Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης σχεδιάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής
  • [02] Κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας των δυνάμεων που θέλουν έξοδο απ' την κρίση και παραμονή στην ευρωζώνη, ζητά η Φ. Γεννηματά
  • [03] Απ. Τζιτζικώστας: Τα πέντε πρώτα βήματα για την ανασυγκρότηση της ΝΔ
  • [04] Εκδήλωση για τα 110 χρόνια του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [05] Τα βασικά σημεία του νέου αναπτυξιακού νόμου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης
  • [06] Άνοιξε στο TAXISnet η υποβολή αιτήσεων χορήγησης επιδόματος θέρμανσης
  • [07] Ν.Τόσκας: Καταδικαστέα η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου
  • [08] Νεαρός άνδρας γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον πρωθυπουργό Ραχόι κατά τη διάρκεια προεκλογικής του περιοδείας
  • [09] Δ. Αβραμόπουλος: Η κυριαρχία των κρατών-μελών δε θίγεται
  • [10] Ναυάγιο με πρόσφυγες στη Λέσβο - Δύο νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων
  • [11] Πρόκριση με Φουστέρ ο Ολυμπιακός, 2-1, τον Απόλλωνα
  • [12] Παναθηναϊκός: «Υπαίτιοι ο Παππάς και η ΕΛ.ΑΣ.»
  • [13] Προκρίθηκε στους «32» του EuroCup ο ΠΑΟΚ, «αντίο» Ευρώπη από ΑΕΚ

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης σχεδιάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής

    Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) συνεδρίασε την Τετάρτη, σε πλήρη σύνθεση υπό το συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και ο σχεδιασμός του για το 2016 , σύμφωνα με ενημέρωση από την Αντιπροεδρία της κυβέρνησης στοχεύει στη διεύρυνση και εμβάθυνση των κοινωνικών πολιτικών προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, αλλά και στη δημιουργία μιας νέας βάσης θεμελίωσης και κατοχύρωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

    Υπογραμμίζεται ότι το νομοσχέδιο για την «Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. Μεταξύ άλλων, η νομοθέτηση της υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και η συνέχιση του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, αποτελούν πολιτικές που απαντούν με ουσιαστικό τρόπο σε υπαρκτές ανάγκες της κοινωνίας.

    [02] Κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας των δυνάμεων που θέλουν έξοδο απ' την κρίση και παραμονή στην ευρωζώνη, ζητά η Φ. Γεννηματά

    Την ιδέα μιας επίκαιρης και εθνικά επιβεβλημένης προγραμματικής συμφωνίας με προοδευτικό πρόσημο για ένα εθνικό σχέδιο για την ασφαλή έξοδο από την κρίση, την οποία θα υπηρετήσει μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεννόησης και συνεργασίας των δυνάμεων που θέλουν την έξοδο από την κρίση με παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, προέταξε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

    Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι βασικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, η απλή αναλογική, η κατάργηση του bonus των 50 εδρών, η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, η εξυγίανση και η διαφάνεια σε όλα τα θέματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών.

    Παρουσία όλων των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των σοσιαλδημοκρατικών κινήσεων, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέρριψε τη λογική των μετώπων με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου σχολιάστηκε ως απάντηση στα σενάρια ότι κρατάει αποστάσεις από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

    «Όχι στις λογικές των «μετώπων» που διχάζουν τον Ελληνικό λαό. Όχι στο δήθεν ευρωπαϊκό μέτωπο με την δεξιά. Η παρένθεση της συγκυβέρνησης με την Ν.Δ. έκλεισε οριστικά. Όχι στο δήθεν αριστερό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελειώσαμε με αυτές τις λογικές. Και οι δύο αυτοί «δρόμοι» είναι αδιέξοδοι. Δεν θα προσφέρουν αυτό που χρειάζεται η χώρα, θα διχάσουν τους Έλληνες. Τελεία και Παύλα! Ως εδώ! Δεν χρειάζεται να το δηλώνουμε κάθε φορά!» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και ανέβασε τους τόνους της κριτικής της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας πέταξε τη συνεννόηση στο καλάθι των αχρήστων». Δήλωσε ανοικτή σε εθνική συνεννόηση «χωρία κόλπα όπως στο Προεδρικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρότεινε Εξεταστική Επιτροπή από το 2001 μέχρι σήμερα για το πώς προέκυψε η κρίση, τα μνημόνια, το PSI.

