Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Η προτεραιότητά μας πρέπει να είναι στην κοινωνία
  • [02] Β.Μεϊμαράκης: 'Ολοι ήθελαν τη στήριξη του Κ. Καραμανλή
  • [03] Ανοίγει σήμερα στο TAXIS net η υποβολή αιτήσεων χορήγησης επιδόματος θέρμανσης
  • [04] «Ημέρα της Ελλάδος» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Εντοπίστηκαν εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. έως 12 εκατ. ευρώ
  • [06] Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα μου και στην πόλη μου, δηλώνει ο Β. Οικονόμου
  • [07] Σχεδόν 2000 πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά.
  • [08] Ν.Τόσκας: Καταδικαστέα η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου
  • [09] Δ. Αβραμόπουλος: Η κυριαρχία των κρατών-μελών δε θίγεταΙ
  • [10] Αρχαιοελληνικά ονόματα αποκτούν τρεις εξωπλανήτες
  • [11] Μόσχα και Ουάσινγκτον ανήγγειλαν διεθνή διάσκεψη για τη Συρία
  • [12] Νομοσχέδιο για να αντιμετωπιστεί η αδιαφάνεια στις χειρουργικές επεμβάσεις
  • [13] Το πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τη μεταπολιτευτική λογοκρισία
  • [14] «Σωσίβια», μια παράσταση από χορευτές και μουσικούς για τους πρόσφυγες
  • [15] Στο CERN ανακαλύφθηκε, πιθανώς, ένα νέο βαρύ σωματίδιο

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Η προτεραιότητά μας πρέπει να είναι στην κοινωνία

    «Ποτέ μα ποτέ δεν στήριξα τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω φύγει ποτέ από τη ΝΔ. Αυτό που είχα πει τότε ήταν ότι πρέπει να θέλουμε να πετύχει η διαπραγμάτευση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, κι αντί να φέρει την καλύτερη λύση, έφερε την καταστροφή και το 3ο μνημόνιο» απάντησε ο Απ. Τζιτζικώστας, στις επικρίσεις του Αδ. Γεωργιάδη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Στο ερώτημα για τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά, απάντησε ότι ζήτησε να υποχωρήσει στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην πάει η χώρα σε εκλογές.

    Σχετικά με τις πληροφορίες για στήριξη του Κώστα Καραμανλή προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Απ. Τζιτζικώστας, τόνισε ότι «ο Κώστας Καραμανλής όταν θέλει να πει κάτι, το λέει ευθέως. Αντιλαμβάνομαι τον πανικό κάποιων, αλλά ο Κ. Καραμανλής δεν έχει πει τίποτα. Έχει γραφείο Τύπου, το οποίο δεν έχει πει τίποτα, έχει μάλιστα διαψεύσει τις φήμες».

    [02] Β.Μεϊμαράκης: 'Ολοι ήθελαν τη στήριξη του Κ. Καραμανλή

    «Ποιος δεν θα ευχαριστιόταν με τη στήριξη Καραμανλή, όλοι την ήθελαν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν την πήραν και γι αυτό φωνάζουν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των αντιπάλων του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

    Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ενώ ο πρώην πρωθυπουργός αρχικά υποστήριζε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τώρα φαίνεται να στηρίζει όλες τις υποψηφιότητες πλην της δικής του υποψηφιότητας.

    Τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος παραιτήθηκε από αρχηγός επειδή εμμέσως το ζήτησε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, μέσω του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Έθνος» και εκτίμησε πως η παραίτησή του «εκτόνωσε την κατάσταση».

    Ερωτηθείς για τα σενάρια συγκυβέρνησης, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι η ΝΔ δεν έχει τίποτα κοινό με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Ανοίγει σήμερα στο TAXIS net η υποβολή αιτήσεων χορήγησης επιδόματος θέρμανσης

    Ανοίγει σήμερα στο TAXIS net η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

    Για όσους υποβάλλουν αίτηση ως το τέλος του έτους η καταβολή του επιδόματος θα γίνει ως τις 2 Φεβρουαρίου ενώ για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από την αρχή του έτους έως τις 30 Μαΐου η καταβολή του ποσού θα γίνει ως το τέλος Ιουνίου.

    [04] «Ημέρα της Ελλάδος» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

    Στο πλαίσιο του 17ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση προς τιμήν της χώρας μας Ελλάδος, την «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, χτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2015 πλαισιωμένος από την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, καθώς και από Ανώτατα Στελέχη εταιριών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανήρτησε την Ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει αυτή τη μέρα.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Εντοπίστηκαν εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. έως 12 εκατ. ευρώ

    Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου της λίστας που έχουν παραδώσει στις ελληνικές αρχές οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    «Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες». Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

    Απαντώντας, στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία έκανε λόγο για διάλυση του ΣΔΟΕ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το ΣΔΟΕ δεν διαλύεται και πως αντίθετα ενισχύεται και υποστηρίζεται, ενώ ανέφερε ότι ήδη έχει συσταθεί επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο οργανόγραμμα της υπηρεσίας.

