Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β.Μεϊμαράκης: Δεν έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν ενστάσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος
  • [02] Τρ. Αλεξιάδης: Εντοπίστηκαν εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. έως 12 εκατ. ευρώ
  • [03] Σε συνάντηση κορυφής στη Νέα Υόρκη για την προώθηση επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό η Έλενα Κουντουρά
  • [04] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι νεαροί που κατηγορούνται ότι πέταξαν στη λίμνη Ιωαννίνων έγκυο γυναίκα
  • [05] Κομισιόν: Nα ολοκληρωθεί η κατασκευή και η λειτουργία των hotspots
  • [06] Έκλεισαν τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες εξαιτίας απειλών
  • [07] Τη δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής- ακτοφυλακής, προτείνει η Κομισιόν
  • [08] Δημ. Παπαδημούλης: «Η ευρωζώνη πρέπει να προχωρήσει σε ουσιαστικότερες αλλαγές».
  • [09] Το θέατρο στην αρχαία Μακεδονία και το ...χάλκινο θέατρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
  • [10] Νέα δεδομένα στη μάχη κατά τη καρκίνου φέρνουν οι εξελίξεις στην ανοσο-ογκολογία
  • [11] Πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας
  • [12] Ο Ηρακλής νίκη και πρόκριση 2-0 στο Μενίδι

  • [01] Β.Μεϊμαράκης: Δεν έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν ενστάσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος

    «Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει. Δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Δεν συνάδει με μια δημοκρατική πορεία να μην έχουν άποψη οι πρώην πρωθυπουργοί. Ρωτήστε εκείνους που αμφισβήτησαν τη στήριξη. Εμένα με απασχολεί η πολιτική και όχι η παραπολιτική», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84».

    «Δεν έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν ενστάσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Εγώ πάντως δεν θα έχω», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε: «Αν το ποσοστό μας ήταν 20-25% δεν θα ήμουν υποψήφιος πρόεδρος. Το ποσοστό του 28%, το οποίο θεωρήθηκε από πολλούς τεράστια επιτυχία, με υποχρεώνει -αν θέλετε- να είμαι υποψήφιος, γιατί δεν μπορώ να απαρνηθώ όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν».

    [02] Τρ. Αλεξιάδης: Εντοπίστηκαν εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. έως 12 εκατ. ευρώ

    Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου της λίστας που έχουν παραδώσει στις ελληνικές αρχές οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως ανέφερε απόψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    «Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες». Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

    Απαντώντας, στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία έκανε λόγο για διάλυση του ΣΔΟΕ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το ΣΔΟΕ δεν διαλύεται και πως αντίθετα ενισχύεται και υποστηρίζεται, ενώ ανέφερε ότι ήδη έχει συσταθεί επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο οργανόγραμμα της υπηρεσίας.

    «Θα έπρεπε να συγχαρείτε την κυβέρνηση που κάνει κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε στα όνειρα των προηγουμένων κυβερνήσεων», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

    [03] Σε συνάντηση κορυφής στη Νέα Υόρκη για την προώθηση επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό η Έλενα Κουντουρά

    Πρόσκληση στο διεθνές επενδυτικό κοινό να διερευνήσει τις σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό απηύθυνε, χθες, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο των εργασιών του 17ου New York Capital Link Forum, με θέμα «Investing for Growth», που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

    Το Capital Link Forum είναι το σημαντικότερο συνέδριο στη Βόρειο Αμερική, που αφορά αποκλειστικά στην προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, με σημαντική, κάθε χρόνο, παρουσία διακεκριμένων Ελληνοαμερικανών και διεθνών επενδυτών.

    «Είμαι εδώ, για να στηρίξω την επιχειρηματικότητα και για να ενισχύσουμε τη συνεργασία και τη δικτύωση, ώστε να αξιοποιήσουμε ιδανικά το διαχρονικό brand name «Eλλάδα» τόνισε η κ. Κουντουρά, η οποία ήταν κεντρική ομιλήτρια ειδικής ενότητας αφιερωμένης στις επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό.

    Η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση, έχοντας ανανεώσει τη θητεία της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Ο τουρισμός, εν μέσω κρίσης, έχει αυξηθεί κατά 25%, ενώ η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι 20% και η Ελλάδα είναι κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός.

    [04] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι νεαροί που κατηγορούνται ότι πέταξαν στη λίμνη Ιωαννίνων έγκυο γυναίκα

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι 3 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 31χρονης εγκύου, η οποία υποστήριξε ότι δια της βίας την έριξαν στη λίμνη Ιωαννίνων, και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο από κοινού.

