Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοίνωση-απάντηση του Κ. Λαλιώτη στην επίθεση που δέχτηκε
  • [02] Γ. Πλακιωτάκης: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες
  • [03] Βρυξέλλες: Με «συναινετικό τρόπο» λύθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε με το παράλληλο πρόγραμμα
  • [04] Γ. Σταθάκης: Κοινωνική οικονομία μπορεί να υπάρξει και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα
  • [05] «Χρόνια Πολλά» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα 110 χρόνια λειτουργίας του, εύχεται η ΝΔ
  • [06] Η έκθεση του Φώτη Κόντογλου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο φέρνει στο φως 27 άγνωστα έργα
  • [07] Αποκαλύφθηκε κι άλλο τμήμα προϊστορικής πόλης στις ανασκαφές κοντά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας
  • [08] Φωτογραφία και ποίηση «Στην έρημο της μνήμης»
  • [09] Το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ ανακαλεί το επίτιμο διδακτορικό του Νομπελίστα Κόνραντ Λόρεντς
  • [10] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Η Σύνοδος Κορυφής θα ήταν φρόνιμο να πει «ναι» στις προτάσεις της Κομισιόν
  • [11] Φρ. Ολάντ: Συμφωνώ απόλυτα με την ίδρυση ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής
  • [12] Υπόθεση «Noor1»: Απολογήθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο μηχανικός του πλοίου
  • [13] ΣΥΡΙΖΑ: Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτελεί εχέγγυο για την δημοκρατική λειτουργία της δημόσιας σφαίρας
  • [14] Ζαν Ζιγκλέρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Παραδειγματική για όλη την Ευρώπη η αντίσταση των Ελλήνων
  • [15] «Τέλος» από την Τσέλσι ο Μουρίνιο
  • [16] FIFA: Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας «πάγωσε» 50 λογαριασμούς με εκατομμύρια φράγκα
  • [17] Πρόκριση με Φουστέρ ο Ολυμπιακός, 2-1, τον Απόλλωνα

  • [01] Ανακοίνωση-απάντηση του Κ. Λαλιώτη στην επίθεση που δέχτηκε

    Σε σκοτεινά σχέδια στοχοποίησής του αποδίδει με ανακοίνωσή του στον Τύπο, ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης, την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας του και την προκήρυξη της οργάνωσης «Πυρήνας Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI-IRF)» που ανέλαβε την ευθύνη.

    «Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκληματικών πράξεων, όπως και οι υποβολείς και καθοδηγητές των συμβολαίων σπίλωσης και κατασυκοφάντησης και των συμβολαίων βίας, φωτιάς και θανάτου είναι πια πολιτικά ξεγυμνωμένοι, είναι πια ηθικά βαρύτατα και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι» αναφέρει ο κ. Λαλιώτης.

    [02] Γ. Πλακιωτάκης: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες

    «Να ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας», καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης με αφορμή την «απόσυρση» του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα.

    Στην δήλωση του ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει ακόμη: «Η απόσυρση από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα», αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση. Το σημερινό ναυάγιο της κυβέρνησης πείθει και τον πιο δύσπιστο, ότι ο θησαυρός του κ. Τσίπρα ήταν άνθρακες. Για να τεθεί, επιτέλους, ένα τέρμα στο συνεχή διασυρμό της χώρας, καλώ το Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. Καλώ τον πρωθυπουργό να ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας».

    [03] Βρυξέλλες: Με «συναινετικό τρόπο» λύθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε με το παράλληλο πρόγραμμα

    Με «συναινετικό τρόπο» λύθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παράγοντας της ευρωζώνης. Όπως εξήγησε, κάποια κράτη-μέλη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη συντονισμού με τους θεσμούς.

    Εξάλλου, η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup που συνεδρίασε νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισε ότι μέχρι αύριο η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων (συγκεκριμένα να δημοσιεύσει την υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της υγείας), έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί.

