητής Νεφρολογίας Ιωάννης Στεφανίδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Νεφρολογικού Συμποσίου Κεντρικής Ελλάδας 2015, το οποίο ξεκινά αύριο τις εργασίες του στη Λάρισα. Παρόλο που ο επιπολασμός στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι σε σύγκριση μικρότερος από ότι στις Η.Π.Α. φαίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι και εδώ ο συνολικός αριθμός των αρρώστων με Χ.Ν.Α. τελικού σταδίου αυξάνεται συνεχώς. Για τον λόγο αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα επέχουν στις νεφροπάθειες, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η ορθή θεραπεία. Το Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος 2015 φιλοδοξεί να γίνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή, καταλήγει ο ίδιος.

    Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι να παρουσιαστούν σύγχρονες εξελίξεις στη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των νεφρικών παθήσεων. Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή και περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και κλινικά φροντιστήρια. Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες με καταξιωμένο έργο στη Νεφρολογία και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες. Η νοσηλευτική ημερίδα, η οποία θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό της επίλεκτης θεματολογίας του. Παράλληλα, θα δοθεί βήμα σε νεότερους, ταλαντούχους επιστήμονες με σκοπό την ευρύτερη προώθηση της νέας γνώσης και τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων.

    [12] Eπιθετική πολιτική κατά του καπνίσματος, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Μπεχράκης

    Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει επιστημονικά εύκολος και «μαγικός» τρόπος μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια, για να μπορεί κάποιος να διακόψει εύκολα το κάπνισμα, έκανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κορυφαίος Ελληνοαμερικανός καθηγητής Γεώργιος Μπεχράκης που βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς αύριο ανακηρύσσεται Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

    «Οι προσπάθειες πρέπει να εστιαστούν στην εκπαίδευση. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο στη μάχη κατά του καπνίσματος, συνδυαζόμενο με αυστηρές πολιτικές που εφαρμόζονται με την επιτήρηση της Πολιτείας» εξηγεί και αναφέρει το παράδειγμα των ΗΠΑ όπου οι νόμοι για την απαγόρευση του καπνίσματος κρίθηκαν αρχικά ως πολύ αυστηροί, αλλά στην πορεία απέδωσαν και συνοδεύτηκαν με μεγάλη μείωση της καπνιστικής συνήθειας και των νοσημάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα. «Δείτε επίσης το παράδειγμα της Αυστραλίας, όπου αυξήθηκαν σημαντικά οι τιμές των τσιγάρων και η φορολογία τους που είναι ανταποδοτική για το σύστημα Υγείας. Είναι ακόμη ένα στοιχείο που μας δείχνει ότι οι επιθετικές πολιτικές και η εφαρμογή τους αποδίδουν» συνεχίζει ο κ. Μπεχράκης.

    [13] Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο δεν θα μετατραπεί σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης δήλωσε η πρόεδρος

    Η Μαρία Λεπενιώτη, η πρόεδρος του δικαστηρίου όπου διεξάγεσαι η δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά τη σημερινή 34η ακροαματική διαδικασία, απευθυνόμενη προς τους συνηγόρους, τόνισε ότι «εδώ είναι αίθουσα δικαστηρίου και δεν θα την μετατρέψετε σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης», ενώ προειδοποίησε και τις δύο πλευρές των συνηγόρων ότι θα ληφθούν μέτρα.

    Μετά τις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, αλλά και κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία η κ. Λεπενιώτη, έπειτα από μια ακόμη μικρής διάρκειας διακοπή της δίκης διάβασε από έδρας δήλωσή της, η οποία αναφέρει τα εξής: «Εδώ είναι αίθουσα δικαστηρίου όπου δικάζονται συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι. Δεν επιτρέπεται ο χώρος να μετατρέπεται σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτή η πόλωση για πολιτικούς λόγους είναι ανεπίτρεπτη και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχει θέση σε δικαστική αίθουσα».

    Η σημερινή ένταση προκλήθηκε ύστερα από ερωτήσεις της υπεράσπισης προς την Παναγιώτα Καραγιαννίδου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Π. Φύσσα, πολλές από τις οποίες κατέτειναν στον παραλληλισμό συγκεντρώσεων πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, με αυτές τηςΧρυσής Αυγής.

    Στο τέλος της εξέτασης της μάρτυρα, ζητήθηκε από την υπεράσπιση να κρατηθεί και να της ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία, καθώς όπως υποστηρίχτηκε είπε ψέματα ότιδεν γνώριζε τους φίλους του Π. Φύσσα, ενώ αποδείχτηκε ότι είναι διαδικτυακοί φίλοι.

    [14] Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων, από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

    Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά το χθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο ξύλινου σκάφους, που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες, βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.Στις έρευνες που ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, συμμετέχουν τρία πλωτά του λιμενικού, σκάφος της frontex και ελικόπτερο super puma.

    Οι 26 διασωθέντες του ναυαγίου φιλοξενούνται προσωρινά στη Λέρο όπου εκεί μεταφέρθηκαν και οι σοροί των 12 ατόμων(6 παιδιά 2 γυναίκες και 4 άνδρες).Επίσης, δύο μικρά κορίτσια που είχαν διασωθεί από το ναυάγιο και νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Σάμου με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκαν λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης τους, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

    [15] Η Σάντα Φε κατέκτησε το Copa Sudamericana

    Η Σάντα Φε κατέκτησε το Copa Sudamericana, το οποίο είναι η αντίστοιχη διοργάνωση του Europa League στη Νότια Αμερική. Ο σύλλογος από την Κολομβία νίκησε στην έδρα του, στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης, στα πέναλτι με 3-1 την Ουρακάν από την Αργεντινή. Τόσο ο πρώτος τελικός στην Αργεντινή, όσο και ο δεύτερος έληξαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) και η Σάντα Φε κατέκτησε τον πρώτο διεθνή τίτλο στα 74 χρόνια της ιστορίας της.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 December 2015 - 11:32:24 UTC