    Οι δύο από τους τρεις έχουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, ο φερόμενος και ως πρώην σύντροφος της, πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων κάθε μήνα. Για την υπόθεση αναμένεται να ορισθεί τακτική δικάσιμος.

    Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Χάρης Λαζάνης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως οι πελάτες του υποστήριξαν ότι είχαν άλλοθι, δεν βρέθηκαν ποτέ στην Λίμνη την χρονική στιγμή που αναφέρει η καταγγέλλουσα και πως πρόκειται για σκευωρία της 31χρονης εις βάρος τους. Επίσης, ζήτησαν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το βάθος της Λίμνης στο σημείο που υπέδειξε, άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών και άρση προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας, ώστε να χρησιμοποιηθούν από την υπεράσπιση σε βάρος της και να στηριχθεί η αθωότητα τους.

    [05] Κομισιόν: Nα ολοκληρωθεί η κατασκευή και η λειτουργία των hotspots

    Την ανάγκη να ολοκληρωθεί εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, η κατασκευή και η λειτουργία των hotspots στα ελληνικά νησιά, αλλά και να εξασφαλισθεί η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών, επισημαίνει η έκθεση αξιολόγησης της Επιτροπής για τα hotspots και το σύστημα μετεγκατάστασης σε Ελλάδα και Ιταλία, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η έκθεση της Επιτροπής αξιολογεί τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η Ελλάδα, έναντι των δεσμεύσεων που ανέλαβε στη Σύνοδο των χωρών της Οδού των Δυτικών Βαλκανίων στις 25 Οκτωβρίου, και αναμένεται να παρουσιαστεί στους 28 ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης και 18ης Δεκεμβρίου.

    «Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

    Συγκεκριμένα, σχετικά με τα hotspots, η επισημαίνεται πως μόνο αυτό της Λέσβου είναι προς το παρόν λειτουργικό, ενώ πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή και η οργάνωση των hotspots στην Χίο, Κω, Λέρο και Σάμο, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Σημειώνεται, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει δημιουργήσει μια κεντρική επιτροπή συντονισμού των hotspots και έχει ορίσει «συντονιστές» στο κάθε ένα από αυτά. Η Επιτροπή τονίζει ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη για να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία των hotspots. Σημειώνεται, επίσης, ότι η Frontex θα βοηθήσει στην καταγραφή των μεταναστών στα βόρεια σύνορα της χώρας, με την αποστολή επιπλέον συνοριοφυλάκων και την ανάπτυξη ομάδων ταχείας επέμβασης (RAΒIΤ) στο Αιγαίο, μετά από αίτημα της Ελλάδας.

    [06] Έκλεισαν τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες εξαιτίας απειλών

    Όλα τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες έκλεισαν σήμερα έπειτα από απειλές, ανακοίνωσε ο Ραμόν Κορτίνες, ο προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Λος Άντζελες, της δεύτερης σε μέγεθος εκπαιδευτικής περιφέρειας των ΗΠΑ, όπου φοιτούν 640.000 μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως και τα Λύκεια.

    «Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05.00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε» ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και «μίλησε για μια απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών» σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες, είπε ο Κορτίνες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

    Οι αρχές διεξαγάγουν έρευνες σε όλα τα σχολεία της πόλης- περισσότερα από 1200 στον αριθμό - και ζήτησαν από τους γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο προκειμένου να διευκολύνουν τις έρευνες.

    Είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια που οι αρχές αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μια ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια, επισημαίνουν αξιωματούχοι.

    [07] Τη δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής- ακτοφυλακής, προτείνει η Κομισιόν

    Τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής -ακτοφυλακής και τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τους Ευρωπαίους πολίτες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καλύτερη διαχείριση και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και για την προστασία του χώρου Σένγκεν.

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τη FRONTEX. Ο οργανισμός αυτός θα δεσμεύσει, ως το 2020 μόνιμο προσωπικό 1.000 ατόμων, ενώ παράλληλα θα μπορεί να αντλεί προσωπικό από μία δεξαμενή 1.500 συνοριοφυλάκων των κρατών-μελών. Το προσωπικό από αυτή τη δεξαμενή θα κινητοποιείται εντός τριών ημερών, όταν και όπου κρίνεται απαραίτητο.

    Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή θα έχει εποπτικό ρόλο, παρακολουθώντας και αναλύοντας την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Θα προτείνει διορθωτικές δράσεις σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα έχει δικαίωμα άμεσης επέμβασης για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

    Αν ένα κράτος-μέλος αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πίεση των μεταναστευτικών ροών, θέτοντας σε κίνδυνο τον χώρο Σένγκεν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι σε θέση να αποφασίσει την άμεση επέμβαση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, χωρίς να χρειάζεται να έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα από το εν λόγω κράτος-μέλος.

    O νέος οργανισμός θα μπορεί να συνεργάζεται με τρίτες χώρες και να πραγματοποιεί κοινές επιχειρήσεις με γειτονικές χώρες.

    [08] Δημ. Παπαδημούλης: «Η ευρωζώνη πρέπει να προχωρήσει σε ουσιαστικότερες αλλαγές».

    Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην Ολομέλεια του ΕΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης για το μέλλον της ΟΝΕ, με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Αντιπροέδρο και Επιτρόπο αρμόδιο για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Στο πλαίσιο της Συζήτησης για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

    «Kύριε Πρόεδρε, κ. Ντάισενμπλουμ, κ. Ντομπρόβσκις, πριν τρεις ημέρες, ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, ο κ. Γκάμπριελ, είπε ότι για τα υψηλά ποσοστά της κας Μαρίν Λε Πέν στη Γαλλία, ευθύνεται η εμμονή στη σκληρή, μονομερή λιτότητα. Και οι επιδόσεις της ευρωζώνης δείχνουν ότι αυτή η λιτότητα δεν αποδίδει καρπούς. Αναιμική και ασθενής ανάπτυξη, υψηλή ανεργία, χαμηλές επενδύσεις, αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων...

    Το δυνάμωμα της ακροδεξιάς, απειλεί και την ίδια την Ευρωζώνη με διάλυση. Η ευρωζώνη, για να ζήσει και να μη διαλυθεί, πρέπει να προχωρήσει γρηγορότερα σε ουσιαστικότερες αλλαγές.

    Όσα μας είπατε για ενίσχυση της δημοκρατικής λογοδοσίας είναι θετικά, αλλά δεν αρκούν. Πρέπει να υπάρξει μερική αμοιβαιοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το πρόβλημα της ανεργίας -με την αποδοχή της πρότασης Παντοάν, μερική αμοιβαιοποίηση ως απάντηση στο πρόβλημα του χρέους -που είναι μη βιώσιμο για αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων, που είναι ο τρίτος πυλώνας της πρότασης της Κομισιόν -παρά τις αντιδράσεις του κ. Σόιμπλε που έσπευσε να διαφωνήσει, μεταβιβαστικές πληρωμές, ισχυρότερες πολιτικές σύγκλισης εντός της ευρωζώνης -και αυτό δεν πρέπει να αναβληθεί για δύο χρόνια μετά. Για να γίνουν αυτά χρειάζεται πολιτική διεύθυνση της ευρωζώνης και όχι να παραπέμπονται τα πάντα όπως έλεγε ο κ. Σόιμπλε στον 'αυτόματο πιλότο' μιας επιτροπής τεχνοκρατών».

    [09] Το θέατρο στην αρχαία Μακεδονία και το ...χάλκινο θέατρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

    Κι αν το θέατρο θεωρείται «προϊόν» και επίτευγμα της αθηναϊκής δημοκρατίας -με ρόλο μάλλον ήσσονος σημασίας για τη Μακεδονία ... τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κι αν το θέατρο είναι φυσικό «παιδί» της αθηναϊκής δημοκρατίας, το μακεδονικό βασίλειο όμως κατάφερε να το «επικοινωνήσει» ως τα πέρατα του κόσμου (η οικουμενικότητα του κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η διευρυμένη πρώτη «παγκοσμιοποιημένη» κοινωνία που προέκυψε από την εκστρατεία του στην Ανατολή).

    Πολιτικές καθαρά οι διαφορές των εννοιών, με τις οποίες αντιμετωπίζεται το θέατρο από τη γέννησή του [στα λατρευτικά δρώμενα και τι ιερές τελετές των πρώιμων χρόνων στη μινωική Κρήτη και τη συνέχεια, στη διάρκεια των λεγόμενων σκοτεινών αιώνων (11ος-8ος αι. π.Χ.), οπότε οι τελετουργικές εκδηλώσεις προς τιμήν του θεού Διονύσου απέκτησαν, μέσω τραγουδισμένων ύμνων, των διθυράμβων, μια περισσότερο σκηνική μορφή που σταδιακά έφθασε σε μια πιο συγκροτημένη έκφραση με θεατρικό λόγο και αναπαραστατική πράξη] μέχρι τον κολοφώνα τη δόξας του (5ος-4ος πΧ αιώνες) αλλά και τη μετατροπή του σε θέαμα στα ρωμαϊκά χρόνια.