    [04] Γ. Σταθάκης: Κοινωνική οικονομία μπορεί να υπάρξει και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

    «Η κοινωνική οικονομία, υπό την ευρεία έννοια, δεν έχει κανέναν περιορισμό σε κλάδους ή υπο-δραστηριότητες. Με την ίδια ευχέρεια με την οποία μπορεί να αναπτυχθεί στην αγροτική οικονομία, μπορεί και να υπάρξει σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα παραγωγικών δραστηριοτήτων, εκδηλώνοντας τεράστιο δυναμισμό στην τεχνολογία, την καινοτομία και τις υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, μπορεί να υπάρξει και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με μορφές διαμόρφωσης θεσμών κοινωνικής οικονομίας που θα διασφαλίζουν χρηματοδότηση, κοκ». Αυτό υπογράμμισε στην ομιλία του στην ημερίδα για την κοινωνική οικονομία ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι η κοινωνική οικονομία πρέπει και να προστατευτεί και να είναι διαφορετικό μοντέλο οικονομίας. «Πολύ διαφορετικό από το κρατικό και πολύ διαφορετικό από το ιδιωτικό. Αυτό πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού, ιδιαίτερα επειδή αποτελεί πρωτόγνωρο ή νέο εγχείρημα. Υπό αυτούς τους όρους, το θεσμικό πλαίσιο το οποίο καλούμαστε εμείς ως κυβέρνηση να διαμορφώσουμε, αλλά, κυρίως, τα εργαλεία στήριξης αυτών των νέων εγχειρημάτων, πρέπει να διατηρήσουν με ασφάλεια τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που πρέπει να διατηρήσει η κοινωνική οικονομία. Δεν πρέπει να μετασχηματιστεί, δεν πρέπει να έχει ενδογενώς το στοιχείο της κρατικής αρωγής με την κακή έννοια του όρου ή να προσομοιάσει σε με μια τυπική ιδιωτική επιχείρηση».

    [05] «Χρόνια Πολλά» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα 110 χρόνια λειτουργίας του, εύχεται η ΝΔ

    «Η Νέα Δημοκρατία, με την πεποίθηση ότι "εθνικό είναι το αληθές", εύχεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στο ανθρώπινο δυναμικό του Χρόνια Πολλά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επέτειο των 110 χρόνων του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η ΝΔ τονίζει ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμπληρώνει φέτος 110 χρόνια προσφοράς στην ενημέρωση και, κατ' επέκταση, στο δημόσιο βίο της χώρας.

    «Τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, καθιστά την αποστολή του ιδιαίτερα σημαντική. Και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, που απαιτεί πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση, για όλα όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας, την Ευρώπη και τον Κόσμο», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.

    [06] Η έκθεση του Φώτη Κόντογλου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο φέρνει στο φως 27 άγνωστα έργα

    Το Βυζαντινό Μουσείο τιμά τη μνήμη του Φώτη Κόντογλου, για τα 50 χρόνια από τον θάνατό του, παρουσιάζοντας τη μεγάλη αναδρομική έκθεση «Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως. Φαντασία και χειρ», η οποία αποκαλύπτει όχι μόνον το ζωγραφικό του έργο, κοσμικό και θρησκευτικό, αλλά φωτίζει για πρώτη φορά, την προσωπικότητά του ως λογοτέχνη, κριτικού, ερευνητή των βυζαντινών χρωμάτων και συντηρητή.

    «Αυτό που επιδιώξαμε δεν ήταν να δείξουμε άλλη μια αναδρομική έκθεση του Φώτη Κόντογλου, δεν ήταν στόχος να βγάλουμε για άλλη μια φορά στο φως τα μεγάλα κλασσικά έργα του καλλιτέχνη, αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ σημαντικό να φωτίσουμε όλες τις πτυχές μιας πραγματικά πολυσχιδούς πραγματικότητας όπως αυτή του Κόντογλου» είπε η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Ιωάννα Αλεξανδρή και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά θα δείξουμε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές της πνευματικής και καλλιτεχνικής του διαδρομής. Αυτό που επιδιώξαμε είναι εκτός από το ζωγραφικό του έργο να παρουσιάσουμε το λογοτεχνικό του έργο, το έργο του ως κριτικού, το έργο του ως δημοσιογράφου, ως συντηρητή και ως ερευνητή των βυζαντινών χρωμάτων και της μεταβυζαντινής ζωγραφικής.

    [07] Αποκαλύφθηκε κι άλλο τμήμα προϊστορικής πόλης στις ανασκαφές κοντά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

    Σημαντική πρόοδο σημείωσαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές κοντά στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, καθώς αποκάλυψαν ακόμη ένα τμήμα της προϊστορικής πόλης, η οποία φαίνεται να ιδρύθηκε τον 16ο αι. π.Χ. (παρόλο που, βάσει της κεραμικής, η χρονολόγηση είναι πιο πρώιμη). Τον 12ο αι. π.Χ. η πόλη καταστράφηκε και εγκαταλείφθηκε.

    Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου υπολογίζεται ότι η αρχαία αυτή πόλη είχε έκταση 25-50 εκτάρια και μέχρι σήμερα έχει διερευνηθεί μόνο ένα μικρό τμήμα του οικισμού.

    Η φετινή γεωφυσική έρευνα αποτελεί την τρίτη σε σειρά επισκοπήσεων οι οποίες διεξήχθησαν κατά τα έτη 2010, 2012 και 2014. Τα αποτελέσματα του γεωραντάρ, σε συνάρτηση με τις μαγνητομετρήσεις, δείχνουν ένα κτήριο διαστάσεων περίπου 50Χ40 μέτρων. Από τις ανασκαφές, οι οποίες γίνονται από τη σουηδική αποστολή του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, επιβεβαιώνονται οι ενδείξεις ότι η πόλη εκτεινόταν σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι υπολογιζόταν κατά τις αρχές των ερευνών. Φαίνεται ότι ο οικισμός εκτεινόταν προς τα βόρεια, δηλαδή προς το αρχαίο λιμάνι, όπου σήμερα απλώνεται η αλυκή της Λάρνακας και προς τα δυτικά, όπου είναι η περιοχή, την οποία είχε διερευνήσει ο Πάουλ Όστρεμ στις δεκαετίες 1970, 1980 και 1990).

    [08] Φωτογραφία και ποίηση «Στην έρημο της μνήμης»

    «Υπάρχουμε μονάχα όσο μας θυμούνται, πέρα από τη ζωή και τον θάνατο». Ο λόγος του ποιητή Ζαχαρία Στουφή συνδέεται με τις φωτογραφίες του φωτογράφου Δημήτρη Θεοδόση, σε μια κοινή περιπλάνηση της ποίησης και της εικόνας στην κόψη της μνήμης. Το κοινό τους εγχείρημα είχε παρουσιαστεί πριν από λίγους μήνες σε έκθεση και καταγράφηκε σ' ένα μικρό, κομψό λεύκωμα με τίτλο «Στην έρημο της μνήμης» το οποίο παρουσιάζεται στις 18 του μηνός, ώρα 20.00 στις «Εκδόσεις των Συναδέλφων» (Καλλιδρομίου 30, Εξάρχεια).

    Σπαράγματα μνήμης από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, λειτουργούν συμπληρωματικά για την ποίηση του ενός και τη φωτογραφία του άλλου, σε ένα σύνολο ανοιχτό σε ερμηνείες και συνειρμούς για το θεατή. Προσωπικό και ταυτόχρονα οικουμενικό το οδοιπορικό τους αφαιρεί και συνθέτει, δημιουργώντας υποδοχείς για το βλέμμα και το συναίσθημα που επιτρέπουν στο θεατή να διεισδύσει τελικά στη δική του έρημο της μνήμης. Το έργο τους επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά τη ρήση του Λουίς Μπουνουέλ ότι «πρέπει να αρχίσεις να χάνεις τη μνήμη σου, ακόμα και μικρά της κομματάκια, για να συνειδητοποιήσεις πως η μνήμη είναι το βασικό συστατικό της ζωής μας».

    Για το λεύκωμα «Στην έρημο της μνήμης» θα μιλήσουν στην εκδήλωση η δημοσιογράφος Ντίνα Δασκαλοπούλου και ο οπερατέρ- φωτογράφος Αντώνης Κασίτας.

    [09] Το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ ανακαλεί το επίτιμο διδακτορικό του Νομπελίστα Κόνραντ Λόρεντς

    Το Πανεπιστήμιο της «πόλης του Μότσαρτ», του Σάλτσμπουργκ, ανακάλεσε τον τίτλο του «επίτιμου διδάκτορα» που το ίδιο είχε απονείμει το 1983, στον παγκόσμια γνωστό βιολόγο ανθρώπινης συμπεριφοράς που είχε τιμηθεί και με το Βραβείο Νόμπελ, Κόνραντ Λόρεντς (7.11.1903 - 27.2.1989), εξαιτίας της ανοικτής υποστήριξης του στη ναζιστική ιδεολογία και της διάδοσης της από μέρους του, μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία του.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου, στην οποία βασίστηκε η σημερινή απόφασή του, ο Κόνραντ Λόρεντς, ήδη το 1938, σε επιστολή του και αίτησή του για εγγραφή ως μέλος (που συντελέστηκε τον Ιούνιο του 1938) προς το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ (Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα), τόνιζε πως υπήρξε πάντα από πεποίθηση εθνικοσοσιαλιστής.

