Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κουίκ στο «Πρακτορείο FM»: Δεν υπάρχει κανένας κλυδωνισμός στην κυβέρνηση για το σύμφωνο συμβίωσης
  • [02] Υπεγράφη η ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων - Εκπληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα
  • [03] Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε 70 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
  • [04] Άγνωστοι πυροβόλησαν γνωστό δικηγόρο στο Παλαιό Φάληρο
  • [05] Παρέμβαση από δεκαπέντε νομπελίστες υπέρ της Ελλάδος
  • [06] Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με τη Σβετλάνα Ζαχάροβα
  • [07] Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον Πειραιά την Τρίτη 29/12
  • [08] Επανακυκλοφορεί το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνη»
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Δίνουμε νέα ώθηση στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος
  • [10] Την Τρίτη η καταβολή της κάρτας σίτισης και η επιδότηση ενοικίου
  • [11] Η Σκαρλάτου προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
  • [12] Απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση μομφής κατά της διοίκησης της Ομοσπονδίας

  • [01] Τ. Κουίκ στο «Πρακτορείο FM»: Δεν υπάρχει κανένας κλυδωνισμός στην κυβέρνηση για το σύμφωνο συμβίωσης

    «Είμαι ξεκάθαρος και κατηγορηματικός, κανένας κλυδωνισμός δεν υπάρχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

    «Από τη στιγμή που σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνησηήταν γνωστό και στους δύο εταίρους ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και κόκκινες γραμμές. Και αυτό το δείξαμε, για παράδειγμα, στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Είδατε εσείς να μην προχωράει η κυβέρνηση;» είπε ο κ. Κουίκ, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στον Φάνη Γρηγοριάδη.

    «Το ότι έχουμε και ιδεολογικές διαφορές και λέμε ότι αυτό εμείς δεν τον περνάμε ή το άλλο δεν ψηφίζουμε, δε σημαίνει ότι υπάρχει ρήγμα, είναι απόλυτα κατανοητό και από τις δύο πλευρές» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «η δουλειά μου μέσα στην κυβέρνηση, μέσα σε όλα τα άλλα, είναι μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη από τον ΣΥΡΙΖΑ και εγώ από τους ΑΝΕΛ, να μπορούμε να να λειαίνουμε θέματα, που μας φέρνουν σε νομοθετικές αντιθέσεις».

    Ο κ. Κουίκ διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την κυβέρνηση λόγω της ψηφοφορίας για το σύμφωνο συμβίωσης, σημειώνοντας ότι «εκείνοι οι οποίοι μιλούν για ρήγμα στην κυβέρνηση έχουν ρήγμα στον εγκέφαλο».

    [02] Υπεγράφη η ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων - Εκπληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα

    Υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων, το τελευταίο σε εκκρεμότητα προαπαιτούμενο από τα 13 για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ.

    Η απόφαση προβλέπει ότι οι τιμές των 51 διαγνωστικών εξετάσεων οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαγνωστική δαπάνη, μειώνονται μεσοσταθμικά σε ποσοστό 43%, ενώ οι υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 9%. Παράλληλα, μειώνεται κατά 18% η τιμή αποζημίωσης των μαγνητικών τομογραφιών και κατά 10% του pet-scan.

    Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται ότι η απόδοση των μέτρων θα αξιολογηθεί μετά από 2 μήνες. Σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεσμεύεται να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τον έλεγχο της δαπάνης των διαγνωστικών εξετάσεων που θα περιλαμβάνει κατευθυντήριες οδηγίες και διαγνωστικά πρωτόκολλα, real time έλεγχο των παραπεμπτικών και δικαιότερο σύστημα εκπτώσεων (rebate όγκου).

    «Η απόφαση αυτή ελήφθη υπό την πίεση της εκπλήρωσης όλων των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της δόσης και είναι αποτέλεσμα μιας ανεξήγητης επιμονής των θεσμών αποκλειστικά και μόνο στη μείωση των τιμών ως μηχανισμού ελέγχου του κόστους», αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι η αρχική πρόταση των θεσμών προσδιόριζε το ποσοστό μείωσης των τιμών περίπου στο 70%.

    Από την άλλη πλευρά, αναφέρεται, η αντιπρόταση που παρουσίασε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας συμπεριλάμβανε έναν συνδυασμό μείωσης τιμών σε ποσοστό περίπου 30% και αυξημένο rebate όγκου. Αν και -σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου- η παραπάνω εναλλακτική πρόταση ήταν τεκμηριωμένη και διασφάλιζε πλήρως τη συγκράτηση της δαπάνης στο όριο του κλειστού προϋπολογισμού (302 εκατ. ευρώ), τελικά δεν έγινε αποδεκτή από τους θεσμούς.

