Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημερίδα της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς
  • [02] Κάλεσμα Μάρδα από τις ΗΠΑ σε ξένους επενδυτές
  • [03] Τον «οδικό χάρτη» των φορολογικών αλλαγών παρουσίασε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [04] Άδεια για να "κόψει" χρήμα σε κέρματα έλαβε το Υπουργείο Οικονομικών
  • [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 4,3 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού κατά το ενδεκάμηνο
  • [06] Γ. Μουζάλας: Κοινά αποδεκτή λύση για χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό
  • [07] Ισπανία: Σφοδρή αντιπαράθεση Ραχόι και Σάντσες στο ντιμπέιτ
  • [08] Το Κόσοβο θα «σκιάζει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Σερβίας-ΕΕ που ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες
  • [09] Χρ. Βερναρδάκης: Νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο μελετά η κυβέρνηση
  • [10] Κρίσιμες διπλωματικές επαφές του Τζον Κέρι στη Μόσχα
  • [11] Λέστερ: Οκτώ συγκλονιστικοί μήνες. Η σφραγίδα Ρανιέρι και το «φονικό δίδυμο»

  • [01] Ημερίδα της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς

    Τα μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα, από τους Δίδυμους Πύργους έως τα πρόσφατα στο Παρίσι, οδήγησαν στη γιγάντωση των μηχανισμών ασφαλείας αλλά ταυτόχρονα και στη θυσία ελευθεριών και δικαιωμάτων, τονίστηκε στην ημερίδα «Ευρώπη-Ασφάλεια-Δικαιώματα-Ελευθερίες» που οργάνωσε, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, την οποία ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης με πρώην στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ.

    Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Τα όσα καταγράφονται στην Ευρώπη αλλά και τα όσα συμβαίνουν με ένταση και αιματηρό τρόπο, στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας και όχι μόνο, έχουν αφετηρία, έχουν ευθύνες πολιτικές μεγάλων δυνάμεων, της Αμερικής, της Ρωσίας, της Τουρκίας και άλλων χωρών που τα γέννησαν και τα τροφοδότησαν. Κατά συνέπεια η παγκόσμια κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει εκείνα τα πρόβλημα, που οι δυνάμεις στις οποίες αναφέρθηκα τροφοδότησαν και γέννησαν. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αφετηρία τους. Τα ζητήματα που έχουν προκύψει, αναφορικά με την ασφάλεια στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στη χώρα μας έχουν σχέση με αίτια που έχουν γεννήσει την παρούσα κατάσταση και σε καμία περίπτωση, η ασφάλεια δεν μπορεί να αναφέρεται ως αντίπαλη έννοια των δικαιωμάτων και των ελευθεριών».

    [02] Κάλεσμα Μάρδα από τις ΗΠΑ σε ξένους επενδυτές

    Κάλεσμα στους επενδυτές να δείξουν εμπιστοσύνη και να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Δημήτρης Μάρδας, από το βήμα του διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα», που διεξήχθη χθες στη Νέα Υόρκη.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μάρδας ως κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο, ανέπτυξε τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων άμεσων ξένων επενδύσεων και για την προώθηση των εξαγωγών. Ειδικότερα, εστίασε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία σταθερού και ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας, κυρίως με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επενδύσεων, και τόνισε πως η Ελλάδα θα χρειασθεί σημαντικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

    [03] Τον «οδικό χάρτη» των φορολογικών αλλαγών παρουσίασε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Η λογική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι ο διάλογος και η συνεργασία με τον κόσμο των επιχειρήσεων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στη χθεσινή - Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου - συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, όπου παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» των φορολογικών αλλαγών για τους επόμενους μήνες.

    Ανακοίνωσε ότι, σχεδιάζει να φέρει άμεσα στη Βουλή τις διατάξεις νόμου για την οικιοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων, τη σύνδεση του αφορολογήτου με τη χρήση πλαστικού χρήματος, το περιουσιολόγιο, την αλλαγή της βάσης υπολογισμού του νέου φόρου ακινήτων, μία περισσότερο προοδευτική κλίμακα του ίδιου δημοσιονομικού αποτελέσματος για την είσπραξη των ενοικίων, καθώς και τη δημιουργία Συμβουλίου φορολογικής πολιτικής.

