Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Πλακιωτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας
  • [02] Η Άγκυρα αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ
  • [03] Στις κάλπες οι Νεοδημοκράτες για την ανάδειξη προέδρου
  • [04] Βερολίνο και Βιέννη επεξεργάζονται πρόταση για το άσυλο, σύμφωνα με το Focus
  • [05] Σε εξέλιξη οι πιο αμφίρροπες εκλογές στην Ισπανία τα τελευταία 40 χρόνια

  • [01] Ι. Πλακιωτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας

    "Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας" δήλωσε από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

    "Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για την δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος" πρόσθεσε ο ίδιος.

    [02] Η Άγκυρα αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ

    Η Τουρκία ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι «συνεχίζει» να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ, την επομένη μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Τούρκο ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός ηγέτης κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο για να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

    «Λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες της ιρακινής πλευράς (...) η Τουρκία θα συνεχίσει τη διαδικασία που έχει αρχίσει για την αποχώρηση των στρατευμάτων τους τα οποία σταθμεύουν στην επαρχία της Μοσούλης», στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης ο Ομπάμα επέμεινε απευθυνόμενος στον Ερντογάν ότι είναι ανάγκη η Τουρκία να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Το Ιράκ είχε απαιτήσει την Τρίτη την «πλήρη αποχώρηση» των τουρκικών δυνάμεων από το έδαφος της χώρας.

    Πάντως ο Ομπάμα χαιρέτισε μολαταύτα «τη συμβολή» της Τουρκίας στον στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος μάχεται στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    [03] Στις κάλπες οι Νεοδημοκράτες για την ανάδειξη προέδρου

    Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 07:00 οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία.

    Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 ενώ περίπου στις 23:00 αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

    Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και δεν έχει σημειωθεί έως τώρα κάποιο αξιοσημείωτο πρόβλημα.

    Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι ψηφίζουν

    - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

    - Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

    - Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

    - Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

    - Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

    - Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

    - Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

    - Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

    Στη Θεσσαλονίκη ψηφίζουν Τζιτζικώστας και Καραμανλής

    Στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ ψηφίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,

    Εξάλλου, στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου,ψηφίζει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής,

    Ο κ. Καραμανλής βρίσκεται από το Σάββατο στην πόλη. Χθες το μεσημέρι πέρασε στιγμές χαλάρωσης, με την οικογένεια του και φίλους, κάνοντας βόλτα στη νέα παραλία. Με τζιν παντελόνι και μια φόρμα από πάνω περπάτησε μια μεγάλη διαδρομή στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με περιπατητές που απολάμβαναν τη λιακάδα του Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Πλακιωτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας

    [04] Βερολίνο και Βιέννη επεξεργάζονται πρόταση για το άσυλο, σύμφωνα με το Focus

    Η Γερμανία και η Αυστρία ετοιμάζουν μια πρόταση σχετικά με την κατάρτιση κοινού ευρωπαϊκού νόμου για το άσυλο, δήλωσε ο συντονιστής της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων σε συνέντευξή του στο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus.

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τις ένοπλες συρράξεις και την ανέχεια στη Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν και αλλού, έχουν φθάσει τη Γερμανία φέτος εισερχόμενοι στη χώρα από το έδαφος της γειτονικής Αυστρίας.

    Ο Πέτερ Αλτμάιερ, ο γενικός διευθυντής της καγκελαρίας στον οποίο η Άγγελα Μέρκελ έχει αναθέσει την επίβλεψη του χειρισμού της κρίσης των προσφύγων από την κυβέρνηση, δήλωσε στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες ότι συνεργάζεται στενά για αυτό με τον Γιόζεφ Όστερμαϊερ ?ομοσπονδιακό υπουργό παρά την αυστριακή καγκελαρία αρμόδιο για τις τέχνες, τον πολιτισμό και τα ΜΜΕ? ο οποίος δραστηριοποιείται στη χάραξη πολιτικής για την κρίση.

    «Συζητάμε για το ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει ένα τέτοιο σύστημα» είπε ο Αλτμάιερ, αναφερόμενος σε έναν ευρωπαϊκό νόμο και τα μέσα για την επιβολή του.

    Ο Αλτμάιερ πρόσθεσε ότι σύντομα θα προσεγγίσουν και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχει περισσότερη προθυμία για συζήτηση όσον αφορά το πρόβλημα από ό,τι οποτεδήποτε άλλοτε τα τελευταία χρόνια.

    [05] Σε εξέλιξη οι πιο αμφίρροπες εκλογές στην Ισπανία τα τελευταία 40 χρόνια

    Οι Ισπανοί καλούνται σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες νεοπαγή κόμματα αμφισβητούν την κυριαρχία του δικομματισμού, με τους αναλυτές να προβλέπουν είτε μια νέα περίοδο πολυκομματικών κυβερνήσεων και συναινετικών πολιτικών, ή μια περίοδο πολιτικής αστάθειας.

    Καθώς πολλοί ψηφοφόροι δηλώνουν αποφασισμένοι να συμβάλουν στην αναδιοργάνωση εκ βάθρων ενός πολιτικού συστήματος που θεωρούν διεφθαρμένο και ανίκανο να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της Ισπανίας, το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών προβλέπεται το πιο αμφίρροπο στα 40 χρόνια από το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

    Ο ένας στους τρεις από τα 36,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους δήλωσε ακόμη αναποφάσιστος μερικές ώρες πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα.

    Οι κάλπες ανοίγουν στις 08:00 [τοπική ώραΒ· 09:00 ώρα Ελλάδας] και θα κλείσουν στις 19:00 [20:00], ενώ λίγη ώρα αργότερα θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου.

    Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών κατέτειναν στο ότι το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα κερδίσει αλλά χωρίς να εξασφαλίσει πλειοψηφία των εδρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 December 2015 - 7:32:26 UTC