    Είναι σαφές, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, ότι απόρροια της απόφασης θα είναι μια σημαντική επιβάρυνση στο χώρο των διαγνωστικών εργαστηρίων -κυρίως στα μεσαία και τα μικρά- τα οποία έχουν ήδη επιβαρυνθεί τα προηγούμενα χρόνια από τους μηχανισμούς του rebate και του claw-back.

    «Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των διαγνωστικών εργαστηρίων να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα κάνει διαχειρίσιμη αυτή τη μείωση των τιμών». Ειδικότερα, ομαλοποιώντας τη ροή των πληρωμών προς τους ιδιώτες παρόχους, παρεμβαίνοντας στην προκλητή ζήτηση με τις παρεμβάσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω (κατευθυντήριες οδηγίες, διαγνωστικά πρωτόκολλα κ.α.), κατανέμοντας με δικαιότερο τρόπο τις εκπτώσεις επί της δαπάνης (rebate), δίνοντας κίνητρα για την προώθηση συνεταιριστικών σχημάτων στο χώρο των διαγνωστικών εργαστηρίων. Με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακας στην προμήθεια των αντιδραστηρίων και θα ενισχύεται η βιωσιμότητά τους.

    [03] Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε 70 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

    Μια γιορτή για τα παιδιά έγινε σήμερα η Βουλή, που σκόρπισε όχι μόνο χαρά, αλλά και μεγάλη συγκίνηση σε όσους παρακολούθησαν από κοντά τις εκδηλώσεις για τα προσφυγόπουλα, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Κοινοβουλίου, την αρωγή του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής και τη συνεργασία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της σημερινής γιορτής, μέρας φιλίας, χαράς και αλληλεγγύης, υποδεχόμενος τους μικρούς πρόσφυγες, περίπου εβδομήντα παιδιά, που βρέθηκαν ασυνόδευτα και απροστάτευτα μακριά από τις εστίες και τις πατρίδες τους, στο δρόμο της προσφυγιάς.

    Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυβραβευμένη ταινία «Το αγόρι και ο κόσμος» του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Αλέ Αμπρέου, σε αίθουσα του Κοινοβουλίου. Η ταινία και ο εξοπλισμός προβολής ήταν προσφορά της εταιρείας Νεανικό Πλάνο-Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων.

    Αμέσως μετά, τα παιδιά στόλισαν το Δέντρο των Ευχών όπου έγραψαν και κρέμασαν τις δικές τους ευχές και επιθυμίες.

    Μετά το μεσημεριανό φαγητό, επισκέφθηκαν το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής, που είχε μετατραπεί -ειδικά για τη μέρα αυτή- σ' ένα εργαστήρι παράλληλων δημιουργικών δραστηριοτήτων, με μουσικοκινητική δράση και κατασκευές, εικαστικά και ζαχαροπλαστική χριστουγεννιάτικων γλυκών, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των παιδαγωγών του.

    Επίσης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου από το Ίδρυμα της Βουλής, ενώ οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τρενάκι.

    [04] Άγνωστοι πυροβόλησαν γνωστό δικηγόρο στο Παλαιό Φάληρο

    Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν, πριν από λίγη ώρα, γνωστό δικηγόρο, στο Παλαιό Φάληρο.

    Την ώρα που ο 46χρονος δικηγόρος έβγαινε από το γραφείο του στο δρόμο, δύο άγνωστοι, που φορούσαν κράνη και ήταν πάνω σε μία μηχανή, τον πυροβόλησαν τρεις φορές στα πόδια. Ο δικηγόρος διακομίστηκε στο Τζάνειο, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες.

    [05] Παρέμβαση από δεκαπέντε νομπελίστες υπέρ της Ελλάδος

    Πληθαίνουν οι φωνές από διεθνείς προσωπικότητες για τη στήριξη της Ελλάδος, ώστε να ληφθούν μέτρα τα οποία θα συμβάλουν να βγει γρήγορα η χώρα από την κρίση. Δεκαπέντε κορυφαίοι επιστήμονες του πλανήτη, κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ, ανέλαβαν πρωτοβουλία, στέλνοντας επιστολή τόσο στις ευρωπαϊκές αρχές όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με στόχο να εφαρμοστούν πολιτικές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης.