    [03] Απ. Τζιτζικώστας: Τα πέντε πρώτα βήματα για την ανασυγκρότηση της ΝΔ

    Τα πέντε πρώτα βήματα για την ανασυγκρότηση της ΝΔ που περιλαμβάνουν ορισμό αντιπροέδρων, σύγκληση όλων των οργάνων του κόμματος και αλλαγή καταστατικού παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Τα πρώτα πέντε βήματα αποσκοπούν,είπε στην ουσιαστική αλλαγή της Νέας Δημοκρατίας, και εξήγησε: «Σχεδιάζω μια παράταξη δημοκρατική, χωρίς στεγανά, δίχως όσους και όσα μας πίκραναν και μας οδήγησαν στην κρίση. Όραμα μου, είναι μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, διαφανής και πραγματικά φιλελεύθερη. Μια Νέα Δημοκρατία εχθρό του λαϊκισμού, των πελατειακών σχέσεων και της ατολμίας... Σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία επιτέλους, των προσώπων σε θέσεις ευθύνης».

    Τα πέντε αυτά βήματα, όπως τα περιέγραψε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι:

    1) Αμέσως μετά την εκλογή μου θα ορίσω δύο αντιπροέδρους. Έναν για να συντονίζει το κοινοβουλευτικό έργο και έναν που θα αναλάβει την ευθύνη διατύπωσης ενός Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας, που θα εφαρμόσουμε ως κυβέρνηση.

    2) Μέσα στις πρώτες δέκα μέρες θα συγκληθούν όλα τα όργανα του κόμματος για να έχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τεκμηριωμένη, αιχμηρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργείται «σκιώδης κυβέρνηση».

    3) Σε 15 μέρες θα ξεκινήσει ο διάλογος για τη διατύπωση του Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας και ταυτόχρονα για ένα νέο Καταστατικό. Στόχος είναι, όσοι μετέχουν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου την Κυριακή, να συμμετέχουν ηλεκτρονικά μέσα από ερωτηματολόγια στη δημόσια συζήτηση.

    4) Σ? αυτό το διάλογο θα μπω πρώτος εγώ. Γι? αυτό καταθέτω μια πρώτη δέσμη προτάσεων για συζήτηση.

    5) Στόχος μου είναι στο τέλος της Άνοιξης του 2016, να οδηγήσω την παράταξη σε ένα ανοιχτό συνέδριο αναγέννησης της Κεντροδεξιάς.

    [04] Εκδήλωση για τα 110 χρόνια του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η ιστορία των 110 χρόνων ύπαρξης του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του αρχαιότερου εν ζωή ειδησεογραφικού οργανισμού με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία παράλληλη με τη νεότερη ιστορία της χώρας, τιμήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης".

    "Στηρίζω ενθέρμως την αποστολή του ΑΠΕ, το οποίο συνδυάζει αρμονικά την υποδειγματικώς αντικειμενική ενημέρωση με την συνεπή εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος", σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε μήνυμά του που διαβάστηκε στην έναρξη της εκδήλωσης.

    Έναν δημόσιο φορέα "υψηλού κύρους και επαγγελματισμού" χαρακτήρισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Όπως σημειώνει, "ένας ολόκληρος αιώνας και επιπλέον δέκα χρόνια συνεχούς δραστηριότητας είναι πραγματικά πάρα πολύς καιρός. Πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κάποιος πόσο πολύ έχει αλλάξει η ενημέρωση μέσα σε αυτό το διάστημα. Από την εποχή του τηλέγραφου, μέχρι τη σημερινή διαδικτυακή εποχή, το Αθηναϊκό Πρακτορείο δίνει τη μάχη της έγκαιρης, πλήρους και, προπαντός, αξιόπιστης ενημέρωσης. Το κατάφερε γιατί είναι ένας δημόσιος φορέας υψηλού κύρους και επαγγελματισμού. Εύχομαι πολλά ακόμα χρόνια προσφοράς και συνέχειας στην ιστορική αυτή διαδρομή. Και στους εργαζόμενους, δύναμη και υγεία".

    Προλογίζοντας την εκδήλωση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επισήμανε ότι "είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι είδηση δεν είναι απλώς η πληροφορία. Η είδηση είναι πρώτα και κύρια το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και αυτή την αποστολή υπηρετεί διαχρονικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ". Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ "ένα οχυρό αξιοπιστίας", καθώς "η ένδειξη - όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ- αποτελεί και θα αποτελεί σφραγίδα εγκυρότητας και προστασίας των πολιτών".

    Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται η κυβέρνηση ότι επιθυμεί δια της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών να επηρεάσει το περιεχόμενο των ειδήσεων και τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο έλεγχος στην κυβερνητική πολιτική. "Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο", επισήμανε, "γιατί στο παρελθόν η απειλή της διαδικασίας νόμιμης αδειοδότησης ήταν το μέσο πίεσης της πολιτικής εξουσίας προς τα ΜΜΕ. Αν κάτι λείπει αυτό τον καιρό είναι η ρύθμιση και οι καθαροί κανόνες". Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, που έχει καθυστερήσει: "Όπως γνωρίζετε, έχει ήδη ψηφιστεί το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης. Δυστυχώς υπάρχουν καθυστερήσεις. Αυτό που πρέπει να επαναλάβω με σαφήνεια είναι ότι η Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία γιατί δεν τιμά κανένα κόμμα, καμία πτέρυγα της βουλής, κανένα θεσμό, κανέναν άνθρωπο αυτή η διαδικασία να μην ολοκληρώνεται τη στιγμή που υπάρχει ψηφισμένος ο νόμος".

    Σε μήνυμά της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τονίζει ότι η σημερινή εκδήλωση έρχεται σε μια σημαντική και κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, "μια συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω του φαινομένου των μεταναστευτικών ροών. Μια συγκυρία που απαιτεί έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση, εντός και εκτός συνόρων. Απαιτεί δηλαδή ακριβώς την αποστολή που επιτελεί, με αίσθηση ευθύνης, εδώ και πάνω από έναν αιώνα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων". Η περιφερειάρχης χαρακτηρίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ "ένα σταθερό σημείο αναφοράς- ένα εμπόδιο στην "προκάτ" ενημέρωση και ένα πραγματικό παράθυρο στη σφαιρική πληροφόρηση", ενώ όπως προσθέτει "το πολιτικό γίγνεσθαι θα ήταν πολύ διαφορετικό, προς το χειρότερο, χωρίς την ενεργή παρουσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ".

    Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, εξήγησε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ο κύριος πάροχος πολυμεσικού ειδησεογραφικού περιεχομένου προς τα ελληνικά ΜΜΕ και παρέχει το 90% όλων των ειδήσεων στο διαδίκτυο. Διαθέτει στους συνδρομητές του καθημερινά πάνω από 500 ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και περισσότερες από 1.200 φωτογραφίες. Επίσης, παράγει εξειδικευμένο πολυμεσικό περιεχόμενο για διαδικτυακά ΜΜΕ, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, εφαρμογές έξυπνων συσκευών και δημόσιες οθόνες.

    Οι στόχοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως τους υπογράμμισε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να κάνει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία και να προβάλει με αντικειμενικό τρόπο τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ψύλος, στόχος του είναι το κτίριο που στέγαζε τις ιστορικές εγκαταστάσεις του ΑΠΕ στην οδό Πατησίων 50 να γίνει Μουσείο Τύπου του Πρακτορείου για να μπορούν οι ερευνητές, οι φοιτητές και οι απλοί πολίτες να αναζητούν θέματα της ελληνικής ιστορίας μέσα από την εγκυρότητα των ειδήσεών του.

    Η πρόεδρος του Focus-Bari, Ξένια Κούρτογλου, αναφέρθηκε στην ομιλία της σε σημαντικές γυναίκες με ξεχωριστή πορεία στο δημοσιογραφικό επάγγελμα.

    Βασίλης Βασιλικός και Θάνος Μικρούτσικος "χρωμάτισαν" την εκδήλωση

    [05] Τα βασικά σημεία του νέου αναπτυξιακού νόμου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης

    Τα βασικά σημεία του νέου αναπτυξιακού νόμου παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου για τον τομέα της Ανάπτυξης από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και το γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη.

    Ξεκινώντας ο υπουργός ανέφερε ως κεντρική ιδέα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών «να κινητοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, ώστε να υπάρξει, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη, κυρίως εξωστρεφής, επενδυτική δραστηριότητα». Στην κατεύθυνση αυτή, τα σημαντικότερα εργαλεία που υπάρχουν είναι το ΕΣΠΑ, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς και μια σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων, που είτε προϋπήρχαν είτε προέκυψαν τώρα, (όπως το Σχέδιο Γιούνκερ). Για τα τελευταία επεσήμανε τη χρησιμότητα που μπορεί να έχει ένας αναπτυξιακός φορέας, που θα βοηθά να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

    Ο κ. Σταθάκης περιέγραψε τους δύο σημαντικούς σταθμούς της προσεχούς περιόδου: Την ίδρυση του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, που θα δρα συντονιστικά και συμβουλευτικά σε συνεργασία με άλλους φορείς και την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου στις αρχές της άνοιξης. Θα πρέπει, παράλληλα, να προχωρήσουν θεσμικές αλλαγές, σε συνεργασία με διεθνείς Οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ, με κεντρικό στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού, την κατάργηση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για την υγιή επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διαφάνειας στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο θα αποτελέσει μια ουσιαστική τομή, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και ενισχύοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά.