    Πρόσθετε ακόμη, πως πολύ πριν την «αλλαγή» (σ.σ. την προσάρτηση της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία το Μάρτιο του 1938), ο ίδιος είχε πετύχει να αποδείξει σε Σοσιαλιστές φοιτητές τη «βιολογική αδυναμία του Μαρξισμού» και να τους προσηλυτίσει στον Εθνικοσοσιαλισμό.

    [10] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Η Σύνοδος Κορυφής θα ήταν φρόνιμο να πει «ναι» στις προτάσεις της Κομισιόν

    Την επιθυμία του να καταλήξει η σημερινή Σύνοδος Κορυφής σε μια «συμφωνία επί της αρχής» αναφορικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή, εξέφρασε προσερχόμενος στο κτίριο του Συμβουλίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Είμαι της άποψης ότι θα ήταν φρόνιμο η Σύνοδος Κορυφής να πει "ναι" επί της αρχής στις προτάσεις της Κομισιόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο κ. Γιούνκερ συμμετείχε επίσης στη συνάντηση που έγινε νωρίτερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και τους ηγέτες της ΕΕ που επιθυμούν να προχωρήσουν με το εθελοντικό σχέδιο επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία, το οποίο έχει προτείνει η Επιτροπή.

    [11] Φρ. Ολάντ: Συμφωνώ απόλυτα με την ίδρυση ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής

    «Πρέπει να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Ο Φρ. Ολάντ δήλωσε «απόλυτα σύμφωνος» με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σώματος συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από τα κράτη-μέλη που δέχονται μεταναστευτικές πιέσεις.

    Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι τέθηκαν ορισμένοι κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί. «Aν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα εξωτερικά σύνορα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις υποσχέσεις μας προς την Τουρκία», δήλωσε ο Φρ. Ολάντ

    [12] Υπόθεση «Noor1»: Απολογήθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο μηχανικός του πλοίου

    Με τις απολογίες του Ινδού υποπλοιάρχου του «Noor 1» και του συμπατριώτη του, μηχανικού του πλοίου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο αυτό.

    Και οι δύο έριξαν ευθύνες στον συμπατριώτη τους καπετάνιο του «Noor 1».

    Ο μηχανικός είπε ότι στην φυλακή τον πλησίασε ο φερόμενος ως ναυλωτή του συγκεκριμένου φορτίου, Γιώργος Μπουρδούβαλης, του είπε πως είναι «καλό παιδί» και του συνέστησε, χωρίς να τον απειλήσει, να αλλάξει την κατάθεσή του. Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία υπήρξαν μικροεντάσεις μεταξύ των συνηγόρων. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με συνέχεια των απολογιών των κατηγορουμένων.

    [13] ΣΥΡΙΖΑ: Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτελεί εχέγγυο για την δημοκρατική λειτουργία της δημόσιας σφαίρας

    Στα 110 χρόνια λειτουργίας του, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπηρέτησε και εξακολουθεί να υπηρετεί τις αρχές της αντικειμενικής ενημέρωσης και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας με απαράμιλλο επαγγελματισμό και αξιοπιστία.

    Το ΑΠΕ διένυσε με επιτυχία όλες τις φάσεις και τις εξελίξεις στον χώρο της ενημέρωσης στα 110 της παρουσίας του στα ΜΜΕ. Με την πληρότητα και την αξιοπιστία του, το ΑΠΕ αποτελεί εχέγγυο για την δημοκρατική λειτουργία της δημόσιας σφαίρας.

    [14] Ζαν Ζιγκλέρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Παραδειγματική για όλη την Ευρώπη η αντίσταση των Ελλήνων

    «Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για τον ελληνικό λαό, όχι μόνο για τη μεγάλη του ιστορία και την τεράστια συμβολή του στον πολιτισμό», αλλά και για την «παραδειγματική αντίστασή του» η οποία «θα συμβάλλει πάρα πολύ στην ενίσχυση του αγώνα κατά του χρηματιστηριακού καπιταλισμού σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο», λέει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ και στον Αντώνη Πολυχρονάκη ο γνωστός Ελβετός πολέμιος της παγκοσμιοποίησης Ζαν Ζιγκλέρ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Προσθέτει δε ότι «χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε το Podemos στην Ισπανία, αντίσταση στην Ιταλία, το «Μέτωπο της αριστεράς» του Μελανσόν στη Γαλλία και το κόμμα της γερμανικής αριστεράς («Die Linke») δεν θα είχε τόσο μεγάλη σημασία».