    Στην επιστολή τους οι δεκαπέντε νομπελίστες, αφού χαρακτηρίζουν την Ελλάδα γενέτειρα της δημοκρατίας και των ανθρώπινων αξιών, επισημαίνουν ότι η χώρα μας μαστίζεται από μία μακρά, συνεχή και βαθιά οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει αρνητικά τις ζωές των Ελλήνων, τις υποδομές και το μέλλον της χώρας.

    Οι κορυφαίοι επιστήμονες διαψεύδουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς διάφορων κύκλων περί δήθεν «τεμπέληδων Ελλήνων», σημειώνοντας ότι οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά, είναι δημιουργικοί και εφευρετικοί και όπου εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού διαπρέπουν, αποτελούν λαμπρό παράδειγμα επιστημονικής κατάρτισης και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των χωρών όπου εργάζονται.

    Σε ό,τι αφορά τον τομέα της έρευνας οι 15 νομπελίστες επισημαίνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά ερευνητικά κέντρα, τα οποία κατατάσσονται σε υψηλό επίπεδο για την παραγωγική τους έρευνα, με εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση με ελλείψεις, τόσο σε κονδύλια όσο και σε υποδομές, γεγονός που αναγκάζει κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες να αναζητήσουν την τύχη τους σε χώρες του εξωτερικού.

    Οι 15 νομπελίστες που συνυπογράφουν την επιστολή είναι οι παρακάτω:

    1. Prof. James D. Watson, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1953

    2. Prof. Peter Doherty, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1996

    3. Prof. Elizabeth H. Blackburn, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 2009

    4. Prof. Gόnter Blobel, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1999

    5. Prof. Εdmont H. Fischer, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1992

    6. Prof. Jules A. Hoffman, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 2011

    7. Sir Richard Timothy (Tim) Hunt, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 2001

    8. Prof. Wolfgang Ketterle, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2001

    9. Prof. Yuan T. Lee, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 1986

    10. Prof. Robert, Lord May of Oxford, Βραβείο Σουηδικής Ακαδημίας Crafoord 1996

    11. Prof. Roger D. Kornberg, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 2006

    12. Sir Richard J. Roberts, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1993

    13. Prof. Hamilton O. Smith, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1978

    14. Kurl Wόthrich, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 2002

    15. Prof. Albert Fert, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2007

    [06] Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με τη Σβετλάνα Ζαχάροβα

    Δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του κλασικού χορού, η «απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα» των Μπολσόι Σβετλάνα Ζαχάροβα και ο φημισμένος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας Σεργκέι Πολούνιν, θα βρεθούν αυτά τα Χριστούγεννα, στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, χαρίζοντας στους φίλους του μπαλέτου τις υπέροχες ερμηνείες τους σε ένα από τα ωραιότερα έργα όλων των εποχών, τη «Ζιζέλ».

    Οι δύο σπουδαίοι χορευτές θα δώσουν τρεις παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου (στις 20.00), πλαισιωμένοι από τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας, το θρυλικό καλλιτεχνικό σχήμα της Ρωσίας που συμπράττει συχνά με μεγάλους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, παραμένοντας πιστό στη στρατηγική των κορυφαίων συνεργασιών του.

    Το ελληνικό κοινό, που έχει αγαπήσει την «τσαρίνα» του κλασικού μπαλέτου από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις της στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, θα έχει το προνόμιο να απολαύσει τη Σβετλάνα Ζαχάροβα, υπό τους ήχους της γοητευτικής μουσικής του Λούντβιχ Μίνκους, να ενσαρκώνει την αγαπημένη της ρομαντική ηρωίδα, τη Ζιζέλ, έναν ρόλο που έχει σφραγίσει τη λαμπρή σταδιοδρομία της. «Είμαι ενθουσιασμένη που θα χορέψω ξανά στη σκηνή του Μεγάρου το ρόλο της Ζιζέλ, γιατί είναι ο αγαπημένος μου ρόλος. Σας εύχομαι ειρήνη, χαρά, και κάθε αλλαγή να γίνεται για το καλύτερο» αναφέρει απευθυνόμενη στο ελληνικό κοινό η διεθνούς φήμης χορεύτρια για την επικείμενη εμφάνισή της στη χώρα μας.

