Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πως η τουρκική μαφία οργανώνει το δουλεμπόριο των προσφύγων
  • [02] Ισπανία-Εκλογές: Πύρρειος νίκη για το Λαϊκό Κόμμα
  • [03] Πρωτιά Β. Μεϊμαράκη - Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν Απ. Τζιτζικώστας και Κυρ. Μητσοτάκης
  • [04] Με ήττα 1-0 στην Κομοτηνή, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον α' γύρο
  • [05] Η «Μπάρτσα» στην κορυφή του κόσμου

  • [01] Πως η τουρκική μαφία οργανώνει το δουλεμπόριο των προσφύγων

    Τον λένε Οσμάν. Ή κάπως έτσι μας συστήθηκε. Είναι ένας από τους κορυφαίους της τουρκικής μαφίας που διαχειρίζεται μετανάστες και πρόσφυγες στη γειτονική χώρα. Δεν κρύβεται... «Αν η τουρκική κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα ούτε μύγα» λέει αφοπλιστικά.

    Διατηρεί ένα μαγαζί στη Σμύρνη που πουλάει τρόφιμα. Ένα μεγάλο μπακάλικο στο Μπασμανέ, τη συνοικία των Ρωμιών και των Εβραίων πριν το 1922 που σώθηκε από τη φωτιά. Οι Τούρκοι τη συνοικία την αποκαλούν «Δαμασκό». Όπως λένε «εδώ έχει πιο πολλούς Σύρους απ' ότι στη Συρία». Δεν είναι όμως η εικόνα της περιοχής όπως ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Στους δρόμους δεν έχει κανέναν Σύρο. Η δημοτική αρχή ξαναφύτεψε το γκαζόν στα πάρκα και στις νησίδες, Σύρος δεν υπάρχει πια ούτε για δείγμα.

    Κι όμως... υπάρχουν!

    Ο Οσμάν μας εξηγεί ότι πλέον «μένουν σε σπίτια που έχουν νοικιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Δεν κυκλοφορούν ελεύθερα, η μετακίνηση τους γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα που τους παραλαμβάνουν από τα σπίτια και τους μεταφέρουν σε σημεία εκκίνησης. Από εκεί μεταφέρονται στα σημεία αναχώρησης».

    Πώς μεταφέρονται τώρα. Με πολλούς τρόπους. Πολλοί από αυτούς προκαλούν γέλιο. Όλοι δείχνουν το μέγεθος του κυκλώματος και το αδίστακτο του τρόπου που αυτό λειτουργεί.

    Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί λοιπόν από τον Οσμάν στις περιοχές απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο με λεωφορεία φορτωμένα σε αυτοκίνητα οδικής βοήθειας. Με σχολικά λεωφορεία από την ώρα που τα παιδιά σχολάνε μέχρι την επομένη το πρωί που τα λεωφορεία θα ξαναχρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μαθητών. Με ένα κονβόι ΙΧ, πράγμα που επιτρέπει ακόμα κι όταν ένα αυτοκίνητο το σταματήσει η αστυνομία όλα τα άλλα να κατευθυνθούν στον προορισμό τους. Υπάρχουν όμως και... VIP μεταφορές όπως ανδρών ως πλούσιων αράβων με βιτρίνα Ρωσίδες συνοδούς ακόμα και... με νεκροφόρες! Οι τελευταίες λέει ο Οσμάν είναι ακριβές υπηρεσίες και πληρώνονται εξτρά σχεδόν όσο και το πέρασμα στο νησί.

    Ας επιστρέψουμε όμως στη Σμύρνη. Εκεί όπου είναι η βάση του κυκλώματος. Το κύκλωμα που πλέον και υπό τον φόβο των μέτρων που εικάζεται ότι θα ληφθούν από τις τουρκικές αρχές μετά από την πίεση των Ευρωπαίων έχει το παρακάτω οργανόγραμμα.

    Στην κορυφή είναι τα μέλη της μαφίας. Οι περισσότεροι είναι στη δουλειά πάνω από 20 χρόνια. Παλιότερα το κάνανε για κανένα καλό μεροκάματο. Πλέον και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο τα λεφτά είναι πολλά και αξίζει τον κόπο κανείς ακόμα και να ρισκάρει...

    [02] Ισπανία-Εκλογές: Πύρρειος νίκη για το Λαϊκό Κόμμα

    Οι Ισπανοί έδωσαν μία πύρρειο νίκη στο κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, που χάνει την απόλυτη πλειοψηφία, και ανέβασαν στην δεύτερη θέση το κόμμα Podemos, σύμφωνα με τις προβλέψεις των exit poll.

    Οι συντηρητικοί του PP, στην εξουσία από το 2011, αναδεικνύονται πρώτη δύναμη με το 26,8% των ψήφων, ενώ το κίνημα Podemos έρχεται δεύτερο με το 21,7% των ψήφων, ξεπερνώντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα (20,5%) και τους φιλελεύθερους Ciudadanos (15,2%).