    Τάσσεται υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους, ώστε να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να ανοικοδομηθεί. Προτρέπει την «κοινωνία των πολιτών σε όλες της ευρωπαϊκές χώρες να δείξει αλληλεγγύη, να πιέσει τις κυβερνήσεις και τις Βρυξέλλες ώστε να γίνει η διαγραφή του». Τονίζει ότι «οι διανοούμενοι έχουν το καθήκον να αποκαλύψουν ότι πρόκειται για καθαρή άσκηση βίας, για μια δικτατορική στρατηγική λεηλασίας και ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει μια εγκληματική διάσταση» και χαρακτηρίζει ως απόλυτο αίσχος τις προσβολές κατά «της χώρας που μας δώρισε τη Δημοκρατία» και τη «συκοφάντηση των απόγονων του Περικλή και των δημιουργών του Παρθενώνα» από μερίδα του Τύπου.

    Ο επί σειράν ετών διατελέσας βουλευτής του αριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο ελβετικό κοινοβούλιο, βάλει και κατά της χώρας του, την οποία χαρακτηρίζει ως «πολύ διεφθαρμένη», αφού ο δικός της «ορυκτός πλούτος είναι τα αιματοβαμμένα χρήματα δικτατόρων, μαφιόζικων καρτέλ ξεπλύματος χρήματος, φοροφυγάδων, της ρωσικής ολιγαρχίας», αλλά και Ελλήνων, οι οποίοι «δεν πληρώνουν φόρους». Σημειώνει δε ότι η «Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε προτεκτοράτο από την Ε.Ε.» και «αυτό έχει να κάνει και με τη λεηλασία των ελληνικών ταμείων από τις ελβετικές τράπεζες».

    [15] «Τέλος» από την Τσέλσι ο Μουρίνιο

    Και επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι αποτελεί ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς ο αγγλικός σύλλογος γνωστοποίησε το «διαζύγιο» των δύο πλευρών κοινή συναινέσει. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Τσέλσι και ο Ζοζέ Μουρίνιο χώρισαν κοινή συναινέσει. Όλοι στην Τσέλσι ευχαριστούν τον Ζοζέ για την τεράστια συμβολή του από τότε που επέστρεψε ως προπονητής το καλοκαίρι του 2013. Οι τρεις τίτλοι πρωταθλήματος, το Κύπελλο Αγγλίας, το Κομιούνιτι Σιλντ και οι τρεις κατακτήσεις Λιγκ Καπ σε δύο θητείες τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο τεχνικό στην 110χρονη ιστορία μας. Όμως, τόσο ο Ζοζέ όσο και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά καλά αυτή τη σεζόν και πιστεύουν ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον και των δύο μερών να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους».

    [16] FIFA: Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας «πάγωσε» 50 λογαριασμούς με εκατομμύρια φράγκα

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στο «πάγωμα» 50 λογαριασμών σε διαφορετικές τράπεζες με εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που σχετίζονται με τη FIFA. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Φλόκο Γκάλι, ανέφερε ότι έχουν «παγώσει» λογαριασμοί με «διψήφια ποσά εκατομμυρίων» μετά από σχετική αίτηση των ΗΠΑ.

    [17] Πρόκριση με Φουστέρ ο Ολυμπιακός, 2-1, τον Απόλλωνα

    Ο Νταβίντ Φουστέρ έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στον άθλιο αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 2-1 του Απόλλωνα, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου, και συνεχίζουν στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τον πρωτοπόρο της Football League, που έμεινε εκτός.

    Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος έχουν ως εξής:

    1ος όμιλος

    Αχαρναϊκός-Ηρακλής 0-2

    Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

    2ος όμιλος

    Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-2

    Ζάκυνθος-Παναιτωλικός 1-0

    3ος όμιλος

    Χανιά-Πανθρακικός 17/12 (15:00)

    Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 17/12 (15:00)

    4ος όμιλος

    Παναχαϊκή-Λεβαδειακός 17/12 (17:00)

    Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 17/12 (17:00)

    5ος όμιλος

    Παναιγιάλειος-Πλατανιάς 1-0

    Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 1-2

    6ος όμιλος

    Λαμία-Βέροια 0-1

    Καλλιθέα-Ατρόμητος 2-4

    7ος όμιλος

    Λάρισα-ΑΕΚ 17/12 (19:30)

    Πανελευσινιακός-Ξάνθη 17/12 (19:30)

    8ος όμιλος

    Κισσαμικός-Καλλονή 1-2

    Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 December 2015 - 17:32:32 UTC