    [07] Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον Πειραιά την Τρίτη 29/12

    «Ο Πειραιάς, η πόλη, η ιστορία, το λιμάνι, η θάλασσα, οι γειτονιές, η τρούμπα, το ρεμπέτικο... Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι Μικρασιάτες, ο Ροντήρης, η Παξινού...». Διπλή επέτειος φέτος για το πρώτο λιμάνι της χώρας. Εκατόν ογδόντα χρόνια ζωής συμπληρώνει ο δήμος Πειραιά και εκατόν είκοσι χρόνια το Δημοτικό Θέατρο, μνημείο της πόλης. Αφιερωμένη στη διπλή αυτή γιορτή είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου, στις 20.00, με τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει: WOLFGANG AMADEUS MOZART: DON GIOVANNI - Madamina (Πέτρος Μαγουλάς). ARRIGO BOITO: MEFISTOFELE - Fin da sta notte (Γιάννης Χριστόπουλος - Πέτρος Μαγουλάς). GIACOMO PUCCINI: LA BOHEME - Che gelida manina (Γιάννης Χριστόπουλος).

    AMILCARE PONCHIELLI : LA GIOCONDA - Suicidio! (Τζούλια Σουγλάκου). FRANZ LEHAR: Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ - Entre'act (Vilja-Lied) Χορευτικό. GAETANO DONIZETTI: LUCIA DI LAMMERMOOR - Verranno a te sull'aure (Βασιλική Καραγιάννη - Γιάννης Χριστόπουλος).

    PIETRO MASCAGNI : CAVALLERIA RUSTICANA - Voi lo sapete, o mamma (Τζούλια Σουγλάκου). GIOACCHINO ROSSINI: Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ - La calunnia (Πέτρος Μαγουλάς) JULES MASSENET: LE CID - Aragonaise - Χορευτικό.

    ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΡΕΡ: ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ - Έχω καρδιά και δύναμη (Τζούλια Σουγλάκου - Γιάννης Χριστόπουλος - Πέτρος Μαγουλάς). GIUSEPPE VERDI: LA TRAVIATA - strano... Ah fors'e lui ...Sempre libera (Βασιλική Καραγιάννη) και - Libiamo ne' lieti calici (Βασιλική Καραγιάννη - Τζούλια Σουγλάκου - Γιάννης Χριστόπουλος - Πέτρος Μαγουλάς)

    Πιάνο, Μουσική διδασκαλία: Δημήτρης Γιάκας

    Συμμετέχουν οι σπουδαστές της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Γιάννης Λάβνερ, Νετσιταΐλενκο Ιβάν, Γκάντσιος Γιάννης, Σταθάτου Δάφνη, Τσόνη Μαρία- Ελένη, Κώστα Ελένη.

    [08] Επανακυκλοφορεί το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνη»

    Επανακυκλοφορεί το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνη», το εγκυρότερο περιοδικό για θέματα αρχαιολογίας και τέχνης στην Ελλάδα. Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία και πέντε χρόνια μετά την αναστολή της έντυπης έκδοσής του, το τετραμηνιαίο περιοδικό εγκαινιάζει μια νέα εκδοτική περίοδο με την κυκλοφορία του υπ' αριθμόν 119 τεύχους του, που αναμένεται να βρίσκεται από αύριο Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στα περίπτερα, ενώ τα επόμενα τεύχη θα διατίθενται αποκλειστικά στους συνδρομητές του. Η φόρμα συνδρομής θα βρίσκεται στο περιοδικό και σύντομα στον ιστότοπο www.archaiologia.gr, το οποίο συνέχισε διαδικτυακά (μετά την αναστολή της έντυπης έκδοσης του περιοδικού) να δημοσιεύει πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα (κάθε Δευτέρα), αλλά και ειδήσεις και ανακοινώσεις εκδηλώσεων, συνεδρίων και εκθέσεων καθημερινά από το χώρο της αρχαιολογίας.

    Το ανανεωμένο περιοδικό θα περιλαμβάνει, εκτός από άρθρα και συνεντεύξεις προσωπικοτήτων της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, έναν πλούσιο, αναλυτικό οδηγό ενός αρχαιολογικού χώρου μαζί με ένα πολύπτυχο για την περιήγηση των επισκεπτών. Τα πρώτα τέσσερα τεύχη θα περιέχουν συνεντεύξεις και τα σημαντικότερα κείμενα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του περιοδικού, επικαιροποιημένα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, από τους ίδιους τους συγγραφείς. Ο αρχαιολογικός οδηγός και το πολύπτυχο που τον συνοδεύει θα είναι πρωτότυπο υλικό, ενώ από το 2017 το έντυπο θα φιλοξενεί πρωτότυπα και αδημοσίευτα κείμενα, τα οποία στη συνέχεια θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του, ώστε να είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

    [09] Αλ. Τσίπρας: Δίνουμε νέα ώθηση στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος

    «Η επίσκεψή σας θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση των ιστορικών δεσμών των δύο λαών μας όσο και στην κοινή μας προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις τους με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις δύσκολες στιγμές της ευρύτερης περιοχής, πρόσθεσε ότι «μας ανησυχεί ιδιαίτερα η ευρύτερη περιφερειακή αποσταθεροποίηση, η άνοδος τρομοκρατικών δυνάμεων που βασίζονται στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό» και «η κλιμάκωση της καταπίεσης, της έντασης και της βίας στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ, με θύματα αμάχους». Υπογράμμισε ότι «σε ένα τέτοιο περιβάλλον η ενίσχυση των σχέσεων μας γίνεται ακόμα πιο σημαντική».

