Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης και Κ. Μητσοτάκης στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ
  • [02] Ισπανία-Εκλογές: Πύρρειος νίκη για το Λαϊκό Κόμμα

  • [01] Β. Μεϊμαράκης και Κ. Μητσοτάκης στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίαςστον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Ο κ. Πλακιωτάκης με δηλωσεις του ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, τους εθελοντές αλλά και τους τέσσερις υποψήφιους "κυρίως για την ευπρεπή στάση τους την ημέρα των εκλογών".

    Εφόσον σύμφωνα με το εκλογικο αποτέλεσμα κανένας δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, είπε, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου.

    "Συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση", συνέχισε, ενώ έδωσε τις ευχές του για Καλά Χριστούγεννα σε ολους τους πολίτες.

    Από την ροή των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, προκύπτει ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι πρώτος, αλλά χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως ξεπερνά το 40%, δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον 'Αδωνι Γεωργιάδη τέταρτο με μονοψήφιο ποσοστό.

    Στην δήλωση που έκανε όταν ξεκαθάρισε ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ. «Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα».

    Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

    [02] Ισπανία-Εκλογές: Πύρρειος νίκη για το Λαϊκό Κόμμα

    Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εξασφαλίζει 123 έδρες στο ισπανικό κοινοβούλιο, έπειτα από την καταμέτρηση του 99% των ψήφων, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έρχεται δεύτερο με 90 έδρες.

    Ακολουθούν το Podemos με 69 έδρες και οι Ciudadanos με 40 έδρες.

    Ο Ραχόι απέτυχε να εξασφαλίσει τις 176 έδρες της απόλυτης πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

    Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, και τον συνεχάρη για το εκλογικό αποτέλεσμα των Podemos, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν ότι το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών συνιστά πολιτική ήττα των δυνάμεων της λιτότητας, ενώ συζήτησαν και για την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας.

    Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε για το αποτέλεσμα,«Η λιτότητα ηττήθηκε πολιτικά και στην Ισπανία».

    Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «οι δυνάμεις που υπερασπίζονται την κοινωνία μπήκαν δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό» και πως «η προοπτική κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας είναι πια ανοιχτή». «Ο αγώνας μας δικαιώνεται. Η Ευρώπη αλλάζει!», σημειώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 December 2015 - 1:32:30 UTC