    Επειτα από 32 χρόνια δικομματισμού και εναλλαγής του Λαϊκού Κόμματος (PP) και του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στην εξουσία, το κόμμα Podemos, προερχόμενο από το κίνημα των «Αγανακτισμένων», καταφέρνει ένα ισχυρό πλήγμα στο Σοσιαλισtiκό Κόμμα , που είχε ήδη υποστεί συντριπτική ήττα το 2011.

    Το PSOE, υπό τον 43χρονο Πέδρο Σάντσεθ, έρχεται ωστόσο δεύτερο ως προς τον αριθμό των εδρών στο κοινοβούλιο, ευνοημένο από έναν πολύπλοκο εκλογικό νόμο που δίνει μεγαλύτερο ειδικό βάρος σε αγροτικές περιοχές και μικρές περιφέρειες όπου έχει ισχυρότερη εκπροσώπηση.

    Εκπρόσωπος του κόμματος Podemos σχολίασε απόψε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η πολιτική του δικομματισμού τελείωσε για την Ισπανία.

    «Το δικομματικό σύστημα τελείωσε και μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο στη χώρα μας», δήλωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία του κόμματος Ινίγο Ερεχόν.

    Επειτα από την καταμέτρηση άνω του 50% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα καταλαμβάνει 123 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 97 έδρες, το κόμμα Podemos 70 έδρες και οι Ciudadanos 31 έδρες.

    [03] Πρωτιά Β. Μεϊμαράκη - Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν Απ. Τζιτζικώστας και Κυρ. Μητσοτάκης

    Πρωτιά Μεϊμαράκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα που συγκεντρώνουν τα επιτελεία των υποψηφίων.

    Επίσης τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει μάχη για την δεύτερη και την τρίτη θέση μεταξύ του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τέταρτο τον 'Αδωνι Γεωργιάδη. Πάντως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ των τριών πρώτων, που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη της αντιπαράθεσης, εάν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή και με τι προϋποθέσεις.

    Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξής: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο Β' γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ».

    Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Απόστολος Τζιτιζκώστας, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, σύμφωνα με διαρροή από συνεργάτες του, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

    Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ λόγω της αυξημένης προσέλευσης και όχι στις 7:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Κύριο χαρακτηριστικό από το πρωί ήταν η μεγάλη συμμετοχή και οι ουρές στα εκλογικά τμήματα.

    Το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα λίγο μετά τις 7:00 είχε αποτέλεσμα να καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία, το πρόβλημα όμως αποκαταστάθηκε γρήγορα. Σε εκλογικά κέντρα όμως που υπήρχαν ουρές, η διαδικασία, με απόφαση των οικείων εφορευτικών επιτροπών ολοκληρώθηκε μετά τις 8:00 το βράδυ, και αφού ψήφισαν όλοι.

    Από την λεωφόρο Συγγρού εκτιμούσαν ότι τελικά προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες περί τους 400.000 πολίτες και η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.

    Κοινός τόπος τόσο της λεωφόρου Συγγρού όσο και των υποψηφίων είναι ότι «οι Νεοδημοκράτες πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους». Καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας καθυστέρησε θα αργήσει αντίστοιχα και η ολοκλήρωση της καταμέτρησης. Επισήμως η λεωφόρος Συγγρού θα ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα που εκτιμάται στις 11:00 με 12:00 τη νύχτα. Ανοικτό είναι το εάν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα και από το ύψος της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.

    Αργά το βράδυ και εφόσον υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα θα γίνουν οι δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων οι οποίοι αυτή την ώρα είναι στα γραφεία τους και υποδέχονται τα αποτελέσματα με τα επιτελεία τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα και συνεχίζονται κανονικά οι εκλογές στη ΝΔ

    Ευ. Μεϊμαράκης: Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

    Αδ. Γεωργιάδης: Από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βγει ενωμένη από την διαδικασία

    Απ. Τζιτζικώστας: Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σελίδα

    [04] Με ήττα 1-0 στην Κομοτηνή, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον α' γύρο

    Με ήττα στην Κομοτηνή ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τον α' γύρο, καθώς έχασε 1-0 από τον Πανθρακικό, για την 15η αγωνιστική της Super League. Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων, που πιστοποίησαν την ανοδική τους τάση, σημείωσε ο Ροτζέριο Μάρτινς στο 26'. Η αθηναϊκή ομάδα τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουτρουμπή στο 85΄ με 2η κίτρινη κάρτα.

    Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και πρώτη εντός έδρας, που της δίνει μια βαθμολογική ανάσα και ελπίδες για σωτηρία, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στην 4η θέση και δείχνει να βουλιάζει σε περισσότερα προβλήματα.

    [05] Η «Μπάρτσα» στην κορυφή του κόσμου

    Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε απολύτως τα προγνωστικά και κατάκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που είναι ο τρίτος στην ιστορία της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν 3-0 την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Ρίβερ Πλέιτ, με γκολ των Λιονέλ Μέσι στο 36ο και Λουίς Σουάρες στο 49ο και 68ο λεπτό.

    Η Χιροσίμα κατετάγη στην τρίτη θέση, καθώς η στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στη Γιοκοχάμα, η ιαπωνική ομάδα νίκησε 2-1 την Γκουανγκζού Εβεργκράντε του Λουίς Φελίπε Σκολάρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 December 2015 - 21:32:29 UTC