    «Θα έπρεπε να συγχαρείτε την κυβέρνηση που κάνει κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε στα όνειρα των προηγουμένων κυβερνήσεων», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

    [06] Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα μου και στην πόλη μου, δηλώνει ο Β. Οικονόμου

    «Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα, σε κανένα εκατοστό, ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική, όπως λέμε εμείς στη Νομική, σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω γι αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής» δήλωσε στο Mega λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχειαο βουλευτής της Ν.Δ Β Οικονόμου.

    Ο κ. Οικονόμου είπε ότι έχει στη συγκεκριμένη περιοχή το γραφείο του επί 10 χρόνια και πρόσθεσε: «Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα μου και στην πόλη μου».

    Περιέγραψε τη σκηνή της επίθεσης, λέγοντας ότι τον πλησίασαν οι άγνωστοι ένας εκ των οποίων τον ρώτησε εάν είναι ο Οικονόμου και όταν αυτός απάντησε καταφατικά, τον γρονθοκόπησε.

    Το περιστατικό διήρκησε όπως ανέφερε, 3-5 λεπτά, ωστόσο δεν κάλεσε την αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος. Ανέφερε, όμως, ότι τον απείλησαν να μην ξαναπάει στην περιοχή γιατί θα τον σκοτώσουν.

    [07] Σχεδόν 2000 πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά.

    Σχεδόν 2000 πρόσφυγες έφτασαν και σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Ειδικότερα, το πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε από τη Μυτιλήνη και τη Χίο 1953 πρόσφυγες.

    [08] Ν.Τόσκας: Καταδικαστέα η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου

    «Η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου είναι καταδικαστέα από κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών«. Αυτά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από άγνωστα άτομα, αργά χθες το βράδυ, σε εστιατόριο των Εξαρχείων.

    «Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον βουλευτή» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας «του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου και τη βούληση για την εξάλειψη τέτοιων καταστάσεων».

    [09] Δ. Αβραμόπουλος: Η κυριαρχία των κρατών-μελών δε θίγεταΙ

    «Η κυριαρχία των κρατών-μελών δε θίγεται» από τη θέσπιση του νέου Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας παρουσίασε τους δύο κεντρικούς στόχους της πρότασης που είναι η ενίσχυση των κρατών μελών που βρίσκονται στη λεγόμενη πρώτη γραμμή καιη διασφάλιση της αρχής της ελεύθερης μετακίνησης για όλους τους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν.

    «Θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι τίποτα δε μπορεί να συμβεί σε ένα κράτος-μέλος χωρίς τη συγκατάθεσή του, ούτε μπορεί κανείς να το υποχρεώσει σε συνεργασία με τρίτη χώρα αν το ίδιο δεν το επιθυμεί. Αυτό είναι σαφές από τη νομοθετική πρόταση που υποβάλαμε» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως «χωρίς ουσιαστική αλληλεγγύη κανένα κράτος-μέλος δε μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις, πολλώ δε μάλλον, τις μεγαλύτερες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν στο μέλλον».

    Οσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο, «ο μελλοντικός Οργανισμός θα ενισχύσει ουσιαστικά τις δυνατότητές της να προλαμβάνει κρίσεις σαν τη σημερινή και να διαχειρίζεται τα σύνορά της που ταυτίζονται νομικά με τα Ευρωπαϊκά.»

    [10] Αρχαιοελληνικά ονόματα αποκτούν τρεις εξωπλανήτες

    Δεκατέσσερα άστρα και 31 εξωπλανήτες «βαφτίσθηκαν» με νέα ονόματα που προτάθηκαν από το κοινό, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού "NameExoWorlds" και έγιναν δεκτά από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (IAU). Ανάμεσά τους βρίσκονται και τρία ονόματα εξωπλανητών που παραπέμπουν στην αρχαία Ελλάδα ? Υπατία, Αρίων και Θεστιάς

    Περισσότερες από 573.000 ψήφοι από 182 χώρες, για πρώτη φορά συνεισέφεραν τόσο δημοκρατικά στο πώς θα ονομάζονται τα ουράνια σώματα που ανακαλύπτονται. Η επίσημη ονοματοδοσία είναι αρμοδιότητα της IAU, που ιδρύθηκε το 1919 και αποδέχεται ή απορρίπτει τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

    Αυτή τη φορά, για πρώτη φορά, στα «βαφτίσια» συμμετείχε μαζικά η παγκόσμια κοινή γνώμη, τουλάχιστον όσοι ενδιαφέρονται για την αστρονομία - και είναι πολλοί, όπως φαίνεται. Τα νέα ονόματα - συνήθως από την μυθολογία - θα χρησιμοποιούνται παράλληλα με τα επιστημονικά ονόματα. Το κοινό ψήφισε ανάμεσα σε συνολικά 274 ονόματα, που είχαν προταθεί από αστρονομικές οργανώσεις ανά τον κόσμο.

    Ελληνικό «χρώμα» έχουν ο εξωπλανήτης Edasich b (ή iota Draconis b) που ονομάσθηκε «Υπατία» (πρόταση από την Ισπανία), ο εξωπλανήτης 18 Delphini b που ονομάσθηκε «Αρίων» (πρόταση από την Ιαπωνία), και ο εξωπλανήτης Pollux b (ή beta Geminorum b) που ονομάσθηκε «Θεστιάς» (πρόταση από την Αυστραλία).

