Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Δεν κάνει καλό στη ΝΔ η συζήτηση, περί διαύλου επικοινωνίας με τον Αλ. Τσίπρα
  • [02] «Εάν κάποιος υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, θέλει να κάνει συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα, να το πει σήμερα»
  • [03] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ
  • [04] Κύπρος: Εγκρίθηκε οριακά από τη Βουλή ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός
  • [05] Θα διευκρινιστούν τα θέματα και θα προχωρήσει κανονικά, το παράλληλο πρόγραμμα, είπε ο Γ. Σταθάκης
  • [06] Σχεδόν 3.500 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά
  • [07] «Κόκκινος συναγερμός» και πάλι στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • [08] Νέο αντιαιμοπεταλιακό φάρμακο κατά της θρόμβωσης δοκίμασε Ελληνοαμερικανός επιστήμονας
  • [09] Ετήσιο τεστ αίματος για τον καρκίνο των ωοθηκών μπορεί να μειώσει τους θανάτους
  • [10] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ, στις Βρυξέλλες

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Δεν κάνει καλό στη ΝΔ η συζήτηση, περί διαύλου επικοινωνίας με τον Αλ. Τσίπρα

    «Δεν κάνει καλό στη ΝΔ αυτή η συζήτηση. Το να φαίνεται ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τον κύριο Τσίπρα βλάπτει τη ΝΔ» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις δηλώσεις Ρουσόπουλου. Διερωτήθηκε πάντως αν κάνει καλό στον κ. Τσίπρα, που ο Θόδωρος Ρουσόπουλος τον συνέκρινε με τον Ανδρέα Παπανδρέου.Ανέφερε ότι είναι λάθος να υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία «κουτάκια» με κάποιους να τους χαρακτηρίζουμε Καραμανλικούς, Σαμαρικούς κ.λ.π. «Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη παράταξη και αν εκλεγώ θα τα αλλάξω αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με την απόσυρση του νομοσχεδίου του παράλληλου προγράμματος είπε ότι «είναι ξεφτίλα για την κυβέρνηση», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «μεγάλο λαϊκιστή». Ευχαρίστησε δημόσια τον Γιάννη Μπουτάρη που δήλωνε την ίδια ώρα από το Μega ότι αν ψήφιζε στις εκλογές της ΝΔ θα τον υποστήριζε.

    [02] «Εάν κάποιος υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, θέλει να κάνει συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα, να το πει σήμερα»

    «Εάν κάποιο κομμάτι της ΝΔ ή εάν κάποιος υποψήφιος αρχηγός της, θέλει να κάνει συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα να το πει σήμερα, να πάρει πολιτική νομιμοποίηση από τις εκλογές την Κυριακή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο 'Αδωνις Γεργιάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρουσόπουλου και τα σενάρια συγκυβέρνησης.

    Αν κάποιος που λέει σήμερα ότι δεν θα κάνει συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα, την κάνει αύριο τότε θα κριθεί από τον κόσμο μας, τόνισε χαρακτηριστικά.

    [03] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ

    Συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, στις Βρυξέλλες.

    Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο έγινε πριν την έναρξη της Συνόδου, ενώ με τον Γάλλο πρόεδρο η συνάντηση γίνεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες πως «αναγνωρίστηκε ο ρόλος - κλειδί της Τουρκίας στη μείωση των προσφυγικών ροών»και τόνισε ότιείναι ανάγκη η Άγκυρα να εφαρμόσει όλα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας. Σημείωσε δε ότι αναγνωρίστηκε η σημασία της σχέσης Ελλάδας και Τουρκίας στον έλεγχο και τη μείωση των προσφυγικών ροών

    [04] Κύπρος: Εγκρίθηκε οριακά από τη Βουλή ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός

    Με οριακή πλειοψηφία -29 ψήφοι υπέρ και 26 εναντίον- η κυπριακή Βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, ο οποίος είναι ο τελευταίος μνημονιακός, καθώς τον ερχόμενο Μάρτιο η Κύπρος αναμένεται να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης.Υπέρ, ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ. Παρά τη θετική ψήφο ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ άσκησαν δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Κατά τάχθηκαν ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι.

    Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει έξοδα, εξαιρούμενων των χρηματοοικονομικών ροών, ύψους 5,941 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με αναθεωρημένα έσοδα 5.860εκατ. ευρώ το 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 1,4%. Οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού του 2016 ανέρχονται στα 6,060 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 5,975 εκατ. ευρώ του προηγούμενου χρόνου παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 1,4%.

    [05] Θα διευκρινιστούν τα θέματα και θα προχωρήσει κανονικά, το παράλληλο πρόγραμμα, είπε ο Γ. Σταθάκης

    «Είναι δεδομένο ότι υπάρχει συνεννόηση με τους δανειστές για θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού κόστους», δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόσυρση του νομοσχεδίου για το "παράλληλο πρόγραμμα", ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με τους θεσμούς.