    Επισήμανε επίσης ότι βασικός στόχος είναι η σταθεροποίηση του φορολογικού Δικαίου, αμέσως μόλις τελειώσουν τα προαπαιτούμενα, καθώς και οι αλλαγές στη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού, αλλά και η εξέταση φορολογικών κινήτρων.

    Ο Αλεξιάδης εξήρε την πρωτοβουλία της Ε.Σ.Ε.Ε. για τη δωρεά της γεφυροπλάστιγγας στο τελωνείο του Προμαχώνα για τον αποτελεσματικό έλεγχο των φορτίων των διερχόμενων φορτηγών, με στόχο την εξάλειψη φαινομένων παραβατικότητας, αλλά και την εταιρεία «Παπαστράτος» - μέλος του Ε.Β.Ε.Π. για τη δωρεά ενός κινητού x-ray scanner, αξίας 2 εκατ. ευρώ, για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων.

    [04] Άδεια για να "κόψει" χρήμα σε κέρματα έλαβε το Υπουργείο Οικονομικών

    Οι Έλληνες εν μέσω των capital controls ανακαλύπτουν την αξία των κερμάτων, καθώς οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία, φαίνεται ότι οδήγησαν σε αυξημένη ζήτηση για χρήση κερμάτων με αποτέλεσμα να μην επαρκεί η ποσότητα που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

    Έτσι τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στην ΕΚΤ ζητώντας να τετραπλασιαστεί η αξία των κερμάτων που μπορεί να εκδώσει η χώρα μας, προκειμένου να "ανταποκριθεί στην απροσδόκητη αύξηση της ζήτησης για κέρματα" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

    Έτσι ενώ η Ελλάδα είχε λάβει άδεια για το 2015 να εκδώσει κέρματα αξίας 13,3 εκατ. ευρώ, η ΕΚΤ ενέκρινε μετά το σχετικό αίτημα του Υπουργείο Οικονομικών να αυξηθεί για εφέτος το όριο έκδοσης στα 52,7 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι το καθεστώς έκδοσης και διαχείρισης των κερμάτων δεν ταυτίζεται με αυτό των τραπεζογραμματίων καθώς στην ουσία τα κέρματα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του κάθε κράτους.

    Ανάλογη άδεια ζήτησε και έλαβε και το Βέλγιο προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για κέρματα. Για το Βέλγιο το ποσό έκδοσης αυξήθηκε στα 65,8 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικώς.

    [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 4,3 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού κατά το ενδεκάμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,348 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,566 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2014 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,651 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

    Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το ενδεκάμηνο ανήλθε σε 1,236 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,827 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και αναθεωρημένου στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 3,001 δισ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 44,945 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,309 δισ. ευρώ ή 2,8% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 41,039 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,354 δισ. ευρώ ή 3,2% έναντι του αναθεωρημένου στόχου, ενώ η υστέρηση στα έσοδα από τη μεταφορά αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Ε.Δ. στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs), ανέρχεται σε 1,867 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο στόχο.

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2,584 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 104 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

    [06] Γ. Μουζάλας: Κοινά αποδεκτή λύση για χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό

    Λύση κοινά αποδεκτή από την Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση για τη χωροθέτηση του χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, αναζητούν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι δήμαρχοι Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου.

    Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας, συναντήθηκε με τους τρεις δημάρχους, ενώ έχει οριστεί νέα συνάντηση για τις πέντε το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις που κατατέθηκαν και από τις δύο πλευρές, αφού προηγηθεί η επεξεργασία τους από τα επιτελεία όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    «Έγινε σήμερα η συνάντηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση αποδεκτή από όλους» επισήμανε μετά τη σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Στη συνέχεια ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι τα επιτελεία θα επεξεργαστούν κάποιες προτάσεις που κατατέθηκαν, «οι οποίες θα εξασφαλίζουν τα εξής: τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, κάτι το οποίο σημαίνει μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά με τρόπο που και θα μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και συγχρόνως αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ανησυχίες των κατοίκων για μόνιμες εγκαταστάσεις και μόνιμους καταυλισμούς να μην έχουν καμία βάση πραγματικότητας».