    [11] Μόσχα και Ουάσινγκτον ανήγγειλαν διεθνή διάσκεψη για τη Συρία

    Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν την σύγκληση «κρίσιμης σημασίας» διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, έπειτα από πολύωρες συνομιλίες ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Οι δύο άνδρες είχαν τρίωρη συνάντηση στο Κρεμλίνο, έπειτα από αντίστοιχης χρονικής διάρκειας συνομιλίες ανάμεσα στον Τζον Κέρι και τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

    Οι δύο μεγάλες δυνάμεις που ηγούνται των προσπαθειών επανεκκίνησης της διπλωματικής διαδικασίας για τη Συρία, αναζητούν τρόπους για την προσέγγιση των θέσεών τους. Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ο Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε «νέα διάσκεψη σε υπουργικό επίπεδο της διεθνούς ομάδας για τη Συρία» στις 18 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

    Μόσχα και Ουάσινγκτον έχουν ως στόχο τη σύνταξη σχεδίου κοινής απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «η οποία θα επικυρώνει τις αρχές που έχουν τεθεί από τις αποφάσεις της Βιένης», σύμφωνα με τους Κέρι και Λαβρόφ.

    [12] Νομοσχέδιο για να αντιμετωπιστεί η αδιαφάνεια στις χειρουργικές επεμβάσεις

    Ρυθμίσεις για την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου με τίτλο «μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

    Ειδικότερα, επιχειρείται να δοθεί λύση στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας όλων των ανασφαλίστων και των μελών των οικογενειών τους, καθώς και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, ενώ περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για την κάλυψη των κενών του ΕΣΥ και την άρση δυσλειτουργιών των Μονάδων Υγείας.

    Επίσης, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της «αδιαφάνειας, του ανέλεγκτου και της ανισότητας», που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφορικά με την προτεραιότητα των ασθενών στις χειρουργικές επεμβάσεις, με την καθιέρωσης της κατάρτισης «λίστας χειρουργείου».

    [13] Το πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τη μεταπολιτευτική λογοκρισία

    Με θέμα «Λογοκρισίες στην Ελλάδα» αρχίζει στις 17/12 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Βασιλίσσης Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας) το συνέδριο που οργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Παράρτημα του Ιδρύματος Λόζα Λούξεμπουργκ.

    Το φαινόμενο της λογοκρισίας δεν έχει μελετηθεί επαρκώς στη χώρα μας και σκοπός του συνεδρίου, που θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19 Δεκεμβρίου, είναι να επιχειρήσει μια σειρά συστηματικών προσεγγίσεων τόσο στο επίπεδο της θεωρίας όσο και στο επίπεδο της πράξης.

    «Είναι το πρώτο συνέδριο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με θέμα τη λογοκρισία», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της οργανωτικής-επιστημονικής επιτροπής

    [14] «Σωσίβια», μια παράσταση από χορευτές και μουσικούς για τους πρόσφυγες

    «Η ανάγκη μας να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό, παρά τα εμπόδια που συναντούν από τις ευρωπαϊκές χώρες, αναπληρώνοντας, όσο μπορούν, την έλλειψη υποδομών, μας οδήγησε σ' αυτή τη βραδιά χορού» λέει η χορογράφος Ανδρονική Μαραθάκη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις τρεις παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Σωσίβια», που θα ανέβουν τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, στο Rabbithole της οδού Γερμανικού 20, στο Μεταξουργείο.

    Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούνγια την οικονομική ενίσχυση των δομών που λειτουργούν υποστηρικτικά για το πλήθος προσφύγων σε σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας

    [15] Στο CERN ανακαλύφθηκε, πιθανώς, ένα νέο βαρύ σωματίδιο

    Οι δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες CMS και ATLAS, που κάνουν πειράματα με τον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), έχουν ταυτόχρονες ενδείξεις ότι πιθανώς ανακάλυψαν ένα νέο θεμελιώδες σωματίδιο, ένα μποζόνιο πολύ βαρύτερο από εκείνο του Χιγκς.

    Αν και είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για ανακάλυψη, τα στοιχεία έχουν εξάψει το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

    Οι δύο ερευνητικές κοινοπραξίες -μεταξύ των οποίων βρίσκονται και έλληνες φυσικοί- έκαναν παράλληλες ανακοινώσεις για το ζήτημα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του CERN έξω από τη Γενεύη, οι οποίες ήλθαν να επιβεβαιώσουν τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευαίες μέρες, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το "Nature".

    Οι επιστήμονες, αναλύοντας τα έως τώρα στοιχεία από τις συγκρούσεις πρωτονίων στον μεγάλο επιταχυντή, εντόπισαν υπεράριθμα -σε σχέση με τα αναμενόμενα- ζεύγη φωτονίων με ενέργεια περίπου 750 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ ή δισεκατομμυρίων ηλεκτρονιοβόλτ) το καθένα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 December 2015 - 9:32:28 UTC