    «Νομίζω ότι θα διευκρινιστούν τα θέματα και θα προχωρήσει κανονικά», είπε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιέχει διατάξεις που «πρέπει να προχωρήσουν» για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.

    Ο υπουργός Οικονομίας επανάλαβε την κυβερνητική θέση ότι η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα δεν «πάγωσε» αλλά απλώς - λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης από τη Βουλή - θα προχωρήσει με την κανονική διαδικασία, κι όχι με τη ταχύτερη διαδικασία του επείγοντος.

    Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως η χώρα μας «έχει υπογράψει μία πολύ συγκεκριμένη συμφωνία» με τους θεσμούς και τηρεί τις δεσμεύσεις της με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

    [06] Σχεδόν 3.500 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά

    Σχεδόν 3500 πρόσφυγες θα φτάσουν και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, με δυο πλοία.

    Ειδικότερα, το πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε από τη Μυτιλήνη και τη Χίο 1750 πρόσφυγες και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά τις επόμενες ώρες, προερχόμενο από τη Μυτιλήνη, μεταφέρει 1654 πρόσφυγες.

    [07] «Κόκκινος συναγερμός» και πάλι στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    To Πεκίνο σήμανε σήμερα «κόκκινο συναγερμό» για σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση -το μέγιστο επίπεδο- για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ η κινεζική πρωτεύουσα αναμένει νέο κύμα αιθαλομίχλης.Το αρμόδιο δημοτικό Γραφείο για το Περιβάλλον εξέδωσε εντολή να κλείσουν τα εργοστάσια και να εφαρμόζεται από αύριο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ιδιωτικών οχημάτων, ανάμεσα σε άλλα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί αυτό το νέο επεισόδιο της ρυπογόνας ομίχλης.

    Ο κόκκινος συναγερμός ισχύει από αύριο μέχρι και την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Περιβαλλοντικής Προστασίας του Πεκίνου, ενώ η πόλη είχε ακόμη σήμερα έναν καταγάλανο ουρανό.Είναι η δεύτερη φορά που σημαίνει «κόκκινος» συναγερμός μετά την εφαρμογή το 2013 στην κινεζική πρωτεύουσα του συστήματος συναγερμού της για ατμοσφαιρική ρύπανση, παρά τα αρκετά σοβαρά επεισόδια αιθαλομίχλης κατά το παρελθόν.

    [08] Νέο αντιαιμοπεταλιακό φάρμακο κατά της θρόμβωσης δοκίμασε Ελληνοαμερικανός επιστήμονας

    Μια νέα δραστική αντι-αιμοπεταλιακή ουσία που εμποδίζει γρήγορα τον σχηματισμό θρόμβων στην κυκλοφορία του αίματος, χωρίς να αυξάνει τον κίνδυνο για αιμορραγία, δοκίμασε ένας ελληνο-αμερικανός επιστήμονας. Το φάρμακο δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε ασθενείς που κάνουν αγγειοπλαστική και άλλες παρόμοιες καρδιολογικές επεμβάσεις.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον 'Αθαν Κουλιόπουλο του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστώνης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology» (Αρτηριοσκλήρυνση, Θρόμβωση και Αγγειακή Βιολογία) του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου.

    [09] Ετήσιο τεστ αίματος για τον καρκίνο των ωοθηκών μπορεί να μειώσει τους θανάτους

    Ένα διαγνωστικό τεστ αίματος που γίνεται κάθε χρόνο, μπορεί να περιορίσει κατά το ένα πέμπτο περίπου (20%) τους θανάτους από καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα διεθνώς.

    Οι όγκοι της συγκεκριμένης σχετικά σπάνιας μορφής καρκίνου -που αποκαλείται και «σιωπηλός δολοφόνος»- είναι συχνά θανατηφόροι, επειδή συνήθως ανακαλύπτονται με καθυστέρηση. Τα συμπτώματα, που περιλαμβάνουν πόνους ή επίμονο φούσκωμα στην κοιλιά, είναι εύκολο να παρερμηνευθούν. Περίπου το 60% των ασθενών πεθαίνουν μέσα σε μια πενταετία από τη διάγνωση. Η νόσος εμφανίζεται συνήθως μετά την εμμηνόπαυση και σε αυτήν παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο τεστ για έγκαιρη διάγνωση.

    [10] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ, στις Βρυξέλλες

    Συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, στις Βρυξέλλες.

    Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο έγινε πριν την έναρξη της Συνόδου, ενώ με τον Γάλλο πρόεδρο η συνάντηση γίνεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. .

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες πως «αναγνωρίστηκε ο ρόλος - κλειδί της Τουρκίας στη μείωση των προσφυγικών ροών» και τόνισε ότιείναι ανάγκη η Άγκυρα να εφαρμόσει όλα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας. Σημείωσε δε ότι αναγνωρίστηκε η σημασία της σχέσης Ελλάδας και Τουρκίας στον έλεγχο και τη μείωση των προσφυγικών ροών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 December 2015 - 9:32:37 UTC