    [07] Ισπανία: Σφοδρή αντιπαράθεση Ραχόι και Σάντσες στο ντιμπέιτ

    Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αντιπάλων εξελίχθηκε χθες το βράδυ το ντιμπέιτ που έγινε ενόψει των γενικών εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία, όταν ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσες κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι ότι δεν είναι «έντιμος» και του είπε ότι θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στο κόμμα του.

    «Αν συνεχίσετε να είσαστε πρωθυπουργός, το κόστος για τη δημοκρατία μας (...) θα είναι τεράστιο, επειδή ο πρωθυπουργός, κ. Ραχόι, πρέπει να είναι ένας έντιμος άνθρωπος και εσείς δεν είσαστε», δήλωσε ο Σάντσες κατά την τηλεμαχία την οποία παρακολουθούσαν εκατομμύρια άνθρωποι.

    «Είσαστε νέος. Θα χάσετε τις εκλογές», απάντησε ο 60χρονος Ραχόι στον 43χρονο αντίπαλό του. «Θα συνέλθετε από μια εκλογική ήττα, αλλά αυτό από το οποίο δεν θα μπορέσετε να συνέλθετε είναι αυτές οι ποταπές, κακές και αξιοκαταφρόνητες δηλώσεις που κάνατε εδώ σήμερα».

    «Είμαι ένας έντιμος πολιτικός, τουλάχιστον όσο έντιμος είσαστε και σεις», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός

    [08] Το Κόσοβο θα «σκιάζει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Σερβίας-ΕΕ που ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες

    Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χθες βράδυ, στις Βρυξέλλες, κατά τη διακυβερνητική διάσκεψη Σερβίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης άνοιξαν τα πρώτα δύο κεφάλαια του ενταξιακού πλαισίου και έτσι ουσιαστικά ξεκίνησε η τελευταία φάση στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας.

    Πρόκειται για τα κεφάλαια 32 και 35, εκ των οποίων το πρώτο αφορά τον δημοσιονομικό έλεγχο και το δεύτερο την ομαλοποίηση των σχέσεων με το Κόσοβο.

    Το κεφάλαιο 35 θα παραμείνει ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και θα καθορίζει την πορεία ολόκληρης της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, εάν διαπιστωθεί στασιμότητα στην ομαλοποίηση των σχέσεων με το Κόσοβο θα μπορούν να διακοπούν και οι διαπραγματεύσεις για όλα τα άλλα ανοιχτά κεφάλαια.

    Το Κόσοβο έτσι θα αποτελεί τη «Δαμόκλειο σπάθη» που θα αιωρείται απειλητικά πάνω από την Σερβία καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [09] Χρ. Βερναρδάκης: Νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο μελετά η κυβέρνηση

    Νέο σύστημα αξιολόγησης δομών και προσώπων στο Δημόσιο μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμιση Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα.

    Ο κ. Βερναρδάκης πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα θα αφορά τις δομές και τους εργαζομένους, θα βασίζεται σε διαφορετικές παραμέτρους, και «σίγουρα δεν θα ταυτίζεται με μειώσεις μισθών και αυταρχική συμπεριφορά εκ μέρους των διοικήσεων».

    Αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι δεν αποτελεί «μια μεγάλη εισοδηματική πολιτική, όπως αυτή που θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά σταματάει τον κατήφορο και τελευταίων πέντε ετών» και κατέληξε:

    «Χρειάζεται να γίνει τα επόμενα χρόνια προσπάθεια επανασυγκρότησης με εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό και αναδιάρθωσης, τόσο για τους εργαζόμενους του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα».

    [10] Κρίσιμες διπλωματικές επαφές του Τζον Κέρι στη Μόσχα

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έφτασε σήμερα στη Μόσχα όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με στόχο την άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε οποιαδήποτε πολιτική μετάβαση γίνει στη Συρία και επίσης όσον αφορά το ποιες οργανώσεις των αντιπολιτευόμενων θα μετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Η Ουάσινγκτον υπολογίζει στο Κρεμλίνο για να φέρει τον παραδοσιακό του σύμμαχο, τον Άσαντ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την συριακή αντιπολίτευση προκειμένου να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται στη Συρία από το 2011 με περισσότερους από 250.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

    Οι ΗΠΑ και η Ρωσία αναμένεται επίσης να αποφασίσουν επισήμως για την διοργάνωση, η οποία κρίνεται ως πολύ πιθανή, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, μιας νέας διεθνούς συνόδου στις 18 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη μεταξύ των χωρών που στηρίζουν την συριακή αντιπολίτευση και αυτών που στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ.