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζήτησαν για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ως γέφυρας διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα «δεσμεύεται ενεργά για την προώθηση μιας λύσης δύο κρατών που θα διασφαλίζει την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου, ενιαίου εδαφικά, ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα, ενός κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ». Τόνισε επίσης τη σημασία «που αποδίδουμε στον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και τον σεβασμό του ιστορικού στάτους κβο των ιερών τόπων».

    Είπε ότι παράλληλα είχαν την ευκαιρία από κοινού να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να υπογραμμίσουν την επιτακτική ανάγκη να αρχίσει μια ουσιαστική, αξιόπιστη ειρηνευτική διαδικασία, με ξεκάθαρο όμως πολιτικό ορίζοντα. Μια διαδικασία που, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, θα δώσει ξανά ελπίδα στον παλαιστινιακό λαό, αλλά και στον ισραηλινό λαό, για ένα καλύτερο αύριο για την ειρηνική συνύπαρξη δύο λαών στην ίδια περιοχή.

    «Ο λαός μας και τα εδάφη μας χρειάζονται υπεράσπιση από τη διεθνή κοινότητα για έχουμε ελευθερία και δημοκρατία, όπως έχουν και οι άλλοι λαοί», ανέφερε ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς αμέσως μετά τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή και επίλυση του Παλαιστινιακού», είπε ο κ. Αμπάς ο οποίος ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόσκληση που του απηύθυνε να επισκεφθεί την Ελλάδα και για την υποδοχή του στην όμορφη και ιστορική Αθήνα ενώ μετέφερε και τις ευχαριστίες του Παλαιστινιακού λαού στο «φίλο» λαό της Ελλάδος που «απέδειξε ότι είναι ένας λαός που έχει ιστορία, πολιτισμό και ανθρωπιά».

    Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι εκτιμά βαθύτατα τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους στον παλαιστινιακό λαό που κατανοούν τα δεινά που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης. Ευχαρίστησε επίσης και τα κόμματα για το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής.

    [10] Την Τρίτη η καταβολή της κάρτας σίτισης και η επιδότηση ενοικίου

    Αύριο Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, θα γίνει η καταβολή της κάρτας σίτισης και του επιδόματος ενοικίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

    Συγκεκριμένα 16,2 εκατ. ευρώ θα πιστωθούν σε 145.330 δικαιούχους, ενώ το ποσό που αναλογεί στον καθένα είναι 70-220 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση.

    Όσον αφορά την επιδότηση ενοικίου, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 19.443 και το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται στα 2,4 εκατ. ευρώ.

    Η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση -με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

    [11] Η Σκαρλάτου προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

    Η Αγγελική Σκαρλάτου είναι η ιστιοπλόος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία RSX γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η χώρα μας είχε ένα «εισιτήριο» για τη συγκεκριμένη κλάση, το οποίο κέρδισε στους διεθνείς αγώνες του Ομάν, και στους εσωτερικούς αγώνες πρόκρισης που έγιναν στον ΝΟΤΚ η αθλήτρια του ΝΟΚ Βουλιαγμένης ήταν η νικήτρια και πήρε την πρόκριση. Θα είναι η 4η φορά που η Σκαρλάτου θα λάβει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

    [12] Απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση μομφής κατά της διοίκησης της Ομοσπονδίας

    Απορρίφθηκε με ομόφωνη απόφαση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί κατά των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

    «Τη στήριξή τους στην επιτυχημένη πολιτική της διοίκησης της Ε.Ο.Π. εξέφρασαν για μία ακόμα φορά τα σωματεία της Ε.Ο.Π., που ομόφωνα απέρριψαν την πρόταση μομφής κατά του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Ο.Π. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήματος της μειοψηφίας των σωματείων-μελών της Ε.Ο.Π., ούτε ένας εκπρόσωπος σωματείου δεν εξέφρασε την παραμικρή συγκεκριμένη κατηγορία κατά της διοίκησης», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΠ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 December 2015 - 17:32:29 UTC