    [06] Άνοιξε στο TAXISnet η υποβολή αιτήσεων χορήγησης επιδόματος θέρμανσης

    Άνοιξε στο TAXISnet η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

    Για όσους υποβάλλουν αίτηση ως το τέλος του έτους η καταβολή του επιδόματος θα γίνει ως τις 2 Φεβρουαρίου ενώ για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από την αρχή του έτους έως τις 30 Μαΐου η καταβολή του ποσού θα γίνει ως το τέλος Ιουνίου.

    [07] Ν.Τόσκας: Καταδικαστέα η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου

    «Η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου είναι καταδικαστέα από κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών«. Αυτά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από άγνωστα άτομα, αργά το βράδυ της Τρίτης , σε εστιατόριο των Εξαρχείων.

    «Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον βουλευτή» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας «του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου και τη βούληση για την εξάλειψη τέτοιων καταστάσεων».

    [08] Νεαρός άνδρας γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον πρωθυπουργό Ραχόι κατά τη διάρκεια προεκλογικής του περιοδείας

    O πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δέχτηκε μια γροθιά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, στη γενέτειρά του, τη Γαλικία, όπως καταγράφηκε στα πλάνα που μετέδωσαν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Ο 60χρονος πρωθυπουργός δεν τραυματίστηκε, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ωστόσο ο Ραχόι εμφανίστηκε αργότερα με ένα κατακόκκινο σημάδι στο πρόσωπό του.

    Ο νεαρός άνδρας γρονθοκόπησε με δύναμη τον Ραχόι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να του βγουν τα γυαλιά που φορούσε, ενώ περπατούσε στους δρόμους της πόλης Ποντεβέδρα. Ο νεαρός, που είναι ανήλικος, συνελήφθη, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

    Ο δράστης στεκόταν δίπλα στον Ραχόι και τον χτύπησε ξαφνικά, αιφνιδιάζοντας τον Ισπανό πρωθυπουργό.

    Ο Ραχόι συνέχισε πάντως κανονικά το πρόγραμμά του μετά το περιστατικό.Αργότερα έστειλε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter με το οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους εκδήλωσαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του και τους καθησύχασε.

    [09] Δ. Αβραμόπουλος: Η κυριαρχία των κρατών-μελών δε θίγεται

    «Η κυριαρχία των κρατών-μελών δε θίγεται» από τη θέσπιση του νέου Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας παρουσίασε τους δύο κεντρικούς στόχους της πρότασης που είναι η ενίσχυση των κρατών μελών που βρίσκονται στη λεγόμενη πρώτη γραμμή καιη διασφάλιση της αρχής της ελεύθερης μετακίνησης για όλους τους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν.

    «Θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι τίποτα δε μπορεί να συμβεί σε ένα κράτος-μέλος χωρίς τη συγκατάθεσή του, ούτε μπορεί κανείς να το υποχρεώσει σε συνεργασία με τρίτη χώρα αν το ίδιο δεν το επιθυμεί. Αυτό είναι σαφές από τη νομοθετική πρόταση που υποβάλαμε» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως «χωρίς ουσιαστική αλληλεγγύη κανένα κράτος-μέλος δε μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις, πολλώ δε μάλλον, τις μεγαλύτερες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν στο μέλλον».

    Οσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο, «ο μελλοντικός Οργανισμός θα ενισχύσει ουσιαστικά τις δυνατότητές της να προλαμβάνει κρίσεις σαν τη σημερινή και να διαχειρίζεται τα σύνορά της που ταυτίζονται νομικά με τα Ευρωπαϊκά.»

    [10] Ναυάγιο με πρόσφυγες στη Λέσβο - Δύο νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων

    Ένα μικρό κοριτσάκι κι ένας άνδρας ελπίζεται πως είναι οι μόνοι νεκροί του νέου ναυαγίου με μετανάστες και πρόσφυγες που συνέβη την Τετάρτη ανοικτά της Μήθυμνας, 1,3 ναυτικά μίλια βόρεια της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο.