    [11] Λέστερ: Οκτώ συγκλονιστικοί μήνες. Η σφραγίδα Ρανιέρι και το «φονικό δίδυμο»

    Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει. Κι όταν οι Έλληνες «προπονητές της εξέδρας» εκφράζουν άποψη για το ποδόσφαιρο, γελάει το... ίδιο το ποδόσφαιρο. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πρέπει να είναι ο προπονητής που χλευάστηκε όσο κανείς άλλος στην Ιστορία της εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε ο άνθρωπος που πριν από έναν χρόνο χρησίμευε ως σάκος του μποξ, για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει επιφανειακά το ποδόσφαιρο και ασκεί κριτική επί παντός του επιστητού χωρίς να διαθέτει στοιχειώδεις γνώσεις, είναι σήμερα ο «βασιλιάς» της Premier League.

    Η περίπτωση Ρανιέρι θα αποτελεί στο μέλλον σημείο αναφοράς, για όλους τους προπονητές ή ποδοσφαιριστές που προέρχονται από λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, αλλά δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις ελληνικές προσδοκίες. Προφανώς οι ίδιοι φέρουν το μικρότερο ποσοστό ευθύνης.

    Το «θαύμα» της Λέστερ έχει την υπογραφή του Ιταλού προπονητή, που διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο του 2014. Απολύθηκε λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων, κατάσταση η οποία όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε με τους διαδόχους του. Το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε τη Λέστερ, την οποία οδηγεί στην κορυφή της Premiership με συμπληρωμένες τις πρώτες 16 αγωνιστικές της σεζόν. Ωστόσο, η ανοδική πορεία της ομάδας είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

    ΤΟ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΚΑΜΠΙΑΣΟ

    Ήταν Μάρτιος του 2014, όταν ο Εστέμπαν Καμπιάσο, που τότε αγωνιζόταν στη Λέστερ, δήλωνε: «Αν καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία, θα είναι για εμένα σα να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο». Ο Αργεντινός σταρ του Ολυμπιακού δεν υπερέβαλε. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2014-15 οι «Αλεπούδες» παρέμειναν για 140 ημέρες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας! Στις αρχές Απριλίου ήταν στην «ουρά» με 19 βαθμούς, ενώ απέμεναν οκτώ αγωνιστικές. Υπήρξαν στοιχηματικές εταιρίες, οι οποίες είχαν «κλειδώσει» τον υποβιβασμό. Ο Καμπιάσο ήταν αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό εαυτό του (όπως και έγινε), αλλά δεν ήταν καθόλου βέβαιος ότι αυτό θα αποδειχθεί αρκετό...

    Και ξαφνικά, λες κι ένα μαγικό ραβδί άγγιξε τους παίκτες και τον τότε προπονητή, Νάιτζελ Πίρσον, η Λέστερ μετατράπηκε σε υπερδύναμη της Premiership.

    ΟΚΤΩ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΜΗΝΕΣ

    Από την ημέρα που νίκησε 2-1 τη Γουέστ Χαμ, στις 4 Απριλίου 2015, και μέχρι σήμερα, η Λέστερ είναι η κορυφαία ομάδα της Premier League σε νίκες, τέρματα, βαθμούς! Καθόλου άσχημα, για μία ομάδα που τέτοιες μέρες το 2013 μετείχε στο πρωτάθλημα της Championship. Έχει σημειώσει 53 γκολ (34 στη φετινή σεζόν και 19 στο τέλος της προηγούμενης) και έχει κερδίσει 17 από τους 25 αγώνες πρωταθλήματος. Για να γίνει απόλυτα κατανοητό το μέγεθος του επιτεύγματος, στο ίδιο διάστημα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πετύχει 22 γκολ λιγότερα (!) και έχει μόλις 11 νίκες. Παρεμπιπτόντως, έχει ξοδέψει και περίπου 100 εκατομμύρια περισσότερα σε μεταγραφές το καλοκαίρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 December 2015 - 11:32:28 UTC