Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστραλία: Τον Απρίλιο η δίκη της συζύγου του Τζόνι Ντεπ για την υπόθεση των δυο τεριέ
  • [02] Καλύτερα αποτελέσματα στον καρκίνο του προστάτη με την χειρουργική επέμβαση από ό,τι με την ακτινοθεραπεία
  • [03] Α. Ξανθός: Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα πληρούν τις προϋποθέσεις
  • [04] Κρίσιμες διπλωματικές επαφές του Τζον Κέρι στη Μόσχα

  • [01] Αυστραλία: Τον Απρίλιο η δίκη της συζύγου του Τζόνι Ντεπ για την υπόθεση των δυο τεριέ

    Η σύζυγος του Τζόνι Ντεπ, Άμπερ Χερντ, θα δικαστεί τον Απρίλιο στην Αυστραλία επειδή είχε φέρει στη χώρα τους αγαπημένους σκύλους του ζεύγους Πίστολ και Μπου χωρίς προηγουμένως να τους έχει δηλώσει στις αρχές, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο της πολιτείας του Κούινσλαντ.

    Η αμερικανίδα ηθοποιός θα παρουσιαστεί ενώπιον της αυστραλιανής δικαιοσύνης για παραβίαση των νόμων περί καραντίνας που ισχύουν στην Αυστραλία.

    Η δίκη της ορίστηκε να διεξαχθεί στις 18 Απριλίου από το δικαστήριο του Σάουθπορτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος του δικαστηρίου, ο οποίος επισήμανε ότι η Χερντ υποχρεούται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

    Ο Τζόνι Ντεπ βρισκόταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της ταινίας "Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Οι Νεκροί Δεν Λένε Παραμύθια" τον Μάιο όταν ξέσπασε το σκάνδαλο αυτό.

    Ο υπουργός Γεωργίας Μπάρναμπι Τζόις είχε εξαπολύσει τότε σφοδρή εκστρατεία κατά των αγαπημένων κατοικίδιων του σταρ του Χόλιγουντ. "Είναι καιρός τα τεριέ Πίστολ και Μπου να φύγουν και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ", έλεγε τότε απειλώντας τα με ευθανασία.

    Τα δύο αγαπημένα τεριέ του ζεύγους επέστρεψαν λίγες ημέρες αργότερα στις ΗΠΑ, όπως είχαν έρθει: με ιδιωτικό τζετ.

    [02] Καλύτερα αποτελέσματα στον καρκίνο του προστάτη με την χειρουργική επέμβαση από ό,τι με την ακτινοθεραπεία

    Οι ασθενείς με τοπικό -μη μεταστατικό- καρκίνο του προστάτη, που είναι η πιο συχνή μορφή της νόσου, έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης μετά από θεραπεία με χειρουργική αφαίρεση από ό,τι με ακτινοβολίες, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρόμπερτ Ναμ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικόουρολογίας "European Urology", έκαναν την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) όλων των έως τώρα δημοσιευμένων μελετών, που συγκρίνουν την χειρουργική επέμβαση με την ακτινοθεραπεία.

    Η έρευνα δείχνει ότι, άσχετα με το είδος της ακτινοθεραπείας και την επιθετικότητα του καρκίνου, γενικά η χειρουργική αφαίρεση υπερτερεί, εμφανίζοντας μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας. Από την άλλη, όπως επεσήμανε και ο Ναμ, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που η ακτινοθεραπεία είναι καταλληλότερη, συνεπώς είναι σημαντικό η θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί, να συζητείται μεταξύ γιατρού και ασθενούς.

    Ο καρκίνος που περιορίζεται τοπικά στον προστάτη, αφορά περίπου το 80% των συνολικών περιστατικών της νόσου. Περίπου 40.000 άνδρες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη στην Ευρώπη κάθε χρόνο, από τους οποίους οι 320.000 έχουν τοπικό καρκίνο. Ανάλογα με τη χώρα, οι ογκολόγοι προτιμούν περισσότερο την ακτινοθεραπεία ή την χειρουργική αφαίρεση.

    Η νέα μετα-ανάλυση δείχνει ότι οι ασθενείς έχουν περίπου διπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν, αν κάνουν ακτινοθεραπεία, αντί χειρουργική επέμβαση. Η οριστική επιβεβαίωση για την ανωτερότητα του χειρουργείου θα έλθει, όταν ανακοινωθούν το 2016 τα αποτελέσματα μιας μεγάλης τυχαιοποιημένης κλινικής δοκιμής, της PROTECΤ.

    [03] Α. Ξανθός: Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα πληρούν τις προϋποθέσεις

    Πρώτη φορά ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών νοσοκομείων, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Για τη διαδικασία αξιολόγησης ,υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας δεν αρκέστηκε στις εισηγήσεις των υγειονομικών περιφερειών, αλλά κάλεσε όλα τα εξεταζόμενα στελέχη σε προφορική συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν καταρτισμένοι επιστήμονες αλλά και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

    Υπογράμμισε ότι «δύο ή τρεις» διοικητές νοσοκομείων προσπάθησαν να «προκαλέσουν πρόβλημα» δαπανώντας μέρος του κονδυλίου που δόθηκε για φάρμακα, κάνοντας άλλες δαπάνες.Απαντώντας σεκαταγγελίες ότι η κάθε συνέντευξη κράτησε ενάμισι λεπτό, ο κ. Ξανθός απάντησε ότι όλοι είχαν «15 λεπτά». Διευκρίνισε ότι κανένας από τους διοικητές δεν θα λάβει αποζημίωση, με δεδομένο ότι υπήρξε αξιολόγηση του έργου τους, και διαβεβαίωσε πως οι νέοι διοικητές θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

    Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που διοικητές έμειναν σε νοσοκομεία 11 μήνες μετά την αλλαγή κυβέρνησης, ενώ συνήθως οι αλλαγές γίνονται εντός εξαμήνου μετά τις εκλογές.

    [04] Κρίσιμες διπλωματικές επαφές του Τζον Κέρι στη Μόσχα

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έφτασε σήμερα στη Μόσχα όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με στόχο την άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε οποιαδήποτε πολιτική μετάβαση γίνει στη Συρία και επίσης όσον αφορά το ποιες οργανώσεις των αντιπολιτευόμενων θα μετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Η Ουάσινγκτον υπολογίζει στο Κρεμλίνο για να φέρει τον παραδοσιακό του σύμμαχο, τον Άσαντ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την συριακή αντιπολίτευση προκειμένου να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται στη Συρία από το 2011 με περισσότερους από 250.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

    Οι ΗΠΑ και η Ρωσία αναμένεται επίσης να αποφασίσουν επισήμως για την διοργάνωση, η οποία κρίνεται ως πολύ πιθανή, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, μιας νέας διεθνούς συνόδου στις 18 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη μεταξύ των χωρών που στηρίζουν την συριακή αντιπολίτευση και αυτών που στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 December 2015 - 7:32:38 UTC