    Οι Τούρκοι διακινητές και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που από το πρωί σήμερα επικρατούν στην περιοχή με ανέμους βόρειους βορειανατολικούς έντασης έξι μποφώρ έδιωξαν από την περιοχή του Μπεχράμ Καλέ ξύλινη λέμβο με άγνωστο ακόμα αριθμό επιβαινόντων. Περίπου στις 2 το μεσημέρι πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε ξύλινο ημιβυθισμένο σκάφος.

    Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που ακολούθησε με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, πλωτού σκάφους της δύναμης FRONTEX και ιδιωτικών σκαφών, είχε σαν αποτέλεσμα τη διάσωση 83 ανθρώπων που στο σύνολο τους μεταφέρθηκα στο λιμάνι του Μολύβου και από εκεί σε καταυλισμούς.

    Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος ενώ στην περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν οι προαναφερθείσες δυνάμεις.

    [11] Πρόκριση με Φουστέρ ο Ολυμπιακός, 2-1, τον Απόλλωνα

    Ο Νταβίντ Φουστέρ έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στον άθλιο αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 2-1 του Απόλλωνα, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου, και συνεχίζουν στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τον πρωτοπόρο της Football League, που έμεινε εκτός.

    Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος έχουν ως εξής:

    1ος όμιλος

    Αχαρναϊκός-Ηρακλής 0-2

    Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

    2ος όμιλος

    Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-2

    Ζάκυνθος-Παναιτωλικός 1-0

    3ος όμιλος

    Χανιά-Πανθρακικός 17/12 (15:00)

    Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 17/12 (15:00)

    4ος όμιλος

    Παναχαϊκή-Λεβαδειακός 17/12 (17:00)

    Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 17/12 (17:00)

    5ος όμιλος

    Παναιγιάλειος-Πλατανιάς 1-0

    Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 1-2

    6ος όμιλος

    Λαμία-Βέροια 0-1

    Καλλιθέα-Ατρόμητος 2-4

    7ος όμιλος

    Λάρισα-ΑΕΚ 17/12 (19:30)

    Πανελευσινιακός-Ξάνθη 17/12 (19:30)

    8ος όμιλος

    Κισσαμικός-Καλλονή 1-2

    Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1

    [12] Παναθηναϊκός: «Υπαίτιοι ο Παππάς και η ΕΛ.ΑΣ.»

    Εκδικάστηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση του Παναθηναϊκού για την τιμωρία που του επιβλήθηκε πρωτόδικα από τον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λίγκας για τα έκτροπα στο ματαιωθέν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

    Η υπεράσπιση της αθηναϊκής ομάδας επέρριψε ευθύνες στον διαιτητή Ανδρέα Παππά για τη μη τέλεση του αγώνα, υποστηρίζοντας ότι είχε έγγραφη εγγύηση της Αστυνομίας πως μπορεί να ξεκινήσει το ματς, αλλά και στην ΕΛ.ΑΣ., επειδή κατά τον Παναθηναϊκό αφενός δεν επέτρεψε στους ανθρώπους του να κάνουν δικό τους έλεγχο και αφετέρου διότι πριν τον αγώνα είχε εξοργίσει τους οπαδούς με τη στάση των οργάνων της.

    Σε πρώτο βαθμό ο Παναθηναϊκός έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3, του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας περιόδου, του επιβλήθηκε ποινή τιμωρίας της έδρας για τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο 190.000 ευρώ.

    [13] Προκρίθηκε στους «32» του EuroCup ο ΠΑΟΚ, «αντίο» Ευρώπη από ΑΕΚ

    Αγωνιστικό ανάστημα έδειξε απόψε στο Βίλνιους, για τη 10η και τελευταία «στροφή» στην πρώτη φάση του Eurocup, απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας ο ΠΑΟΚ. Κέρδισε με 88-81 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Last 32 της διοργάνωσης. Κορυφαίοι για τον «Δικέφαλο» ήταν οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης (23 π., 10 ριμπ., 3 ασίστ), Ουίλιαμ Χάτσερ (18 π., 6 ασίστ), Κώστας Βασιλειάδης (17 π., 6 ριμπ). Πρώτοι σκόρερ για τους Λιθουανούς ήταν οι Λαβρίνοβιτς (18π.), Γιουσκεβίτσιους (15 π).

    Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ έκανε το χρέος της επικρατώντας της Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ με 75-71, αλλά αποκλείστηκε από την συνέχεια του EuroCup αφού μετά τις νίκες των Νίζνι και Χάποελ επι των Γαλατάσαραι και Κράσνι αντίστοιχα τερμάτισε στην πέμπτη θέση του 6ου ομίλου. Πρώτος σκόρερ για την Ένωση ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 27 πόντους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 December 2015 - 21:32:33 UTC