    Τη διάλεξη, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, απόψε (στις 8 μ.μ.) συνδιοργανώνουν η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «ΤΕΧΝΗ»- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

    [10] Νέα δεδομένα στη μάχη κατά τη καρκίνου φέρνουν οι εξελίξεις στην ανοσο-ογκολογία

    Νέα δεδομένα στη μάχη κατά τη καρκίνου φέρνουν οι εξελίξεις στην ανοσο-ογκολογία, καθώς μετά από μελέτες δεκαετιών για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ανοσοποιητικό σύστημα, πρόσφατα επιβεβαιώθηκε ότι οι ανοσο-ογκολογικές αγωγές παρέχουν αντικαρκινικά οφέλη που διαρκούν, σε ασθενείς οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν πολύ λίγες επιλογές.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πρωτοποριακές εξελίξεις στην ανοσο-ογκολογία αναμένεται να φέρουν σημαντικές αλλαγές στη θεραπεία του καρκίνου εντός της επόμενης δεκαετίας. Όπως αναφέρθηκε σε επιστημονική ημερίδα για την ανοσο-ογκολογία, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ? Εθελοντών ? Φίλων ? Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.», η ανοσο-ογκολογία είναι ένας νέος τρόπος θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου, που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση της ασθένειας. Ειδικοί επιστήμονες μίλησαν για το ρόλο των βιοδεικτών και της παθολογίας του όγκου στην ανοσο-ογκολογία, ανέπτυξαν το θέμα ανοσοθεραπεία στο μελάνωμα και ανοσο-ογκολογία στον καρκίνο του πνεύμονα, επισημαίνοντας ότι «ο καρκίνος αποτελεί μια μορφή πολέμου που διαδραματίζεται στο πεδίο του ανθρώπινου σώματος, με αντιπάλους το καρκινικό κύτταρο και το αμυντικό σύστημα. Η στρατηγική της άμυνας του οργανισμού διαθέτει πολλά εναλλακτικά σενάρια, καθένα των οποίων αφορά σε διαφορετική τακτική και ελιγμούς του εχθρού».

    [11] Πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας

    Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας διετούς διάρκειας μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Ελλάδας υπέγραψαν στη Λευκωσία ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και η πρόεδρος του ΚΟΑ, δρ. Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα.

    Την υπογραφή του Πρωτοκόλλου χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι «?εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τις εξαιρετικές σχέσεις και στον αθλητικό τομέα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

    Στην τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου παρέστησαν ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κώστας Καδής, ο πρεσβευτής της Ελλάδας Ηλίας Φωτόπουλος, και εκπρόσωποι της αθλητικής οικογένειας της Κύπρου.

    Ο κ. Κοντονής επεσήμανε ότι προβλήματα, όπως η βία στους αγωνιστικούς χώρους, η διαφθορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η φαρμακοδιέγερση είναι διεθνή και η αντιμετώπισή τους πρέπει να απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης δήλωσε ότι στα θέματα αυτά υπάρχει ταυτότητα απόψεων Ελλάδας και Κύπρου, ενώ αναφερόμενος στους αθλητικούς και αδελφικούς δεσμούς των δύο χωρών, σημείωσε ότι στο παρελθόν Κύπριοι αθλητές, με εξαιρετικές επιδόσεις, κόσμησαν τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Ο υφυπουργός δήλωσε μάλιστα ότι μεταφέρει το χαιρετισμό της ελληνικής Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    «Η έγνοια και το ενδιαφέρον της ελληνικής Κυβέρνησης για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο είναι συνεχής και θα παραμείνουν μέχρι την τελική επίλυση του εθνικού προβλήματος», είπε μεταξύ άλλων.

    [12] Ο Ηρακλής νίκη και πρόκριση 2-0 στο Μενίδι

    Και νίκη και πρόκριση και πρώτη θέση στον όμιλο πέτυχε ο Ηρακλής μέσα στο Μενίδι. Ο «γηραιός» νίκησε 2-0 τον Αχαρναϊκό στην 3η και τελευταία αγωνιστική στο Κύπελλο Ελλάδας κι έτσι προκρίθηκε σε βάρος του αντιπάλου του, ενώ το 0-0 που έφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, του έδωσε και την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 December 2015 - 17:32:27 UTC